Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 19 misafir, 4 mobil kullanıcı
12376
Cevap
1898335
Tıklama
23
Öne Çıkarma
Cevap: İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (5. sayfa)
B
13 yıl
Er

Y
13 yıl
Yarbay

üstüne düşme kardeş.

sen böyle nette hergün bakarsan hikayeleri okursan daha kötü olursun geçmez.

bu illet psikolojik birşey. ben başta psikolojik diyenlere ana avrat söverdim ne alakası var mikroptur falan sonra kabul ettim.

bir insanın moraline stresine baglı en çok etkilenen organ bagırsak ve böbrekler. ( korkudan altına işeme veya büyük abdest kaçırma heyecanlanınca tuvaletin gelmesi falan. )

bu işe en iyi gelen ilaç meteospasmyl ve buscopan plustir. günde 3 kere yemeklerden 20 dakka önce 1 er tane meteospasmyl al. karın agrısı oldugunda ise buscopan plus at 1 tane. hiçbirşeyin kalmaz.

ayrıca ibs olan herkese doktorlar laroxyl adındaki çok düşük bir antidepresan yazarlar. 2 tl bişi içinde 30 tane var. günde 1 tane atıyorsun.

bunları kullan düzenli geçer hastalıgın en kötü %70 i geçer hep aynı şiddette kalmaz.

tabi o ilaçları gene doktora sor ama üstteki 2 si zaten bitkisel bişi kana falan bulaşmıyor bagırsakta açılıp gaz falan sıkışmasını önlüyor. yani tüm kutuyu aynı anda yutsan bişi olmuyor ama sen gene araştır sor belki bi alerjik durumun vardır falan belli olmaz.

geçmiş olsun.



O
13 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: cyber5858

lütfen cevap

Dostum ; Yusuf Miroğlu arkadaşımında dediği gibi tamamen psikolojik . Bende psikolojik diyenlere kızardım hep fakat doğru . Alınan mikropla falan alakası yok . Bu yüzden ilaçlarda bir işe yaramıyor . Biraz olsun rahatlattığı söylenir fakat bende gerçekten hiçbir işe yaramadı ilaçlar . Hiç rahatlatmadı beni . Olay tamamen bilinçaltında ki birşeyden kaynaklanıyor . İnsanı yıpratan tarafı geçtimi , geçmedimi , acaba tekrar tuvaletim gelicekmi endişesi . Bütün gün kendimizi dinleyerek daha da sancıları arttırıyoruz . Belki hiç bir zaman tamamen kurtulunmuyor bundan ama yaşamayı öğrenicez . Bende önceden 4-5 gün WC'ye gitmezdim , ama hiç rahatsız olmazdım . Tuvaletimin gelmesi beni hiç rahatsız etmezdi . Sonrasında böyle bir durumla karşılaşmak beni zor durumda bıraktı . Alışık değildim çünkü . Yapılıcak fazla birşey yok . Kafamızı , psikolojimizi hiçbir zaman düzeltemeyiz çünkü . Kendinize WC saatleri ayırmalısınız . Mesela ben sabahları okul saatime çok yakın bir saatte kalkar , hiç birşey yemeden evden çıkardım . Yemeğimi dışarda yerdim , sonra baktım tuvaletim geliyor ve evden başka biryerde de WC'ye giremeyince sıkıntı çekiyorum . Artık erken kalkmaya başladım ; Güzelce bir kahvaltı yapıyorum , çay içiyorum , duşumu alıp WC'ye giriyorum . Asla tuvaletimi yapmadan çıkmıyorum . Kafamda bitirmeye çalışıyorum , bağırsaklarım boş gelmez tuvaletim diyorum . Öğlen yemeklerinde çok az yiyorum , midem açlıktan yanmasın diye oda .Bu şekilde akşamın olmasını ve evime dönmeyi bekliyorum :) Bu dediklerimide hasta olduğum ilk zamanlar bende yapamadım , çünkü çok şiddettli belirtileri oluyor . Herşey zamanla düzelicek...Bak ben 2,5 senedir uğraşıyorum anca bu kadar rahatladım . Midene gaz yaptırtmamaya çalış , pipet kullanma , sigara kullanma çünkü sürekli mideye hava kaçar .(Bende inşallah bırakıcam :D ) Bende sessiz ve kalabalık ortamlarda çok sıkıntı çekiyorum . Örneğin sınav ortamları ; 50 kişi senin karın gürültünü dinleyince ne moral ne konsantre nede yaşam sevinci kalıyor :D Ders ve sınav denince bile tuvaletim geliyordu . Bazen dalıyorum aklıma gelmiyor , ama aklıma geldiği an tuvaletimde geliyor . Konstantre olmak lazım , başka şeyler düşünüp WC'yi düşünmemek gerekiyor . Dediğim gibi ilk zamanlar çok zor , çünkü insanın aklından hiç çıkmıyor . Durum böyle arkadaşım :( Ama bakıyorum bazı arkadaşlarım veya abilelerime , onlarda zırtpırt WC'ye gidiyorlar büyük abdest için . Kafaya takmıyorlar , sokakta rahatlıkla WC'ye girebiliyorlar . Benim en büyük sıkıntım Helafobik olmam , cesaretimi toplayıp giremiyorum dışarda tuvalete . Aslında bu konuda rahat olunsa , hastalık daha çabuk iyileşir . Çünkü psikiyatristim bana böyle demişti . Kendini sıkma ihtiyacın geldiğinde hemen git yap . Yapmayıp hem vucudunda , hem aklında tutarsan hastalığın seyrini uzatırsın...Yani arkadaşım illaki geçecek , yada illaki alışacaksın bu duruma . Yaşama falan küsme sakın...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
13 yıl
Onbaşı

