R

Yarbay
10 Ekim 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme (?)
487 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
R
2 yıl
Hazır sistem alınabilen sitelerin güvenilirliği
Selamlar arkadaşlar. Hazır sistem alınacak sitelerin güvenilirliği hakkında bir sorum olacaktı. Popüler siteler:

  • gaming
  • ütopya
  • sinerji

Bu 3 siteden birinde kargo ile hazır sistem almayı planlıyorum. Bunların şikayetvar sayfalarına baksam, hayal kırıklığı. Ekşi başlıklarına baksam yine hayal kırıklığı. Technopath veya dh'den baksam karışık. İnsanların sadece şikayet yaşadıklarında yazdıklarını, memnun iken yazmadıklarının da farkındayım.

Sorum şu ki, bunlara nasıl güvenebiliriz? Bir sorun yaşamamak için şanslı mı olmak gerekiyor?
R
4 yıl
Kadın Cinayetlerinde Yanlış Tercih Gerçeği
```
Artık konuşulması gerekendir.

En son Muğla'daki sabıkalı milli boksör, şimdi de Aleyna Çakır vakası. Cinayet işlenmiş, herkes katil için, haklı olarak, "cezasını verin, asın bunu, kesin bunu" kafasında. Peki bu güzel kızlarımızın silahlarla, bıçaklarla poz veren at hırsızı kılıklı heriflerle birlikte olmasına neden göz yumuluyor? Bu son iki vaka ve öncekilerde de katil için bir kez olsun "ulan aslında hiç öyle bir tipi de yok çocuğun" dediğimiz oldu mu? Mümkün değil.

Kimse biriyle ilişkiye tabi ki günün birinde öldürülmek için başlamaz ama bu basiretsizlik devam ettikçe; kendi arabası, kendi evi var, kendi işinin patronu, zengin çocuğu, kaslı diye diye yapılan yanlış tercihler daha çok cinayete sebep olacaktır.

Konuyla ilgili her şeyin konuşulması ama bu detayın üzerine düşünülmemesi büyük saçmalık. öncelikle kadınların güce tapıp gözlerini kör etmelerini eleştirmek, bununla ilgili bilinç oluşturmak lazım. "Erkek yerini bilsin" eyvallah da, kadınlarımız neden normal insan / medeniyetsiz hayvan ayrımından yoksun?
```

https://eksisozluk.com/kadin-cinayetlerinde-yanlis-tercih-gercegi--6553950


Ekşi'de konuşuluyor bayağı, buradakiler ne diyecek bakalım.
R
4 yıl
Telegram’ın kurucusu Durov: iCloud artık resmi bir \u0027izleme silahı\u0027
Apple'ın iCloud'daki veriler için kullanıcılara uçtan uca şifreleme imkanı sunmaktan ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) baskısı nedeniyle vazgeçtiğine dair haberleri yorumlayan Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, iCloud'un artık bir 'izleme silahı' olduğunu vurguladı.


Apple, iOS işletim sistemine sahip cihazlarda depolanan verileri şifreliyor fakat iCloud'da buna izin vermiyor. Reuters'in haberine göre Apple, 'KeyDrop' ve 'Plesio' olarak adlandırılan uçtan uca şifreleme sistemlerini iCloud'da uygulamaktan FBI'nın baskısı nedeniyle vazgeçti.

Reuters'in haberini yorumlayan Rusya'nın en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi Vkontakte ile anlık mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, "iCloud, resmen izleme silahı haline geldi. Kişisel mesajlarınızın saklanması konusunda iCloud'a güvenen WhatsApp gibi uygulamalar, bu sorunun bir parçası" dedi.

Reuters'in haberini yorumlayan Rusya'nın en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi Vkontakte ile anlık mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, "iCloud, resmen izleme silahı haline geldi. Kişisel mesajlarınızın saklanması konusunda iCloud'a güvenen WhatsApp gibi uygulamalar, bu sorunun bir parçası" dedi.

Apple ve FBI yetkilileri, Reuters'a söz konusu haberle ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Apple yönetimi, bu kararı 2 yıldan daha uzun süre önce aldı ancak kamuoyuyla paylaşmadı. Bilindiği gibi o dönem San Bernardino'da 14 kişiyi öldürüp 22 kişiyi yaralayan Syed Farook'un iPhone cihazına ulaşmak için FBI Apple'a baskı uygulamıştı.



https://tr.sputniknews.com/bilim/202001221041229012-telegramin-kurucusu-durov-icloud-artik-resmi-bir-izleme-silahi/
R
4 yıl
Turmoil Türkçe Çeviri Projesi[%99] [YAYINLANDI]
Merhabalar. Bu çeviriye forumda dolaşırken bir istek konusunda görünce başladım. Oyunun ingilizcesi basit. Ancak çevirirken bazı yerlerde doğru kelimeyi veya cümle yapısını kurmak için translate sistemlerden yardım alıyorum. Sonuçta okumak ile çevirmek farklı bir şey. Yama ücretsiz olacak. Kendimi amatör bir çevirmen olarak gördüğüm için karşılaşacağınız hatalar için şimdiden özür diliyorum.

