Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
53
Cevap
2321
Tıklama
0
Öne Çıkarma
En çok kullanılan masaüstü işletim sistemi Windows 10
R
6 yıl
Yarbay

Yapacak bişe yok insanlar bu rezalete katlanıyor.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Yapacak bişe yok insanlar bu rezalete katlanıyor.
Yoruma Git
R0llingMan - 6 yıl +23
asıl windows 8 karanlığa gömülmüş görünüyor.
Yoruma Git
Fenomenon - 6 yıl +10
Linux, Windows'a göre yeni başlayanlar için karmaşık bir yapıya sahip. En önemlisi oyunların hepsi Windows'a çıkıyor. Bu ay Pardus'un yeni sürümü çı...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Dürüstİnsan - 6 yıl +9
F
6 yıl
Yarbay

asıl windows 8 karanlığa gömülmüş görünüyor.




D
6 yıl
Yarbay

Linux, Windows'a göre yeni başlayanlar için karmaşık bir yapıya sahip. En önemlisi oyunların hepsi Windows'a çıkıyor. Bu ay Pardus'un yeni sürümü çıkıyor. Kaç kişi merak ediyor bilmiyorum. Oyun oynamayanlar bence Linux'u denemeli. Birçok dağıtım var. İlginizi çeken birisi kesin olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 1 Temmuz 2019; 23:44:30 >

Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
6 yıl
Yarbay

Windows'u 95'ten beri kullanırım (MSDOS ve 3.1'i okuldayken kullanmıştım kendime ait PC'lerde olmadıkları için onları saymıyorum). Sonuna kadar iddia ediyorum şu ana kadar kullandığım en iyi işletim sistemi Windows 10. Gömenlerin neden gömdüğünü anlamıyorum. İnternet cafe dönemlerinde XP ve Win7 kullanan kitlenin maalesef kullanma alışkanlıklarını terketmeme inatçılığı geçmedi. Windows 10'u karalayan pek çok kişi niye karaladığını bile bilmiyor. Büyük çoğu sağdan soldan duyduklarının gazı ile görüş beyan ediyor. Şu anda kullandığım 2 pc'nin biri kullanıma sunulduğu günden itibaren yükselttiğim Windows 10'la çalışıyor, diğeri daha yeni. Bir kere dahi sistem çökmesi, ya da güncelleme ile ilgili sorun yaşamadım. Win 7 döneminde olsaydı o tarihten bu yana en az 10 defa format atmıştım. Kimbilir belki de elinde tornavida ve format CD'leri ile gezen tanıdığı herkesin bilgisayarına format atıp 50-100 ne kaparsa yolunu bulan ve kendisine "bilgisayarcı" diyen kesim ekmeğini kestiği için gömüyordur Windows 10'u en çok. Bunları "bilgisayarcı" sanan kesim de bunların bir şey bildiğini sanıp koroya katılıyorlar.

Bir de güncellemelerden şikayet eden güruh var ki "güncellemeyi nasıl kapatırız" falan diye soruyorlar. Bir işletim sisteminin güncellenmesi değil güncellenmemesi sorundur bu bir, ikincisi ise ancak bir kara cahil işletim sistemi güncellemelerini kapatır. Bugüne kadar güncellemelerle ilgili hiçbir sorun yaşamadım.

Kullandığım ikinci ise Pc Microsof'un kendi ürünü olan Surface Pro. Windows kötü deyip Mac os'cuların gazına gelen kitleye bunu bir denemelerini öneririm. Mac bilgisayara o kadar parayı verince tabii iyi olacak aynı parayı Windows'a verince 10 kat daha iyi olduğunu deneyimlyeceksin. İddia ediyorum süper kullanım kolaylığı ile dokunmatik ekran ve kalem desteği ile pek çok esnek kullanım senaryosunu destekleyen Windows 10 ile yapabileceğiniz her şeyi yapabileceğiniz başka bir işletim sistemi yok. Aus'un çift ekranlı laptopu, Lenovo'nun yine çift ekran deneyimi sunan laptopu da bunlara örnek. Sornuç olarak ne kadar para o kadar kalite. Yine de Mac ürünlerinden ucuz ya da hemen heman aynı fiyat aralığındalar.

Bu arada haberde "Windows XP karanlığa gömülüyor" denmiş. Doğrudur ama karanlığa gömülmüş Windows XP bile Apple'ın macOS 10.13'ü kadar kullanıcı sayısına sahip.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz1903 -- 3 Temmuz 2019; 3:56:22 >

Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
6 yıl
Yarbay

Sonuçlar normal ama insan tabloya bakınca yine de gülmeden edemiyor. Microsoft, listede krallığını ilan etmiş. Apple çöpçü balığı gibi dolanıyor. Linux ...



L
6 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

W
6 yıl
Yüzbaşı

Pardus'un devlet kurumlarında dahi kullanılması için kısa ve orta vadede pozitif öngörüm yok.
Son kullanıcı açısından, fanatikleri hariç kullanımı yok gibi.

Linux Mint, Debian, Ubuntu, Fedora, Arch Linux vs. üst seviye dünya çapında dağıtımlar varken Pardus sönük kalıyor.
Üstelik deposu vasat. Ayrılan bütçenin misliyle geri dönüşü olur umarım.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın kullandığı GIBUX var.
Onun daha rentabil olduğunu düşünüyorum.


