Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
42
Cevap
2410
Tıklama
29
Öne Çıkarma
“İlk Göktürk” filminden ilk kareler paylaşıldı: 300 dakikalık bir film geliyor
M
2 ay
Yarbay
Konu Sahibi

“İlk Göktürk” filminden ilk kareler paylaşıldı: 300 dakikalık bir film geliyor
Türk tarihi ve mitolojisinden olay, karakter ve motiflerin yer alacağı Göktürk Üçlemesi'nin ilk filmi olan "İlk Göktürk"ün yönetmenliğini ve senaristliğini Panzehir, Dağ ve Börü gibi işleriyle tanınan Alper Çağlar üstleniyor. İlk Göktürk’ün vizyon tarihi 2019 olarak açıklanmış olsa da araya giren pandemi, ekonomik koşullar ve Çağlar’a göre kendi tutkusu sürecin uzamasına neden oldu. Ancak şimdi,  İlk Göktürk’ten ilk görseller paylaşıldı.



İlk Göktürk’ten ilk kareler



Murat Serezli (Alagar), Cengiz Coşkun (Bumin Kağan), Arif Diren (İstemi Yabgu) ve Esra Kılıç (Tüngetiren) gibi isimlerin yer aldığı İlk Göktürk’ün çekimleri 27 Şubat tarihinde başlamış ve halen çekimler devam ediyor. Filmin ilk 90 dakikası İlk Göktürk: Önsöz adıyla Blu-Warner-HBO platformlarında yayınlanacak. Ardından sinemalarda bu kısmı da içeren 300 dakikalık ana film olan İlk Göktürk yayına girecek.



Şimdilik İlk Göktürk hakkında bir vizyon tarihi bilgisi mevcut değil. Bununla birlikte Alper Çağlar’a göre çekimlerin yüzde 15’lik bölümü bitirilmiş durumda. Çekimlerin şubatta başladığı düşünüldüğünde aradan geçen iki-üç ayda bu oran biraz düşük gibi geliyor. Diğer yandan İlk Göktürk için bugün paylaşılan kareler sürecin uzamasının nedenlerine ışı tutuyor. Zira detaylar, mekanlar, karakter tasarımları gibi alanlarda üst düzey bir işe imza atıldığı görülüyor.



Ayrıca Bkz.Büyük bütçeli gladyatör dizisi Those About to Die'dan ilk görseller geldi



Göktürk Üçlemesi, ilk olarak 2018 yılında duyulmuştu. Aradan 6 yıl geçerken yönetmenin hayranları ve filmleri bekleyenler için son yaklaşıyor. İlk Göktürk’ün ardından Kırk Göktürk ve Son Göktürk olarak devam filmleri gelecek. Seride Göktürk devletinin kuruluşu, Kürşat ve 40 Çerisi ile Kultuk Kağan’ın hikayeleri anlatılacak. Olaylar tarihe uygun olarak işlenecek ancak mitolojik eklemeler de yapılacak.





Alper Çağlar, çekimlerin başlamasını şu duyuru videosu ile paylaşmıştı. Bu videodan ek sahneleri ve oyunculardan detayları öğrenebilirsiniz.






Kaynak:https://x.com/AlperCaglar

 Haberi Portalda Gör

yabancı filmlerde daha sinek kaydı arkadaşlar gördük (mesela gladyatör'deki commodus), böyle yorumlar hiç görmedik.
Yoruma Git
ahmetkaraci - 2 ay +26
Alper çok iyi hayalleri olan yönetmen ama ABD de yetiştiği için filmlerinde ABD filmleri havası var finallerde vs. tabi özünü unutmuş birisii değil idealleri olan birisi....
Yoruma Git
Yorumun Devamı justmark - 2 ay +8
O zamanda sinek kaydı Türkü iyi bulmuşlar:)
Yoruma Git
Nevfel - 2 ay +7
N
2 ay
Yarbay

