O

Binbaşı
29 Ağustos 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
186 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
2 yıl
35000 TL Sistem Tavsiyesi
Arkadaşlar kullandığım laptop bozulunca sistem toplamaya karar verdim. Monitor var. (2k 144hz) SSD var. Geriye kalan parçaların hiçbiri yok. Intel - Nvidia tarafında sistem kurmak istiyorum. Ocak 2023 gelmeden bu işi çözmek istiyorum çünkü malumunuz asgari ücrete zam geldiği vakit herşeyin fiyatı da patlıyor. Intel de 13 ncü nesil ve Nvidia da rtx 4000 serisi yakında gelecek gibi duruyor ama Aralık tan önce gelmeyecekse zaten onların fiyatına yetişmem diye düşünüyorum. Sizce 13. nesil ve 4000 beklenmeli yoksa şimdi sistemi kuracaksam nasıl bir sistem kurmalıyım.

Kasa olarak aklımda PHANTEKS Eclipse P400A var. 1500 tl gibi bir fiyatı var. Geriye kalan parçalar için yardımlarınızı bekliyorum.

@metin abi 52
O
3 yıl
Samsung 870 Evo Bad Sector (Değişim Kararı Çıktı)
GÜNCELLEME: Değişim Kararı Çıktı. 05/07/2021 Tarihinde Servisi aradım. Genel merkez yenisini gönderecekmiş. Böyle bir sorun yaşayan olursa bilginiz olsun diye konuyu güncelliyorum.

Bugün dosya taşıması yaparken bir dosyada sistem hata verip taşıyamadı dosya torrentteydi. Re-check yapıp dosya doğrulama yapınca orada da hata verdi başka dosyalarda problem yok. 16 gb lik bir film dosyasının olduğu hücre bozulunca dosyayı kurtarmadım ve dosyaı silmek zorunda kaldım. Magician programında 2 tane fail veri var. Hdd tune da ise attention olarak retired block count verisi var (bu hasar gören hücreler), sata downshift count, uncorrectable error count, harware ecc recover ve interface crc error count bölümleri normalde sıfırdı bugün burada da veri çıktı. Simdi bu disk şubat 2021 de alındı ve sadece 1.2 tb veri yazıldı. 2 TB boyutunda 5 yıl ve 1200 tbw garantisi var. Sizce bu diski yenisiyle değiştirirler mi? Veri kaybı yaşadım, smart verilerinde hata var lakin magician ile full scan yapınca tüm hücreler mavi görünüyor. Verilerimi taşımaya başladım. Canımı sıktı bu durum. Burada süreç nasıl işliyor? Daha önce bu şekilde değişim alan oldu mu?
O
3 yıl
Türkiye’den kaçan vergi yıllık 2.6 milyar dolar
Tax Justice Network, Türkiye’de kaçırılan vergi miktarının 2.6 milyar dolar olduğunu açıkladı. Pandemi nedeniyle bu rakamın büyüklüğünü göstermek için hemşire maaşları ile bir kıyaslama yapıldı. Buna göre bu rakam 175 bin hemşirenin yıllık maaşı ediyor.

Uluslararası bağımsız bir ağ olan Tax Justice Network'ün son raporuna göre dünyada her yıl 427 milyar dolar vergi geliri, vergi cennetlerine kaçırılıyor. Rapora göre 2020 yılında tüm dünyada şirketler 1.38 trilyon dolarlık kârlarını vergi cennetlerine kaçırarak 245 milyar dolarlık vergiden kurtulurken, bireyler ise 10 trilyon dolardan fazla varlığını offshore hesaplarına taşıyarak 182 milyar dolar daha az vergi verdi. Raporda yaşanan pandemi nedeniyle bu rakamın nasıl bir büyüklük ifade ettiğini ortaya koymak için hemşire maaşları ile bir kıyaslama yapıldı.

Raporda bu yıl tam 34 milyon hemşirenin yıllık maaşı kadar vergi kaçırıldığı belirtildi. Farklı bir ifadeyle, dünyada her bir saniyede bir hemşirenin yıllık maaşı kadar vergi kaçırılıyor. Raporun ülkeler bölümünde ise Türkiye'den kaçırılan vergi miktarı 2.6 milyar dolar olarak hesaplandı. Tax Justice Network'ün Başkanı Alex Cobham, “Bugün sağlık çalışanlarının, hemşirelerin koronavirüs testi yaptırma imkanlarının kısıtlı olmasının ardında hükümetlerin vergi kaçırılmasına on yıllardır göz yumması yatıyor” dedi.

