Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
67
Cevap
2029
Tıklama
13
Öne Çıkarma
Hantavirüs endişesi artıyor, DSÖ Türkiye’ye bilgilendirme geçti
E
3 ay (35227 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Hantavirüs endişesi artıyor, DSÖ Türkiye’ye bilgilendirme geçti
2020 yılında ortaya çıkan pandeminin etkilerini henüz üzerinden atabilen insanlık yeni bir risk ile karşı karşıya. Normalde kemirgenlerden bulaşan Hantavirüs ailesinin insandan insana bulan Andes varyantına rastlanmasıyla endişeler de arttı.



Hantavirüs karantinası olacak mı?



Hantavirüs aslında uzun yıllardır Türkiye dahil sayısız ülkede görülen bir virüs ancak Dünya gündemine taşınması Hollanda bayraklı MV Hondius gemisi yüzünden oldu. 1 Nisan 2026’da Arjantin’in Ushuaia limanından Antarktika ve Güney Atlantik rotasına doğru yola çıkan gemide yaşanan salgın tüm dikkatleri üzerine çekti.



Ayrıca Bkz.Covid-19'un yeni varyantı BA.3.2 hızla yayılıyor: BA.3.2 hakkında bilinenler!



147 yolcu ve mürettebat arasında ilk olarak 6 Nisan arasında belirtiler başladı ve 28 Nisan tarihine gelindiğinde 3 kişi hayatını kaybetmiş durumdaydı. İlk ölen Hollandalı bir kişi iken 28 Nisan’da ise eşi hayatını kaybetti. Aynı dönemde bir de Alman turist virüs nedeniyle hayatını kaybetti.



Ölümlerden en az birinde Andes versiyonunun olması insandan insana yayılma riskini gündeme getirdi. Hali hazırda Kanarya Adaları’na demirleyen geminin operatörü Oceanwide Expeditions, yolcuları kabinlerinde izole tutuyor ve tahliyeleri koordine ediyor. Şu ana kadar bir hasta Güney Afrika’da yoğun bakımda iken İsviçre ve Hollanda’da hastaların olduğu belirtiliyor.



Gemideki bulaşmanın büyük kısmının muhtemelen başlangıçta kemirgen teması (gemiye binen enfekte fare/toz) kaynaklı olduğu, ancak sınırlı insan-insan geçişinin olabileceği değerlendiriliyor. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus olayı yakından takip ettiklerini belirtti. Andes varyantının eşler ve kabin içerisinde bulaşmış olabileceği tahmin ediliyor. Virüs 6 haftalık bir kuluçka süresine sahip olduğu için şu anda 8 olan hasta sayısının artabileceği belirtildi.



DSÖ henüz bir pandemi uyarısı yapmadı ancak Türkiye’nin de aralarında olduğu 12 ülkenin yolcu takibi ve temaslı taraması yapmasını önerdi. Sosyal medyadan gemide ünlü içerik üreticisi Ruhi Çenet’in de olduğu paylaşılıyor. Ayrıca araştırma amacıyla iki Türk yolcunun daha olduğu iddiası var. Ruhi Çenet yaptığı açıklamada test yaptırdığını ve herhangi bir sıkıntının olmadığını duyurdu.



Hantavirüs endişesi artıyor, DSÖ Türkiye’ye bilgilendirme geçti



Hantavirüs tedavisi var mı?



Hantavirüsler, kemirgenler (fare, sıçan gibi) tarafından taşınan bir virüs ailesidir. İnsanlara genellikle enfekte kemirgenlerin idrarı, dışkısı, tükürüğü veya yuvalarındaki tozun solunmasıyla bulaşır. Temasla (örneğin kontamine yüzeylere dokunup ağız, burun veya göze götürmek) da geçebilir.



Çoğu türde insandan insana bulaşma nadirdir ancak Güney Amerika’daki Andes varyantı yakın temasla (özellikle aynı kabin paylaşımı gibi) sınırlı insandan insana geçiş gösterebilir.



Hantavirüs bulaşı iki ana sendroma yol açıyor. Bir tanesi daha çok Amerika kıtasında görülen Hantavirüs Pulmoner Sendromu (HPS) ve grip benzeri belirtilerle başlıyor (ateş, halsizlik, kas ağrıları, baş ağrısı, mide bulantısı). Ardından hızlıca solunum yetmezliği ve şoka ilerleyebiliyor. Bu sendromun lüm oranı %30-40 civarında. 



İkinci sendrom ise Asya ve Avrupa’da görülen ve böbrek yetmezliği ve kanamalarla seyreden Hemorajik Ateşle Seyreden Renal Sendrom (HFRS). Kesin bir antiviral ilacı olmadığı için destekleyici tedavisi mevcut. Kemirgenlerle temasın önlenmesi, erken tanı, kapalı alanların havalandırılması ve hijyen kurallarına uyum tavsiyeleri yapılıyor.



 


DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

Aşı firmaları yine paraya para demicek. Yaptırmam daha aşı vs. Bill Gates çalışıyor lavuk. Bir daha ki Pandemi daha sert olacak demişti bakalım.
Yoruma Git
kraix - 3 ay +8
iran savaşı yemedi ekonomik krizi saklamaya şimdi tekrar virüsle saklayabilir miyiz diye çabalıyorlar bu da kıçlarında patlayacak inşallah yemezler
Yoruma Git
bossmaris - 3 ay +5
İ
3 ay (9649 mesaj)
Yarbay

Sağ olsun Ruhi Çenet bir düğüne katılmış.




