M

Yarbay
15 Eylül 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
329 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
M
geçen yıl
iPhone’da Arkaplan Uygulamalarını Kapatmayın Saçmalığı
Son zamanlarda iyice yaygınlaştı bu iPhone kullanıcılarının yaptığı en büyük yanlış arkaplandaki uygulamaları kapattığı falan diye YouTube üzerinde videolar yayınlıyorlar. Dayanaklarında Apple’ın sitesinde uygulamalı yalnızca donduğunda veya bir hata meydana geldiğinde sürükleyerek kapatın demesi. İşte uygulamaları sürükleyerek kapatmayın şarjınız daha çok hızlı biter diye zırvalıyorlar. Fakat sorun şu ki hiç kimsede test etmemiş anca papağan gibi birbirlerini tekrar ediyorlar. Arka plan uygulama yenilemesi değil yanlış anlaşılması arkaplandaki uygulamaların kapatılmasından bahsediyorum. Arkaplan uygulama yenileme özelliğine şunu eklemek istiyorum eğer arkaplandaki uygulamaları sürükle kapat olarak kullanıyorsanız telefonunuzu arkaplan yenilemesi arkada açık olan uygulamaları yeniler sürükleyip kapattığınız uygulamaları yenilemez. Yani sürükle kapat yapıyorsanız arkaplan yenilemesini kapatsanızda kapatmasanızda bir anlam ifade etmiyor.
Ben neye dayanarak konuşuyorum diye soracak olursanız bizzat kendim bir hafta boyunca test ettim. Öncesinde sürükle kapat yapıyordum. Bir hafta hiç kullandığım uygulamaları kapatmadan arkada bırakarak kullandım ve resmen şarjım yarı yarıya daha az dayanmaya başladı. Uygulamaları asla arkaplanda bırakmayın, kapatın! Bu testi arkaplan uygulama yenilemesi açık şekilde yaptım. Konum servisleri açık tanı bilgisi gönderme açık arkaplan açık yani her şey açık şekilde yaptım zaten normalde de bu şekilde kullanıyorum test sürecinde tek fark uygulamaları sürükleyip kapatmadım.
iPhone 11 iOS 16.4.1 sürümüyle test ettim. 3 buçuk saat açık ekranda arkaplanda uygulamalar açıkken şarjım %50 seviyelerine düşüyordu. Arkaplandaki kapatınca şimdi kontrol ettim 3 saat 43 dakika açık ekran ile şarjım %75
Testi yaparken aynı koşulları sağlayarak yaptım hücresel ise hücresel Wi-Fi ise Wi-Fi kullandım yani birinde Wi-Fi ile günü bitirdim diğerinde full 4G ile gün bitirdim tarzında değil. Tamamen eşit bir şekilde. Kısaca sağda solda duyduğunuz zırvalıkları tecrübe etmeden uygulamayın.
M
4 yıl
İphone 6S ekran parlaklığı otomatik parlaklık sorunu
İphone 6s cihazda ekran parlaklığı otomatikte kullanıyorum. Şöyle bir sorun var benim 6s ile başka bir 6s karşılaştırınca benim cihazın parlaklık yarı yarıya daha az kalıyor. Yani şöyle mesela karanlık bir ortamda otomatik parlaklıkta açık ve parlaklık sıfır oluyor iki cihazdada sonra aydınlık bir ortama girince diğer cihazın parlaklık seviyesi mesela %30 a çıkıyor benim cihaz %15 e çıkıyor yani benim parlaklık normalinden yarı yarıya daha az arttırıyor parlaklığı. Ön kamera boardına dahil olan ışık sensöründe arıza var diye düşünüyorum ama o zamanda hiç çalışmaması gerekmezmi otomatik parlaklığın? Yada sensörlerde bir arıza varsa hiç çalışmaması gerekmezmi? Benim her şey sorunsuz çalışıyor ama parlaklık bahsettiğim şekilde %50 kayıpla çalışıyor. Ekran ve ön kamera seti her şey orijinal. Sorun neyden kaynaklanabilir dostlar? Telefonu sıfırladım dfu da falan çare olmadı açtım telefonu ön kamerayı falan o kısmı söktüm temizledim falan yine olmadı.
M
4 yıl
Asus Notebook Fanı Nasıl Sökülür?
