Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
50
Cevap
14539
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Cevap: Ford Focus 1.0 Kronik Sorunu (Motor Değişimi) (3. sayfa)
P
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Arkadaşlar haklısınız, motorun üst kapak da zarar gördüğü için büyük ihtimalle sıfır motor gelecek yurt dışından.

Geçmiş olsun. Kıytırıktan borunun yaptığına bak? Neyse yeni motor getirirler ise daha güzel olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sağolasın Abi, %97 motor değişecek deniyor. Sonuç bekliyoruz.

Bu arada, Ford normalde bu kadar hızlı bir şekilde araç tedariği yapmıyormuş, son iki üç aydır böyle yapıyorlarmış, yeni kasa dizel Focus verildi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Panthér
S
9 yıl
Binbaşı

Koskoca fordu küçümsemek gibi olmasın ama 91 model "fiat" sulu bis'te bile radyatör suyu azaldı uyarı ışığı var. Hatta fiat bis'te fren hidrolik yağı az uyarısı da var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
9 yıl
Yarbay

bazen bazi modellere bişeyleri illaki koymuyorlar hareret gösterge ile su seviyesi az uyari ikazi ikisi birden çok geliyor demekki 1996 model ford mondeoda su sevisi azalinca yanan işik var
erada su soğuk sicak gösterge lambasi + sicaklik gösterge saati varken getz de sadece hararet yaptiginda yanacak lamba vardi saat yoktu ...

vs vs ..

mesele bir tütün meselesi bir tütün bi tütünn .


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sahin261
M
9 yıl
Binbaşı

Hocam aracın plakasınıda belirtinde siz aracı satarken söyleseniz bile 2.sahibi satarken bu durumu söylemeye bilir alrken birilerinin canı yanmasın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Üstad biz satarken zaten durumu ekleyeceğiz. Fakat bizden sonra aracın plakası vb değişirse şimdiden afişe etmeye gerek yok. Bir de alacak kişi bir zahmet yetkili servise uğrayıp arabanın geçmişini görüntülesin, ordaki kayıtlarda da motor değişimi çıkar. Bizim asıl endişemiz, downsizing motorlara ihtiyatlı yaklaşan aziz milletimizin, tüm olayın dandik bir radyatör hortumundan kaynaklandığına inanmama ihtimali.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mamlamoz
B
9 yıl
Binbaşı

Burda aslında 1.0 ecoboost motorun bir suçu yok. Arıza motorun kendisinde değil de, soğutma sistemindeki artık eksiklik, hata ne dersek diyelim ondan olmuş. Dolaylı yoldan da sonuçta hararet motora hasar vermiş.
Yukarda da belirtildiği gibi ani su eksilmesinde hararet bir anda yükselmediği için hararet uyarı vermez. Çünkü hararet müşürünün sıcaklığı ölçeceği su kalmamıştır sistemde. Anca, genleşme kabında seviye sensörü su azaldı hatası verseydi ordan sürücü ters giden bişeylerin olduğunu farkedebilirdi.

Ford'un kullanıcıyı mağdur etmemesi artı puan olmuş. Ama genleşme kabında sensör olmaması ne olursa olsun eksi puan.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Yarbay

Su eksildiğinde uyarı ışığının olması çok önemli. Bir kere başıma geldi. Uyarı ışığı yandı baktım su kabında su yok. Bakkaldan 2 tane yarım litrelik su ilave ettim ona servise kadar gittim.
Servis devirdaim hortumunun çatladığını su kaçağının hortum değiştikten sonra giderildiğini söyledi.
Dikkat ettiğim bir nokta araca 1lt. ye yakın su koymuştum ama harareti yükselmemişti motorun.
Bu arada aracım 2005 Vw Caddy. (kavga çıkmasın :) )
Ford'un kronik olarak sorunlu motora su ikaz ışığı koymaması marka imajına yakışan bir durum değil.



J
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

@ judo

buyur kardeşim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Yarbay

Focus 3 sahibi olarak bu durum beni hiç şaşırtmadı çünkü Ford ince bir firma değil. Burada aslında motor bloğunun ısısının yükselmesi hem enjektör ısısının anormal yükselmesine hemde katalitik konvertore aşırı ısı aktarımı oluşturarak karışımın bozulmasına sebeb olur. Bu durumda motor bu sensorlerden gelen bilgileri alıp motoru hemen yarı performans durumuna getirmesi gerekir normal durumda beklenen budur boylece kullanıcı en azında bir anormellik olduğunu anlar ve motoru stop eder fakat Ford bir çok noktada normal işler yapmadığı için durum sürpriz değil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AO -- 15 Eylül 2015; 11:57:52 >

A
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar, üstlerde motoru değişen Audi başlığını görünce sonucu haber vereyim dedim. Yetkili servis tarafından onarım süresince, ikame Focus 1.6 TDCI verildi. Motor değişimi, bir lira ücret ödemeden tamamlandı. Burdan dostum adına Ford'a teşekkür ederim. Yapılan işlemlerin toplam maliyeti ortalama 22.000 TL idi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.