Versiyon: 2.0.11
DLC: Evet
Korsan Uyumu: Evet

Başlangıç Tarihi: 12.10.2019
Planlanan Bitiş Tarihi: 19.10.2019


Aslında böyle bir oyun için 1 hafta aşırı fazla farkındayım. Ancak bazı anlamadığım kelimeler ve cümleler var. Bunları oyun içi test ederek göreceğim. Yani örnek veriyorum 1000 satırın 970'ini kısa sürece çevirebilirim ancak asıl vaktimi geriye kalan 30 satır harcayacak. Ve tabi test süreci.


-----------------------------------------


Bitiş tarihi: 15.10.2019

Çeviri Notları:
-Oyun içinde çokça "dowser" kelimesi geçiyor. Anlamı ise, Y şeklinde bir çubuk ile petrol/su arayan kişi demek. Ben ise bunu türkçe bir kelimeye çeviremedim. Yani çok düşündüm, internetten araştırdım acaba bir şeyler var mı diye. Birkaç yerde "çubukçu" diye gördüm ancak çubukçu'nun anlamına bakınca başka bir şey olduğunu gördüm. Sonuç olarak içinde "dowser" geçen cümlelerin dowser'ını olduğunu gibi bıraktım.
-Çeviremediğim 1 veya 2 satır olması lazım ayrıca. O yüzden %99 diyorum. O satırlar oynayışı etkilemeyecektir zaten.

Kurulum:
-İndirdiğiniz zip'in içindeki lz_english.txt belgesini oyunun kurulu olduğu yere atın. İngilizce dosyalar üzerinde düzenleme yaptığım için oyun açıldığında türkçe açılacaktır.

Link:https://drive.google.com/file/d/1hTzZfPcxueP2hz5lxZT278KS4Dtf1cdL/view?usp=drive_open
R
4 yıl
Bir DH\u0027li Erkek Olarak Soruları Cevaplıyorum
Soru sorun cevaplayayım, başka bir konudan ilham alarak bu konuyu açtım zaten. Ha sormasanız da olur, çokta şey etmeyin, kafanıza göre.

SS yok çünkü ispatlamama gerek yok
R
5 yıl
Toplumdaki \u0027Annelik\u0027 Anlayışı
“Bir erkeği eğitirseniz, bir erkeği eğitmiş olursunuz. Ama bir kadını eğitirseniz, bir nesli eğitmiş olursunuz. Çünkü erkeği yetiştiren de kadındır.” Hadi canım! “Eğitmek” ile kastedilen üzerinde mutabık kalınmasının zorluğu bir yana, kadına -ve daha doğrusu annelere- burada biçilen rol son derece abartılı.

Neyse ki son zamanlarda bir uyanış yaşanıyor: “Çocuğu yetiştiren bir tek annesi değildir” saptaması yaygınlık kazandı. Çocuk ilk fiziksel temaslarını, ilk izlenimlerini ve öğrendiklerini anneden, babadan ve yakın çevresinden edinir muhakkak. Ailenin ve annenin rolü burada göz ardı edilemez. Gelgelelim çocuk toplum içinde yetişir. Annenin çocuğu, sanki çocuk dünyadan kopuk, yalıtılmış bir varlıkmış gibi, boş bir levha, yoğrulmayı bekleyen bir hamurmuş gibi sıfırdan, dilediğince şekillendireceğine dair inanç büyük bir yanılgı. Annelere yüklenen bu olağanüstü misyon, çocuklarını diledikleri gibi yetiştiremediklerinde, çocuk beklenen davranışları sergilemediği, arzu edilen tutum ve tercihleri kazanmadığında onları düş kırıklığına da uğratıyor. O kadar kitaplar aldım diyor kadın, çocuk yetiştirmek üzerine, "o kadar özenli davrandım, niye böyle oldu ki?" Anne sanıyor ki bu sırf onun beceriksizliği. Oysa annelerin çocuğun karakterinin gelişmesinde mutlak bir hükmü yok.

