Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
18712
Cevap
892982
Tıklama
36
Öne Çıkarma
Cevap: '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (140. sayfa)
E
12 yıl (498 mesaj)
Yüzbaşı

Sayın Talvehtia kesinlikle haklısınız. Ben de bu risk nedeniyle elimdeki alüminyum moka pot'u çöpe attım. Birkaç kullanımdan sonra alt haznede siyah lekeler de oluşmaya başlamıştı, güvenemedim açıkçası. Bu olaydan sonra aeropress kullanmaya başladım, ta ki geçen yıl ikea'da gezerken çelik moka pot görene kadar. Şimdi kullandığım ürün bu:

http://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/yemek-yeme/servis/cay-ve-kahve-aksesuarlari/30149839/radig-espresso-aleti.aspx

Bu arada kahve konusunda güzel paylaşımlarınızı sessizce kenardan izleyip, faydalanıyordum. İlk mesajımla konuya dahil olmuş olayım. Herkese selamlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enfarktus -- 5 Şubat 2015; 10:18:02 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Talvehtia
T
12 yıl (1409 mesaj)
Yüzbaşı

Başka bir konudan da bahsetmek istedim.

Acilen kahveye ihtiyacım olduğu ve netten gelecek siparişi beklemek istemediğim için Starbucks'tan kavrulmuş Espresso Christmas Blend çekirdek aldım. Bunlar malum kavrulmuş oluyor ve siz kasada öğüttürebiliyorsunuz, ben öğütülmesin dedim. Daha önce de Starbucks'ın çekirdeklerini denememiştim, bakalım dedik.

Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Espresso blend olduğu için olsa gerek ama kahveleri bariz yakmışlar. Hani ben de koyu derecede kavuruyorum bazen (yukarıda gördüğünüz gibi), arada yanan çekirdekler oluyor ama böyle bir tat almadım hiçbirisinden

Daha sonra inceledim, genelde Starbucks'ın kahvelerini yaktığını söylemiş arkadaşlar, ne kadar doğrudur bilmiyorum.

Çözülebilir kahveden kesinlikle çok daha iyi fakat internetten sipariş verdiğiniz ve istek üzerine kavrulan veya sizin kavurduğunuz kahvelerden çok daha kötü diyebilirim.

Tabii bir çeşidini denedim, belki çok kötü olmayanları vardır ama çok ihtiyacım olmadığı müddetçe bir daha almayı düşünmüyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 5 Şubat 2015; 10:19:13 >

T
12 yıl (1409 mesaj)
Yüzbaşı

Çok faydalı bir paylaşım olmuş, Moka Pot almayı düşünen arkadaşlara kesinlikle bunu önermek lazım, Moka Pot'la ilgilenen bir arkadaşım vardı, ona şimdi gönderiyorum.

Çelik ve camdan kesinlikle vazgeçmeyin arkadaşlar.



EDIT: Termos almak isteyen arkadaşlara da Klean Kanteen'i önerebilirim. İç aksamı çelik, ağızlığı BPA'sız plastik. Çevre ve geri dönüşüm konularında hassasiyet sahibi bir marka. Yine başka aflatoksin maddeler mevcut plastikte ama hem iyi performans sağlayan, hem de çelik ağızlıklı bir termos görmedim henüz. Bu amazon'da var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 5 Şubat 2015; 11:01:15 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @enfarktus
T
12 yıl (1409 mesaj)
Yüzbaşı

Paylaştığınız moka potla ilgili bir şey öğrenmek istedi arkadaş. Sizin kullandığınız 15 CL'lik olan mı, 33CL'lik olan mı?
Tek seferde kaç bardaklık kahve çıkarabiliyorsunuz? Önce gözümüze 2-3 kişilik gibi geldi, şimdi bana 1 bardaklık gibi geliyor, sizden daha iyi bir yanıt alabiliriz sanırım


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @enfarktus
E
12 yıl (498 mesaj)
Yüzbaşı

33cl'lik olanı kullanıyorum ve bir kupayı tam doldurabiliyor(americano).


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Talvehtia
C
12 yıl (95 mesaj)
Çavuş

Gerçek manada beko kısa uç ile microfoam krema yapabilen arkadaş var mı?



A
12 yıl (15059 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

Coffehaus deneyen var mı arkadaşlar? Ankara olduğu için çok denememiş sanırım.

