Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
190
Cevap
12571
Tıklama
1
Öne Çıkarma
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi'
İ
6 yıl
Yarbay

Her modemin kendi içinde genellikle linux tabanlı olan bir işletim sistemi bulunur. Bizim farketmiyor olmamız olmadığı anlamına gelmiyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Her modemin kendi içinde genellikle linux tabanlı olan bir işletim sistemi bulunur. Bizim farketmiyor olmamız olmadığı anlamına gelmiyor.
Yoruma Git
ipli jeton - 6 yıl +39
İşletim sistemi olmayan modem mi varmış? Bu ne saçma bir başlık ya Rabbi. Kimlere kaldı koca donanım haber
Yoruma Git
Yorumun Devamı 0ldskool - 6 yıl +19
WIFI6 yani AX olmamasi kotu . Bundan sonra anca WIFI6 li seyler dikkat cekicidir...

MTK islemciliymis :) ... MTK kaynak kodlarini vermede cok cimri KITLIK yapiyor... Pratikte pek bir esneklik dahi...
Yoruma Git
Yorumun Devamı smart1978 - 6 yıl +10
0
6 yıl
Yarbay

İşletim sistemi olmayan modem mi varmış? Bu ne saçma bir başlık ya Rabbi. Kimlere kaldı koca donanım haber



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Yarbay

WIFI6 yani AX olmamasi kotu . Bundan sonra anca WIFI6 li seyler dikkat cekicidir...

MTK islemciliymis :) ... MTK kaynak kodlarini vermede cok cimri KITLIK yapiyor... Pratikte pek bir esneklik dahi sunamayacak. Kendi arayuzu ile nereye kadar olacak ki ?

Reklam engelleme VPN vs esnekligi bizlere birakabilecek mi ?

Akilli ev cihazlari ile iletisimde kopmalar oluyor mu ?


Yani sadece WIFI5 yani AC ile elde edilen beklenen hizlara ne kadar erisebiliyor cevresel faktorler de ideal vs olsa bilelere odaklanilmamali sadece ...

Google Nest vs hepsiyle sorunsuz mu ?



Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
6 yıl
Yarbay

Firma tamamen internet ve guvenligi uzerine calismis. Portlarin gigabit olmamasi kafa karistirabilir ama pratikte iss nin verdigi 1 gigabit internet hizinin karsiligi 100m/s oldugundan mantikli bir cozum olmus. Local agda hiz icin gigabit router yada switch kullanin demis.
Fiyat konusu tartisilir ayni fiyat bandinda rakipleri daha fazla suslu urunler satiyor ama firmanin sundugu wpa3 te yabana atilmamasi gerek diye dusunuyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
6 yıl
Yarbay

Cihaz guzel olsada bu fiyattan alamiyoruz bir cogumuz hem marka kapali kutu elimize alip bakamiyoruz kullanan kimse yok cevrede hemde gigabit portu yok ve rami dusuk rakiplerine gore .
Ultra modelide cok pahali guzel bi indirim sart benim gibi arayip cihaz bulamayanlar icin gozumuzu karartip alamiyoruz . Ayrica meditek cpu lu stabilitesi hakkinda suphelerim var kapali kutu hic bisey bilmiyoruz . Video incelemeler haricinde

Fiyat politikasi cok fahis ve yanlis Turkiye nin ekonomik sartlarinda . beni ise alin bunyenizde pazarlama ve fiyat politikasi uzerine satislariniz patlar Turkiye network piyasasinda

Extra dsl 200 250 tl
Gigabit 350 tl
Ultra 400 450 tl
Gibi..
Ayrica dsl ozelligi haric ultra ve gigabit modelleriniz olmali . Ben alinca dsl olarak kullanmayacam ve bosuna dsl icin para odeyecem .zaten cinden geliyor uretim maliyetleri belli cihazlar bunlar .oyle 3 4 kati oranla fiyatlarla benim malim bu alan alsin derseniz satilmaz . Ne olur soyleyim size benim gibi hepsiburadada bakar kapar fiyati yuksek diyip . Yine bilindik markalara gider alir . Bu katilikla olmaz bu is yazilim var bizde demeyin isletim sistemsiz cihaz zaten yok hepsi bir isletim sistemi ile calisiyor

