Arama butonu
DEV ANKET - SURİYELİLER GÖNDERİLSİN Mİ KALSIN MI ?
 Sonuçları gör
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
353
Cevap
34718
Tıklama
358
Öne Çıkarma
Cevap: DEV ANKET - SURİYELİLER GÖNDERİLSİN Mİ KALSIN MI ? (8. sayfa)
D
7 yıl
Binbaşı

"Gönderilsin" diyenlere bir lafım var: Umarım Avrupa'da, Amerika'da, Avustralya'da ve Dünya'nın diğer yabancı ülkelerde yaşayan Türkleri de gönderirler.


Bu mesaja 5 cevap geldi.
T
7 yıl
Yarbay

Savaş tamamen bittikten sonra bölge güvenli hale gelince gitsinler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
7 yıl
Çavuş

Türkler yük olarak değil Avrupada Amerika'da vatandaş olarak yaşıyor türk iş gücü olmasa Almanya'da iş yapacak genç nüfus yok haberin var mı acaba 🤔 bizde tam tersi genç nüfus aşırı fazla dışarıdan eleman alacak kadar geniş değiliz maalesef.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Daimon88
S
7 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: Cei

Göndersinler Türkleri de. Oy kullanıp içişlerine dışarıda el ense yaşarken müdahale edilmesi beni rahatsız eden şeylerden birisidir.

Adam Almanya'da 30 euro benzin parası verip konsolosluktan oy kullanmış, burada parti savunuyor. Özellikle bu tiplerin gönderilip "dışarıdan" seçtiği partinin yönetiminde yaşamasını özellikle isterim.
Aynen katılıyorum. Secmenlikte yeni düzenleme olmalı aslında mesela bir Almancı düşünelim adam seçime kadar 5 sene boyunca sadece yaz aylarında 3 ay Türkiye'ye gelmiş yılın 9 ayı Almanya'da yaşamışsa Almanya'da oy kullanabilmeli Türkiye'de kullanamamalı. Çünkü turistten farkı yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
7 yıl
Yarbay

Bu kalsın ve suriyeliyim diyenleri ip den bulacaksın tutacaksın kolundan götürüp suriyeye bırakacaksın.



Şu ülkede bunların var olmasını isteyen bir kişi bile varsa yazıklar olsun. Benim lafım tüm suriyelilere değil. Benim lafım oradan gelip burada keyif çatıp bu milletin parasını yan gelip yatarak yiyenlere.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

F
7 yıl
Yüzbaşı

Bence şu an kendi ülkesinde olan,mücadele eden, çarpışan Suriyelileri alıp bizim ülkedekileri geri gönderelim.

En azından vatan sevgisi olan, karakterli insanlara destek olmuş oluruz. Bu da kanımıza dokunmaz.



B
7 yıl
Er

sanırım bir tek ben böyle düşünüyorum ama politik anlamda bilemediğimiz birçok şey var bu durumda, artıları ve eksileriyle. çevremdeki herkes suriye'lilerden rahatsız oluyor ama ben olmuyorum nedense. belki kadıköyde yaşayıp çok yüzleşmediğimdendir, bilemiyorum. oy da kullanmadım o yüzden.



A
7 yıl
Yarbay

Suriyelileri gönderirseniz ben de giderim.o yüzden kalsınlar yerleşsinler,oy kullansınlar,okullarimiza gitsinler,evlerimizde otursunlar,doğal kaynaklarimizi kullansinlar,paralarını da biz verelim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 8 Ocak 2019; 19:53:18 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

3
7 yıl
Yüzbaşı

Shengen pasaportuna sahip eşim için yıllık 2.000 TL ikametgah vergisi ödüyorum. Ayrıca işvereni çalışma izni için yıllık 3.000 TL ödüyor.

PEKİ; bu adamlar ne ödüyor?



E
7 yıl
Onbaşı

Suriyeliler forumu da basmış... Suriyeliyim diyenlerin oranı % 8



V
7 yıl
Yarbay

Avusturya’da yasayan Musluman ( :-) ) AKP secmeni Suriyeliler kalsin diyor hahaha saka gibi ya



Suriyeliler kalsin, Turkler fakirlesmeye devam etsin, ekonomi coksun Avrupa’da yasayan sozum ona Turkler(!) icin bulunmaz nimet tabi ki.



