Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
47
Cevap
3865
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Blizzard konsolda klavye mouse kullananları uyardı
I
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

"Konsolda da kullanılabilen klavye-mouse seçenekleri sayesinde oyuncular konsoldaki FPS oyunlarını da bilgisayardaki gibi oynamaya başladı ve oyundaki dengeyi bozdu. Blizzard bunu engelleyecek herhangi bir şey yapamadığı için bir uyarıda bulundu. Elbette bu bir ban tehdidi değildi ancak durumdan ne kadar hoşnutsuz olduklarını da belirttiler."

http://www.express.co.uk/entertainment/gaming/763267/Overwatch-news-Blizzard-cheaters-warning-mouse-keyboard-bans

Ne düşünüyorsunuz beyler konolda artarak giden k&m furyasına ?
Ben şahsen klavye mouse a karşı değilim ancak bu işi sadece sony nin yapması şartıyla,3. parti aracı firmaların aparatları&fareleri neredeyse konsol fiyatına satılıyorken fareyle oynamak biraz parayı veren düdüğü çalar gibi oluyor.TAC bile sözde sony destekli ama 700 tl den başlıyor fiyatları.Bence artık sony kutu içeriği olarak k&m desteği getirmeli tam resmi olarak.gamepad bile abartılı fiyatıyla 250 tl iken neden bir klavye mouse a +800 tl verelim ?
Kesinlikle yasaklanaz bu saatten sonra zaten sony öyle birşey yapsa satışlarının azalacağını da biliyor ama bence artık gamepad in yanında fare mouse da satılmalı sony markasıyla,ben yine fps harici oyunları gamepadle oynamaya devam ederim böyle olursa fps leride kafam rahat oynarım eşitsizlik falan derdi olmadan.



Konsolun olayı oturma odası rahatlığında oyun oynayabilmektir bence de. Çoğu evde konsollar bu şekilde konumlandırılmış durumda. Konsol üreticileri reklamlarında bile buna vurgu yapıyor. Kla...
Yoruma Git
Yorumun Devamı CyberAxE - 7 yıl +4
B
7 yıl
Yarbay

Her şeyin zevki ayrı. Klavye mouse hastasıysam ne diye konsol alayım ki ? Kekoluktan başka bir şey değil.



İ
7 yıl
Yarbay

Bence de artık klavye mouse ile satılsın. Adamlar ne yapıp ne edip kullanıyor zaten bir şekilde bunun önüne geçmelerine de imkan yok. Olan sonra saf saf evde bizim gibi gamepadle oynayana oluyor. Gerçi overwatch garip bir oyun mouse klavye ile de oynasam şu an pek bir şey değişmez benim için stratejisine hala hakim değilim çünkü. Ama yine de isteyen istediği ile oynasın. Yavaş yavaş sony nin kendi sattığı bu aparatlar böyle giderse daha yaygınlaşak bir süre sonra da kutu içeriğine isteğe bağlı direk eklenecek gibi gözüküyor. Kaç yıl sonra olur bilemem.

Oyuncu insan kısıtlanmayı sevmez. Şu an teknolojide sınır yok. PC de 50 tl lik mouse ile oynamak ile 500 Tl lik mouse ile oynamak bile dağlar kadar fark yaratırken konsolda gamepad ile oynamakla mouse ile oynamanın arasındaki fark ne kadardır acaba...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

bence de hocam biz anca kendi kendimizi avutuyoruz yasaklansın diye kullanan sayısı hergün artıyor o yüzden işin en karlısı sony nin adam akıllı resmi k&m sini yapması.Dediğim gibi taclar söde resmi ama çoğu oyunda gamepaddan daha iyi değiller fiyatıda cabası.Gamepad fiyatıyla eşdeğer olarak sony bu işe el atmalı bence.




Bu mesajda bahsedilenler: @ilberhoca
A
7 yıl
Yüzbaşı

Klavye ve mouse pahalı olmasa bende alır oynarım kimseyide karıştırtmam. Çıkarsın Sony alalım Counter oynar gibi ne zevk verir aslında beeee.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

R
7 yıl
Teğmen

Valla bende oyunun serverlarının pcde 60 tickrate olduğu halde konsollarda hala 20 tickrate olmasından rahatsızım önce server işini çözsünler. Pcde opsiyonel olarak isteyen 40 dolara alabilirken konsolda mecburen 60 dolara alıyoruz hemde berbat serverlarla oynuyoruz. Oyunun şuanki competitive matchmaking ve heroların dengesizliği konusundan bahsetmeme gerek bile yok. Önce önemli sorunları halletsinler daha sonra herhangi bi yaptırım uygulayamayacakları konular hakkında rahatsızlıklarını dile getirsinler. Bu arada competitive ranked ağırlıklı oyunda çıkışının üzerinden neredeyse bir yıl geçmesine rağmen konsola hala report player seçeneği gelicek. Mouse/klavye olayınıda konsollarda bazı oyunlarda hali hazırda olan mouse/klavye desteğini getirsinler isteyen elindeki donanımı takıp oynasın. Oyun mekaniklerini/hızını pcye göre ayarlayıp sırf para kazanmak için konsolda satarsan oyuncularda aynı performansı almak için elinden geleni yapar. Bunları Overwatch'u çok seven bir konsol oyuncusu olarak yazıyorum.