“Bir kadını eğitirsen bir nesli eğitirsin” vecizesinde kadınlara düzülen methiye esasen bir aldatmaca. Bir kere “eğitim” ile bilerek ya da bilmeyerek yenilenme, toplumun ileriye gitmesi, düzelmesi, çağdaşlaşması vs. anlaşılıyor. “Eğitim” hep cehaletin karşıtı olarak kurgulanır. Öte yandan nesilleri eğitme görevini kadına yükleyerek aslında tam da geleneksel, yerleşik yapıyı sürdürmüş oluyorsun.

Annelere böylesine methiyeler düzmek, “yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” minvalinde sözlerle onların gururlarını okşamak ilk anda cazip gelebilir. Bir an için kadın olduğumu düşünüyorum, bunları duysam hoşuma gider, bir an için kendimi güçlü duyardım herhalde. Ancak bu sözde methiyeler, her şeyi tek bir nedene, tek bir kökene bağlama alışkanlığındaki, karmaşık bir ağ olan toplumsal ilişkileri basite indirgeme alışkanlığındaki toplumumuzun, “katilleri yetiştirenler de sizsiniz!” diyerek kadınları suçlamasına da yarıyor.

Bu yüzden, evet, annelik önemlidir; ama ona mutlak bir güç atfetmek abartılı bir tutum. Çocuk yakın ve uzak çevresinin ve içine doğduğu toplumsal kültürün etkilerinden soyutlanamaz. Tüm bu etkiler yokmuş gibi, toplumun iyiye götürülmesini sırf annelerden beklemek ve iyi veya kötü tüm sonuçları onlara bağlamak yanıltıcı olur.
https://www.facebook.com/unsupportedbrowser




Not: Bu konuyu açma sebebim, yazıyı beğenmiş ve başkalarının da okumasını istememden kaynaklı.
R
5 yıl
Mount \u0026 Blade Bannerlord, Mart 2020 de erken erişime açılacak
Dün gamescom da duyuruldu.

https://www.youtube.com/watch?v=yCk6Jk7DvrA
R
5 yıl
OpenGL World To Screen - Screen To World
Selamlar. İnsanlara faydası olur bu iki fonksiyonun kodlarını paylaşıyorum.

glm::vec2 WorldToScreen(glm::mat4 viewMatrix,
glm::mat4 projectionMatrix, glm::vec3 point)
{
glm::mat4 mvpmatrix = projectionMatrix * viewMatrix;
const float *pSource = (const float *)glm::value_ptr(mvpmatrix);
glm::vec4 clipCoords;
clipCoords.x = point.x * pSource[0] + point.y * pSource[4] + point.z * pSource[8] + pSource[12];
clipCoords.y = point.x * pSource[1] + point.y * pSource[5] + point.z * pSource[9] + pSource[13];
clipCoords.z = point.x * pSource[2] + point.y * pSource[6] + point.z * pSource[10] + pSource[14];
clipCoords.w = point.x * pSource[3] + point.y * pSource[7] + point.z * pSource[11] + pSource[15];

glm::vec3 normalizedDeviceCoordinates;
normalizedDeviceCoordinates.x = clipCoords.x / clipCoords.w;
normalizedDeviceCoordinates.y = clipCoords.y / clipCoords.w;
normalizedDeviceCoordinates.z = clipCoords.z / clipCoords.w;

GLint viewport[4] = {0};
glGetIntegerv(GL_VIEWPORT, viewport); // viewport = (0, 0, width, height)

glm::vec3 winPos;
winPos.x = (viewport[2] / 2 * normalizedDeviceCoordinates.x) + (normalizedDeviceCoordinates.x + viewport[2] / 2);
winPos.y = -(viewport[3] / 2 * normalizedDeviceCoordinates.y) + (normalizedDeviceCoordinates.y + viewport[3] / 2);
winPos.z = 0;

return winPos;
}

glm::vec3 ScreenToWorld(glm::mat4 viewMatrix, glm::mat4 projectionMatrix, glm::vec2 point)
{
GLfloat winX, winY, winZ;
GLint viewport[4] = {0};
glGetIntegerv(GL_VIEWPORT, viewport); // viewport = (0, 0, width, height)

winX = (float)point.x;
winY = (float)viewport[3] - (float)point.y;
glReadPixels(point.x, int(winY), 1, 1, GL_DEPTH_COMPONENT, GL_FLOAT, &winZ);

glm::vec3 ret = glm::unProject(glm::vec3(winX, winY, winZ), viewMatrix, projectionMatrix, glm::vec4(viewport[0], viewport[1], viewport[2], viewport[3]));
return ret;
}