Avrupa’da yasayan bir Turk olarak kimseye pas gecemem, kimseyi kollayamam. Yasadigi ulkeye uyum saglamayan ya da uyum saglamayi reddeden, o ulkenin insanlarina saygi duymayan, kendi orman ya da cöl kulturunu o ulkeye getirmeye calisan herkes defolsun ya da defedilsin arkadas. Avrupa’daki Turkler de dahil buna.



Suriyelilerin bu ulkeye gram yarari olmadi. Doktorlari, Muhendisleri, Sanatcilari AB’ye, ABD’ye gitti geride biraktiklari nargileci - it kopuk sapik tayfasini da Turklere itelediler kulli zarar. İnsan tipi bile yok cogunda... amazon ormanlarindan cikmisa benziyorlar.



Velhasil adamlar Ulke ekonomisine zarar, demografik yapiya zarar, sehirlerin altyapilarina zarar, isciye zarar, herkese zarar. Suriyeliler geldiler de su eksigimizi giderdiler - su konuda pozitif bir katkilari oldu deyin, eyvallah deyip oyumu kalsinlar olarak degistirecegim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
7 yıl
Yüzbaşı

Türkiye şu an suriyelilere yeteri kadar para harcıyor ki bu para ileride artacak. Türkiyeden her türlü para çıkacak bu bir gerçek . Suriyede barış ve huzur sağlanırsa suriyede bu insanlara yardım edilip tekrar hayat düzenlerinin sağlanması daha mantıklı. Türkiyede işletme sahibi olan veya eğitimli olanlarının kalması türkiye ekonomisine katkı sağlar bu tarz insanlara vatandaşlık verilebilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
7 yıl
Yüzbaşı

Ama açık konuşmak gerekirse birlikte yaşamaya alışmaya bakmak gerek. Suriye hükümetiyle anlaşmadıkça bu sorun kolay bitmez.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
7 yıl
Çavuş

Kesinlikle gonderilmeliler.böyle giderse bunlar ülkede iç savaş çıkarırlar.hepsinden tiksiniyorum güzel ülkemizin içine edip cümle alemin malına namusuna yan gözle bakmaktadırlar. Müslümanım ama bunların kardeşi deyilim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İşte Bunları Anlatamıyoruz.
Adam Avusturya da Yaşıyor Burası Hakkında Ahkam Kesiyor. Anlatınca da Hepsini Bir Tutmayın Diyor. Hepsini Gören Benim Sen de GEL Sende Hepsini Gör. Ona da Cevap Yok.
Boş Laf Salatası Demagoji.
Adamı Mesaja Ekledim.
Gel Ey Din Kardeşim. Gel Burada Suriyeli Din Kardeşlerinle Yaşa Bizim Gibi. Orada Hristiyanların İçinde Kalmışsın Yazık Sana.

Davulun Sesi Uzaktan Hoş Dimi



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @TIRAZLI @hunkar159
E
7 yıl
Onbaşı

yeter artık bunların yüzünden dünyanın vergisini ödüyoruz gitsinler artık



D
7 yıl
Teğmen

Evet 16 yıldır taşıyacak ve hala taşıyacak. Hala -ecek -acak..



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @El-Ezher
Z
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Elk.de

Gassallar pamuğu yıkayınca gerçek dünya vatandaşı oluyon zaten



O halde ibadet etmelisin



Dua ile

Alıntıları Göster
Ölümle ilgili konuşurken dahaçok edebiyatın olanaklarından faydalanman dileğiyle





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 11 Ocak 2019; 11:2:53 >

M
7 yıl
Teğmen

Gönderilsin diyenler

Sizin atalarınız balkanlar'dan girit'den kırım'dan Merv'den Hotan'dan Nişabur'dan .... Buralara gelmedi mi ?

Anadolu Mülteci Diyarıdır...
Aynı Sizin Atalarınızın Sığındığı gibi...

Biz bu diyara sonradan Geldik...

En önemlisi kimseyi Vatanından koymadık...
Bizden sonra Gelenide Irk veya Dinine Bakıp Geri çevirmedik ( Polonyalı ve İsveçliler ) kabul ettik ..

Aşırı Türk Milliyetçiliği yapanlar ... Gen incelemesi yaptıralım ...

Bakalım , Kaçınız Su katıksız Türk Çıkacak !





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.yilanci -- 11 Ocak 2019; 11:45:8 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 yıl
Yarbay

Avrupa çok medenidir sağolsunlar hepsi suriyeye bomba yağdırarak özgürlük getirdi zaten abd yi hiç sorma nerede bi sorun var oraya hemen özgürlük ve medeniyet götürüyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 16 Ocak 2019; 16:7:50 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @haydarali34