Bende cok uzun yillar sikinti cektim. Bilmeyen kisiler icin bunun kisinin hayatini nasil etkiledigini anlayabilmek mumkun degil.

Uyesi oldugum bir bitkisel saglik grubunda ayni konu acildiginda asagidaki mesaji yazmistim.

"Spastik kolon problemini yirmili yaslarimdan itibaren 30 sene yasadim. Neredeyse Turkiye de gitmedigim uzman kalmadi. Psiko somatik bir hastalik olarak kabul ediliyor. Doktorlardan bir tanesi, her insanin vucudunda bir hedef organ oldugunu, ofke, endise ve stresli durumlarda o organin etkilendigini soylemisti. Stresli durumlarda kimisinin basi agrir, kimisinin baska bir yeri gibi. Bu probleminiz olunca kafanizi ona takiyorsunuz ve baska birsey dusunmuyorsunuz ve bu da durumu daha da kotulestiriyor. Yasadigim Cin de de birkac geleneksel tip doktoruna gittim ama hic yarari olmadi. Daha sonra kucuk bir yavru kopek aldim ve butun problemlerim sona erdi. Yavrunun bakimi ve sorumlulugunu ustlendikten sonra tum vaktimi ve enerjimi ona verdigim icin kendi problemlerimi hic dusunmedim. Cok uzun yillar boyunca uzman doktor ve profesorlerin yapamadigini bir yavru kopek yapti."


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Er

Aslında çok doğru sölüyorsunuz.Ben aşırı derecede takıntılıyımdır.Ama bende sizin gibi eskiden 4 günde bir giderdim fakat artık hergün sabah düzenli yapıyorum bagırsaklarım boş oldugu halde bu his cok graip bencede psikolojik.Fakat akıldan cıkarıp atmak neredeyse imkansız.Her zaman hayata mutlu bakan ben artık hayattan umudunu kesmiş haldeyim.Fakat sizde şişkinlik karın agrısı sancı vb oluyormuş bende sadece tuvalet hissi var 2 3 ayıdr :(/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakUnaL2 -- 8 Ekim 2011; 20:08:09 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Er

Tedavi amaçlı bazı kullanımlarda işin boyutu ses frekanslarıyla vücuttaki bazı hormonların dengelenmesine kadar vardı. Kontrolsüz bir deneyde anksiyete bozukluklarının psikolojik tedavisinde de 60 günlük bir terapinin olumlu sonuç verdiği kayıtlara geçmiş durumda. Uyku terapisi ve çocuklarda öğrenmeyi hızlandırma gibi kullanım alanlarına da halen sıkça rastlanıyor.
Bu amaçla kullanılan ritm ve ses örneklerine internette kolayca ulaşmak mümkün





http://forum.donanimhaber.com/m_51627842/tm.htm





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakUnaL2 -- 6 Ekim 2011; 23:42:24 >

W
13 yıl
Yarbay

B
13 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: W

Yalnız değilmişim

Sizdedemi tuvalet hissi var ne kadardır ??





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakUnaL2 -- 8 Ekim 2011; 20:09:10 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
13 yıl
Er

Onnibus arkadaşımın hastalığıyla geçirdiği 2,5 seneye yakından tanık olan biriyim..Onunda yazılarında bahsettiği gibi hastalık psikolojik.Şimdi tamam psikolojikte.
Bunu dedikten sora düzelmiyor insan.Öncelikle bu hastalığı hafifletmek için,tuvalet ihtiyacını kafadan atmak gerekir.Hiçbirzaman sıçmamak anlamında değil,fakat tuvalete girip çıktıktan sonra bunun hastanın üzerinde oluşturduğu kork ve tekrar etme hissinin oluşturduğu baskıyı azaltacak çözümler üretmek bu hastalığı hafifletebilir.
Yine Onnibus'un bahsettiği sorunlardan birisi helafobik olmak..Kendi evindeki tuvaletten başka hiçbir yerde tuvaleti kullanamamak.Bunu geride bırakmakta önemli.Artık bir yakınınız sizi başka bi eve mi kilitler ne yapar bilemem bu psikolojiyi kırmak için..Onnibus'un üzerinde çok baskı var şu sıralarda buda çok çabuk stres yapmasına neden oluyor..Böylelikle hastalık daha çok hasar veriyor insana..Bu psikolojiyi düzeltmek için başka fikirleri olan arkadaşlar paylaşsın.Belki bir hasta arkadaşımızda işe yarar..En azından bişiler denenmiş olur.