Hocam burda ayrıntılı inceleme var.
http://kahveler.net/kahve-ve-ekipman-satisi-yapan-yerler/323-coffeehaus.html

Ben de yazdım bişeyler.
Özetle, kavurma stabilitesi yok, PTT kargo kullanmaları dezavantaj, kargolama gecikebiliyor, işleten kişiye ulaşmak sorun olabiliyor.
Ama Ankara'da yaşıyosanız dükkandan gidip, kahveyi görüp alabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
12 yıl (767 mesaj)
Yüzbaşı

bundan daha fazla çekersem türk kahvesi olur yahu ne yaptınız :)




Bu mesajda bahsedilenler: @Doritoch
V
12 yıl (187 mesaj)
Teğmen

Dun bir enplus magazasindan Breville 800ES die cast espresso makinesi aldim. Normal fiyati 990 tl, breville kampanya ile yaninda 590 tl lik Breville BCG820 grinder veriyor. Espresso makinesinin dahili grinder I olmadigi icin ya sozenle ya da bir elektrikli ogutucuyle kullanmak gerekiyor zaten.

Her iki cihaz da ust duzey, uygun butcesi olan arkadaslara 1600 tl lik bu cihazlari 1000 tl ye alabiliyorken almalari tavsiye olunur


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vinsanity7 -- 9 Şubat 2015; 10:13:03 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
12 yıl (20 mesaj)
Onbaşı

Hayır başka yerden aldım.




Bu mesajda bahsedilenler: @kbere
F
12 yıl (20 mesaj)
Onbaşı

Hayırlı olsun bu cihazı baya incelemiştim hediye grinder vermesi de iyiymiş. Fazla bütce ayırmak istemediğim için kenwood es411 aldım bende.
Benim çok bu ara kahve çekme öğütme merakım yok. Az miktarlarda espresso çektiriyorum. Köpüklü espresso ve süt köpütmeyi becerebilmek ilk isteğimdi ve becerdik gibi bakalım ilerde daha prof bi makinaya geçebilirim.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vinsanity7
T
12 yıl (1409 mesaj)
Yüzbaşı

...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 26 Şubat 2015; 11:41:18 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
12 yıl (478 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Talvehtia

Baristasepeti'nde %20 indirim var Sevgililer Günü için, bilginize

Bir 10 dk önce gördüm ben de maili zaten kahvem de az kalmıştı bir kaç çeşit alıp kendim kavurmayı deneyeceğim, genelde ekşiden ziyade acı kahveden hoşlanırım önerebileceğiniz bir kahve var mı baristasepetinden acaba? Daha önce iyi kavrulmuş bir şekilde Guatemala Washed SHB EP siparişi vermiştim ama yine de biraz ekşi gelmişti o yüzden kendim kavuracağım

Edit: filtre kahve içiyorum bu arada espresso değil, sözen el değirmenim mevcut





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpecturA -- 9 Şubat 2015; 13:39:25 >

C
12 yıl (6444 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

Coffehaus deneyen var mı arkadaşlar? Ankara olduğu için çok denememiş sanırım.

Hocam burda ayrıntılı inceleme var.
http://kahveler.net/kahve-ve-ekipman-satisi-yapan-yerler/323-coffeehaus.html

Ben de yazdım bişeyler.
Özetle, kavurma stabilitesi yok, PTT kargo kullanmaları dezavantaj, kargolama gecikebiliyor, işleten kişiye ulaşmak sorun olabiliyor.
Ama Ankara'da yaşıyosanız dükkandan gidip, kahveyi görüp alabilirsiniz.

teşekkürler.yorumlar içaçıcı değil genelde.denemekten vazgeçtim.



V
12 yıl (187 mesaj)
Teğmen

Sizin makine de hayırlı olsun. İyi bir kahvenin kritik bileşeni kahvenin taze kavrulmuş ve demlenmeden hemen önce öğütülüş olmasıdır. Breville grinder'ın kullanım kılavuzunda da "optimum tazelik için kavrulma tarihinden sonra 5 ila 20 gün içinde kullanın" yazmış adamlar. Kavrulduktan sonra 3-4 gün bekleyip öyle kullanmak daha iyi aroma veriyor diye daha önce de muhtelif yerlerde okumuştum.

Bir de bunu destekleyici bir sav da, İstanbul'da Kronotrop adlı sağlam bir kahveci var, onların sattıkları çekirdek paketlerinin üzerinde kavrulma tarihi ve "degassind date" adında bir tarih daha yazıyor. Bugün aldığım Nikaragua Cerro de Jesus kahvesi için örneğin kavrulma tarihi 5 Şubat, degassing date 10 Şubat yazmışlar. Bu 5 gün olayı, veya daha kabaca kavrulduktan sonra 3-4 gün bekleme olayı önemli gibi.