K
7 yıl
Yarbay

Sony de bir şeyler yapsa keşke.

Tam tersi gidip lisans veriyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
7 yıl
Yarbay

Haklılar, eğer anlayabilme imkanları varsa direk banlasınlar. Çok yanlış bir şey, kesinlikle yasak olması gerekiyor.



Q
7 yıl
Yarbay

İzin versinler bence ama kullananın girdiği server ile kullanmayanın serverı farklı olsun.
O şekilde olduğu sürece klavye mouse gelmesinin bir zararı yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
7 yıl
Yarbay

Ulan rahatsızsın madem önlem al bi şekilde..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Quattro

İzin versinler bence ama kullananın girdiği server ile kullanmayanın serverı farklı olsun.
O şekilde olduğu sürece klavye mouse gelmesinin bir zararı yok.

Öyle birşey olsa PC'ciler baya isyan eder



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
7 yıl
Yarbay

Hilecilik ve Trollük. Çocuklar mı alıyor böyle saçma sapan aparatları? Adalet duygusu gelişmemiş hileci insanlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
7 yıl
Yarbay

"klavye ve mouse kullanmak istesem pc alırım" mantığı bana göre saçma. Klavye pc'nindir controller konsolundur diye bir kural yok bunu yaratan biziz. Olayın mantığını düşünmek yerine klişeleşmiş kalıpların peşinden gitmek olarak görüyorum.

Oyun konsolunun ilk icat edildiği yıllarda bu sistemde neden klavye ve mouse kullanılmadı bunu düşünmeliyiz. Bu sorunun cevabı için oyun konsolunun ve toplu mouse'un icadı hakkında tarih bilgisine ihtiyaç var. Tabi en belirgin sebep klavye ve mouse ihtiyacının o tarihlerde olmayışı çünkü bu 2 cihazı kullanmak zorunda olduğunuz türden oyunlar yoktu. Örnek olarak Atari 2600 veya Super Nintendo sistemlerine çıkmış tüm oyunları incelediğinizde klavye ve mouse ihtiyacı olmadığını görebilirsiniz,ihtiyaç olmadığı gibi oynanmasıda mümkün değil, o dönemki oyunlar mouse ile oynanamazdı. Sistemi çalıştırmak ve yönetmek konusunda da böyle bir ihtiyaç yok iken neden mouse koysunlar ? Bundan dolayıda çok uzun bir süre joystik veya tuşlu aparatlar kullanıldı bu süreç boyunca insanlar kendi kendilerine bir ayrım oluşturdu "konsol dediğin controller olmalı, mouse pc'nindir" çok yanlış bir mantık.

Teknoloji geliştikçe beraberinde yeni ihtiyaçlar doğar o zaman ihtiyaç olmayan şeylere şimdi ihtiyaç duyabilirsiniz. Bundan 40 yıl önce mouse kullanarak oynayabilceğiniz oyun yoktu ama şimdi var dolayısı ile hangi platformda oynadığının bir önemi yok. Şahsen oyun oynatan her cihazın klavye ve mouse desteklemesi gerektiğini düşünüyorum, rekabet konusundaki düşüncem ise evet bu şartlarda bir sorun var, sorun klavye ve mouse'un 3. parti aşırı pahalı cihazlar ile sunulması, az parası olanlara ise imkan tanınmaması. Ya konsola doğrudan destek ver herkes mevcut klavyesini,mouse'unu usb'ye takıp kullanabilsin yada her ne kadar desteklemesini savunsamda 3. parti aşırı pahalı cihazlarada destek verme hiçkimse kullanamasın çünkü ortada dengesiz bir durum var



S
7 yıl
Yarbay

Bir şey yapamıyorlarsa da en azından serverları ayırsınlar, bu işin tadı kaçmaya başladı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
7 yıl
Yüzbaşı

Ben klavye be mouse la oynarım arkadaş. KİME NE....



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

T
7 yıl
Yarbay

Tamamen konsolculuğu öldürme peşindeler. Kardeşim k&m oynamak istiyorsan pc ye hadi yallah. Sony üç beş pc ci kaparım derdinde ama elindeki bulgurdan olcak haberi yok bu gidişle. Birde rahatsız olmuşlar paşam ulan desteği sen verdin neyin rahatsızlığı bu??



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
7 yıl
Teğmen

bunu alan bunu da aldı: aimbot, wallhack vb.



