Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
52
Cevap
1708
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: Kılıçdaroğlu'nun neden başarısız olduğunu tartışalım (2. sayfa)
E
2 yıl
Teğmen

6 partiyi bir arada tutma sebebi tayyip Erdoğan nefretinden bir araya gelmislik olabilir



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sonderecebogomil
A
2 yıl
Binbaşı

akp'yi sağlam destek olunması halinde mevcut kemikleşmiş seçmeniyle şu an yıkacak tek parti Chp'dir!



C
2 yıl
Onbaşı

Donald ta tam sizin reisiniz olacak adam.Nasılda buluyorsunuz reislerinizi



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
L
2 yıl
Çavuş

Seçim başarısı mı önemli ülkeyi yönetme başarısı mı?
Biz bir adayı neden seçiyoruz?

Akp ve AKP'li adaylar başarısıdır bu nettir.
CHP ve CHP li adayların başarısız olduğunu kimse söyleyemez. Çünkü ülkeyi hiçbir zaman yönetmemişlerdir.
Mesela aynısını alibabacan yada Davutoğlu yada Meral akşener için söyleyemeyiz.
Bahçeliyi zaten hepsinden beter.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 yıl
Yarbay

Evet başta fetö, Erdoğan'ın hışmına uğrayan ve kendi için bir ışık görenler bir araya toplandılar. Fetö iktidarı kaybedince muhalefete sarıldı ama öncekinden daha güçlü ve çok ayaklı bir plan yaptı. Şahsen ben fetönün siyasette bu kadar aktif ve usta olduğunu tahmin etmezdim ama şu anki organizasyonda büyük parmakları olduğunu tahmin ediyorum (tabi arkada yabancı akıl desteği de vardır muhtemelen) ve KK elini verip kolunu kaptırma durumunda gibi geliyor şu anda bana. Arka plandaki olaylar aslında çok çok farklı ve sıkıntılı olabilir. Ön plandaki siyasetçilerin hiçbiri de beş para etmez. İnsanların biribirine takım tutar gibi fanatikçe saldırması ve galip gelmeye çalışması trajikomik bir durum maalesef. Nasıl olacak bilemiyorum ülkenin durumu.




Bu mesajda bahsedilenler: @erdoman
I
2 yıl
Yüzbaşı

Serbest pazarcı bir iktidardan başka bir serbest pazarcı iktidara savrulmaya ne gerek var. Millete umut (avuntu değil bakın) olamazsan millet neden başka bir maceraya atılsın ki?



A
2 yıl
Yarbay

Basit
Defalarca kaybetti ama koltuğa kazık çaktı
Ekmelddin ve Abdullah Gül’den bile medet umdu
Twitter dan iki satır yazmayı muhalefet sandı
TV ekranlarında çoğu kez kemkümledi, iddialarının altını dolduramadı
Kendisini anında satacak kişilere fazla değer verdi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
2 yıl
Yarbay

muhalefeti yıpratmak için içerden birilerini ayarladıklarına eminim. Bence dikkatli olmalılar. Ama değiller!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
2 yıl
Teğmen

Kılıçdaroğlu başarılımı değil mi bilemem ama Türkiye'de seçilebilmen için
1) din üzerinden siyaset yapacaksın dini siyasete alet edeceksin
2) karşı grubu terörist olarak göstereceksin
3) dış güçler dış mihraklar diyeceksin
4) sürekli yalanlar söyleyeceksin
5) insanları yardıma muhtaç bırakıp arada bir 3 kuruşluk yardım yapacaksın
6)yandaşları besleyeceksin
7)tüm medyada propaganda nı yaptıracaksın.
Bizdeki gibi cahil toplumlar olunca başarının bi önemi yok.
Dünya'nın en iyi siyaset çisini Türkiye ye getirin dini kullanmadan hiç bi yere gelemez



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 yıl
Yüzbaşı

Bence bu konuyu başlatanın neden "dangalak" olduğunu tartışalım.Kendini tarikat ve cemaatlerde badelettirenlerin neden hep badelenme peşinde koştuklarını tartışalım.İmam hatip liselerinden hangi tarz mamul çıktığını tartışalım.Musa denize bastonunu uzatmış,deniz ikiye bölünmüş içinden geçmişler ve firavunun askerleri denizde boğulmuş.Azıcık beyin olan bu denizin dibini merak eder.Buradan deniz olmasa bile geçmek mümkün değildir.Kayadan deve çıkar.Ebabil kuşları taş atarak düşmanı perişen eder....İşte büyük halk yığınları budur.Bunların da kimi seçtiği ortadadır.
Kılıçdaroğlu'nu eleştirmek için beyin gerekir.



