Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
1116
Cevap
42236
Tıklama
23
Öne Çıkarma
Cevap: Black Myth: Wu Kong (Çıktı) [PC ANA KONU] (3. sayfa)
K
10 ay
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Kuons

bu yayıncı arkadaşla aynı bosstayım arkadaşın vuruşları su gibi götürürken benimk iyarısı bile gitmiyor gıdım gıdım işin ilginç tarafı yetenekler olarak daha fazla şey açık bende bu nasıl oluyor tek tek yeteneklerine baktım onda açık olan her şey bende de açık hatta çok daha fazlası açık bunu bana açıklayabilecek olan var mı


https://www.youtube.com/watch?v=hrDBMHNE_ro&t=6212s
Kendisi ileri derecede yalancıdır. Büyük ihtimalle aylık 150 TL ye wemod isimli hile programini kullanıyor.

Bu arada yakinen tanırım meteyi. 2009-2014 da xbox party chatten. Oyun oynamayı bilmez. Beceriksizdir, diğer büyük yayıncılar gibi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenanbal -- 30 Ağustos 2024; 0:10:38 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 ay
Yarbay

Demon's Souls, Dark Souls 1-2-3, Bloodborne ve Elden Ring'deki bossların %80-90ını ilk veya ikinci denemede geçmiş biri olarak bu oyunun Souls oyunları kadar zorlamıyor görüşüne katılmıyorum. Bu oyun FS oyunlarından zor, FS oyunları gibi dengeli bir oyun değil.



F
9 ay
Yarbay

Merhaba Mukadder Olan ,

Oyunu yaklaşık 65 saatin sonunda bildiğim kadarıyla bütün Boss'ları keserek bitirdim. Oyunu silmeden önce NG+ gerektirmeyen başarımları da tamamlayacağım.

Öncelikle oyunu duyurulduğu dönemden beri merakla beklemekteydim. Bunda hem gösterilenlerin gerçek olamayacak kadar iyi görünmesi, hem de Çin Mitolojisine ilgim olması yüzündendi.
Şimdi bu yıla bakıyorum da kendi adıma GOTY adayıdır bu yapım açık ara. Ama büyük ihtimal ekstrem bir durum olmadıkça Astro Bot alacaktır ödülü. Malum Sony lobisi. Yine de uzun yıllardır bu kıvamda özgün bir yapım oynamamıştım. Oyun Çin Edebiyatının Edebi Eserleri arasında yer alan Batıya Yolculuk'tan esinlenmiş bildiğiniz gibi. Normalde Yol hikayesi film ve oyunları pek sevmem. Yine de bu kıvamdaki bir oyunda bir şeyleri beğenmemek oldukça çok zor.

Şimdi yapımı nereden övmeye başlayacağım konusunda kararsızım açıkçası. Hikaye anlatımı ve karakterler mi desem, grafiklerin olağanüstü olması mı desem, irili ufaklı Boss'ların özgünlüğü mü desem.
Her şeyi ile kusursuza yakın bir yapım olmuş. Hatta Çin menşei olamayacak kadar emek ve kalite var oyunda bence. Her şeyin dibine kadar imitasyon yapan bir millet demek ki istediğinde gerçekten bir şeyleri yaratabiliyor. Bu yüzden sanırım Çinliler geliyor demiyorlar boşuna. Hitay'lıların yükselişi der, saygı duyarım.

Grafiklerden ve Seslendirme kalitesinden başlayalım. Oyun özellikle Grafik ve Unreal 5 kullanımı konusunda çığır açmış durumda. Nesil olarak benim için Horizon Forbidden West ve Alan Wake 2 ile birlikte aynı kefeye konulabilir. Yaratılan Dünya, Sanat Tasarımı, her bölümün farklı tema ve işleyişte ilerlemesi gerçekten taktirde şayan. Özellikle Eski Çin motiflerinin kullanımı muazzam olmuş. Adamlar hem Mitolojilerinden esinlenmişler hem de tarihlerinden. Bu kıvamda bir Yaratılış Destanı veya Ergenekon Destanı yapılır mı acaba, yapılırsa da biz görebilir miyiz. Hayallerimize sökün etti bir anda.
Sorun olarak ise kronik Unreal 5 problemleri maalesef bu yapımda da mevcut. Onun dışında da bütçesel engeller diyebiliriz. O kadar kusur kadı kızında da olur der, geçeriz bizde.

Karakterlerden bahsedecek olursak Ana karakterimizin konuşmaması bence oyunun en büyük handikaplarından birisi. Öyle ki açılış sekansında yargı dağıtan orijinal Sun Wukong'u görünce keşke aynı seslendirmeyle devam edilseymiş dedim. Yapılan seslendirme bence sevgili Ip man'imiz Donnie Yen veya Aaron Kwok'un Sun Wukong canlandırmaları kadar iyiydi. Bu kalitede bir seslendirmeyi sadece oyunun başında ve sonunda duymamız üzücü bence. Neyse ki burada bu açığı kapatmak için yan karakterler devreye giriyor.

