E

Yarbay
28 Nisan 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
13 üye
Görüntülenme (?)
1175 (Bu ay: 7)
Gönderiler Hakkında
E
3 hafta
Ön speaker’dan cızırtılı gelen ses?
Selamlar dün telefonumu mayomuj cebine koymuştum biraz nemliydi muhtemelen birkaç damla su kaçmış çentiğin üzerindeki speaker’a. Şimdi ses cızırtılı geliyor bunu tamire vermeden düzeltmenin bir yolu da olduğunu da sanmıyorum ama yine de bir sormak istedim. Kuruyunca düzelir sanıyordum düzelmedi. Sesi kısınca pek gelmiyor yükseltince cızırtı/static sesi gibi bir ses geliyor sürekli
E
4 ay
Bosch bulaşık makinesi, program sonlanmadan otomatik kapak açıyor
Selamlar

SMS6EAI80T modeli eco modda 56 dakika kala kapağı açmış kendi kendine. kapak açık ama ekranda hala 56 dakika görünüyor ve makinada herhangi bir işlem yok. Bulaşıklar yıkanmış temiz. Normal mi bu durum. Normal değilse ne tür sebepten dolayı olmuş olabilir, elektrik/voltaj gidip gelmesi vs.. olabilir mi?
E
4 ay
Sıfır BMW X1’e ne kadar kasko çıkar?
Borusandan yarın kasko teklifi gelecekmiş biraz kararsızım açıkçası aslında hiç kasko yaptırmayı da düşünmüyorum ama merak ediyorum forumda benzer değerdeki araçlara sahip kişiler ne kadara kasko yaptırıyor
E
5 ay
Mide şişiren grip/varyant/virüs ?
Herkese selam

Son birkaç ayda grip olupta grip sırasında ve sonrasında midesi balon gibi şişenler oldu mu merak ediyorum. 2 ay önce grip geçirdim, grip bir arkadaşımdan bana bulaştı ikimizin de 3. gün midesi balon gibi şişti. Bu şişkinlik sonra düzelse de sonrasında yine şişti ve bu şekilde şişik kaldı. Detaylı kan testi, ultrason, gluten, doku vs.. her şeye bakıldı her şey normal ama mide davul gibi şiş. 1 gecede şişti böyle kaldı. Aynı kiloda midem dümdüz gram göbeğim yoktu, beslenmeme çok dikkat ederim, spor yaparım 2 aydır hamile gibi geziyorum. Var mı başına gelen bir sormak istedim
E
5 ay
Konut kredisi, satıştan sonra mı aktarılıyor?
Selamlar, bir ev satışı için alıcı konut kredisi kullanıyor. Emlakçı bana kredinin alınacağı bankanın hazırladığı ıslak imzalı evrağın fotosunu göndermiş. Evrakta miktarın satış işleminden sonra aktarılacağı yazıyor. Kredili ev satışlarında böyle mi işliyor sistem? Kredisiz satışlarda zaten para hazır olur önce para gelir sonra satışa gireriz ama kredili satışta böyle mi değil mi bir sormak istedim. Satıştan önce bankayı arayıp soracağım zaten emin olmak için ama yine de sormuş olayım burada
E
6 ay
Miras davası, 39 sene önce doğrudan çocuklardan birinin üzerine yapılmış arsa
Herkese selam değerli avukatlarım. Zor bir durum ile karşı karşıyayız.

1985 senesinde dedemin satın alıp doğrudan erkek çocuklarından birinin (dayılarımdan biri) üzerine yaptığı bir arsa var. Bu dayım hayatı boyunca hiçbir yerde çalışmamış, geliri olmamış yıllarca dedemin üzerlerine yaptığı mal mülklerin kiralarıyla geçiniyor.

Aynı tarihlerde dedemin aldığı başka arsalar ve apartmanlar da var bunların da bazılarını kendi üzerinden damadına, o kişiden de yine erkek çocukların üzerine geçirmiş, bazıları da yine doğrudan dayılarımın üzerine yapılmış yani anlayacağınız ileride kız çocuklar hiçbir şey alamasın diye yapılan bir takım hamleler

Dedem vefat etmeden önce de aklı yerinde değildi ve onun vekaleti ile daha bir sürü yeri dedemden de habersiz satıp, banka hesabını da boşaltıp kendi aralarında paylaştılar fakat bu ilk paragrafta yazdığım arsa çok değerli ve henüz satılmış değil. Satmaya çalışıyorlar ve yine kendi aralarında paylaşacaklar

39 sene önce 24 yaşında olan ve hiçbir yerde çalışmamış geliri olmamış dayıma dava açsak kazanma şansımız nedir merak ediyorum? Hakimler bu tip davalarda nasıl bir tutum sergiliyor? Mesela dayımın hangi parayla o arsayı aldığına, geliri olup olmadığına bakıyor mu? Yoksa misal örnek veriyorum dayım “kumarda kazandım aldım” veya “gelirim yoktu ama para biriktiriyordum öyle aldım” dese bu yeterli oluyor mu mahkemede? 4 kız kardeş var hepsi davacı olacak, arsayı dedemin satın alıp dayımın üzerine yaptığını bilen aile içi çok fazla tanıkta var dedemin kız kardeşi de dahil.