Bunlar Olursa satar yoksa okur gecer herkes bilinen markalari tercih eder





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 28 Kasım 2019; 22:8:45 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 4 cevap geldi.
X
6 yıl
Yarbay

Valla Keenetic'in ürünleri iyiye benziyor benzemesine de gerçek bir kullanıcı yorumu bulabilirsek internette mükemmel olacak. Şu an için hep sponsorlu reklamlar gibi tüm incelemeler. Ayrıca Keenetic'e de yazdım şirket ileriye dönük bize ne güven verebilir açıkçası şirketle ilgili herhangi detaylı bilgi yok kendi sitelerinde de. Gidip görüp inceleyebileceğimiz bir yer de mevcut değil sadece internet üzerinden siparişe açık. Bir de 2010 yılında kurulmuş bir firmanın neden modemlerini biz yeni yeni duyuyoruz, çinli ortağı hangi firma mesela bu firmanın? Altı üstü iki modem alacaksın şirket vergi levhasını da isteseydin demeyin artık kimsenin parasını çarçur edecek durumu yok, ben de optimal seçeneği arıyorum benim uzun yıllar üzmeyecek ve kaliteli olacak o yüzden soruyorum.

Son 1 aydır modem araştırıyorum sıyırma aşamasına geldim tüm incelemeler reklam tüm incelemeler sponsorlu, Yabancı güvenilir incelemelerin yapıldığı modemler de ateş pahası. Ülkemizde herkes fanboy, gerçek bir son kullanıcı deneyimi aradığımda da bulduğum ürünler ilgi çekici veya benim aradığım özelliklerde değil.

modem tavsiyesi istedim forumda, bir kaç kişi dışında kimse yazmadı, o da sadece iyi veya değil gibi cevaplar yani sonuç, seçenek daraltamıyor işin içinden çıkamıyorum. Altı üstü iki modem dsl destekli arıyorum, çekim gücü iyi olsun kopma hızda düşme vb. durumlar olmasın.VPN istemci, torrent vb. olursa da tadından yenmez.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
M
6 yıl
Yarbay

Fiyatı cidden fazla. Modem alacaktım tenda ile sizin modeminiz arasında kaldım. Fiyat farkı dolayısıyla tenda v1200 aldım 330 TL’ye. Fiyatlar biraz uygun olsaydı bu markayı tercih edecektim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
6 yıl
Yarbay

Firmanın gigabit portlu DSL ürünü yok. İlginç.




D
6 yıl
Yarbay

Bütün güncel modem ve routerlar WAN üzerinden internete bağlanabilirler.




S
6 yıl
Onbaşı

Ben 2 aydan fazladır kullanıyorum cihazı. Asusun kopma sorunları ve tplinkin ısınma sorunlarından sonra ilaç gibi geldi yeminle iyilik almişim. TV telefon tablet derkenn11ç10 dan fazla cihaz bağlanıyor ve ne ısınma ne bişey banamısın demiyor. Kime ne hız gideceğini yonetebiliyordunuz. Bu sayede herkez ihtiyavıma göre mutlu mesut kullanıyor. 5ghz temiz calısıyor ve menzili Asus ile tplimkten cok daha iyi. Router özelliğini, torrentini USB veri aktarımını denedim ve hicbir donma vs yasamadım. Bence tek handikapı eternet portlarını 100mbit olması. Onun dısında cavar gibi.

Ayrıca kurumun iletişimi cok iyi merak ettiklerini bazen mail ile yazıyorum. Ertesi gün mutlaka cevap veriyorlar. Hız olarakta 35mbit baglantım var aynı odada 5ghz ile 33 ün altına duamuyor. Cogunlukla 34 civarı seyrediyor. 2.4 te ise 30 un altını daha hic dustugunu gormedim.

Bence bir şans verin. Kesinlikle memnun kalacaksınız...



Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
6 yıl
Yarbay

başka bir inceleme daha ;

Videoyu izlemek için tıklayınız



M
6 yıl
Yarbay

Özellikle fiyat konusunda TR piyasasında çok satılması isteniyorsa "extra dsl" modem 250 TL civarında olmalı.




