Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
1501
Cevap
171448
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Cevap: Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (58. sayfa)
Y
11 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: docs


quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: docs

iyi günler Tuba hanım,
benim üstteki çürük azı dişimin ortası oyuk ve de iltihaplı.normal hayatımda insanlarla konuşurken sıkıntı yapmaya başladığı için bu dişi çektirip kurtulmak istiyorum.fakat hayatım hiç diş çektirmedim ve bende dişçi korkusu var.asıl merak ettiğim ise bu diş çekilirken çok acır mı? sonrası önemli değil çekilme esnasındaki acıyı çok merak ediyorum.bu arada yaş 20.cevabınızı bekliyorum iyi günler.

Bir elinizi yumruk yapın. Diğer elinizin herhangi bir parmağını sıkıca tutun.Tuttuğunuz parmağınızı yumruğunuzu açmadan çıkarın.Canınız yandı mı? Hayır ama parmağınızın yumruğun içinden çıktığını hissettiniz.
Diş çekimi de bu şekildedir.Dişin hareketini hissedersiniz ancak canınız yanmaz.

Tekrar merhaba Tuba hanım, sağ alt tarafta 20'lik dişim uç verdi ve 3 gündür ağrıdan uyuyamıyordum.Bugün diş doktoruna ilaç yazdırmak için gittiğimde 20'lik dişe yer yok operasyonla alınması gerektiğini(150 TL'ye) söyledi.Operasyon yapılması gerektiğini söyleyince korktum ve şimdilik erteleyelim diyerek kabul etmedim.Şu an çenem çok kötü ağrıyor.Sorularıma gelecek olursam 20'lik dişin çekimi aşaması nasıl oluyor ve kan tahlili gibi herhangi bir durum var mı? Dişçi korkum olduğu için hiçbir şekilde acı hissetmek istemiyorum, acısız 20'lik diş çekimi yapıbiliyor mu? Devlet hastanesinden ücretsiz çektirebilir miyiz? Son olarakta korkumu yenip dişimi çektirene kadar ağrıyı azaltmak için dişime nasıl bir tedavi uygulamalıyım? Sorularım bunlar, cevabınızı bekliyorum.
İyi günler..

Çekim için istenilen ücret gayet makul daha ucuzunu biraz zor bulursunuz.
20 lk diş çekimi için ; dişiniz dolgu yapmadan önce nasıl uyuşturuluyorsa aynı şekilde uyuşturuluyor- bu yeterli oluyor. Sonra dişin durumuna göre kesilerek ya da tek parça halinde diş çıkarılıyor. Bu işlem esnasında siz sadece baskı hissediyorsunuz. Herhangi bir şekilde canınız yanmıyor. Biraz çatır çutur ses duyuyorsunuz, dişinizin hareket ettiğiniz hissedebilirsiniz, ağzınızı açık tutmak yorabilir. ancak herhangi bir acı olmaz. - kendim de aldırdım 20 lik dişlerimi o yüzden hem hekim hem hasta olarak söylüyorum-
Herhangi bir sağlık probleminiz yoksa (kalp ,şeker, tansiyon, guart, kanser vs ) kan tahliline gerek yoktur.
Kontrol altında olan bir hastalığınız varsa doktorunuzdan işlemin yapılmasında sakınca olmadığına dair yazı istenir. Burada kan tahlili isteyip istememek doktorunuzun tercihidir.
Hastalığınız var ama herhangi bir ilaç vs kullanmıyorsanız da yine doktorunuzdan yada konuyla ilgili herhangi bir uzman doktordan yazı istenir. Bu durumda doktorlar kan tahlili isterler.
Devlet hastanesi olarak ADSM (ağız diş sağlığı merkezi)lerde ağız diş çene cerrahı bulunan birisinde 20 lik çekilebilir, cerrah yoksa çekilmez. Yada diş hekimliği fakültelerinde gitmeniz gerekir.
Size verilen ilacı bitirin;ılık tuzlu suyla gargara yapabilirsiniz. Yapabileceğiniz başka bir şey yok.
Geçmiş olsun.



Y
11 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: inanhakan74@hotmail.com

merhaba tuba hanım .

bu gün itibarı ile dişlerımı yaptırmaya karar verdım bana bu konuda yardımcı olurmusunuz

hakan

Hakan bey nasıl bir yardım istiyorsunuz? Dişlerinizi ve duruma göre dişlerin röntgenini görmeden malesef bir yorum yapamam. İsterseniz ağız içi fotoğraflarınızı ve varsa röntgeninizi bilgi@dttubakoc.com adresine gönderebilirsiniz.