O zamanda sinek kaydı Türkü iyi bulmuşlar:)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 7 cevap geldi.
E
2 ay
Yarbay

5 saatlik film mi...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
2 ay
Teğmen

yabancı filmlerde daha sinek kaydı arkadaşlar gördük (mesela gladyatör'deki commodus), böyle yorumlar hiç görmedik.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nevfel
S
2 ay
Yarbay

bu filmden ümitliyim valla



S
2 ay
Yarbay

demircilikte usta insanlar için zor bi teknoloji mi? sakal kesmek de yaygın bi davranıştı zaten. hepsinden öte bu bir film, belgesel değil




Bu mesajda bahsedilenler: @Nevfel
B
2 ay
Yarbay

Gözünüzü seveyim herkes gırtlaktan konuşmasın ya, o kadar irrite ediyor ki tarihi dizilerimizde ve filmlerimizde herkesin havalı olsun diye gırtlaktan konuşması





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 19 Mayıs 2024; 22:20:46 >


J
2 ay
Yüzbaşı

Alper çok iyi hayalleri olan yönetmen ama ABD de yetiştiği için filmlerinde ABD filmleri havası var finallerde vs. tabi özünü unutmuş birisii değil idealleri olan birisi. Aceleye gelirse mesela Dağ 2 deki gibi çok bekleneni vermez ama Dağ 1 daha güzeldi bence. Dağ 2 nerede diye diye insanlar acele ettirdi ve bence hayal ettiği gibide olmadı. CGI vs işlerinde film sanat yönetmeni vs kurgu gibi konularda yabancı filmlerde büyük başyapıtları tasarlayan ekiple çalıştı. İnşaallah aceleye gelmezse güzel şeylere imza atacaktır. 5 saatlik film olurmu olur evet ama bu dizilerde slow motion 10 dk at koşturma sahnesi olmaz İnşaallah. Bir LOTR olmasada LOTR tadında yapıma açız gerçekten.




M
2 ay
Yarbay

300 Dakika mı? gerçek olamaz diyemiyorum çünkü bu sinema tarihimiz türlü saçmalıklarla doluyken birde böyle deneyelim demiş olabilirler.

Aslında haybeye yazıyorum bu ülke'de 7'den 70'e herk esin küfür edeceği görse aşağılayacağı dalga geçeceği uyduruk bir karakterin (recep la hadi) skeçlerden oluşmuş filmini yapıp birde seriye bağlanmışken ohoooo 300dk nedir çek gitsin.




D
2 ay
Binbaşı

Senayoyu kendi yazmasa iyiydi.

Şu ammeerikaaa şivesinden de kurtarır umarım karakterlerini.

Asya çocuğuyuz olum biz, devrik cümle kurarız, yaratıcı küfürler ile noktalama yaparız.

Neyse bakalım, izleriz





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 19 Mayıs 2024; 23:51:28 >

Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
2 ay
Yarbay

Umarım abartıya kaçmazlar.



1
2 ay
Yarbay

Recep İvedik filmi çekmiyor bu adamlar, biraz mitolojik, epik, destansı bir film çekmeye çalışıyorlar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @doruhüso
K
2 ay
Yarbay

quote:

Filmin ilk 90 dakikası İlk Göktürk: Önsöz adıyla Blu-Warner-HBO platformlarında yayınlanacak. Ardından sinemalarda bu kısmı da içeren 300 dakikalık ana film olan İlk Göktürk yayına girecek.


O nasıl bir strateji la. Madem filmi sinemada göstermek istiyorsun platforms niye koyuyorsun ki. Üstelik tam da sinemalık üst düzey bir iş yapmışken. Gerçi ilk 90 dk'sı diyor ama bilemedim. 300 dk da çok uzun, 5 saat. Tek bir film olarak 5 saat birden sinemada vermezler umarım. Millet uyur, oturmaktan kasları erir. 5 saat ne demek çok uzun. Part 1 Part 2 yap, 2 film şeklinde 2 ay aralıklarla vizyona sok, 2-3 ay sonra da platformlara ver gitsin. Umarım temposu aşırı düşük bir yapım değildir, dolu doludur da izlerken millet tekrardan sinemayla barışır. Gerçi Alper Çağlar'dan umutluyum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 ay
Binbaşı

Senin şiveden ve küfürden anladığın ivedik ise biz naapak dostum :)

Gayet bol şiveli ve küfürlü bir Asya coğrafyası dururken, hiçbir geçmiş kültürü olmayan Amerikanların çöp bakış tarzıyla film çekmenin mantıksızlığından bahsediyorum ben orada ama kime anlatıcaz işte :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 20 Mayıs 2024; 2:44:56 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @1BilimAdamı
B
2 ay
Yarbay

Görsellik güzel. Ben beğendim. Börü 2039'da eksik olan şeyler (görsellik ve kurgu) bunda olmaz umarım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 ay
Yarbay

kitasal olcekde devlet kurmus bunu yonetebilmis o burokrasiye duzene hakim insanlarin dag adami gibi dolasmasini mi bekliyordunuz? devrin sac sakal modellerini bilmek zor, keza o devre ait cok az kaynak var ama diger benzer toplumlarin elitlerine baktigimizda hepsinin kendine has modelleri oluyor, bakimlarina tiplerine cok ozen gosteriyorlar. sinekkaydida o devre has olabilir bilemeyiz. ortacag islam cografyasi sakalli dolasiyor diye gokturklerde sakalli olacak degil.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nevfel
K
2 ay
Yüzbaşı

Bu konuyla ilgili birçok araştırma ve makale bulabilirsiniz (araştırıp okumak isterseniz tabi) .

Özetle İslamiyet’in kabul edilmesinden önceki dönemlerde Türklerin sakallarını kestikleri ancak bıyıklarını muhafaza ettikleri görülmektedir (Ögel, 1978: V/305).
Çinliler ve Moğolların sakallarının seyrek ve az olması nedeniyle sakallarını uzatabilenler yahut güzel bir sakala sahip olanlar da sakalını korumaya ve özen gösterirlerdi. Çünkü gür bir sakala sahip olmak yaşlı yahut statü sahibi olan Moğollar için bir üstünlük göstergesiydi. Hatta aldıkları unvanlarda dahi bu durumun etkisi görülmekteydi.


https://akademiye.org/tr/wp-content/uploads/2021/01/KUTADGU-BILIG-VE-DIVANU-LUGATIT-TURKE-GORE-%E2%80%98SACSAKAL-KULTURU-UZERINE.pdf

https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/3320547

https://mericulukus.tv/turklerde-sac-sakal-ve-biyik/#:~:text=T%C3%BCrkler%20sakal%C4%B1%20sevmiyorlard%C4%B1.-,T%C3%BCrkler%20ve%20Orta%20Asya%20kavimleri%2C%20sakallar%C4%B1n%C4%B1%20kesiyorlar%20fakat%20b%C4%B1y%C4%B1klar%C4%B1na%20de%C4%9Fer,ise%20%C3%A7ok%20sa%C4%9Flam%20bir%20gelenekti.





Bu mesajda bahsedilenler: @Nevfel
G
2 ay
Er

Görüntüler çok güzel de 300 dakika nedir ya? Şunu bölsene iki filme 5 saat film nasıl izleyelim. 3 saat filmler Lotr kalitesinde falan oluyor da izleniyor, 5 saat izlenecek ne çekeceksiniz ki?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

V
2 ay
Yarbay

Beklediğim bir film fakat 5 saat sıkıcı olmasın? Seyircinin dikkatini aktif tutmaları lazım 2.5-3 saatten sonra sıkılıp çıkanlar olabilir.
Evde izleyenler 2ye bölüp izler de sinema salonunda zor olabilir.



H
2 ay
Yüzbaşı

Ulkucu bıyıklı olmalıydı




Bu mesajda bahsedilenler: @darkaura