Bu mesajda bahsedilenler: @serkan1216
Ö
6 yıl
Teğmen

Bu nasıl fiyattır arkadaş. 560 TL en düşük modeli bir de şaka gibiler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl
Yarbay

550 TL civarı satış fiyatı var. Fiyat/performans bir ürüne benziyor. Çoğu ülkenin fiber ve docsis kullanmasından dolayı adsl/vdsl barındıran kaliteli modem router bulmak yıllardır imkansız. Modem özellikli routerlar da bu seviye özellikleri sadece Netgear ve FRITZ!Box ürünlerinde görebiliyorduk. Bu fiyatlar da bir markanın bunu sunması bizim gibi ülkeler için güzel bir durum. Fakat bu seviye de özelliklerin yanında usb 3.0 ve Gigabit ethernet olmasını isterdim.




A
6 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: KEENETIC

Merhaba İpli Jeton,

KeeneticOS modüler işletim sistemi diğer işletim sistemlerinden çok farklı özellikler sunmakta olup sürekli olarak geliştirilmesi, yaşanabilen problemlere anında müdahale edilerek cihazların daha stabil çalışmasını sağlamak ile birlikte en güncel teknolojiyi müşterileri ile bulut yazılım sayesinde anında buluşturabilmektedir.
yav he he 550 TL buna mı vereceğiz... Arkadaşın da söylediği gibi her modemde işletim sistemi vardır ve bu genellikle linux busybox olur..



M
5 yıl
Teğmen

Kullansan böyle konuşmazsın, en büyük sorunumuz , öğrenmeden tecrube etmeden fikir üretiyoruz. Hadi kulalnmadık hiç değilse zahmet edip özellikelrie bakalım.

Yazılım donanım süper. ihtiyacım olan en optimum donanımı koymuşlar.

CPU ya bakar mısın? 900Mhz. Başka modemlerin ADSL lerde 200-300Mhz VDSL de 400-600 mhzlerde genelde. Birde Wifi çipi komple ayrı bunda, bunu çok araştırdım diğer kendini öven çiplerde 300mhz N Wifi işlemelrini de ana işlemciye yüklemişler... Bunda ki torrent perfomansı hiç biir modmede görmedim. sürekli evde en az 10 cihaz aktif ve CPU ortalam %20 leri geçmiuor. alet zorlamalarda şişmiyor. kapatıp açmam gerekşmiyor.. oldukça stable hayran kaldım gerçekten.. çok araştırıp öyle karar verdim aldım bir hafta falan oldu kulalnıyorum Müthiş





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MythBuster34 -- 21 Nisan 2020; 14:2:16 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serkan1216
B
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

 
Ben Keenetic markasına aşina değildim açıkçası. 2010 yılında kurulmuş şirketin hakkında kısmında “Premium internet erişimi ve çözümleri sunmak amacıyla kuruldu” şeklinde bir ifade geçiyor, hedef ve ürünlerinin konumunu hemen hemen anlatıyor bu cümle. Test masamızdaki ürün bir modem, Keenetic Extra DSL olarak geçiyor, model kodu KN-2111.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

Türkiye piyasasına yeni giren ürünlerin kutularının, içeriklerinin İngilizce kaldığına çoğu kez şahit oldum ama Keenetic Extra DSL’nın kutusu, yazılımı, mobil yazılımı hemen hemen her şeyi Türkçeye çevirmiş, lokalizasyonu yapmış, ilk puanı buradan verdim. Kutudan cihazın kendisi, adaptörü, splitter, kısa bir RJ-45 kablosu ve hat kabloları çıkıyor. Bu arada ürün 3 yıl garantili.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

Beyaz gri bir tasarıma sahip, küçük bir cihaz. Koyduğunuz yerde sırıtacak bir tarzda değil, antenleri biraz yapılı, çıkarılamayan antenler, bunları istediğiniz gibi yönlendirebiliyorsunuz. Altında duvara sabitleyebilmeniz için gerekli yuvalar ve bilgilendirme etiketi var.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