Y
11 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: nsmsngl

Merhaba Diş Hekimi Tuğba KOÇ size bir sorum olacak ;

Üst Ön dişim hafif tavşan şeklinde ama cok hafif 2 cm uzun yandakilerinden dişimde ufak çatlak var çok ufak ama bu beni rahatsız ediyor bazen ağrıyor bunu töpüleyebilirlermi doktorlar düzeltebilirlermi ?

Dişinizin durumuna bağlı. Alt dişle olan ilişki,komşu dişlerle olan ilişki, törpülendiği zaman kalacak mine miktarı, çatlak var dediniz onun durumu vs.. Bir diş hjekimi ile görüşüp muayene olup fikir almanız daha doğru olacaktır.



Y
11 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: epsodi

Merhaba Diş Hekimi Tuğba KOÇ size bir sorum olacak ;

benim sağ alt dişlerimde sızı var bezan sert ağrıya dönüşüyor diş doktoruna gösterdim herhangi birşey yok dedi ben diş etlerinde veya diş köklerinde bir sorun olduğunu düşünüyorum yemek yerken o tarafımda ağrı oluyor ama sakız çiğnerken falan hiç bir ağzı yok sızı var genelde şimdi şöyle düşünüyorum muhtemelen yemek yerken diş eti arasına yemek artıkları birikiyor ve ağrıya sebebiyet veriyor siz ne düşünüyorsunuz acaba bu konuda.

Yemeklerin sıcak soğuk olması, şekerli acı tatlı ekşi olması, sert yumuşak olması, tek taraflı veya çift taraflı yiyor olmanız, dişlerin diş etlerinin arasındaki mesafe vs pek çok etken olabilir.



Y
11 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım


quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

Hangi üniversiteden mezunsunuz ?

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi.

Okulum gayet iyi bir okul ancak bilmenizde fayda var, pek çok meslekte olduğu gibi bizde de artık hangi okuldan mezun olduğunuz değil kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz yenilikleri ne kadar takip ettiğiniz önemli.

Devlet hastanesinde alınan maaşlar hakkında bilginiz varmı ?

En düşük diş hekimi maaşı 1800 2bin tl civarı. Şark hizmeti bölgesine göre 6 binlere kadar çıkabiliyor. Ancak ortalama 2 -2.5 arası.



Y
11 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ravelli76

merhaba,benim de diş eti çekilme sorunum var.yaklaşık 10 yıldır.ön alt tarafta bir dişim çok açıldı.kaç tane doktora gittim,tedavisi yok dediler.ultrasoft diş fırçası kullanıyorum,gene de her fırçalamadan sonra kanama oluyor.özel doktora da gittim,devlet hastanalerinede gittim.tek duyduğum 6 ayda bir taşların temizlenmesi gerekiyormuş.tedavi olarak bir yönetm yokmuş.marmara üniversitesi diş hekimliğine gittim,yaklaşık 2 yıl oldu,hala geri dönüş yapılmadı.
sizce diş eti çekilmesinin bir tedavisi var mı?şuan diğer dişlerim de açılmaya başladı.hiç meyvayı ısırar yiyemiyorum,hemen kanama oluyor.
böyle giderse kısa süre sonra dişler çıkacak.


Diş eti çekilmesinin bir tedavisi var.
Çok ileri seviyede değilse ve dişin etrafındaki diş eti miktarı yeterli ise komşu diş etleri o bölgeye uzatılabilir.
Daha ileri seviyede bir çekilme varsa üstte yumuşak damağa yakın bir bölgeden diş eti dokusu takviyesi alınarak yeni diş eti oluşturulabilir.

Bu işlemler için bir periodontolog - diş eti hastalıkları uzmanı ile itribata geçmelisiniz. Devlette bazı ADSM lerde var, özel diş hastaneleri ve kliniklerin de bazılarında bulabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
11 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Breakage

Merhaba, alttaki linklerde ki diş beyazlatma yöntemleri gerçek midir? Herhangi bir zararı var mıdır?

http://www.youtube.com/watch?v=6PI9toZwvlo
http://www.youtube.com/watch?v=phnRgU2sjRM


Her iki linkte de karbonat kullanılmış. Limon ve karbonat dişlerin mine tabakasını aşındırır. Bu da çürüklere karşı dişin direncini azaltır. Ayrıca uzun vadede daha sarı dişlere sebep olur; çünkü dişe beyaz rengi veren dıştaki mine tabakasıdır, aşındıkça içteki dentin dediğimiz sarı tabaka ortaya çıkar.