Ben bir avukat ile görüştüm aslında, tapu tarihçelerini araştırdı baktı vs.. ilk paragraftaki doğrudan dayımın üzerine yapılmış yeri kazanmayı macera aramak olarak değerlendirdi yani imkansız demeye getirdi ama başkalarının üzerine geçirip onlardan tekrar dayılarıma geçen diğer yerleri de %100 kazanılacağını söyledi fakat bizim için öbür arsa önemli.

Gerçekten imkansız mı? Yoksa özellikle miras davası uzmanı bir avukat ile bu davayı kazanma şansımız olur mu?

Dayılarımın mal kaçırdığı bir sürü örnek var aynı tarihlerde dedemin alıp dolaylı yollardan dayılarıma geçirdiği binalar var, bunları o arsanın davasına emsal olarak göstersek, tanıklarla vs.. doğru, akıllıca hamleler ile bu davayı kazanabilir miyiz?
E
7 ay
Binada FTTH altyapıya geçince 750 TL nakil faturası çıkarmışlar!
Herkese selam

Başına gelen var mı bilmiyorum ama geçtiğimiz hafta apartmanda kutu değişimi ile FTTB'den FTTH geçişi oldu. Bu işlemi de habersiz yaptılar, o gün internet kablomu aşağıdan kesip atmışlardı. 1 hafta gelip kablo çekmelerini beklemiştim neyse geldiler bağladılar gittiler. Dün bu ayın faturası geldi o da ne 750 TL nakil ücret bedeli. Apartmanında veya sitelerinde FTTH'ye geçiş sonrası böyle bir fatura alan var mı?
E
9 ay
Birkaç haftadır youtube videoların buffer\u0027da kalması?
Herkese selam, Beylikdüzü/Adnan Kahveci lokasyonunda birkaç haftadır genel olarak internette bir ağırlık var fakat özellikle youtube berbat durumda. Videolar dolmuyor, sardırınca buffer'da kalıyor, 3-4 dakika bekleyince 10 saniye oynuyor tekrar donuyor.

Apartman veya dairemdeki altyapıda bir sıkıntı yok. Müşteri hizmetleri de bir sıkıntı görmüyorum diyor, hız testlerin de sıkıntı yok ama durum bu youtube'da 2 haftadır doğru dürüst video izleyemiyorum.

Benzer sıkıntı yaşayanlar var mı?

Ek olarak reddit videoları da hiç oynamıyor. Telefon internetinde denediğimde anında oynuyor, wi-fi’da hiç birini açmıyor. Reddit videolarını da engellediler herhalde
E
10 ay
LG DFC325HD sıfır bulaşık makinesi 2 cihaz da bozuldu. (Para iadesi ile sonuçlandı)
Herkese selam başlıktaki model bulaşık makinesi aldık. Cihazın kurulumu yapıldı, kurmaya gelen teknik servis akım korumalı üzerinde led’li bir priz satarak cihazı bu prize bağladılar. 1 kere sorunsuz yıkama yaptıktan sonra 2. yıkamada BE hatası vermeye başladı cihaz bozuldu.

Servis geldi kalibrasyon yaptı, “muhtemelen düzelmiştir” diyip gittiler fakat ilk denemede cihaz yine BE hatası verdi

Servis yine geldi kontrole bu sefer cihaz BE hatasından hiç açılmamaya başlayınca değişim raporu yazdılar.

Cihaz kısa sürede değiştirildi ve yenisi teslim edildi. Yeni cihazı 1-2 hafta sorunsuz kullandıktan sonra bugün yine BE hatası verip bozuldu.

Böyle bir tecrübe yaşayan oldu mu? Akıllı yeni nesil LG bulaşık makineleri bu kadar hatalı mı?
E
11 ay
Twitter\u0026#39;ın bizzat kendisine tazminat davası açmayı düşünüyorum
Kulağa çılgınca gelebilir fakat değerli avukatlarımızdan bir görüş alabilirsem sevinirim ufakta olsa bir şansım varsa bu işin peşinden gitmek istiyorum.