4 tane RJ-45 portu, bunlar Gigabit değil 100Mbit destekli portlar, yönetilebilir portlar. Kullanım senaryosuna tercihi değiştirebilir bir konu, bilginiz olsun. Sağında USB 2.0 portu var. Buraya bir yazıcı takabilirsiniz, ağdakiler kullanır veya
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 
 
USB bellek, taşınabilir disk takarsınız, mesela ben 2.5 inç 1TB diskimi taktım, FTP üzerinden, bir medya sunucusu gibi kullanırsınız cihazı, 12MB/saniye civarı teorik bir aktarım hızana sahip, kullanacağınız depolama birimine göre pratik hızı değişir. 3G/4G dongle bağlayabilirsiniz, hücresel veri üzerinden bağlantı yedeği oluşturabilirsiniz, altyapı interneti kesildiğinde hücresel veri üzerinden kendi devam ediyor. Torrent de destekli cihaz, Torrent deyince akla hep illegal içerikler geliyor ama bu aslında paylaşımlı bir dosya indirme sistemi, bunu iyiye veya kötüye kullanmak sizin elinizde, destekli cihazın bir mesuliyeti yok, detaylarını göstereceğim.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 
 
İçini açtığımızda MediaTek EN7513T adlı bir yongayla karşılaşıyoruz, çalışma frekansı ve 128MB belleği segmenti için normal düzeyde. Yonga sonuçta cihazın kalbi, stabilitesini büyük ölçüde belirliyor, hatta stabilite arıyorsanız yola önce yonga araştırmasıyla çıkmak lazım.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

802.11ac standardında bir modem Keenetic Extra DSL. VDSL2 ve ADSL2+ destekli, evinizde 50Mbit/100Mbit bir fiber internetiniz vardır mesela, uygun. 2.4GHz bandında 300, 5GHz bandında 867Mbit’e kadar teorik desteği mevcut. Antenler 4x5dBi kurulumunda, yönlendirilebilir antenler, amfili antenler. Amacı menzili genişletmek. MU-MIMO destekli, özetle cihaz başına bir sinyal hattı sağlıyor, bu da teorik olarak daha stabil bir bağlantı ortamı oluşturuyor.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

Kuruluma geçelim. İsterseniz masaüstünden isterseniz Keenetic mobil uygulamasından yapabilirsiniz, Android’de de iOS’ta da var uygulaması. Dil seçiyorsunuz, Türkçe var ve şimdiden söyleyeyim, çevrilmemiş yer kalmamış, çeviri kalitesini de beğendim. Kendi parolanızı oluşturuyorsunuz, internete bağlantı şeklini seçiyorsunuz, internet tamam ama IPTV de isterseniz seçin burada, MAC ve IP ayarları, ardından bağlantı türü, burası bu kadar. Cihaz bir modem ama isterseniz bir Wi-Fi adaptörü, bir sinyal tekrarlayıcı veya Access point, erişim noktası olarak da kullanılabiliyor.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

Anasayfada temel bilgiler var, ağ trafiği görüntülenebiliyor. İnternet ana sekmesin altında kablolu, 3G/4G modem, DSL bağlantısı gibi alt sekmeler var, burada herhalde en çok WISP işinize yarayabilir. Kablosuz ağda cihaz listesi ve o anki bağlantı hızlarını görebiliyorsunuz, istenen bir misafir varsa misafir ağı da kurabilirsiniz ama istenmeyeni varsa buradan engellenebiliyor. Modüler Wi-Fi sistemi şu oluyor, Mesh Wi-Fi olarak bildiğimiz şeyin Keenetic’in farklı modem ve router’larıyla oluşturulabilen hali diyebiliriz, alt model veya üst model fark etmez, Mesh kurulum yapabiliyorsunuz.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

Keenetic’in üzerinde durduğu önemli bir husus da şu, cihazları WPA3 şifreleme protokolünü destekliyor, 2018’de geliştirme süreci tamamlanmış, 128-bit bir şifreleme demek bu. WPA2 2004’den beri hayatımızda ve KRACK saldırıları adlı bir sitede WPA2 protokolüne, bu protokolü kullanan Wi-Fi ağlarına sızmanın yolları gösteriliyor. WPA3 için henüz böyle bir açık gösterilmiş değil, dolayısıyla WPA3 destekli bir cihazla güvenli tarafta olmakta fayda var, Keenetic de ülkemizde WPA3 destekli ilk cihazları sunmuş oldu.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