Selamlar arkadaşlar. Bu görüntüdeki lanet olası fan nasıl sökülüyor? Yani pervane kısmı ile motor kısmı birbirinden nasıl ayrılıyor? Adamlar fanı yapmış iyi hoşta yağlanacak ne bir yuvası var ne de fanı ayıracak bir tutacak falan hiç bir şey yok. Etiketin altındaki manzara görüntüdeki gibi oraya metal bir somun vida türevi bir şey koymuşlar çıkmıyorda. Ben bu lanet fanı nasıl yağlayabilirim?
< Resime gitmek için tıklayın >
M
5 yıl
6S Anakart Tamiri Yapacak Yer?
6s telefonumun anakartinda ariza var. Tamirini yapabilecek duzgun bir yer neresi var?
M
5 yıl
İphone Kasa ile Ekran arasındaki toz filtresi?
Selamlar arkadaşlar. 6s cihazın batarya değişiminde ekran kaldırılınca kasa ile ekran arasındaki çerçevede yapışık olan siyah ince bant gibi filtre görevi gören bant etkisini kaybettiğinden tamamen çıkardım. Şimdi tekrar telefonu toplayınca ekranda içe doğru oynama yapıyor bant olmadığından milim bir boşluk kaldığından.
Kısaca bu banttan artık bant mı deniyor bilmiyorum nereden bulabilirim ya da satıcı bir site falan var mı bildiğiniz alabileceğim?
M
5 yıl
Airties 5750 Wi-fi Sorunu
Selamlar arkadaşlar. Airties 5750 modem aldım ikinci el. Sorunsuz çalışıyor ama tek bir sorunu var o da 2.4 ghz wifi ayarından hızı 300 mbps yaptığımda internetin kesilmesi sorunu. Yani internet var ama kablolu olarak bağlanınca internet var ama wifi ile bağlanınca internet yok girmiyor tekrardan hızı 300 den otomatiğe getirince sorunsuz internete giriyor. 300 yapma sebebim indirme yaparken 30 mbps hıza takılıp kalmasından.
M
5 yıl
LM7805 İle 12\u0027den 5\u0027e düşüşte Kondansatör?
Selamlar arkadaşlar. Modemim için bir soğutma işine girdim ve şu an başarılı oldum. Modemin anakartında 12v güç veren bir çıkış var ve oradan alığım gücü 7805 regülatör ile 5 volta düşürüp eski ekran kartından çıkma küçük boyuttaki bir fanına 5v vererek soğutma yaptım. Şu an her şey sorunsuz çalışıyor fakat kafama takılan bir problem var.
Modemin anakartından gelen 12 volt güç stabil olarak 12 geliyordur dalgalanma olacağını sanmıyorum o sebepten regülatörün girişine kondansatöre gerek olmadığını düşündüm ama çıkış voltajı 5v için bir kondansatöre gerek var mıydı bunu bilmiyorum ve aklıma takıldı. Sizce çıkışına bir kondansatör bağlamam gerekir miydi yada hem giriş hem çıkışına? Gerekiyorsa ne kadarlık bir kondansatör gerekir?
Ayrıca modeme yaptığım bu iş için bu regülatör uzun bir süre sorun çıkarmadan çalışabilir mi? sürekli açık olan bir cihazda 7/24 çalışacak sonuçta. Soğutmasını eksik etmedim regülatörün soğutucu blokta taktım.
M
5 yıl
6S Kömür Grisi Kılıf ?
https://www.apple.com/tr-business/shop/product/MKY02ZM/A/iphone-6-6s-için-silikon-kılıf-kömür-grisi

Linkteki kılıfın çakmasını ucuza nereden temin edebilirim çok aşırı pahalı orijinali. Bir sitede buldum o da 60 TL. Daha uygun fiyatlı nereden bulabilirim?
M
5 yıl
Hoparlöre Bluetooth Özelliği Eklemek?
Arkadaşlar selamlar. İki adet gold master marka hoparlörüm var. Bunları kendi yaptığım anfi ile kullanıyorum. Fakat bilgisayarım laptop olduğundan sürekli aux kablosu tak çıkar zor oluyor. Buna bluetooth ile bilgisayardan bağlanıp nasıl kullanabilirim acaba ? İnternette bi bluetooth modülü buldum onunla yapabilirmiyim acaba fotoğrafını ekledim. Eğer o modül ile olmaz ise nasıl yapabilirim bluetooth işini?


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
M
5 yıl
Bu Transistörü Bulabilecek ?
Arkadaşlar bu transistörü bulamadım. Kodunu yazdığımda farklı şeyler çıkıyor karşıma. Notebook soğutucusunun içindeki devreden çıkan transistör. Bie bacağı kırıldığından yenisini arıyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.