Allah Onnibus ve diğer üyelere acil Şifalar versin
.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Er

Konu güncel arkadaşlar ....


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
13 yıl
Teğmen

Ben de sonunda doktora gittim.gittiğim doktor gastroentereloji uzmanıydı ve yaşlı tecrübeli bir doktor.fiziki muayene yaptı karnıma baya bastırdı eline bağırsamın geldiğini söyledi ve ultrasona gönderdi.ultrasonu yaptırdım temiz çıktı.bana günde 3 kere yemekten 20dk önce duspatalin yemek sırasında ise 2 şer tane kreon verdi.ayrıca sabah ve akşam yemekten sonra insidon antidepresan verdi.kreon ise pankreas enzim konsantresi,yemekleri daha iyi öğütmek için kullanılıyor.1.5 ay kullandım.arada rahatlama oluyor.şişkinliğimde tamamen bitti ama sabahları yine 3 kere tuvalete gidiyorum ve tuvaletimin gelme hissi hala var.aniden wcye gitme sorunumda hala var.ayrıca bu ilaçlar arada daha da ishal hale getirdi diareyi.sorunumda çok hafif ishalli ibs.


ben yurtdışı sitelerinde ve bazı bağırsak ile ilgili sitelerde araştırma yaptım.normix antibiyotiğini deneyin diyorlar.bakterilerin neden olduğunu söylüyorlar.ben ilacı alıp denicem sonuçları yine yazarım.ayrıca biteral antibiyotiğinide öneriyorlar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tantalis1986 -- 15 Ekim 2011; 20:55:48 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
13 yıl
Er

Sonuçları merakla bekliyorum...

Benim sadece tuvalet hissi var...Günde 1 kere sabahları duzenlı WC Ye gidiyorum ama rahatlıyamıyorum .



O
13 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: tantalis1986

Ben de sonunda doktora gittim.gittiğim doktor gastroentereloji uzmanıydı ve yaşlı tecrübeli bir doktor.fiziki muayene yaptı karnıma baya bastırdı eline bağırsamın geldiğini söyledi ve ultrasona gönderdi.ultrasonu yaptırdım temiz çıktı.bana günde 3 kere yemekten 20dk önce duspatalin yemek sırasında ise 2 şer tane kreon verdi.ayrıca sabah ve akşam yemekten sonra insidon antidepresan verdi.kreon ise pankreas enzim konsantresi,yemekleri daha iyi öğütmek için kullanılıyor.1.5 ay kullandım.arada rahatlama oluyor.şişkinliğimde tamamen bitti ama sabahları yine 3 kere tuvalete gidiyorum ve tuvaletimin gelme hissi hala var.aniden wcye gitme sorunumda hala var.ayrıca bu ilaçlar arada daha da ishal hale getirdi diareyi.sorunumda çok hafif ishalli ibs.


ben yurtdışı sitelerinde ve bazı bağırsak ile ilgili sitelerde araştırma yaptım.normix antibiyotiğini deneyin diyorlar.bakterilerin neden olduğunu söylüyorlar.ben ilacı alıp denicem sonuçları yine yazarım.ayrıca biteral antibiyotiğinide öneriyorlar

Dostum bende aynen sizin gibi bir sürü ilaç kullandım , fakat iyi gelmedi . Bahsettiğiniz antibiyotikleri duydum ama kullanma fırsatım olmadı . Kullandıktan sonra burada paylaşırsanız çok sevinirim...



O
13 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: CesmeSokak

Bende de bu hastalık var Allah düşmanıma vermesin yemek zevkim diye bir şey kalmadı istemedigim şeyleri yemek zorundayım, ha diyeti dinlemesem yesem ne olur derseniz sürünürsünüz.

Dostum nasıl bir diyet uyguluyorsun ? Biraz bahsedermisin ? Belki bizde uygularsak biraz daha rahatlayabiliriz...



