Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
75
Cevap
6981
Tıklama
16
Öne Çıkarma
E-devlet’in ardından şimdi de e-İŞ geliyor
T
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi



Vatandaşların kamu binalarına gitmeye gerek kalmadan pek çok işlemi internet ortamında halledebilmesine imkan tanıyan e-Devlet platformu, dijitalleşme anlamında büyük bir adım olarak gösterilebilir.



E-devlet projesinin olumlu karşılanmasının ardından şimdi de e-İŞ adında yeni bir platform üzerinde çalışılıyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Ofisi önderliğinde yürütülen projeye kamu kurumları katılacak.



Ayrıca Bkz.Avrupa'daki çevreci kuruluşlar şarj edilebilir hibrit araçlara savaş açtı



Dünya gazetesinin edindiği bilgilere göre e-İŞ platformuyla birlikte kamu ve özel sektörde sayısallaştırma işlemleri artırılacak. Ekonomik ortamda sayısal dönüşüm sağlanacak. Sayısallaşmayla birlikte daha fazla ekonomik işlemin online hale getirilmesi amaçlanıyor. Henüz e-İŞ ile hangi işlemlerin dijitalleşeceği bilinmiyor. İlk etapta sayısallaştırma üzerine yoğunlaşılacak. Bütün sürecin nihai hedefinin, sanayi sektörü başta olmak üzere ekonomik ortamın sayısal dönüşümünün bir kavramsal çerçeve içine oturması ve sistemin kendini besleyebilir hale getirilmesi olduğu belirtiliyor.



KOBİ’ler de dahil olmak üzere özel sektörün e-İŞ ve e-Devlet platformlarını kullanması için çalışmalar yapılacak. KOBİ’lere özel eğitimler verilecek. e-İŞ platformu hakkında henüz yeteri kadar bilgi yok. İlerleyen aylarda e-İŞ hakkında detaylı duyurular yapılacak.



Kaynak:https://www.dunya.com/ekonomi/e-devletten-sonra-e-is-geliyor-haberi-601206

 Haberi Portalda Gör

E Devlet gerçekten büyük kolaylık getirdi. E İş'de güzel bir deneyim sunar umarım
Yoruma Git
akyol.x - 3 yıl +56
kardeş 40 milyon lira harcandı e-devlet'e bi zahmet olsun. onu yapacaklarına silikon vadisini(bilişim vadisi) yıllar önce yapsalardı belki de çeyrek fiyatına mal ederlerdi e-devleti.

...
Yoruma Git
Yorumun Devamı TaymekHoldem - 3 yıl +43
İş olmadıktan sonra.
Yoruma Git
Galatas4ray - 3 yıl +26
D
3 yıl
Binbaşı

İktidarda olan akp partisinin yapmis oldugu en iyi icraat.(Baskada yok zatende :) ) E devlet gercekten cok ise yarayan bir uygulama.E iş uygulamasida iyi olabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 yıl
Çavuş

E Devlet gerçekten büyük kolaylık getirdi. E İş'de güzel bir deneyim sunar umarım




T
3 yıl
Binbaşı

kardeş 40 milyon lira harcandı e-devlet'e bi zahmet olsun. onu yapacaklarına silikon vadisini(bilişim vadisi) yıllar önce yapsalardı belki de çeyrek fiyatına mal ederlerdi e-devleti.

ekleme:birşeyleri bildiğimizi için eleştiriyoruz. zaten yapıcı bir eleştiri yapmışım. bazı sivriler eleştirmek için eleştirmiş damgası yapmış.. onun için böyle absürt şeyler oluyor bu ülkede :D





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaymekHoldem -- 25 Kasım 2020; 17:44:33 >

Bu mesaja 10 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dogangoxel
G
3 yıl
Yarbay

İş olmadıktan sonra.




D
3 yıl
Yarbay

2 milyar $ tasarruf sağlandı bu uygulama ile. Tasarrufun yanında yatırım çok cüzi kalıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenzeL_28 -- 25 Kasım 2020; 0:46:52 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TaymekHoldem
1
3 yıl
Yarbay

Bende e-İş'i görünce iş bulmayı hızlandıracak birşey sandım. Malum çoğu firma başvurulara olumsuz geri dönmeye bile tenezzül etmiyor. Geçen sene 100den fazla başvuru yapıp sonunda birine yerleştim ama bu seneki şartlar ... hayal edemiyorum, çok zor. Türkiyenin yarısı , 40 milyon insan 30 yaş altı ve özel sektöründe kamunun(devletinde) istihdam sayısı her geçen gün düşüyor. Bireysel olarak tek çözüm yurtdışı veya belki tarım bağ bahçe işleri ile ek gelir gibi geliyor.




N
3 yıl
Binbaşı

kocaman firmalar bile geri dönmüyor, en azından reddetseler.




İ
3 yıl
Çavuş

arkadaş yanlış yazmış 40 milyon değil 40 MİLYAR olacak.
Sigara yasağından sonra bu hükümetin yaptığı en iyi 2. şey bu proje ama doğruya doğru.
Bu kadar çok harcanmamasının en büyük sebebi de hem sunucu giderleri hem de yazılım şirleti falan olmayan türksat'ın projeyi yapması. Çok daha az paraya halledilebilirdi bakıldığında ama hem ülkede yetişmiş insan yoktu hem de altından kalkacak şirket. O yüzden türksat'a para akıtılarak bir şekilde yaptırıldı.
Bu yüzden de çok sorunlu çalışıyor zaten mutlaka sorun yaşadığınız olmuştur edevlet kullanırken. En ufak mevzuda millet edevlete hücum ettiğinde sistem cortluyor.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DenzeL_28
F
3 yıl
Yarbay

sayısallaşacağına devllette inanıyor proje üretiyor ama bilgisayar işlemci vs üretmeye/ürettirmeye sivile yanaşmıyor. Öyle ise el alemden aldığı bilgisayarlarla sayısallaşma fakir bir ülkenin koyunlarını sayması gibi bir şey. Adam gibi iş ya iş yapın ya çekilin gidin !!! Seçimlerde bile biz kazandık diye çıkan bir iktidar dan (yalan söyleyerek) ne bekliyor bu millet?



Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: DenzeL_28

2 milyar $ tasarruf sağlandı bu uygulama ile. Tasarrufun yanında yatırım çok cüzi kalıyor.
belki de manevi olarak daha fazla faydası oldu. aması şu daha uyguna mal edilirdi. bütün devlet kurumlarını hizaya çekti zaten israfı bitirdi. uygulamayı uzun süredir kullanıyorum. eski e-devlet konularında baya yazı yazmıştım...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaymekHoldem -- 25 Kasım 2020; 9:15:33 >

1
3 yıl
Yarbay

E işi bilmem ama e devlet uygulaması çok kullanışlı.




B
3 yıl
Binbaşı

E devlet gerçekten çok güzel bir proje.İşbaşı yaparken benden istedikleri evrakları 5 dakika içinde toplayabildim.Fiziksel olarak kamu kurumlarını dolaşsaydım en az 1 haftamı alacaktı.



D
3 yıl
Yarbay

başkanımız sağolsun




O
3 yıl
Teğmen

Eleştir eleştir bununda eleştir geç kalma çabuk çabuk. Günlük dozajını almayı unutma ...



C
3 yıl
Yarbay

Ustam çok güzel yazıyorsun, defalarca yazıyorsun ama, işlemci üretecek ayağı yere basan projesi olan siyasi parti olsa da oyumuzu gönül rahatlığı ile o partiye versek



Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @firat_kilic
A
3 yıl
Yarbay

40 milyar mı? Milyondur o
Ya da eski parayla milyardır


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @icat
C
3 yıl
Yüzbaşı

Silikon vadisi ezikliğinden kurtulmak lazım. Silikon vadisi hem başarıların hem de başarısızlıkların vadisidir. Evet bilişim şirketlerinin merkezi olarak görülse de oradaki girişimlerin büyük bir kısmı fiyaskodur.
Bu konuda en mantıklı adım üniversiteler bünyesinde kurulan kuluçka merkezleri, teknokent ve teknoparkların biraz daha genişletilmeleri ve merkezi bir veritabanından teknoloji trasferlerinin kolaylaştırılmasıdır.
Bu konuda merkezi bir teknoloji transfer ofisi kurulabilir. böylelikle herhangi bir konuda farklı firmaların aynı ürünleri tekrar tekrar çalışmalarının önüne geçilir, zaman ve para tasarrufu sağlanır. Hem de bu veritabanını kullanan firmalar arasında ortaklıklar oluşur.
Ülkemizde silikon vadisi benzeri yatırımların yapılması gereken bölge Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmalıdır. Bu bölgelerin eğitim, ekonomi, teknoloji alanlarında gelişmelerinin sağlanması daha doğrudur. Özellikle Trakya bölgesindeki ekonomik, sosyal yük de azalmış olur. Ülkenin her bölgesine gelir, gider konularında denk yatırımlar yapmak vatandaşların genelinde bir gelir dengesi ve kültürel gelişim sağlar.
Ülkemizin köklü üniversitelerini barındıran Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adana, Gaziantep, Erzurum vb şehirlerinde yapılacak büyük bir Bilişim Sinerji Merkezi, ülkemizin batıya göç senaryolarını de değiştirecektir.
e-devlet , e-okul, e-maliye gibi projeler insanların iş ve işlemlerini daha hızlı yapmasını sağlayan zamandan ve paradan tasarruf sağlayan projeler.
Desteklemek lazım.
Eleştirmek herkesin hakkı ama eleştirmenin de bir usulü var. Sizin eleştirilerinizin kıymetli olması için bilgi seviyenizin eleştrirdiğiniz kişilerden daha fazla olması lazım. Yada eleştirdiğiniz projeden daha iyisini yapmış olmanız lazım. İşte o zaman eleştirileriniz kıymet bulur.
Hayatında 2 satır kod yazmamış, bir projede adı geçmemiş, üretmemiş birinin e-devlet gibi bir projeyi eleştirmesi sinek vızıltısı gibi algılanır.
Projeleriniz varsa, fikirleriniz varsa ve yapacak bilgi veya gücünüz yoksa yapabilecek insanlarla paylaşın ki en azından toplum faydalansın. Amaç devletin bekası, milletin refahı, kamunun huzuru olmalı.
Selamlar.



Bu mesaja 2 cevap geldi.
2
3 yıl
Yüzbaşı

Çok iyi olur.