J
3 ay (766 mesaj)
Yüzbaşı

Globalistler harekete geçti yine




K
3 ay (32574 mesaj)
Yarbay

coronavirüs dalgası bitti bu mu başladı şimdi? dünyadaki herkes aşılanmadan bir anda bıçak gibi kesilmişti covid nasıl olduysa. yine bir operasyon peşindeler insanlığa ve dünya ekonomisine.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 8 Mayıs 2026; 1:16:10 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
3 ay (1360 mesaj)
Binbaşı

Aşı firmaları yine paraya para demicek. Yaptırmam daha aşı vs. Bill Gates çalışıyor lavuk. Bir daha ki Pandemi daha sert olacak demişti bakalım.



Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
3 ay (14783 mesaj)
Yarbay

Öldürtmeden rahat durmayacaklar.Yok arkadaş bela oldular yine ula ruhi ula ruhi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
3 ay (1771 mesaj)
Binbaşı

C
3 ay (11214 mesaj)
Yarbay

P
3 ay (23979 mesaj)
Yarbay

Yehudiyi doyuramıyorsunuz.

amerika'nın borç stoku 40 lanet olası trilyon dolar.


rakamlar ile 4000000000000$! yani böyle bir borç yok.


Dünya'da genel enflasyonu arttırmak için savaşlar, hastalıklar vs şart.



AI algısı bile bu yüzden var. AI işte pek birşey yapamıyor. insan gibi karmaşık düşünemeyecek.


sırf çip piyasasını patlatmak için bunu yapıyorlar.

Makina öğrenimini bir tür Mirc botuna dönüştürdüler adına AI dediler işte.



A
3 ay (430 mesaj)
Yüzbaşı

“Hastalık Kontrol ve İzleme Merkezi” kurulmalı. Sahada Epidemiyoloji çalışmaları arttırılmalı ve yüksek lisans ile doktora konuları bu yönde arttırılmalıdır. Bunu bir endişe ve kaygı ile değil de geleceğe yönelik tedbir amaçlı yapmalıyız.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

B
3 ay (83 mesaj)
Çavuş

iran savaşı yemedi ekonomik krizi saklamaya şimdi tekrar virüsle saklayabilir miyiz diye çabalıyorlar bu da kıçlarında patlayacak inşallah yemezler




J
3 ay (5339 mesaj)
Binbaşı

Virüse yakalanmış biri mecidiyeköyden beylik düzüne gittiyse metrobüsle geçmiş olsun Türkiye'ye.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
A
3 ay (688 mesaj)
Yüzbaşı

Ben ne yorum yazsam buradaki üyelerin takdirini alabileceğimi sanmıyorum gene de hastalıklardan korunma veya tedavi amaçlı bir önerim var. On beş yıldan fazla zamandır burnuma yarı yarıya karıştırılmış çörekotu ve susam yağı damlatıyorum Bu yağı çok kişiye de önerdim çok büyük yararlarını gördüler. Bu yağ burun yollarına yerleşen bakteri ve virüslere karşı çok etkilidir. Grip, kavid-19 gibi virüsler ve sinüzit tedavisi ve korunmasında büyük yararlar sağlamaktadır. En azından yatmadan önce damlatılan yağ hastalıklardan koruma sağlayacak veya varsa hastalığı tedavi edecektir. Yağ ilaç gibi olmadığı için her gün dahi kullanılabilir. Yağın tek sorunu, yağ buruna damlatıldıktan sonra birkaç dakika yanma hissine neden olmasıdır. Bunun dışında insana en ufak zararlı bir etkisi yoktur. Bu yağın hanta virüsde de etkili olma olasılığı oldukça yüksektir. Ben yorumlarımı beğeni almak amacı ile yapmıyorum. Ben çok daha yüksek küresel çapta hedefleri olan bir kişiyim. DH üyelerinin en büyük sorunu, alaycı yorumları desteklemeleri, olumlu yorumları beğenmekten kaçınmalarıdır. Bu durum da maalesef insanımızın kültür, bilgi seviyesini ve kapasitesini gösteriyor.



Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
3 ay (3563 mesaj)
Yarbay

yeminle uluslararası bulaşma olur




Bu mesajda bahsedilenler: @Jack!
T
3 ay (18128 mesaj)
Yarbay

şimdi birde bunla uğraş dur



O
3 ay (773 mesaj)
Yüzbaşı

Covid v2 loading.....



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 ay (18206 mesaj)
Yarbay

Koronavirüs iyi bir operasyondu. Dünya'da eşi benzeri olmayan bir servet transferine sebep olmuştu. Şimdi ise aynısı Yapay Zeka ile oluyor.

Bu saatten sonra bu pandemi muhabbetleri tutar mı emin değilim ama birileri denemeler yapıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Krone
J
3 ay (6527 mesaj)
Yarbay

Ruhi çenette aynı viruslü gemiden inip soluğu düğünde alıyor. Tam anadolu insanı. Kimsede sen nerdesin bro gel buraya demio. İnsan hayatının itten halice olduğu yer. Bide çocuk yapın diorlar. Puhahahah



Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
3 ay (11214 mesaj)
Yarbay

Hocam bahsettiğin uygulama seni virüslere karşı korumaz, burun floranı mahveder, burnundan ciğerine yağ kaçarsa ciğerlerini mahveder. Yani söylediğinin aksine yararı olmadığı gibi zararı da çok hocam. Biraz araştır, uzmanlara danış istersen.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @antigravity74100
C
3 ay (11214 mesaj)
Yarbay

İnsandan insana bulaşmadığı söyleniyor.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Jack!