I

Yüzbaşı
02 Şubat 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
125 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
I
2 yıl
Asgariyi ödemek mi yoksa borç taksitlendirmek mi?
Kredi kartının asgari borcunu ödemek mi daha akıllıca yoksa borç taksitlendirmek mi? Bunun hesabını nasıl yapabiliriz? Veya böyle bir kıyaslama yapılabilir mi?
I
3 yıl
Şöyle bir planlama mantıklı mı?
400,000 TL değerinde bir konut alacağım. (Henüz bir evim yok; kiracıyım.)

Bankadan kredi çekeceğim. Elimde 150,000 TL naktim var.

Maksimum %80'ine verseler 320,000 TL kredi olur.

320,000 TL 120 ay vadeyle aylık 5,570 TL ödemesi oluyor.

Aylık kazancım ortalama 7,000 TL.

Kredi taksitini ödemesi imkansız gibi görünüyor. (7000-5570=1430 TL 4 kişilik aileye yetmez tabii ki)

Ama ben şöyle düşünüyorum:

Kredi için peşinat olarak 80,000 TL ödeyince

150,000 - 80,000 = 70,000 TL param kaldı.

Elimde kalan bu para

70,000 / 5570 = 12 ay yaklaşık olarak kredi geri ödeme taksitimi karşılıyor.

Bu 12 ay süresince aylık gelirimden 2000 TL kenara koysam 12 x 2000 = 24000 TL biriktirmiş olurum. 12 ay sonra 24000 / 5570 = 4 aylık daha kredi taksitimi karşılamış olurum. Etti 16 aylık taksit. Tabii biriktireceğim para artabilir de alacağım maaş zammı oranında. Ayrıca 16 ay sonra kredi taksidi olan 5570 TL bu enflasyonist ortamda azalmış da olacak. Hem azalabilecek kredi oranlarıyla yeniden yapılandırma vs de mümkün olabilir.

Şimdi sizce bu şekilde bir kredi ödeme planı yapmak mantıklı mı yoksa fazla hayalperestlik mi?
I
6 yıl
Kaskodan mı cepten mi? (Tampon tamiri)
Eşim park ederken gaza fazla basıp park halindeki araca arkadan çarpmıştı. Öndeki aracın arka tamponunu özel servisten yaptırıp 350 TL ücretini biz ödedik. Bizim aracın ön tamponunda biraz ezilme ve ızgara çerçevesinin bir yerinde kırılma var. Ama yakından belli oluyor bu sorunlar. Sizce kaskoya mı başvurmalıyım yoksa özel servisten tamir ücretini cepten mi vermeliyim?
Not: 350 TL yerine 30 TL yazmıştım, düzelttim.
I
8 yıl
Galaxy J7 Prime vs Lenovo K5 Note 32
Acaba bu iki model arasından hangisini tavsiye edersiniz?
I
8 yıl
Akn kalktı mı yoksa? Hızım arttı.
Yoksa TTNET kotayı mı sıfırladı? Bu sabahtan beri indirme hızım ayın 1'i olmuş gibi arttı. Şu an 900 KB/sn ile indiriyorum.
I
8 yıl
Modem arayüzü değerleri ve hız düşüklüğü
Geçen hafta yaşamaya başladığım kopma sorunlarıyla ilgilenen(!!!!) Ttnet bu hafta ayın 1'inden sonra akn den dolayı 3 mbite düşen hızımı tekrar 5 mbit'e çıkarmamış 3.6 mbite sabitlemiş. Aradım MH "santralden 1200 metre uzaktamışsınız bakır kablolardı, carrtı curttu" hızın düşürülmüş olduğunu söylediler. Benim kafamın tası attı; "dalga mı geçiyorsunuz bir de telefonda beklerken "fiberliyor" diye reklam çalıyorsunuz. Yıllardır zar zor verdiğiniz 5 mbit vardı şimdi bakır kablo altyapı diye hızı 3.5 mbite düşürdünüz" diye çıkıştım. Bilmiyorum neden böyle bir şey yaptılar. Yie arıza kaydı vs bıraktım. Modem değerlerim aşağıdaki gibi. Görüşü olan var mı acaba?
< Resime gitmek için tıklayın >
I
8 yıl
Apartman girişindeki kutu
Apartmanımızın girişindeki dağıtıcı kutu bu durumda. Şimdi bunu Türktelekom'a bildirip doğru dürüst bir şey takmalarını istesek ne derler acaba? Daha doğrusu bu kutu arada arıza çıkaran adsl'in sebebi olabilir mi, ne dersiniz?
< Resime gitmek için tıklayın >
MH her seferinde hızımın 5 mbit ten fazla olamayacağını söylüyor. İşte modemdeki değerler:
< Resime gitmek için tıklayın >
I
10 yıl
İlk otomobilim Focus oldu.
İlk otomobilim Ford Focus (makyajlı) oldu. Benzinli otomatik sedan aldım. Fiyat 61 bin TL'den 42 bin TL'ye indi; engelli ötv muafiyetiyle. Fazla ayrıntılı resim çekmedim. Aslında Aralık ayında aracım geldi ama işlemler yüzünden Ocak ayının başına kaldı. Haftaiçi sanırım ruhsat plaka işlerini bitirip kullanmaya başlarım.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
I
10 yıl
Toyota Corolla mı, Honda Civic mi?
4 kişilik ailem için, otomatik vitesli, yılda 10 bin km'yi geçmeyeceğimi tahmin ettiğim için benzinli düşündüğüm araç için hangi markayı tercih etmeliyim? Bu araçlarla Hyundai Accent Blue arasında 7-8 bin TL kadar fark var. Bu fark diğerleri ile Hyundai arasındaki kalite farkını karşılar mı? Yani "aman Hyundai düşüneceğinize 7 bin TL daha zorlayıp diğerlerin düşünün" denebilir mi?
I
10 yıl
Hangi aracın içi daha geniş?
Bulunduğum yerde bayileri olmadığı için tek tek gidip bakma imkanım yok. 1.83 boy ve 110 kilo birisi için Sedan modellerinden Ford Focus, Opel Astra ve Honda Civic'in hangisinin içi özellikle sürücü için daha geniş ve rahattır; tecrübe eden var mı acaba?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.