I

Yarbay
07 Kasım 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
339 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
I
2 yıl
[iddia] Neden Huawei almamalıyız
Bir sosyal medya kullanıcısının paylaştığı görüntüye göre Huawei telefonda yer alan Çin'deki protestolara ait vidyolar siliniyor/izlenmez duruma geliyor.
Durum şuan iddia







I
3 yıl
Kritik Gmail hesap kurtarma sorunu : \"Google, bu hesabın size ait olduğunu doğrulayamadı.\"
Merhaba,

Ortak dökümanda çalışmak üzere bir kaç gmail hesabı oluşturmuştuk. Hesaplardan birinin şifresini unuttuk. Şifremi unuttum ile hesap kurtarma denememizde sadece son hatırlanan şifreyi soruyor. Karşılığı ise "Google, bu hesabın size ait olduğunu doğrulayamadı." Kurtarma epostası, telefon gibi başka bilgi girip girmediğimizi hatırlamıyorum ancak sadece bu yanıt dönüyor ve alternatifte yok.

Başta diyebilirsiniz "kurtarma epostası oluşturmazsan tabi geri alamazsın..." Bir tuhaflık olduğunu sezip kurtarma epostası olan başka bir eposta hesabını kurtarmayı denedim. Yine sadece hatırlanan son şifreyi soruyor ve kurtarma epostasını dahi sormuyor.

Biraz internette bilgi aramaya çalıştım. Gördüğüm gerçekten felaket tarzı bir şey. İnsanlar sadece şifrelerini unutmuşlar, kurtarma epostaları hatta telefon numaraları kayıtlı. Ancak yine sadece hatırlanan son şifreden başka bir şey sormuyor. Çoğu kurtaramadığı fotoğraflara yanıyor.

Ne kadarlık bir kullanıcıyı etkileyen bir durum mevcut bilemiyorum.
Size de tüm verilerinizi yedeklemenizi öneririm.

Bunun bir çözümü var mıdır?
I
3 yıl
Windows 10\u0027dan Windows 11\u0027e TPM\u0027siz güncelleme
Merhaba,
Sıfırdan kuruluma gerek kalmadan Windows 10 sürümünü 11'e güncellemeyi TPM'i atlatarak aşağıdaki şekilde yapabilirsiniz. Anlatımım özet olacak. Örneğin Windows Insider'a şöyle şöyle katılacaksınız gibi detaylara girmiyorum.

Kurulumu Ryzen 1600X ile gerçekleştirdim. İşlemci desteklenen listesinde değil ve bunun dışında TPM dışında donanımda eksik yoktu. Sizde farklı bir eksiklik varsa kurulum yapamayabilirsiniz.
Varsa önemli dosyalarınız yedek alın. Hata durumunda kurtaramayabilirsiniz.
Disk NVMe SSD olsa da kurulum 1 saat gibi sürdü. Diskte 20 GB boş alan vardı. Kurulum sonrası 10GB'a düştü. Henüz silmedim. Yavaşlığın bir nedeni de bundan olabilir.

-Öncelikle Windows Insidera katılıyoruz ve Windows Insiderda "dev" geliştirici kanalına üye oluyoruz.
-Güncelleme kısmına girip güncellemeleri kontrol ettiğinizde Windows 11'i görmeniz lazım. Güncelle dediğinizde indirmeye başlayacak ve kısa süre sonra güncelleme aracı bilgisayarınızda başlayacak. İlerlemeye çalıştığınızda ise TPM 2.0 olmadığından ilerleyemeyeceksiniz. Aracı kapatın.
-Alttaki adresten .dll uzantılı dosyayı indirin ve C:\$WINDOWS.~BT\Sources klasöründeki aynı isimli dosya ile değiştirin. https://github.com/CodeProf14/Fix-TPM
-Şimdi tekrar güncelleme sayfasına gidin ve hata oluşan güncellemeye düzelt diyerek tekrar başlayın.
-Bu kez TPM kontrolü gerçekleşmeyecek ve kuruluma geçebileceksiniz.
-Beklenmeyen bir hata çıkmazsa kurulum gerçekleşecek ve her şey kaldığı yerden devam edecek.