IntelliQoS kullandığınız uygulamaya, yazılıma göre, mesela oyuna göre data paketlerini önceliğe alabiliyor, teorik olarak ping sürelerini düşürmeyi amaçlıyor. Ağ kurallarında, SafeDNS, AdGuard DNS var, ülkemizde ihtiyaç oluyor açıkçası. Güvenlik duvarı var, Port yönlendirme var, Routing var. Sistem ayarlarında KeeneticOS işletim sisteminin sürümünü görüyorsunuz, isterseniz güncellemelerini otomatik yapabiliyor, bulut tabanlı bir sistem var orada.

Cihazın rakiplerine göre en önemli özelliği modüler yazılım, yazılımsal olarak istediğiniz özelliği ekleyip çıkarabiliyorsunuz, rakiplerine göre fark oluşturan bir özellik. IP-IP Tünelleme, NetFlow Monitörü, PPTP VPN Sunucusu gibi ekstralar; Trafik Şekillendirme, Medya Sunucusu, İndirme İstasyonu gibi daha çok kullanabileceğiniz uygulamalar teker teker, ihtiyaca göre kurulabiliyor, cihaz sadece istediğiniz şeylerin yükünü taşıyor yani.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

Gerçek dünya testlerine geçelim. Keenetic Extra DSL ’yae bir NAS bağladım ve masaüstü sisteminden video dosyaları aktardım. Portlar gereği 2.4GHz de olsa 5GHz de olsa 100mbit yani 10-11MB/saniye sularında seyretti. Intel AC-9560’lı bir dizüstüyle, cihazla aynı odada, 2.4GHz bandında 60Mbit civarı, 5GHz bandında 250-300Mbit sularında gezdi.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 
 
Bu arada, cihaz tek bir SSID ile geliyor, aynı 2.4GHz ve 5GHz aynı ad altında, cihaz sinyal gücüne göre sizi bu bantlar arasında gezdiriyor, Mesh Wi-Fi sistemleri gibi otomatik bir süreç işliyor orada. Dizüstüyü alıp 75 metre karelik evin diğer ucuna götürünce sinyali yarı yarıya koruyabildi, 5GHz bandında 100-130Mbit sularında gezdi.
 
İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' 

Keenetic Extra DSL. Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla fiyatı 550TL civarında. Öne çıkan özellikleri şunlar, amfili antenler, yönetilebilir portlar, KeeneticOS modüler yazılım, Torrent desteği ve WPA3 güvenlik protokolü, her şeyden öte WPA3 avantajı benim güvenlik anlamında ilgimi çekti. Artık cihazı, özeliklerini, hızını, menzile göre hızını biliyorsunuz, biz detaylarına indik, bundan sonra tercih sizin.
 

 Haberi Portalda Gör

B
6 yıl
Yarbay

quote:


4 tane RJ-45 portu, bunlar Gigabit değil 100Mbit destekli portlar, yönetilebilir portlar. Kullanım senaryosuna tercihi değiştirebilir bir konu, bilginiz olsun. Sağında USB 2.0 portu var. Buraya bir yazıcı takabilirsiniz, ağdakiler kullanır veya USB bellek, taşınabilir disk takarsınız, mesela ben 2.5 inç 1TB diskimi taktım, FTP üzerinden, bir medya sunucusu gibi kullanırsınız cihazı, 12MB/saniye civarı teorik bir aktarım hızana sahip, kullanacağınız depolama birimine göre pratik hızı değişir.


Direk Google çeviriden kopyala yapıştır yapmışsınız diyecektim ki imla kuralına da dikkat edilmediğini fark ettim. Türkçemizi dikkatli kullanalım lütfen. Şu alıntıladığım kısım 3-4 sefer okunduktan sonra ancak anlaşılmaya başlıyor.



Bu mesaja 1 cevap geldi.