Yan karakterlerin seslendirmesi özellikle Çince olarak çok iyi. Hele hele oyunun ortalarında gelen yancı Bajie amcamız harika bir çar (karakter). Yeri geldiğinde atarlı, yeri geldiğinde babacan, yeri geldiğinde de çapkın bir abimiz. Özellikle Çaycı Hüseyin tripleri ile kestiği rajonlar beni benden alındı. "Hepiniz döverim ülen!" Bunun dışında Örümcek Kız Kardeşler, Ana düşmanımız, Göbişli Buda JR, Kafasız Türkücü abimiz. Sürekli başı derde giren At abimiz, arada bir ortaya çıkan üfürükçü dayılar falan. Yan karakterler gırla oyunda ve hepsi özenle yaratılmış. Bazı yan karakterlerin hikayeleri ise bölüm sonlarındaki hepsi farklı çizim tekniği ile yapılmış olan ara sahneler ile anlatılmış. Bizim yol hikayemizin dışında farklı hikayeler de işlenmiş olması yine oyunun olumlu kısımlarından. Tilki kız, seni unutmadık. Bu yüzden yan karakterleri saymakla bitmez ve boş değiller.

Karakterlerden son olarak Boss'lara biraz gireyim. Souls serisine en yakın bitirdiğim oyunlar Sekiro ve Star Wars Jedi serisi diyebilirim. O yüzden şöyle benziyor böyle benziyor diye ahkam kesemeyeceğim. Ama gel gelelim oyundaki irili ufaklı Boss'larla yapım aslında bir Boss Kesme Simülatörü bence. Bunda NPC'lerin yer yer tek vuruşta bile ölebilir seviyede olmasının etkisi de var.
Uzun süredir bu kadar kasıldığım Boss savaşları olmamıştı. Ki daha geçen kış Sekiro'yu bitirmemi bile sayıyorum bu durumlar için. Öyle dövüş mekanikleri ve atak/defans paternleri var ki bazı düşmanların, ezberlemek bile zor olabiliyor. Bu konuda Yapımcı firmayı tebrik ediyor, o Erlang'ın evine ateşler salsın diyorum.

Gelelim oyunun diğer iyi olduğu konular olan Combat ve Mekanikler kısmına. Combat aslında sade ve kullanışlı. 3 çeşit Asa duruşuna göre de şekilleniyor aksiyonlarımız. Ben açıkçası ilk stil üzerinden gittim çünkü genel olarak benim oynanışıma yakındı bu duruş. Ama tabii Asa'yı uzatıp uzatıp Arşa erişmek de paha biçilmez. Combat diğer Souls-like ve aksiyon oyunlarından aşina olarak hafif ve ağır saldırı şeklinde çeşitleniyor. Ağır saldırının vuruş hissi son zamanların en iyilerinden diyebilirim. Öyle ki onu şarj ederek "Ya Buda!" şeklinde düşmana geçirmek oldukça zevkli. Combatın en eğlenceli kısımlarından diyebilirim bunun için.
Oyunu tanımlarken "Boss Kesme Simülatörü" demiştim ama aslında biraz yanlış bir ifade seçmişim. Oyun aslında Boss Kesme ve Boss Edinme Simülatörü. Öyle ki Değişim özelliklerimiz ve büyülerimiz daha önce kestiğimiz küçük Boss'ların özümsenmeleri üzerinden ilerlemekte. Yendiğimiz düşmanları hüppletince özelliklerini ve tiplerini de özümsemiş oluyoruz. Bu şekilde de irili ufaklı onlarca saldırı seçeneği ile olabiliyor.

Oyunun müzikleri ve ses kullanımlarından bahsedelim biraz. Yeri geldiğinde Ezgisel Müzikler, yeri geldiğinde Orkestral parçalara yer verilmiş. Duruma ve sekansa göre giren epik müzikler oyuncuları gaza getirmeye yarıyor. Müzikler konusunda rahatsız olduğum bir durum olmadı açıkçası. Ara ara kullanılan Üç telli Bağlamaya benzer müzik aleti ise beni Red Cliff serisine aldı götürdü.
quote:

Red Cliff : Ünlü Yönetmen John Woo'un İki film olarak Çin'deki 3 Krallık Dönemine yol açan olayları anlattığı Epik Savaş Film serisidir. Merak edenlere tavsiyemdir.