W
13 yıl
Binbaşı

bir ara bende de bu sorun vardı küçük bir çikolata yesem bile direk tuvalete gidiyodum daha yemeği bitirmeden tuvaletim geliyodu kendiliğinden geçti ama şimdide kabızlık sorunu var haftada 2-3 defa tuvalete gidersem şanslı hissediyorum



Y
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: BurakUnaL4

quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

üstüne düşme kardeş.

sen böyle nette hergün bakarsan hikayeleri okursan daha kötü olursun geçmez.

bu illet psikolojik birşey. ben başta psikolojik diyenlere ana avrat söverdim ne alakası var mikroptur falan sonra kabul ettim.

bir insanın moraline stresine baglı en çok etkilenen organ bagırsak ve böbrekler. ( korkudan altına işeme veya büyük abdest kaçırma heyecanlanınca tuvaletin gelmesi falan. )

bu işe en iyi gelen ilaç meteospasmyl ve buscopan plustir. günde 3 kere yemeklerden 20 dakka önce 1 er tane meteospasmyl al. karın agrısı oldugunda ise buscopan plus at 1 tane. hiçbirşeyin kalmaz.

ayrıca ibs olan herkese doktorlar laroxyl adındaki çok düşük bir antidepresan yazarlar. 2 tl bişi içinde 30 tane var. günde 1 tane atıyorsun.

bunları kullan düzenli geçer hastalıgın en kötü %70 i geçer hep aynı şiddette kalmaz.

tabi o ilaçları gene doktora sor ama üstteki 2 si zaten bitkisel bişi kana falan bulaşmıyor bagırsakta açılıp gaz falan sıkışmasını önlüyor. yani tüm kutuyu aynı anda yutsan bişi olmuyor ama sen gene araştır sor belki bi alerjik durumun vardır falan belli olmaz.

geçmiş olsun.


Kardeş 7 yıldır bu hastalık varmış sende ben alışamam gibi hissediyorum içimde cok az da olsa umut var iyleşme umudu alıştınmı hayatını etkılıyormu

Bende genellıkle akşamları artıyor..


7 degil 4 sene hocam.

alışacaksın elin mahkum sen farkında bile olmuyacaksın. nasıl bir görme özürlü veya bedensel engelli durumunu kabul ediyor öyle yaşamaya devam ediyor sende yaşıyacaksın. evt çok sıkıntı zaman zaman verebilir ama beterin beterleri var ne hastalıklr var bunada şükür.

ben hiç kafama takmıyorum normak bir insan gibi rejim diyet yapmıyorum ne olsa yiyorum. ha acı baharatlı ve öellikle sütlü birşey olursa karın agrısı gaz ishal yapabiliyor. o zamanda ilaçlarımı alıyorum normalde 1se 2-3 kere tuvalete gidiyorum olup bitiyor.


Not: bunu diyen adam yani ben ilk yakalandıgım 3 ay içinde 8 10 kere uçaga bindim hepsinde inş düşer diye dua ettim kurtulurum. birde şimdi yukarıda yazdıklarıma bak. merak etme sende böyle olacan.



T
12 yıl
Teğmen

çalıştığım için akşam geç geliyorum bir türlü açık eczane bulamadım.bugun bulursam normix antibiyotiği alıcam arkadaşlar.biraz ezbere tedavi oluyor gibi ama çare kalmıyor insana.her sabah işe gitmeden 3kere tuvalete uğruyorum.yinede rahatsızlık hissi oluyor.en azından denemekte fayda var.ilaçta pahalı değil nasıl olsa.buraya sonuçları yazıcam

edit:BurakunaL4 arkadaşım bende de özellikle aç olunca mide yanması oluyor açıkçası onu da belirtiyim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tantalis1986 -- 28 Ekim 2011; 10:15:13 >

T
12 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: BurakUnaL4

Bazen rahatımda bazen aşırı bunalıyorum

Evet aç karnına şiddetli yanma oluyor yemek yıyınce geçıyor sorun degil tuvalette sorun degil fakat tek o his hep olması delı ediyor. Hastalık 1 hafta fln duzelse fln hiç geçmemesi can sıkıyor ömür boyu :S

ben bu halde bir de askere gidicem.orada napıcam hiç bilmiyorum.askerlik gelene kadar bir şekilde halletmem lazım.nöbette falan gelir o zaman yanarım .



T
12 yıl
Teğmen

ben kahve sigara çok içerim ama sadece o etken değil.yemeklerde var.bu akşam normix ilacını söyledim eczane getirticek.yurtdışında o kadar övüyorlardı bakalım işe yarayacak mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
12 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: tantalis1986

ben kahve sigara çok içerim ama sadece o etken değil.yemeklerde var.bu akşam normix ilacını söyledim eczane getirticek.yurtdışında o kadar övüyorlardı bakalım işe yarayacak mı?

Inşallah iyi gelir arkadaşım. Güzel haberlerini bekliyoruz...


Bu mesaja 1 cevap geldi.