Asıl konuya gelirsek, Microsoft son kullanıcı için sunduğu Windows ürünü ile piyasayı daha uzun yıllar elinde tutacaktır.
Son kullanıcı yazılımlarının neredeyse tamamı MS Windows için sunuluyor, oyunlar, ofis yazılımları ve kurumsal yazılımlar.
Microsoft, temelde her şeyin en kolay ve en basit şekilde yapılabilmesini hedef alması ve desteğinin çok iyi olması sebebiyle pazarda birinci olmasını sürdürecektir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 2 Temmuz 2019; 21:12:41 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Dürüstİnsan
Y
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-26EE13EE3

kim ne derse desin benim 12 senelik pc imde bile windos 10 var yüklerken bile sürücüleri kendi kurdu uğraştırmadı devlet daileri falan başka şeyler kullanabilir fakat son kullanıcı ve şirketlerin değiştireceğini sanmam ms yazılım konusunda bence 1 numara
Windows bir şekilde kendisini sevdirtmeyi başarıyor. Ufak tefek sıkıntılar çıkarsa da, yine de Windows'tan şaşmam. Geçen gün dizüstü bilgisayarıma Linux Mint kurayım dedim, kurduğuma bin pişman oldum, Windows'a geri döndüm.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
6 yıl
Yarbay

macOS Hackintosh sayesinde popülerdi diyen zekiler(!) vardı



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

R
6 yıl
Yarbay

Ben de oyunlar ve bazı yazılımların alternatiflerinin Windows'taki kadar iyi olmamasından dolayı Linux'a geçmiyorum.



D
6 yıl
Yarbay

Tabi tabi.. Sen yeni işletim sistemi çıkar. Ondan sonra eski işletim sistemlerine desteği çek. Eski isletim sisteminde yeni programları işlemez hale getir. Ondan sonra deki benim yeni işletim sistemim kral. Yemezler.. Akıllı insanlar neyin ne olduğunu biliyor. Algı yaratmayı huy edinmiş bazıları..



Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
6 yıl
Yarbay

Rezillikten başka bir şey değil ama alternatif yok. Lan yüklü olan uygulamanın çalışmadığı nerde görülmüş. Linux desen başka bir çöplük deryası. Bir milyon tane fork oluşmuş.




F
6 yıl
Yarbay

Yeni işlemciler win7 desteklemiyor. Haliyle her yıl tablo w10'a kayıyor. Makine ölene kadar w7 devam :)




Y
6 yıl
Yüzbaşı

Win 8.1 64 pro kullanıyorum + start 8 kurulu başlat menüsü için taş gibi işletim sistemi.Açılış kapanış hızlı.Stabil bi şekilde kullanıyorum. Tek eksisi sağ alt menüyü tamamen kaldıramamış olmam. Win 7 nin tepede olması hayret verici :)))




V
6 yıl
Yarbay

ATM'ler de hala XP veya 7 kullanılıyor. Dünyada ki ATM sayısını düşündüğümüzde istatistiği ciddi şekilde etkiliyordur. ATM'leri katmadan bir oran belirlemeyi başarabilirlerse son kullanıcıyı ilgilendiren gerçek rakama ulaşaklardır.



Bu mesaja 2 cevap geldi.
V
6 yıl
Yarbay

Arch Linux iyidir.




C
6 yıl
Çavuş

Windows 10 gerçekten bu başarıyı hak ediyor. Windows 10'da başlat menüsünü tam ekran kullanıyorum Windows 8 ve 8.1'de ki gibi. İnsanlar başlat menüsü vb. eski takıntılardan kurtulamadığı ve kurtulmak istemediği için Windows 7 vb. sürümler hala hatrı sayılır kullanıcı sayısına sahip. İlginç..




İ
6 yıl
Yarbay

İstatistiklere gömülü sürümler dahil değil. Gömülü sistemlerde Windows Embedded (Yeni Adıyla Windows IOT) ailesi kullanılır. Görünüş olarak standart Windowslara benzeseler de teknik olarak bazı farkları mevcuttur.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Virtual Reality
K
6 yıl
Binbaşı

Bende akşamları oyun vs takılmak için 2. el pc aldım (g41- xeon e5450 eski kasa) win7 idi. almaya gittiğimde adam win10 atmış.. 2 hafta zor dayandım baktım olmayacak win7 yükledim.. muhtemelen 2022-2025 gibi geçerim win10'a...
neden bilmiyorum ama hantal geldi, ayrıca kullanım alışkanlıklarıma ters idi arayüzü, ayarları vs..
ayrıca disk %100 hatasını çözemedim ssd almama rağmen (bazıları işlemci yada ram 100 hatası alıyormuş)

linux'a oyun desteği tam olsa windosw'ta kalmam.. windows'un iyi tarafı oyunları korsan oynamak





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzgun_ -- 4 Temmuz 2019; 17:13:29 >


Bu mesajda bahsedilenler: @KeremVhdt
İ
6 yıl
Çavuş

Neresi oyun oynatıyorsa ben oradayım, gerisi gram umurumda değil. Yani Windows 8.1 devam :) (laptopum Windows 10 desteklemiyor çünkü)