İyi günlerde kullanın.
I
3 yıl
[ÇÖZÜLDÜ] \"Eleman\" lı formülü Excelden Google Spreadsheete taşıma
Merhabalar,

Excelde oluşturduğum dosyayı Google Spreadsheete taşımak istiyorum. Eleman komutu Excell ile aynı çalışmıyor gibi görünüyor. Dosyayı direk açtığımda da zaten ilgili formül hatalı.
Sorun ve yapmak istediğim özetle şu:
Bir tabloda Düşerara ile ilk sütundaki değerlerde arayıp tablodaki çeşitli değerleri döndürüyorum. Burada sıkıntı yok. Ancak tabloda ilk sütun değeri dışında farklı bir sütunda arama yapmak istersem bu mümkün değil. Yani 3. sürun değerini arayıp ilk sütun değerini dönemiyoruz. 3. sütun ve sonrası dönebiliyoruz.
Eleman komutu il sütunların sırasını değiştirip bunu exelde aşıyorum. Ama google spreadsheet hata dönüyor.
Nedenini ve çözümünü bilen var mı?

Sadece düşeyara formülü;
=DÜŞEYARA(B3;'Ürünler'!F3:G;2;0)

Excelde sorunsuz çalışan Google Spreadsheette sorun yaratan formül.
=DÜŞEYARA(B3;ELEMAN({1;2};'Ürünler'!$G$3:$G;'Ürünler'!$F$3:$F);2;0)
I
4 yıl
Bu link sıcak fırsatlara nasıl düştü?
Evet, soru gayet açık.

< Resime gitmek için tıklayın >
I
4 yıl
Alternatif mesajlaşma uygulamaları
Merhaba,
Son zamanlarda alternatif mesajlaşma uygulaması ihtiyacı doğdu. Alternatif uygulama kullanımı belki büyük çoğunluğun umurunda olmasa da yada ne yapacağını bilmese de kimi düşünüyor, kimi uyguluyor. Eğer siz de alternatif uygulamalara yönelmek istiyorsanız çevrenizde buna hazır olmalı. Yoksa çölde yalnız kalırsınız.
Daha önce güvenli alternatif uygulamaları zaman zaman incelemiştim. Araştırmaların sonucu elde ettiğim verilerin bir kısmı aşağıda. Bazı veriler zamanla değişmiş olabilir. Bunu göz önüne alın.


Signal Güvenli Mesajlaşma:
< Resime gitmek için tıklayın >
Ücretsiz olan Signal uygulaması hem istemci, hem sunucu tarafında açık kaynak kodludur. Bu sayede dileyen (ve bilgisi olan) herkes kodları inceleyebilir. Kod incelemesi bağımsız uzmanlar tarafından ilk 2016'da yapıldı. Bunun dışında da ara ara incelemeler yapılıyor. Signal hâla güvenli konumunda.
Signal uygulaması diğer uygulamaların aksine yazılı, sesli, görüntülü ve grup görüşmeleri dahil tüm akışınızı şifreler. Bu şifreleme yine diğer uygulamaların aksine sunucu da değil kullanıcı cihazlarında gerçekleşiyor. Şifreleme bilgileri kullanıcı cihazlarında saklandığı için sunucuların bu mesajları okuması mümkün değil. Karşı tarafla yaptığınız bir görüşmede karşı taraf kişi listenizde kayıtlı ise arada sunucu olmadan görüşme yapılır. Eğer kişi listenizde değilse IP adresinizin gizlenmesi için arada sunucu olur. Görüşme kullanıcılar düzeyinde şifrelendiği için sunucu içeriği göremez.
Signal aslında ne kadar güvenli? 2016'da ABD'de mahkeme Signal'den 2 numaraya ait verileri talep ediyor. Signal'in verdiği yanıt ise kullanıcının sisteme kayıtlı olduğu telefon numarası, ilk kayıt olduğu tarih ve saat ve son oturum açtığı tarih oluyor. Kullanıcının telefon numarası zaten mahkemede kayıtlı idi. Yani Signal bu 3 veri dışında açık kullanıcı verisi tutmuyor.
Whatsapp, Facebook, Google Allo, Skype gibi uygulamalar bazı Signal teknolojilerinden faydalanıyorlar. Bu da Signal'in başarısını bir bakıma kanıtlamış oluyor.