Bir açıklama olmadan paylaşıyorum farkındayım. Amacım bu fonksiyonları adım adım anlatarak insanlara sıfırdan öğretmek değil, tam tersine belli bir bilgi birikimi olan insanların faydalanmasını sağlamak. Zaten bu fonksiyonlardan başlayarak sıfırdan anlatılmaz.

https://requizm.blogspot.com/2019/08/opengl-world-to-screen-ve-screen-to.html
R
5 yıl
Açtığım tüm konuları görmek istiyorum
Mobilde veya masaüstü cihazdan gireyim farketmiyor. Maksimum 5 ay önce açtığım konuyu/yorumu görebiliyorum(200 veri galiba). "AÇTIĞIM TÜM KONULARI GÖSTER" diye bir buton yok. Eskiden vardı ama düzgün çalışmıyordu. Şimdi iyice kaldırmışlar.

Ben belki yazdığım 3. mesaja bakmak istiyorum? Açtığım ilk konuyu görmek istiyorum? Geçmişte açtığım bir konuyu google araması yaparak mı bulayım? Bu arada bir keresinde mecbur kalıp öyle bulmuştum.

Dikkat ederseniz yeni bir özellik istemiyorum. Önceden yarım yamalak çalışan, şimdi ise tamamen kaldırdığınız fonksiyonun düzeltilerek veya 'sıfırdan' yazılarak getirilmesini istiyorum. Koskoca forumda şöyle bir fonksiyon olmaması rezillik.

Not: Üstteki arama'dan yapılabiliyor olabilir. Ancak orası tam olarak dediğim gibi aratmıyor. Konu sahibi mi, yorum sahibi mi filtrelemiyor. Ayrıca o alanı genellikle bir üyenin(veya bizim) belli bir konuda mesajını ararken kullanacağımız için tüm başlık veya tüm yorumları görüntülemek için karışık bir arayüzü var. Tek istediğim "açtığım tüm konuları gör" butonu.

Bundan sonra açtığım konuları favorilerime ekleyeceğim bundan sonra. O şekilde bulabiliyorum.
R
5 yıl
Counter Strike 2D Clone OpenGL Projem(İlerleme %50)
Merhabalar, bir süredir OpenGL ile ilgileniyorum. Kendimi bu konuda geliştirmek ve hali hazırda bir projem olması için, bundan 2 ay önce Counter Strike 2D oyunun klonunu yapmaya karar vermiştim. Aslında projenin %15 lik kısmını yayınlarda yaptım. Ancak bir süre sonra pek yayın açasım gelmedi. Projeye ayırdığım vakit ise ruhsal durumuma bağlı. Bazen 1-2 gün bakmıyorum, bazen günde bir saat bakıyorum, bazen 3-4-5 saat bakıyorum. Bir keresinde yaklaşık 2 hafta bakmamıştım, başka bir şey ile ilgilendiğim için. Aynı zamanda sınava çalıştığım için çok vakit ayırmamaya çalışıyorum. Daha koca bir yol katetmem gerekiyor. Peki neden bu konuyu açtım? Açık kaynak olduğu için.

Github: https://github.com/requizm/cs2d_vscode


Oyunun orjinalini merak edenler için: http://www.cs2d.com/

Kodları incelerseniz, refactor edilecek bir sürü şey görebilirsiniz. Şuanlık gördüğüm şeyleri not alıyorum ve proje sonlarına doğru güzelce refactor edeceğim. Elden geçireceğim yani her şeyi.




29.09.2019 Düzenleme: Projeye DGS çalıştığım için uzun soluklu bir ara vermiştim. DGS sonrası ise hem keyiften hem de iş güçten bakmıyordum. Projeye tekrardan başladım, daha doğrusu projemi Visual Studio'dan Visual Studio Code'a geçirdim. Artık VS Code üzerinden devam edeceğim çünkü Visual Studio üzerinde projem büyüdükçe CPU tüketimi çok artıyordu. Build süreleri gereksiz yere artıyordu falan.
Sonarqube ile statik kod analizi yapmayı denedim. Server'ı çalıştırma esnasında Elasticsearch'den bir hata aldım, hatayı çözmeye çalıştım, hatayı çözemedim ancak hataya rağmen server'ı görünüşte bir sorun olmadan çalıştırabildim. Açık kaynak ücretsiz bir C++ Plugin'i yükledim bunun üstüne. Projemi güzelce scan ediyorum ancak overview ekranında "duplicate code" satırı hariç her şey 0 gözüküyor. Kodları okuduğu halde. İnternetten araştırdım, çözüm bulamadım. Farklı Java ve Sonarqube sürümleri denedim. Kimisinde elasticsearch hatasında takılı kaldı. Kimisinde de yine her şey 0 idi. Belki Elasticsearch'teki hatadan kaynaklıdır diyorum ancak bu hatayı da bir türlü çözemedim. Üstüne Stackoverflow'da konu açtım, cevap gelmedi. Neyse işte Sonarqube olmayınca alternatif programlara baktım, Cppcheck yükledim. Bu idare ediyor şimdilik.