ORTALAMANIN ÜSTÜ
Türkiye'den kurum ve bireylerin kaçırdığı hesaplanan vergi, toplam vergi gelirinin yüzde 1.8'ine karşılık geliyor. Bu oran, yüzde 2.6 olan global vergi gelir kaybı ortalamasının altında ancak yüzde 1.5 olan bölgesel vergi geliri kaybı oranının üzerinde. Türkiye'nin hesaplanan yıllık vergi geliri kaybının 175 bin hemşirenin yıllık maaşını aştığı belirtilen raporda, Türkiye'den kaçırılan vergi tutarının sağlık bütçesinin yüzde 9.6'sını bulduğu bilgisi de yer alıyor. Türkiye, kaçırılan vergi miktarı ile global sıralamada 55'inci sırada yer alıyor.

%16.5'i CAYMAN ADALARI'NA
Rapora göre dünyada kaçan verginin ilk adresi Cayman Adaları (70 milyar dolar yani toplam vergi kaybının % 16.5'inden sorumlu.) İkinci sırada İngiltere (42 milyar dolar, % 10), üçüncü sırada Hollanda (36 milyar dolar, % 8.5) var.

HEMŞİRELERE CORONA TESTİ İŞTE BU PARALAR KAÇTIĞI İÇİN YAPILAMIYOR
Raporda vergi geliri kaybının hemşire maaşları ile anlatılmasının ardında vergi adaletsizliği büyürken pandemi ile sağlık bütçelerinin ne kadar yetersiz kaldığının ortaya çıkması var. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bütçe görüşmelerinde “Sağlık için ayırabildiğimiz kaynakların oldukça sınırlı olduğunu biliyoruz” demişti.

Raporda, Tax Justice Network'ün Başkanı Alex Cobham'ın şu görüşüne yer verildi:
* Vergi sistemini insanların sağlığını önceliklendirerek yeniden tasarlamak şart.
* Bugün sağlık çalışanlarının, hemşirelerin koronavirüs testi yaptıramamasının ardında hükümetlerin vergi kaçırılmasına on yıllardır göz yumması yatıyor.


https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/turkiyeden-kacan-vergi-yillik-2-6-milyar-dolar-6135659/

Bunun içinde yandaşların silinen vergi borçları yok. Düşünün ne kadar vergi kaçırılıyor. Ondan sonra tüketime daya vergiyi. Devlet anca bordrolu çalışanlardan ve tüketimden vergi topluyor. Firmaların kaçırdıkları vergiler çok fazla şöyle ki önüme her gün gelen vergi beyannamelerine baktığımda cirosu 3-4 milyon olan bir şirketin bir yılda ödediği vergi miktari bir ogretmenin 3 ayda ödediği vergi kadar.
O
5 yıl
Öküz Patronlar
https://www.instagram.com/patronlardunyasi/?hl=tr