Y
11 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: hektor20tr

quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: rudolfo3639

Merhaba Tuba Hanım,

Oralb d32 diş fırçasını tavsiye edermisiniz? Çok aparatlıları da var dil temizleme aparatı filanhttp://www.akakce.com/dis-fircasi/en-ucuz-oral-b-d32-triumph-5000-fiyati,3100328.html

Bu diş fırçası şu an piyasadaki elektrikli diş fırçalarının en iyisi. Şahsen ben paraya kıyıp alamadım ama almak isterseniz hiç durmayın
en güzel özelliği ya da beni en çok etkileyen özelliği ağzınızı tanıtıyorsunuz ve sonraki diş fırçalamalarınızda size düzgün ve yeterli fırçalayıp fırçalamadığınızı söylüyor, fırçalamadığınız yer kaldıysa uyarıyor., somurtan surat yapıyor, güzel bir diş fırçalama sonrası gülüyor

Bu tarz diş fırçalarının, yukarı - aşağı yönlü salınım yaparken diş yüzeyindeki bakterileri diş etlerine doldurduğu, dişleri kaliteli bir fırça ile diş etlerinden dışarı doğru fırçalamak gerektiği hakkında bazı tartışmalar var. Bir tarafta gayet mantıklı görünen bu açıklama, diğer tarafta bu tarz şarjlı fırçaları destekleyen diş hekimleri ve braun gibi dünya devi firmalar var. Kafa karıştırıcı bir durum.

Bu tarz fırçaların ilk çıkarılma amacı zihinsel ve fiziksel engellilerin kullanım rahatını sağlamak. Ancak rahat her zaman çabuk kabul gören bir durum malum, çabuk yaygınlaştılar.

Bir diş fırçasından beklenti öncelikle dişleri ve diş etini koruması ve temizlemesi. Bunu da klasik orta sertlikte herhangi bir diş fırçasıyla gayet rahat sağlayabilirsiniz. Gerisi tamamen kişinin tercihine kalmış.

Bu tarz fırçalarda bahsettiğiniz durumun olmaması için yine diş etinden dişe doğru bir kullanım ve yumuşak uç tercihi gerekli.

Kendi adıma ben elektrikli diş fırçalarının dişlerini fırçalama üşenenler için iyi olduğunu düşünüyorum. Onun dışında illa elektrikli yada illa manuel diyenlerden değilim.

Ayrıca diş hekimleri hala amalgam dolgu zararlıdır değildir diye de tartışıyor. Hatta amerikada bazı ADA profesörlerinden kanal tedavisinin kanseri tetiklediğini iddia edenler bile var.. Sağlık bilimi her zaman tartışmaya açık bir konu olarak kalacak sanırım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
11 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: Bisikletli

Üst damağımdaki dişler çarpık ve dşlerden dolayı damağım olması gerekenden daha dar diye düşünüyorum..

Konuşurkende bazı harfleri tam ifade edemeiyorum bu durum dişlerimle ilgili olbilirmi ?

Dişlerinizin çapraşıklığından dolayı damağınız daha dar değildir, damağınız daha dar olduğu için dişler çapraşık kalmıştır.
Diş dizilimi ve damak yapısı konuşmayı doğrudan etkiler.

Cevabınız için teşekkürler en kısa zamanda ortodonti tedavisi düşünüyorum, bu sorun içinde çözüm olur sanırım, iyi bir hekim bulmak kaldı artık (adanalıyım)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
11 yıl
Yarbay

.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 20 Kasım 2014; 12:24:56 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
İ
11 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: hektor20tr

quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: rudolfo3639

Merhaba Tuba Hanım,

Oralb d32 diş fırçasını tavsiye edermisiniz? Çok aparatlıları da var dil temizleme aparatı filanhttp://www.akakce.com/dis-fircasi/en-ucuz-oral-b-d32-triumph-5000-fiyati,3100328.html

Bu diş fırçası şu an piyasadaki elektrikli diş fırçalarının en iyisi. Şahsen ben paraya kıyıp alamadım ama almak isterseniz hiç durmayın
en güzel özelliği ya da beni en çok etkileyen özelliği ağzınızı tanıtıyorsunuz ve sonraki diş fırçalamalarınızda size düzgün ve yeterli fırçalayıp fırçalamadığınızı söylüyor, fırçalamadığınız yer kaldıysa uyarıyor., somurtan surat yapıyor, güzel bir diş fırçalama sonrası gülüyor