26.02.2020 Düzenleme: Son iki haftadır projeye odaklanmış olarak çalışıyorum. Bundan önce ne mi yapıyordum? CS2D hariç her şey. Başka projeler üzerinde çalıştım, yeni bir şehirde, yeni bir üniversitede ilk dönemim olduğu için çok ilgilenesim de gelmedi. Tabi bunlar bahane.
Editor'un temelini yaptım sayılır. Input ve UI sistemini güzelce elden geçirdim. Önceki input sistemim beni sınırlıyordu. Gözüm gönlüm şenlendi.
Projeme makefile dosyası ve Travis CI sistemini ekledim. Artık scan.coverity ile statik kod analizi yapabiliyorum. Ama Travis CI ile uyumlu bir şekilde yapamadım. Çünkü Travis'in Windows işletim sistemindeki zip paketi sıkıntı çıkarıyor. Arada, manuel olarak kendi bilgisayarımdan analiz edip, o dosyaları scan.coverity'e yüklüyorum.
Ayrıca bir profiler yüklemek istedim, ama internetti standart olanlar opengl fonksiyonlarını gösterenlerden değil. Daha detaylı olanlardan. Tracy Profiler'ı seçtim. Imgui'ın kullandığı profiler'dır aynı zamanda. Dökümantasyon dosyası eksik, söylediğine göre kurulum yaptım, zaten çok bir şeyler söylemiyor ama hiç olmadık bir yerden hata veriyor. Profiler'ın Mingw ile sıkıntı yaşadığını tahmin ediyorum. Çünkü hiç beklemediğim yerlerden hatalar verdi. O hataların hepsini TracyProfiler kaynak dosyaları ile oynayarak düzeltsem bile, en sonda Mingw'de olmayan 4 fonksiyonunun library(*.a) dosyasını istedi. İnternetten bu 4 fonksiyonun library dosyasının adını öğrendim, build'ime bağladım(link). Ama bir şey değişmedi. Demek ki benim library dosyamda o 4 fonksiyon yok. Library dosyasını geçtim, 4 fonksiyon benim compiler'ımda yok bile. Tracy sağ olsun, ne olur ne olmaz diye eliyle tanımlamış onları. Ayrıca başka bir hatanın çözümü için, Win32 versiyonunu dışarıdan elimde girmek zorunda kaldım. Bu beni biraz şaşırttı. Yani düşük görüyormuş nedense. Burada biraz soru işaretleri var. Compiler ve Windows versiyonum güncel bu arada. Aslında bu hataları en başta internette araştırken, bunların temel olarak Microsoft Visual Studio için kullandığı compiler'da olduğunu öğrendim. Yani projem onun üzerinde o derleyici üzerinde olsa sorun olacağını sanmıyorum, ama şimdilik bir değişikliğe gerek yok.

02.01.2021 Düzenleme: Projede bayağı önemli değişiklikler oldu. glm kütüphanesini kaldırdım, kendi mat kütüphanemi yaptım. Bir sürü gereksiz include dosyasını sildim. UI'a radiobutton ve listitem objeleri ekledim. Input sistemini subscribe mantığı ile yaptım ama hala efektif değil. Smart pointer'ları kaldırdım, raw pointer kullanıyorum ama hala memory leak şüphelerim var. Yakında memory leak için ayrı bir programla uğraşacağım. Editörün temel özellikleri bitti diyebilirim. Rahat rahat harita tasarlayıp oyuna girebiliyoruz. Çok basit bir collision da ekledim. Geçen sene bahsettiğim CI sistemleri ile bağı kestim. Şuan sadece statik analiz için codefactor kullanıyorum. Aslında böyle bir şeye ihtiyacım yok ama gösteriş için koymuştum zaten. Readme dosyasını düzenledim, premake ve cmake derleme araçları için dosyalar ekledim. En azından projem daha misafirperver oldu. Dışarıdan bakan biri derlemek için ne yapması gerektiğini bilir. Release kısmına oyunun derlenmiş halini koymaya başladım. Arada bir güncellerim orayı da.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.