Bu nedir arkadaş? Nerede serseri, mafya, hanzo takımı varsa patron olmuş
https://www.instagram.com/p/B08cbNZjiWe/ En bombası da bu. Herifteki çakar ve siren dikkatimi çekti.
O
6 yıl
Turknet Port Açma Sorunu
utorrent için Asus DSL-AC51 model modemde port açıyorum lakin utorrent te simge yeşil olmuyor dolayısıyla bağlanabilirliğim sınırlı oluyor. Bu problemi yaşayan var mı merak ettim? Firewall vs hepsini kapatıp denedim nafile hatta dmz den tüm portları açtım yine durum aynı. Sizde durum nedir?
O
6 yıl
HP Z230 Tower Workstation Hakkında
Bir tanıdığım benden yardım istedi işyerindeki server bilgisayarın anakartı bozulmuş. Makine bu https://support.hp.com/au-en/product/hp-z230-tower-workstation/5367825/document/c03919165#AbT2 Bilgisayarcı anakartın orjinali için 380 dolar + kdv istemiş. Anakartın asıl değerini merak edip bana sordu lakin işlemci xeon olunca emin olamadım. İşlemcinin soket tipine uygun olarak en ucuz http://www.vatanbilgisayar.com/msi-h81m-p33-intel-h81-soket-1150-ddr3-1600mhz-sata-30-dvivga-anakart.html bunu buldum. Anakart ın resmi sitesinde cpu desteğine bakınca xeon işlemciler var. https://tr.msi.com/Motherboard/support/H81M-P33#support-cpu Lakin emin olamadım server makine olduğu için. Bana istedikleri fiyat çok pahalı geldi. 4. nesil xeon işlemci sonuçta 1600 TL gibi bir rakam istemişler. Kazıklamasın durduk yere. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
O
6 yıl
Native Resolution (Gerçek Çözünürlük) hakkında
2k ve 4k çözünürlükler yavaş yavaş popüler olmaya başladı. Hele 2k da 1060 ve üstü kartlar rahat rahat oyun oynatiyor. Şimdi soru şudur; 2k bir monitör alsam ve bunu gerektiğinde full hd çözünürlükte kullansam görüntü kalitesi ne olur? Şöyle aciklayayim monitorler Native Çözünürlükleriyle pazarlaniyor alirken 2k bir monitör almissaniz en iyi performansı 2k da veriyor. Ama yeri geldi ben 1080p video oynatım yada oyun kötü port edilmişti 1080p ye çektim oynamak için bu durumda native çözünürlüğü 1080p olan monitör göre benim görüntüm daha mi kötü olur? Yoksa bir fark olmaz mı?
O
7 yıl
Kişisel Bilgilerimizin Partilerin Elinde Olması
Pazar günü saat 14:00 gibi evimde otururken zil çaldı kapıyı açtım karşımda 2 tane eleman ellerinde kalın bir liste referandum için geldiklerini söyledi. Parti ismi vermiyorum. Evde 3 kişi yaşıyoruz. Filanca filan kişiler burada mı oturuyor diye sordu cevap vermedim ilk başta ama biraz konuştuktan sonra elinde listedeki isimleri de görünce burada oturuyorlar dedim. Listede apartman da oturan herkesin ismi ve bilgiler vardı. Elindeki bildiri yazısını verdi ve gitti. Bu duruma sinirlendim ama sesimi de çıkartamadım. Neden derseniz adamlar bildiğin fişlemeye gelmişler. Evde değil de dışarda olmak ağzıma gelini söylerdim.

Parti olarak neyin teydini yapıyorsun sana mı kaldı? Benim tc kimlik no annemin ve babamın tc no su ve diğer bilgilerinin ikametgah bilgilerimizin sende ne işi var? Bu bilgilere nasıl ulaştin? Referandum öncesi kapima gelmen ne kadar ahlaklı? Fişleme yapmanı saymiyoum bile?

Olay İstanbul Esenler de oldu. Parti ismi vermeyeceğim ama az çok tahmin edersiniz. A yada B partisi de farketmez zaten. Bilgilerimiz ellerinde ve fişleme yapmaya gelmiş adamlar. Soran olur diye söyleyeyim ben yada aile hiçbir partiye de üye olmadik.
O
10 yıl
Y510p Recovery (Servisten değişim çıktı anakart sorunlu)
Arkadaşlar bilgisayar beklenmedik bir biçimde kilitlendi bende güçtuşuyla kaptmak zorunda kaldım. Tekrar açmak istediğimde windows başlatılamadı ve geri yükleme önerdi fakat geri yükleme yapamadı. Recovery i açıp sistemi ilk günkü haline almak istedim lakin recovery işlemini sorunsuz tamamladıktan sonra da aynı problem devam ediyor. Lenovo yazısından sonra siyah ekran bekliyorum hiçbir şey gelmiyor ekrana.

Not: Sistemi C sürücüsü 250 gb D sürücüsü 660 küsür olmak üzere ikiye bölüm bunu disk yönetiminden yaptım ve recovery ve diğer partitionlara dokunmadım. Sistemde sorun yoktu ne olduysa windows update yaparken kilitlenip mecburen güç tuşuyla kapatmamla sorun çıktı.

Açıkçası bu duruma çözüm bulamadım recovery çalışıyor ama windows açılmıyor.

Düzenleme: Cihazi servise verdim anakart sorunlu çıktı ben hdd den şüpheleniyordum neyse cihaz yeni olduğu için değişim talebini kabul ettiler.
O
11 yıl
HD torrents üyelikler açık
Başlıkta yazdığım gibi 1 - 2 gün açık olacak herhalde. Oldukça sağlam bir trackerdır kaçırmayın derim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.