Son olarak oyunun olumsuz kısımlarından bahsederek yorumlarımı bitireyim. Öncelikle Yapımcı Firma her şeyin en iyisini yapayım derken ya Bütçe yada Zaman kısıtlaması duvarına çarpmış bir anda.
Çünkü görünmez duvar olayının mantıksal başka bir açıklaması yok. Öyle ki 6.bölümdeki

kullanımımıza sunulan bulut ile neredeyse haritanın her yerine uçabiliyor olmamızın
başka bir izahı yok. Yahu kapasitenize göre hareket etseniz böyle 15 yıl öncede kalan bir geliştirme sorunu ile 2024'te karşılaşmazdık. Umarım kendileri için bir ders olmuştur.
Diğer bir eleştirim ise en başta da dediğim gibi karakterimizin konuşmaması. Öyle ki yolculuğumuzda karşılaştığımız yan karakterler bile bu durumdan rahatsız veya muhabbetini yapar oluyor. Sadece atlarken, zıplarken veya hasar yiyince duymayalım karakterin sesini yahu. Keşke böyle bir seçim yapmasalarmış.
Son olarak da oyunu Türkiye Bölgesi ve Türkçe Dili olan Windows ile oynadığımızda yaşanan Boss donmaları, ölmemeleri sorunu ben oyunu bitirdiğimde henüz çözülmemişti. Kullandığım programlar da bölge değişimi yüzünden sorun verdiği için her oyuna girişte ve çıkışta bölge değiştirmek sıktı biraz. Malum 65 saat oyun oynadık.

Günün sonunda yıllardır beklediğim ve beklentimi oldukça aşan bir yapım ile karşılaştım. Bu özgünlükte bir oyunu en son ne zaman oynadım hatırlamıyorum bile. Gönül isterdi ki firma teknik sorunlar ve görünmez duvarlar konusunda biraz daha tecrübeli olsaydı. Yine de bunlar oyunun bir Şaheser olmasını engellemiyor! Ek paketini de şiddetle bekliyorum. Çal oradan bir yanık türkü Kafasız Pederrrr.

Godspeed Sun Wukong!


https://www.youtube.com/watch?v=lrBlVCWsUOQ



G
6 ay
Yüzbaşı

Asın bayrakları🙂
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

X
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Videoyu izlemek için tıklayınız



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 yıl
Yarbay

R
2 yıl
Yarbay

19 Minutes of Black Myth: Wukong Gameplay | gamescom 2023


https://www.youtube.com/watch?si=vmnNz1_ca6sv32m8&v=AlU0OW7wjpQ&feature=youtu.be



R
geçen yıl
Yarbay

DLSS 3.5 ve Full Ray Tracing destekleyecek.

https://www.youtube.com/watch?v=gKef-FchyCM&feature=youtu.be





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 14 Mart 2024; 18:49:40 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
geçen yıl
Yarbay

R
geçen yıl
Yarbay

Black Myth: Wukong hakkında önceden doğru bilgiler sızdıran Lunatic Ignus oyun hakkında yeni bilgiler paylaştı:

🟢Oyun çıktığında NG+ bulunacak
🟢Oyun birden fazla sona sahip
🟢160+ farklı düşman tipi
🟢80+ Boss
🟢Souls oyunlarından biraz daha kolay


https://x.com/tourensexe/status/1792552529441554534



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
geçen yıl
Yarbay

Bunun sebebi oyunun çok çok çok sağlam görünmesinden kaynaklı, aşırı güzel duruyor. Fakat bu firmanın ilk oyunu haliyle insanlar acaba gerçekten bu kadar güzel olucak mı diye bir duraksıyor. Eğer başarırlarsa, Çin'den çıkan en sağlam ilk oyun olucak bu. Demo yayınlarlarsa süper olur aslında, çoğu insanın aklında şüphe kalmaz.




Bu mesajda bahsedilenler: @ExMilitary
R
geçen yıl
Yarbay

Bu oyun tam bir kumar pre order yapılmaz. Demo yayınlamaları lazım. Çinlilere güvenemiyorum



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

R
11 ay
Yarbay

https://www.youtube.com/watch?v=oZ5uy_eLNeU&feature=youtu.be



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
11 ay
Yarbay

Nvidia belirli 4000 serisi ekran kartı alımlarına Black Myth: Wu Kong veriyormuş. Satan olursa özel mesaj atabilir.


https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/campaigns/black-myth-wukong-bundle/



S
10 ay
Yarbay

Bir çok sitede bu oyunun olduğu hesapları satıyorlar, hesabı bilgisayara ekliyorsunuz ortalama oyun başına 25-50 lira arası bir fiyata satıyorlar bir kaç oyunu öyle bitirdim



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ThomasAngelo89
R
10 ay
Yarbay

4060 kart 3070 in bile gerisinde saf güç olarak o yüzden sizin performansınız yeni nesili temsil etmiyor
4070 ti ve üzeri kartları görmek gerek



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ThomasAngelo89
G
10 ay
Yarbay

Kardeş oyun bu zorla oynatmiÿorlar
kimse sana zorla bu oyunu alda demiyor
seni rahatsiz eden ne ? Yok maymun adammiş yok sopası varmiş Çinlilerin efsane kültürü seni rahatsiz mı ediyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 14 Ağustos 2024; 17:10:52 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Jedi_masterr
Y
10 ay
Yarbay

İnceleme amborgosu bugün saat kaçta kalkıyor acaba...
Hiçbir oyunu etmediğim kadar merak ediyorum bu oyunu...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
10 ay
Yüzbaşı

Bugünlerde 2 maymundan bahsediliyor 1) maymun çiçeği virüsü 2) maymun kral wukong



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
10 ay
Yarbay