Hocam sonuç olarak ne kadar az olursa olsun çekilmiş kahve almayın bence, bir sözen el değirmeni alın 35 tl'ye, çekirdek alıp 2-3 hafta içinde tüketin





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vinsanity7 -- 9 Şubat 2015; 16:12:17 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fatih026
E
12 yıl (498 mesaj)
Yüzbaşı

Bu tip kampanya zamanlarında baristasepeti'ni hiç önermem. Son siparişimde ataşehir'den yolladıkları kahveler birkaç km ötedeki maltepe'ye tam altı günde geldi. Bu altı gün sadece kahvelerin kargoda geçirdikleri süreydi. 3-4 gün de kargoya verilmesini beklemiştim. Müşteri hizmetleri gibi bir kavram zaten yok. Arayıp siparişin durumunu sorduğumda, "kargoya verdik" diyorlar; takip kodu sorduğumda "ay çok yoğunduk takip kodu alamadık" gibi saçma sapan bir cevap alıyorsunuz. Resmen içtiğim kahveyi zehir etmişlerdi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Talvehtia
V
12 yıl (187 mesaj)
Teğmen

Barista sepetiyle ilgili aynen katılıyorum.

Şimdiye kadar e-gurme, barista sepeti, coffee nutz ve kahve fabrikasından online kahve alışverişi yaptım.

e-gurme ve barista sapetinde kargoya geç verilme, aradığında takip numarası bulamama, kargoya verdik cevabı alıp aslında 2 gün sonra verme (taşınma bahanesiyle e-gurme yapmıştı) gibi müşteriyi tekrar alışveriş yapmaktan alıkoyan olaylar yaşadım.

Coffee nutz'daböyle bir problem yaşamadım. Sırf ahşap kutusunu daimi olarak kahve saklamak maksadıyla kullanırım diye bir kere aldım, kahve tazeliğinden ve kalitesinden de çok memnundum (özellikle iri çekirdekli olan ve hario veya filtre kahve için çok uygun olan Costa Rica Tarrazu Peaberry), ancak coffee nutz bariz şekilde pahalı olduğu için ordan da almayı bıraktım. Kahve fabrikası gibi, kutuyla göndermeyi bırakıp, kargo dahil 250 gr fiyatını 30 tl'nin altında tutarlarsa daha çok satacaklarını düşünüyorum.

Son olarak bu konuda sistematik çalıştıklarını tespit ettiğim kahve fabrikasından sipariş verdim ve onda karar kıldım. Kahve fabrikası profesyonel çalışıyor. Bir kere gün içinde 16:00 civarına kadar sipariş verirseniz aynı gün kavurup 20:00'a kadar MNG kargoya veriyorlar. 16-17'den sonra verilen siparişler ertesi gün kavrulup bir sonraki gün elinizde oluyor. Kargoya verdikleri an kargo takip kodu ile birlikte kargoya verildiğine dair mail geliyor. Kargonun hareketleri adım adım takip edilebiliyor. Zaten ertesi gün elinize ulaşıyor. Şu ana kadar 7 kere aldım, hiç 2 gün olmadı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vinsanity7 -- 9 Şubat 2015; 18:58:33 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @enfarktus
M
12 yıl (441 mesaj)
Yüzbaşı

Ben ne güzel sistemimi kurmuş her ayın 15'inde kahvefabrikası'ndan siparişimi veriyordum. 16'sında kavrulup 17'sinde elimde oluyordu ancak geçen ay baktım Guatemala'yı kaldırmışlar. Coffe Nutz'ı denemek istedim onda da Guatemala yok. E-gurme'de bulunca sipariş verdim, ödemeyi havale ile gerçekleştirdim. Tam 1 hafta ses soluk çıkmadı. En sonunda siparişimin iptali için mail attım. Anında ilgileniyoruz diye bir cevap geldi. Sonrasında gene yaklaşık 1 hafta sonra kahve elimde oldu nihayet (!). Umarım kahvefabrikası'na Guatemala gelir yeniden.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl (441 mesaj)
Yüzbaşı

Hayırlı olsun çok çok iyi bir tercih olmuş. Tam bütçemi ayarlayıp kampanyadan faydalanmayı düşünüyorken arabamın şanzımanına sıkışan 2.000TL engel oldu :) Umarım kampanya biraz daha devam eder.




Bu mesajda bahsedilenler: @vinsanity7
T
12 yıl (1409 mesaj)
Yüzbaşı

...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 26 Şubat 2015; 11:41:03 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vinsanity7 , @Mr.Fahrenheit