Bu tarz diş fırçalarının, yukarı - aşağı yönlü salınım yaparken diş yüzeyindeki bakterileri diş etlerine doldurduğu, dişleri kaliteli bir fırça ile diş etlerinden dışarı doğru fırçalamak gerektiği hakkında bazı tartışmalar var. Bir tarafta gayet mantıklı görünen bu açıklama, diğer tarafta bu tarz şarjlı fırçaları destekleyen diş hekimleri ve braun gibi dünya devi firmalar var. Kafa karıştırıcı bir durum.

Bu tarz fırçaların ilk çıkarılma amacı zihinsel ve fiziksel engellilerin kullanım rahatını sağlamak. Ancak rahat her zaman çabuk kabul gören bir durum malum, çabuk yaygınlaştılar.

Bir diş fırçasından beklenti öncelikle dişleri ve diş etini koruması ve temizlemesi. Bunu da klasik orta sertlikte herhangi bir diş fırçasıyla gayet rahat sağlayabilirsiniz. Gerisi tamamen kişinin tercihine kalmış.

Bu tarz fırçalarda bahsettiğiniz durumun olmaması için yine diş etinden dişe doğru bir kullanım ve yumuşak uç tercihi gerekli.

Kendi adıma ben elektrikli diş fırçalarının dişlerini fırçalama üşenenler için iyi olduğunu düşünüyorum. Onun dışında illa elektrikli yada illa manuel diyenlerden değilim.

Ayrıca diş hekimleri hala amalgam dolgu zararlıdır değildir diye de tartışıyor. Hatta amerikada bazı ADA profesörlerinden kanal tedavisinin kanseri tetiklediğini iddia edenler bile var.. Sağlık bilimi her zaman tartışmaya açık bir konu olarak kalacak sanırım.

Merhaba öncelikle ,

Bazı diş hekimleri de çok zararlı olduğunu söylüyor diş beyazlatmanın. Tanıdığım 2-3 hekim de ( hepsi samimi olduğumuz kişiler ailecek ) diş beyazlatmayı tavsiye etmediler . Sonuçta para kazanacaklar ama tavsiye etmiyorlar. Sizin de düşüncenizi merak ettim , dişin rengi neyse onu fırçalamayla değiştiremiyorsunuz diş beyazlatma estetik açısından çok önemli

Teşekkürler şimdiden , kolay gelsin :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
11 yıl
Çavuş

Tuba Hanım Ankara'da tavsiye edeceğiniz ortodontist var mı ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

9
11 yıl
Yüzbaşı

Merhaba, yardımlarınız için teşekkürler. Benim ve annemin çeşitli diş problemleri var. Maddi durum da pek yeterli değil. Diş hastanesine gitmek istiyoruz ama oda 50KM git gel en az 20tl. Diş hastanesinden sevk alıp bulunduğu yerde tedavi mümkün mü? Ayrıntılarını nerden öğrenebilirim?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Binbaşı

cevabınız için teşekkür ederim.demek ki benim bugüne kadar gittiğim doktorlar yeterli bilgiye sahip değillerdi,ya da uğraşmak istemediler.hem özel doktorlara hem de devlet hastanalerine gitmeme rağmen bu bilgileri hiç duymamıştım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yakoc
S
11 yıl
Yüzbaşı

Selamlar Tuğba Hanım benim damak yapımda bozukluk var bu sebeple iki dişim çapraz içe doğru çıkmıştı biri ağrı yapıyordu diye çektirdim diğeri duruyor neyse sorum şu ağzımı geniş açtığımda, bazen esnerken çenemde bir tık klik sesi duyuyorum kemik çıtlaması gibi.Kulağımda yıllardır geçmek bilmeyen bir tıkanma sorunu var östaki borusu disfonksiyonundan kaynaklı. Acaba damak yapımdaki bu bozukluk da kulağımdaki soruna sebep oluyor olabilir mi bir arkadaştan böyle bir şey duydum gerçeklik payı nedir? Ayrıca o duran tek diş için ortodontik nasıl bir tedavi uygulanabilir tek diş için tel mi takılır ve şeffaf diş telleri hakkında da bilgi verir misiniz şimdiden teşekkür ederim.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
11 yıl
Teğmen