A
2 yıl
Yarbay

Mesela gılışdar, her başarısızlıktan sonra istifa etmek istemiş, yoğun baakı, tabanın talebiyle yerinde kalmıştır
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu röportaja iyi diyorsanız ben size ne diyeyim ki.. İçi boş konuşmalardan başka bir şey yok. Sunucunun sorduğu sorulara "Hatırlamıyorum", "Henüz incelemedim" gibi verilmeyecek cevaplar veriyor. Cevap verdiklerinin de çoğunda ya yalan söylüyor ya da alakasız şeyler söylüyor. Belli ki pek çok konuda hazırlıksız ve donanımsız. Böyle bir adamın neyine odaklanayım?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hopdediks-Dediğimdediks
H
2 yıl
Yüzbaşı

Nerede yalan söylemiş acaba? Elimizde tonla yolsuzluk dosyası var diyor ve bir kaçını açıklıyor. Yalan nerede? Ayrıca partilerin görüşmesinde konuşulan konuları elbet biliyor fakat mutabakat metnini ben dikte etmiyorum diyor. Bu yüzden uzlaşı metninde nelerden ulaşıldı bilmiyorum diyor.

Herkesin kararı kendine. Ben yolsuzluklara ve ekonomik sorunlara odaklanması taraftarıyım. Başka konularda eleştirim var tabii fakat yalancı ve bilgisiz türü ithamlar kabul etmiyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 30 Ocak 2022; 15:7:17 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Donald Trump
D
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İlk mesajda kronolojik sırayı vermişim. KK, metni incelediğini onaylıyor. Takip eden birkaç dakikada ise bununla ilgili gelen sorulara bilmiyorum, hatırlamıyorum diyor. Daha nasıl bir belirti göstermesi lazım?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hopdediks-Dediğimdediks
H
2 yıl
Yüzbaşı

Hatırlayamamak ile yalan söylemek farklı şeyler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 30 Ocak 2022; 20:19:9 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Donald Trump
K
2 yıl
Yarbay

Bahsi geçen videoyu izlemedim zira çok uzun. Konudaki iddialarına gelirsek bence bunların hiçbirinin Kılıçdaroğlu başarısızlığıyla ilgisi yok. Buna da ne kadar başarısızlık denir tartışılır. İktidar ve muhalefet arasında orantısız bir güç var. Nedir bu güçler. Başta medya gücü: medya ve gazeteler ya yandaş ya da ılımlı yandaş ama her türlü yandaş olarak yıllardır topyekûn AKP propagandası için AKP lehine, muhalefet aleyhine çalışıyor. Bu milletin vatandaşlarının kültür seviyesi zekâ seviyesi aşağı-yukarı belli. Vatandaşı rahatça hipnoz altına alabiliyorlar. Dinî ve millî duyguları dibine kadar sömürebiliyor AKP. Hele din dedin mi zaten akan sular duruyor, mala bağlıyor insanlar. Adamı soyup g*t*ndeki donu al ama ağzından "Allah" sözcüğünü düşürme bu memlekette kralsın, senden iyisi olmaz. Ama ahlâklı adaletli bir insan olmayı dene yani zor olanı ama dini kullanma; senin bir açığını bulup kuyunu kazarlar, açık yoksa bile açık yaratırlar sorun değil. Bunu yıllardır AKP yapıyor. Burada saf insanları bir güzel kekliyor. Popülizm yapıyor, nasılsa yiyen yiyor. Bir de çıkar kesimi var şu AKP'nin zengin ettikleri ya da besledikleri. Heh işte onlar da düzenleri bozulmasın diye AKP oluşumuna su taşıyorlar. Onların zaten din ve millet ile işi yok, mama ve rantın peşindeler. E bunu da Kılıçdaroğlu sağlamayacağına göre tabiki kendilerini tehdit olarak gördükleri en büyük muhalefetin karşısında cephe alıyorlar. Bu nemacı kesim ise toplumda oldukça kalabalık. Yani zengini dışında, beleşten geçinen, kesim, torpilli kesim, bankamatikçi kesim, ufak tefek yardımlarla sürekli olarak asalak yaşayan kesim. Bunların alayı mama kesilmesin diye canhıraş bir şekilde bu AKP denen sömürgeci, hak hukuk tanımaz, beceriksiz ve zorba oluşumu destekliyor. Bu kesime mama vermediğin sürece, AKP'nin sağladıklarını sağlamadığın sürece yaranamazsın, ağzınla kuş tutsan oy alamazsın, destek kazanamazsın. CHP ya da Kılıçdaroğlu bunu yapmıyor veya yeterince yapmıyor olduğundan iktidarın propagandalarıyla algıları tecavüze uğramış vatandaş bunu "Başarısızlık" olarak görüyor. Zaten sürü psikolojisi de hakim. O başarısız mı demiş tmm başarısız ben de diyorum başarısız. En başta 40 tane kanal da başarısız demişti, sosyal medya trolleri de başarısız olarak gösterdi zaten. Çevrendeki herkes başarısız diyorsa algı direkt onu başarısız olarka zihne kaydediyor. En azından sorgulama denen şeyi kullanmayan beyinlerde böyle oluyor.

