Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
52
Cevap
4747
Tıklama
55
Öne Çıkarma
Cevap: Aliexpress 'your country is restricted' Helal AKP (3. sayfa)
O
2 hafta
Yarbay

Hayır bari işe yarasa :D o kadar kısıtlamalara rağmen kasa eksi bilmem kaç milyar dolar imkansızı başarıyorlar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 16 Nisan 2024; 10:26:43 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
2 hafta
Yarbay

Valla bence komple tr ye ürün girişi yasaklanmalı aza bile oluyor bu halka,



T
2 hafta
Yüzbaşı

bahsettiğin olay AE ile alakası yok.
geçen ay aldığım 5 üründen 3 ünü teslim aldım. 2 tanesini de bugün gidip alacağım. Orman bölgesinde yaşadığım için ptt her zaman gelmiyor. Şehir merkezindeki arkadaşımın iş yerine kargolayıyorum

Evet benzer mesajları ben de gördüm. Bu tamamen satıcının kendisi veya bulunduğu bölgedeki kargo ile alakalı bir durum

ama dersen ki bazı ürünlerin satış fiyatından daha fazla vergi ve kargo maliyeti oluyor.. evet haklısın

ama AE nin kendisinde de hile hurda çok. Misal.. Tp4056 nın type-c versiyonunu üye olmadan ilk sayfadaki fiyatı 69 lira iken üye hesabın ile girdiğinde aniden 169 lira olması gibi absürdük olaylar var.

Portable punta makinesi almak istedim 10kmA lik versiyonu defalarca aramama ve bulduğumda satın almak istememe rağmen satın alamadım mecburen 5kmAlik aldım. Ben satın alma onayını yaptıkdan sonra diğer ürün satın alınabilir duruma duştü.

Kargo çok yüksek. Vergi hakeza. Ürün satın alma limiti ayrı bir konu. Yine de birçok ürün yerli satıcılara göre oldukça uygun fiyata ve çeşitlilik açısından da AE oldukça tercih sebebi. Aynı ürünü amozon da kargo vergi dahil 500TL faslasına satıyorlar

evet haklısın. mevcut düzende bazı firma ve satıcılar aşırı korunuyor. bazı ürünleri internetden satın alma maliyeti vergilerden dolayı aşırı fahiş.



C
2 hafta
Onbaşı

Hayır birde olan kendi yağında kavrulana oluyor, adamlar batırıyor ve zararı bizden kesiyor :)




Bu mesajda bahsedilenler: @onur1301
İ
2 hafta
Yarbay

150 dolar üzeri ürünler Aliexpresste direk gönderim blokeli. Daha önceleri satıcılar kendileri bir kaç adet daha ucuz ürün sipariş ettiğinizde istediğiniz pahalı ürünü yolluyorlardı. Sanırım şimdi onu da yapmıyorlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
2 hafta
Yarbay

Burada eleştirdiğiniz nokta yüksek meblağlı ürünün AliExpress kanalıyla alınamıyor oluşu. Bunun Türkiye'deki yasalarla bir alakası yok. Gümrükte takılması muhtemel ürünlerin satışını platform yapmak istemiyor.
Burada vergi politikasını eleştirseniz hak vereceğim ama zaten ödemeye razıyım diyorsunuz. Bu durumda alternatif kanallardan yine alım yapabilirsiniz fakat gümrük müşaviri, antrepo, kdv, gümrük vergisi, muhtemelen ötv derken Türkiye satış fiyatına gelecektir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
2 hafta
Yarbay

genel olarak konuşuyorum, yerli üretim yasaklansın, ithalat çok daha ucuz ve kaliteli.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Brother ToLGa
S
2 hafta
Yüzbaşı

Bilmeyenler için: şahıs alımlarında yasal sınır €150. Daha pahalı bir ürün almak istediğinizde ticari işlem görüyor. Ve vergi oranı değişiyor.

+Gümrük vergisi %30.


Bu duruma şaşırmayın. Bunu aşmanın en kolay yolu Gürcistan, Bulgaristan, Yunanistan vb. ülkelerin postahanelerinde hesap açtırarak oraya göndermeniz ve oradan almanız. Başka türlüsü mümkün değil.

Ya da arabayla vs gidip gelen arkadaşlarınız varsa onların vasıtası ile alın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
2 hafta
Yarbay

ilk iktidar değişiminde bu saçmalıklar bitecek.




Bu mesajda bahsedilenler: @Sylisyum
T
2 hafta
Yarbay

postalanan eski bakan ''paramız var ki alıyoruz'' diyordu 6 dolara alınan ithal eti ESK önünde 2-3 saat beklemeye göze alan 250-300 liraya vatandaşın bir kısmı alabiliyor geri kalan 600 liraya... Fakat maliye bakanı artık belediyeler kendi yağıyla kavrulacak, şenlik-festivale para yatırmasın, büyük maliyetli otoban köprü olmayacak gibi şeyler demiş... Yani ithal edecek para kalmadı olsa dükkan senin




Bu mesajda bahsedilenler: @power-pc
İ
2 hafta
Yüzbaşı

2. Madde ile ilgili;

Soğan ekmek yeriz, yine de Reis’i yedirmeyiz diyen guruhla, istedikleri maaşı alamayınca Reis’e oy vermeyen guruh aynı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 17 Nisan 2024; 10:16:41 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kartal Göz
L
2 hafta
Yüzbaşı

Türkiye deki en iyi teknik servislerin başında gelen bir işletmem var, yüksek teknoloji onarım hizmeti veriyoruz. En ufak bir malzeme lazım olsa direk Aliexpress başka bir seçenek yok, adamlar burdan aldığı hurdaları parçalarını söküp tekrar bize geri satıyorlar. Bunun için özel iş kolları var lakin onu bile alamıyoruz neymiş 5 parçayı geçince ticari sayılıyormuş. Gümrük müşaviri tutun diyor üçkağıtçı firma bilen bilir, 3 kuruşluk malzeme için 5 kuruşluk müşavir tutalım ee sonra? İstanbul havaalanında malzemenin günlük kira ücreti 800 lira küsurdu en son, minimum 3 gün sürüyor gümrük işleri hop 2400 ü soyuyorlar. Vergisini yine verelim de niye taş koyuyorsun kardeşim, niye hakkından fazlası için uğraşıyorsun? İşlerimiz aksıyor, maliyet çok fazla artıyor, sözde genç girişimci denen bir garabet çıkardılar ama hiçbir destek yok sadece adı var, yersen....





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.Croft -- 17 Nisan 2024; 12:5:6 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 hafta
Yarbay

Doğru. Aynı omurgasız kitle.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @individual
S
geçen hafta
Yarbay

Bunun iyi tarafları var sanki.

Eskiden Türkiye'de M2 ve M3 vida bulamıyordum ve Çin'den alıyordum (5 sene önce). Şuan Türkiye'de hepsi var. Bu son 2 sene de çeşitlilik epey arttı. Önceden 3D yazıcı için Nozzle problemli idi, kaliteli nozzle yoktu şimdi ise kaliteli Nozzle artık Türkiye'de üretiliyor (Gebze'de).

He diğer türlü özellikle Arduino proje yapanların işini inanılmaz zorlaştırdı bu iş.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.