M
7 yıl
Yarbay

Konsolda klavye mouse nedir ya? Beceremiyorsan git pc'de oyna. Hersey ticari. Oyunculari dusundukleri falan yok...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
7 yıl
Yüzbaşı

Sony bugüne kadar resmi olarak konsoluna klavye/fare desteği vermiş değildir. Lisans verdiği hori tac adındaki cihaz esasen bir gamepad dir ve fare kısmı analog çubuk emülatörü gibi çalışmaktadır. Sadece bu cihaz da değil, konsollar için üretilmiş tüm klavye fare çözümleri analog emülatörüdür. Yani yazılımla fare inputları analog diline çevrilmektedir. Hal böyle olunca 1:1 fare deneyimi almak konsolda kesinlikle mümkün değildir. Yazılımın başarısı esasen analog çubuğa has bir durum olan hareket ivmesini ne kadar iyi sıfırlayabildiği noktasında ortaya çıkar ki bu her fps oyunu için ayrı bir çalışma gerektirir.

Sony bu nesilde konsola kendini dualshock gibi tanıtıp klavye/fare inputlarını göndermeye yarayan aparatların önünü kesmek maksadıyla PS4 ile DS4 arasında bir güvenlik protokolü ekledi. Ayrıca konsol ilk çıktığı günden itibaren usb üzerinden hiçbir input alışverişine izin vermiyordu. Bu işle uğraşan elektrik/elektronik mühendisleri bu işin usb üzerinden olmayacağını anlayınca bluetooth üzerine yoğunlaştılar. Çok geçmeden BT üzerinde her 30 saniyede bir şifreli bir güvenlik sorgusu olduğunu gördüler ve bu iletişim bypass edebilen bir yöntemi konsol çıktıktan 2 ay sonra buldular. Bu noktada Sony nin bir mühendislik hatası yaptığı ortaya çıkmıştı. İlerleyen zamanlarda hori(!) ye ait bir arcade stick ile usb üzerinden iletişimin mümkün olduğu ortaya çıktı ve usb çözümler yine patladı ve bu günlere kadar geldik. Sony bu noktada pes etmiş olacak ki PS4 Pro ile duyurduğu 2.nesil dualshock lar direk usb den bağlanabilmesi imkanı getirildi. Pes etti diyorum çünkü iletişimi tekrar güvenli hale getirmesi halihazırda sattığı 50 milyon konsola ait en az 50 milyon DS4 ün firmware güncellemesi alması demek oluyor ki bu bazı teknik sebeplerden dolayı mümkün değil.

Şimdi konunun özüne dönüp bu aparatların multi oyunlarda neden haksızlığa neden olduğunu birkaç maddede özetlersem ;
1.Konsol oyuncularının %90'ı analog üzerinde hakimiyet kuracak kadar uzun süre bir oyunu oynamıyor. Bu topluluğun kedi içinde kötü oynuyor olması bir problem değilken aralarına fare kullanan birisinin katılıp sivrilmesi çok doğal bir durum.
2.Üçüncü parti oyun geliştiricilerin (öncelikle pc oyunu geliştirenler) konsol portlarında analogu nasıl kullanacaklarını bilmemeleri veya birinci maddede tarif ettiğim topluluğu mutlu etmek adına kasten kontrolleri sakatlamaları/nişan alma yardımına abanmaları garip mekanikler ortaya çıkararak analoga hakim oyunucuları bile yıldırmaktadır. Yakın dönem oyunlarından Battlefront ve BF1'i örnek verebilirim.
3.Analog çubuk teknolojisinde yıllardır gözle görülür bir gelişme olmamıştır.

Blizzard doğru bir noktaya parmak basmış fakat Overwatch'ın konsol versiyonu şu an kendini PC oyunu zannediyor. İğneyi kendine batır Blizzard.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
İ
7 yıl
Yarbay

DS4 yü PC ye bağlayarak, PC den de PS4 e ufak tefek mekanizmalarla (30-40 TL maliyetle) istediğin gibi kullanabilirsin klavye ve mouse. Hiç bir mühendisliğe gerek yok. Sony de hiç bir şekilde hiç bir işlem yapamaz. DS4, PS4 de çalıştığı sürece bunu engellemenin yolu yok. Adamlar Apple vb şirketlerin ne açıklarını buluyor. Bu olay çocuk oyuncağı insanlar için.

Oyuncu kısıtlanmayı sevmez. Yapacak adam ne yapıp ne eder yapar. Mühendis doktor olmasına da gerek yok. Benim fikrim serbest kalsın isteyen istediği ile oynasın kimse de orda burda ağlamasın. Ama sony bunu yapamaz çünkü adamlar bu aparatları 500 TL ye satıyor. Oyuncu insan para harcasın da bir şekilde, oyun zevki hakkaniyet vs önemli değil. Artık şirketler sinekten yağ çıkarırcasına para peşine düştü malesef bunu kabullenmek gerekiyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @delio