Çok karışık yazmışım gibi görünüyor tam bağlayamadım sanki.
Özetle; medya ve malî kaynak gücü, toplum içindeki yüksek cehalet, çıkarı için memleketi satmaya razı iktidar seviciler (her dönemin adamları, yandaşlar, rantçılar, bankamatikçiler, torpilliler) din ve milliyetçilik istismarı. Asıl sebepler bunlar bazı sebepler birbirleriyle paralel ve birbirleriyle etkileşimli. Bu sebeplerin birçoğunun öznesi mevcut iktidar, bir kısmın öznesi halk bir kısmının nesnesi ancak muhalefet olabilir.

Özet deyip bitirecektim ancak cehapeli ilan edilmemek için not da düşeyim. Ben KK'yı parlatmıyorum bana göre ne iyi ne kötü kıvamında bir şahsiyet. Hatta çok yaşlı ve çok üzerine gidilen biri olduğundan bazen saçmasapan şeyler söyleyebiliyor. Bunu da yaşına bağlıyorum ama bu sadece ona has bir şey değil. Diğer malum yaşlı siyasilerin kırdığı potlar da ortada hem bazıları KK'ya göre daha genç oldukları hâlde. Cehalet derken de AKP'yi seçtikleri için veya hakaret amaçlı söylemiyorum. Yani gerçek bu. Ülkenin kitap okuma oranı belli. Ülkedeki genel kültür seviyesi belli. Geçtim kitabı gazete dergi vs insanların bir şeyler okuduklarından bile şüpheliyim. "Diğer" sözcüğü yerine "diyer" yazacak kadar kendi konuştuğu dilinden bihaber adamın ülke için -geçtim ülkeyi- kendisi için doğru kararlar verebileceğinden şüpheliyim. Sokak röportajlarında Almanlar bizi kıskanıyor diyen teyzenin, Mercedes Türkler'in diyen dayının, Avrupa batıyor diyen hacı emminin; kimse dolar almazsa artmaz, hep alanlar yüzünden artıyor, hem bizene dolardan ekmeği dolarla mı alıyoruz diyen şahsiyetin bu ülke için doğru kararları verebileceğinden çok şüpheliyim. Böyle kendini bilgin sanan zekâ küpleri varken sen nasıl başarılı olmayı bekliyorsun ki? Adama memleketi soydular diyorsun banane diyor. İş g*t*ndeki donu kaybedene kadar olaya uyanamıyor. Bazılarının uyanması 20 yılı aldı, bazıları hâlen da horluyor.

Yazıyı toparlayalım derken dağıttık ama son bir şey daha ekleyeyim şu çıkar grupları için, toplum yapımız için. Bu toplum iyi bir lideri hak etmiyor kesinlikle, çoğunluk için bunu söyleyebilirim. Bizim insanımıza iyi bir lider alerji yapıyor, bağırıp çağırmayan, azarlamayan adamı zayıf görüyor bizim toplum. Soyup soyduran adamlara eyvallah abi bize de biraz ateşlesene, sonra sen yine soymaya devam edersin ayağı çekiyor toplum. Bunu istiyor. Yani torpilli memurluk istiyor, müdürlük istiyor, Audi'ye binip pudra şekeri çekmek istiyor bizim millet. Ucuza kupon arazi kapatıp imara açtırmak 1 gecede voleyi vurmak istiyor. Bunu yapan adamları komşuda pişer bize de düşer mantalitesi ile destekliyor bizim millet. Bizim millete doğrucu Davut, hak yemeyen, adaletli birini lider olarak seç uzun bir süre iktidarda kalamaz. Çünkü böyle bir adam seçildiğinde birilerine torpil sağlamayacak, zengin olmalarını sağlamayacak, banka hesaplarına para akıtmayacaktır. Böyle adamları mamacılar ister mi? İstemez? Eh bu seçilen liderler de gökten zembille inmiyor, halkın içinden çıkıyor ve halk tarafından seçiliyor. Yani demem o ki ortada başarısızlık gibi görünen şey tam anlamıyla bir başarısızlık değil. Öyle olsaydı "Onların Dolarları varsa bizim Allahımız var" diyen adamın çoktan emekli olması gerekirdi. Ama adam bunca rezilliğe rağmen bir seçim daha alabilir mi diye tartışıyoruz. Şu rezilliğe bak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 30 Ocak 2022; 19:30:52 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 yıl
Yarbay

@Donald Trump Müdür konu dışı olacak ama sen bir ara Kültür ve Bilim bölümünde yazıyordun değil mi? Din konularındaki mesajlarını hatırlıyorum sanki? Hatta bu senin değişmiş olan nick'in önceden daha farklıydı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Donald Trump
S
2 yıl
Yüzbaşı

İzlemeyerek yine akıllılık yapmışım çok şükür. XD



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >