Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
243
Cevap
23395
Tıklama
399
Öne Çıkarma
Cevap: Hükümetin cep telefonları ile alıp veremediği ne? (9. sayfa)
T
4 yıl
Yüzbaşı

20 sene sonrada sen bahsedersin emin ol



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kalavar
A
4 yıl
Yarbay

Hocam boşverin bu arkadaşı. Başka forumun kadrolu ak ekip mensubu bu arkadaş. Oralarda borusu ötüyordu çünkü arkasına admin, supermod, mod almış birlikte ahkam kesiyorlardı 8-10 kişi.Şimdi gelmiş buraları karıştırıyor. Anlamaz onlar.Tarihi Çankaya köşkünü ne hale getirdi bu zihniyet. "HOR YORDO SOROY VOR" diyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Aerospace
C
4 yıl
Yarbay

adamlar iki kulağın birden arkasına hönkürüp bizden de zevk vergisi alıyor, siz hala telefon diyorsunuz :D



C
4 yıl
Onbaşı

Balon bir konu.



W
4 yıl
Onbaşı

İyi hoş yazıyorsun da söyle bakalım götü boklu Bulgaristan, Sırbistan veya Arnavutluk gibi ülkelerde bile nasıl daha ucuz olabiliyor bu ürünler?Demek ki ufacık ve dandik ekonomileri olmasına rağmen bunu bir şekilde kendi vatandaşına az yansıtabilecek kadar kafaları basıyor :)Ki bu ülkeye ithalat çılgınlığını getiren ilk Özal, sonrasında ise Akp hükümetidir. "Paramız var ki alıyoruz" diyerek değil sadece teknoloji ürünlerini; tohumundan gübresine, tarım ilacından tarım mamüllerine, hayvansal gıdalara kadar ithal edip buradaki üreticinin boğazına çökerken bunları düşünmüyorlardı da şimdi bir insanın telefon gibi temel ihtiyacını karşılaması mı zoruna gidiyor?Dünyanın her yerinde genellikle lüks tüketim ağır şekilde vergilendirilir, bizde "ya şu giriş seviyesi telefonlar cidden alınabilir fiyatlarda, basalım vergiyi de fakirler alamasın cari açık düşsün" mantığıyla ucuz telefonlara ekstra vergi çıkartılıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhiteCorpuscle -- 26 Ağustos 2020; 16:42:19 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @x2yk
K
4 yıl
Yarbay

ne alaka bilader o bayıldığın arnavutluk ülkerlnde git cep telefonu satışarı nekadar diye bak,adamlar halen otelelrinde 80 model çevirmeli telefon kullanıyor her giitğimde sanki kendimi öyle bir geçer zamanki dizi setinde sanıyorum bir kendi ülkende bak önemli olan fiyatı değil alınabilirliği,senin ülken zirvelerde bu konuda..hatta bir çok gelişmiş ülkenin ilersinde pazar payı dev oldu,pahalı kabul ediyorum ama alan memnun, satan memnun,devlette memnun,karşılıklı memnuyet olmasa satılmaz.. memnun değilseniz almayın ama huylu huyundan vazgeçmez hesabı bu ülke..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Ağustos 2020; 17:46:20 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @WhiteCorpuscle
H
4 yıl
Teğmen

bukadar zulmün sebebi cari açık. velevki islam olsa, dinini değiştirip kurtulmayı mı umuyorsun yoksa?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunkar159 -- 26 Ağustos 2020; 19:15:47 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Yarbay

Sebebi şu.Bir şey ne kadar talep görürse otomatikman damat devreye giriyor vergiyi basıyor😃



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

M
4 yıl
Teğmen

Reisi “en üst lige çıktık” diyor. Reisinin Damadı uçuyoruz diyor.

Reisin sevenleri Arnavutluk İle karşılaştırıyor.

Tabi bu halde oluruz az bile. Köprülere ikinci GİŞEyi koymadıklarına hamdediyoruz.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
F
4 yıl
Yüzbaşı

Eşşek ve karpuz arasındaki ilişkinin paralel olmayan evrendeki farklı bir varyantı



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @lazer__
D
4 yıl
Çavuş

Merakımdan soruyorum, Peki Cari açık azaldı mı ? Valla ciddiyim..




Bu mesajda bahsedilenler: @Kampaku
E
4 yıl
Yüzbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >
Adamlar vergisiyle 167$ birim paraya dolara(asgari ücret 2000(%10 u fln asgari ücretle çalışıyor o da parttime çalışan öğrenciler fln. ort. ücret 5.000 $) aldığı telefonu biz 3.000 birime TL (asgari ücret 2324 tl çalışanların yarısı asgari ücretle çalışıyor) alabiliyoruz malesef. telefonun 5.5. yaşında. Bekar evim var kamuda işim var ona rağmen mi bile alamıyorum.



O
4 yıl
Binbaşı

Kamu maliyesi ve Vergi hukuku gibi derslerde verginin vergisinin olmayacağı çifte vergilendirmenin yapılmaması gerektiği öğretilir. Gelin görün ki senelerdir arabanın gerçek değeri + ÖTV üzerinden KDV hesaplanip verginin vergisi alınıyor. Halbuki kdv gerçek değer üstünden alınmalı. Devlet en büyük soyguncu olmuş. Milyon ciroluk firmaların vergisini siler. Bordrolu olmayanların vergi kacirmasini seyreder ondan sonra tüketime vergiyi dayar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Alqu
A
4 yıl
Yarbay

Dedim ya bu adam 0 mesaj ile geldi buraları bulandırıyor. Başkaları da var gözüm onların üzerinde. Beni o forumda yöneticiler ile birlikte ezmeye kalktı bu densizler.SDN Forum tam bir çöplük. 8-10 kişi orada istediği gibi takılıyor. 5 para etmez insanlar var.Düşünün; adam bana küfür ediyor, hakaret ediyor, RAPORLA diyorum cevap 1 dk bile geçmeden oranın supermod'u tarafından "Kötü bir şey yok, tartışma üslubu" denilerek reddediliyordu.Bir keresinde yine raporladım, "İnatla reddedeceğim" diye moddan cevap geldi.Neyse konuyu saptırdık kusura bakmayın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @x2yk
O
4 yıl
Yüzbaşı

Sadece cep telefon mu?



Y
4 yıl
Çavuş

Hocam Türkçe bilmiyorsun. Biraz kitap okumayı öneriyorum. Çevremde rast geldiğim birkaç örnekten bahsettim. "Adam asgari ücret alıyor..." diye başlamışım. Genelleme yok, zaten telefon alacak durumu da yok artık kimsenin.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @rambo34_orijinali
G
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

Bu mesaj silindi.
Offfff 😍🤤



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

E
4 yıl
Yarbay

Aha biri daha damlamış hemen



L
4 yıl
Yarbay





Bu mesajda bahsedilenler: @eyoruk
X
4 yıl
Yarbay

Ya arkadaş kendin açıklıyorsun ama açıkladığın şeyin anlamına neden bakmıyorsun, yıl da 13 milyar dolar diyorsun elinde tuttuğun bir kutu metal aletin yemine ülken yıl da 13 milyar dolar vermiş 10 yıl olsa eder sana 130 milyar dolar cari açık bugün ülkenin dış borcu 430 milyar dolarlar da değil mi al işte sana 20 yıl da 430 milyar dolar dış borç ve bu borcun on yılı ortalama 130 milyar doları sadece cep telefonu denilen ufak bir aletin zararı.Başka ülkeler alıyor ama ithalat ve ihracat senelik dengelerine bak İsveç veya İsviçre veya Danimarka bak bakalım kafa kafaya nüfusları az o yüzden aldıkları ithal telefonlar bile ekonomilerine dış borç olarak yansımıyor ama senin ülkende bebe bile iPhone alacak kadar eğitimsiz aç görgüsüz hale gelmişse ve bu da sadece 130 milyar doların dış borca katkısı olmuşsa devlet yaptığı hatayı geç anlayıp böyle şak diye keser önünü der ki parası olan alsın peşin 1000 dolar saysin alsın bende dış borç olarak azaltayim ama öyle miydi düne kadar insanlar 24 ay taksitle iPhone alıyordu devlet dışarıdan bu telefonu getirirken 24 ay taksitle almıyor şak sayıyor parasını alıp getiriyor ve de sen 24 ay da devlete geri ödüyorsun. Bu bankaların kredi faiz kredi kartı diye bizi alıştırdigi köle ettiği sistemin bedelini 430 milyar dolar olarak ödüyoruz bugün işte alışkanlik edenler de çıkıp bağırıyorlar. Akp değil şuan CHP gelsin bu sistemi devam ettirmek zorunda ülkenin ithalatı geçen sene Türkiye Cumhuriyet rekoru kırdı 180,1 milyar dolar ama ithalatın kaç 260 milyar dolar şimdi sana sorarım 80 milyar dolar bu açık bir sene de oluyorsa ve kapanmıyorsa millet şak kredi araba şak kredi ev şak kredi tatil şak kredi telefon alır hale alıştırilirsa gün gelir bedelini şak diye vergi ile öderiz. Devlet çok geç uyandı bankacılık diye dayatılan sistemin ne kadar yanlış bir şey olduğunu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Abdülhak Hamit Tarhan