Wire : Kişisel sürümü ücretsiz olan Wire uygulaması da açık kaynak bir uygulama. Daha çok iş odaklı bir uygulama.
< Resime gitmek için tıklayın >
Wickr Me : İş odaklı bir güvenli mesajlaşma uygulaması olsa da ücretsiz ve ücretli sürümü de mevcut. Açık kaynak bir uygulama.
< Resime gitmek için tıklayın >

Threema : Yüksek güvenlikli bir uygulama. Ancak cüzi de olsa ücret talep ediyor. İstemci yazılımı açık kaynak olsa da sunucu yazılımı açık kaynak değil.
< Resime gitmek için tıklayın >

Yukarıdaki listenin dışında tuttuğum uygulamalar.

Telegram : Telegram uygulaması evet çok yetenekli. Güvenli olduğu söyleniyor ancak protokolü ile ilgili çok eleştiri alıyor. Telegram eğer kullanıcı aktif ederse şifreli mesajlaşma kullanııyor. Yada mesajları şifreli olarak sunucuda saklıyor ama mesajları şifreleyen sunucu. Yani Telegram'ın kullanıcı mesajlarını okuyabildiği bir gerçek var. Ayrıca sesli ve görüntülü aramalar ve grup mesajlaşmalar bildiğim kadarıyla şifreli değil.
< Resime gitmek için tıklayın >
Element (eski adı Riot) : Ücretsiz ve ücretli sürümü olan bir mesajlaşma uygulaması. Şeffaflık raporu yok.
< Resime gitmek için tıklayın >


Benim tercihim Signal oldu ve bu sebeple yukarıdaki yazıda diğerlerine nazaran daha fazla satıra sahip. Bu yüzden Şubatta da ıssız çölde kalmamak için çevremde Signal kullanıcı sayısını arttırma girişimim var. İlk olarak aile bireylerine Signal uygulaması yükledim. Sık iletişimde olduğum kişilere uygulamayı tavsiye ediyorum ve link gönderiyorum. Akşam ile sabah arasında rehberimde Signal kullanan kişi sayısında 4-5 kişilik bir artış oldu, yine öğlene bi 3-5 kişi eklendi ve hiç birine Signal uygulamasından bahsetmemiştim. Bu çevremdeki kullanıcıların benim isteğim olmadan uygulama kullanmaları bakımından iyi bir gelişme. Önemli olan iletişimde olduğumuz kişiler olduğundan link paylaşımını benim yapmam gerekecek.

Sizin tavsiye ettiğiniz uygulamalar mevcutsa ve paylaşırsanız sevinirim.
Kalın sağlıcakla.

Ekleme 1:
Güvenlik düzeyi karşılaştırmaları için : https://www.securemessagingapps.com
I
4 yıl
En çok değer kazanan ve değer kaybeden para birimleri
I
4 yıl
5,5 yılda neler değişti?
5,5 yılda neler değişmiş olabilir?

5,5 yıl önce :

< Resime gitmek için tıklayın >


Günümüz;


< Resime gitmek için tıklayın >
I
4 yıl
Kişisel verilerin korunması kanunu ne iş yapar?
Flo'ya üye olurken üyelik sözleşmesini onayladığınızda otomatik KVKK sözleşmesini de kendi tıklıyor, siz birinden tiki kaldırdığınızda ikisinden de kalkıyor. Nasıl olay anlamadım, verilerimin işlenmesini istemiyorsam alışveriş yapamayacak mıyım?

< Resime gitmek için tıklayın >
I
4 yıl
TRT\u0027nin “Türklerin Zafer Ayı” haberinde 9 farklı zafer var, 30 Ağustos Zafer Bayramı yok
TRT'nin “Türklerin Zafer Ayı” haberinde 9 farklı zafer var, 30 Ağustos Zafer Bayramı yok.

Videoyu izlemek için tıklayınız
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.