Merhaba.Ben diş macunu ve diş fırçası kullanamıyorum çünkü yapay ve kimyasal şeyleri kullanmak içime sinmiyor.Şu sıvı şekilde olan ağızda çalkalama şeklinde olan sıvı temizleyicileride kullanamadım.Doğal olarak dişlerimi nasıl temizleyebilirim ve çürümelerini önleyebilirim?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EternalVoyage -- 4 Kasım 2014; 18:49:42 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
11 yıl
Çavuş

Merhaba Tuba hanım benim arka dişlerimde çürüme başlamış yeni yeni ne yaparsam bu diş çürüklerim geçer? internet anti-biyotik tedavisi falan var diyor geçirmek için dişlerimi kaybetmek istemiyorum veya o çürük kısımların kesilip yerine dolguda istemiyorum zaten çok hafifler ve ilerliyorlar. ve dişlerim çok sarı düzenli fırçalamama rağmen nasıl beyazlatabilirim?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
11 yıl
Er

Hocam ben disleri orta renklerde olan cayi az kahveyi neredeyse ayda iki defa tuketen sigara kullanmayan kola meyve suyu benzeri seyleri hic icmeyen biriyim ortodonti tedavimden sonra dislerim istedigim beyazliga bi turlu kavusmadigi icin bes yil sonra beyazlatma yaptirdim doktorum opalescense %16 lik ev tipi beyazlatma verdi iki hafta duzenli uyguladim iii gun uygulayip birgun ara uc gun uygulayip bir gun ara seklinde ve kesinlikle renkli hicbisey tuketmedim ama buna ragmen tam bir beyazlik elde edemedim bugun muayenem vardi doktorum biraz temizlik yapti bi sure daha devam et bakalim nolucak dedi ama ben cok mutsuzum zaten iki hafta hic cay icmesem duzenli fircalasam iki ton aciliyordu dislerim simdide pek bi fark yok
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
11 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: agonfighter

Selamlar Tuba Hanım,

Öncelikle teşekkürler böyle bir hizmetiniz olduğu için. Benim sorunum ortodontiyle alakalı aslında. 3 sene önce çenemde öne doğru kayma olduğu için tel takmıştım hem dişlerim hem çenem düzelmişti. Lastikli falandı tel. Ondan sonra destek teli gibi bir şey verdi doktorum, asıl telden sonra takılan günde 8 saat falan takılması gereken tel. Ben o teli takarken hep kusacak gibi oluyordum o yüzden takamıyordum. Bi süre sonra takmayı bıraktım ve doktora gitmeyi de bıraktım. Son 1 yıldır gözle görülebilecek şekilde çenemin şekli çok bozulmaya başladı. Bu konuda ne yapabilirim? Fotoğraftaki kızda olduğu gibi bir ameliyat mı gerekir yoksa tekrar mı tel takmam gerekir? Ameliyat olsa ücreti ne kadar olur? Şimdiden teşekkürler.


< Resime gitmek için tıklayın >

Muayene olmadan bir şey söyleyemem malesef;bir ortodontist e muayene olmalısınız. Ameliyat fiyatları hakkında bilgim yok :/



T
11 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: theniksiz

Merhaba hocam şuan alt üst iki dişimde kanal tedavisi uygulatıyorum yaklasık 10 seans oldu doktorum kanallarımı kontrol ettiğinde (iğneyle soktugunda) acı hıssetmedım ılaclarla tedavi oldu sanırım ıkı dısımınde kanallarını doldurdu ve bayramdan sonra normal dolgusun yapacagını soyledı fakat üst dişim ağrı yapmaya basladı agrı dıbte dişimin uzerıne bastırdıgımda agrıyor bastırmadan agrı yok bazen 20 dakkalık vuruyor sonra kesılıyor sizce sıkıntı nedır diş hekimimi nasıl yönlendirmeliyim yoksa bu agrılar normalmi saygılar.

10 seans süren bir kanal tedavisi dişlerin sıkıntılı olduğunu gösteriyor. Bu yüzden yaşadığınız durum gayet normal.Muhtemelen 1 hafta kadar yaşarsınız.Siz yine de doktorunuzu durumdan haberdar edin gittiğiniz zaman.
Geçmiş olsun.


teşekkürler evet normalmiş şuan sıkıntı yok gun gectıkce agrı azaldı bazen cok hafıf oluyor sanırım oda yakında gecer saygılar.