Konuyu anlatayım

Twitter'da 2021 yılında bir hesap açtım, boş vakitlerimde içerik üreticilik işleri ile uğraşmak için. Kendi arşivimdeki belli bir türe odaklı 40-50 senelik eski filmlerden videolar ve gif'ler hazırlayıp paylaşıyordum. Global bir hesap olmasını istediğim için ingilizce yazıyordum ve takipçilerimin tamamı da yabancılardan oluştu.

Bu hesap kısa sürede ünlenmeye başladı ve Twitter, içerik üreticilere reklam gelirlerinden pay verme kararı alıp para ödemesi yapılacağını söyleyince hesabın ünlenmesini fırsat bilip ben de bu hesaba para harcamaya başladım, bir nevi hesabıma yatırım yapıyordum. İnternet sayfası kurmak, hosting, hazırladığım videolar için Adobe uygulamalarına ücret ödemek, daha fazla film satın almak ve sonunda Twitter blue üyesi olmak vs.. gibi ufak yatırımlar yaptım fakat geçtiğimiz Mart ayında Twitter'a dava açmayı düşündürten bir olay geldi başıma.

Yine Twitter'da yabancı ve benzer iş yapan başka bir hesap benim tarafımdan hazırlanmış tüm içerikleri download ederek kendi hesabında izinsiz paylaşmaya başladı. Bunu farkettiğimde o hesaba twitter üzerinden özel mesaj attım ve kibarca bunun yanlış olduğunu anlattım. 1 saat sonra benim hesabımı organize saldırı report'ları ile kitletti.

Twitter'da şöyle bir durum var, eğer hesabınız çok sayıda report alır veya kural ihlali/nefret söylemleri, küfür vs.. gibi şeyler yaparsanız hesabınız shadowban yiyor. Bu shadowban da şu, hesabınız twitter'daki arama bölümünde görünmüyor, tweet'leriniz takipçilerinize görünmez hale geliyor, tweet'leriniz tavsiye olarak başka hesapların akışına düşmüyor vs.. Hesabı kapatmıyorlar ama görünmez hale getiriyorlar ölüyor yani o hesap.

Şimdi dava açılabilme potansiyeli sezdiğim durum şu

  • İçeriklerimin çalınması, hırsızın hesabıma organize saldırı düzenletip ceza yememe sebebiyet vererek yatırım yaptığım hesabıma maddi zarar açması ve Twitter'ın bu konuda hiçbir support desteği sunmaması. 20 kere support destek bölümüne yazdım, çalınan tüm içeriklerin linklerini "destek" bölümü üzerinden ihbar ettim fakat tabiki dönüş bile olmadı
  • Bu olaydaki başka bir detay ben şu an Twitter'a para ödüyorum. Twitter "Premium" adı altında bir hizmet satışı yapıyor biliyorsunuz. Bu hizmeti ise bir çok ayrıcalığa sahip olma vaadi ile pazarlıyor. Mavi tik sahibi olmak, sayfanın arama motorunda öncelikli olarak görünmek, cevaplarınızın en üst sırada görünmesi, tweet'lerinizin boost'lanması vs.. ama yukarıda bahsettiğim bu saldırı sonucu haksız yere uygulanan shadowban cezasından dolayı parasını ödediğim hizmetlerden faydalanamıyorum.
  • Bundan birkaç ay önce yukarıda bahsettiğim shadowban olayı için Elon Musk ve Twitter bir açıklama yaptı ve kendi kodlarındaki hatalardan dolayı milyonlarca hesabın shadowban'a maruz kaldığını itiraf etti fakat bu durumu düzelteceklerini söylemediler. Yani sonuç şu, Premium hizmeti satıyorlar fakat kendi hatalarından kaynaklanan sorunlardan dolayı bu hizmete para ödeyenlerin paraları çöpe gidiyor.
  • Saldırının incelenmemesi - yaşadığım maddi zarar - para ödediğim hizmetten faydalanamamak ve support desteği sunulmaması - kendi hatalarından kaynaklı olarak bu hizmete para ödeyenlerin mağdur olması ve tüm bunlardan kaynaklanan psikolojik sorun gibi bir gerekçeyi de dahil ederek dava açmayı düşünmek delilik mi ne dersiniz?

Yoksa bu olaydan Amerikadaki davalar gibi bir kahvenin fazla sıcak olmasından dolayı eli yanan birinin birkaç milyon dolar tazminat kazanabilmesi gibi benzer bir şey çıkma potansiyeli var mı?

Bu olayda kesin bir mağduriyet olduğu düşüncesindeyim, açıkçası amerikan olsam %100 davaya giderdim fakat Türkiye'de açılacak bir davada neler olabileceği hakkında hiçbir fikrim yok. Bu konuyu işleyen detaylı yasalarımız var mı emin değilim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.