F

Yarbay
07 Eylül 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
1124 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
F
geçen yıl
50-60.000 TL Sistem Arası Hk.
Merhaba arkadaşlar,

8 yıldır kullandığım sistemimi artık emekliye ayırarak yeni bir sisteme geçmek istemekteyim. Şimdiye kadar çoğu oyunda orta-yüksek seviyelerde 1080p'de pek üzülmedim. Gel gelelim Last Of Us bayağı canımı sıktı.

Kriterlerim 4-5 taksit ile alabileceğim(üzerine çok koymayan) ve kendileri montajlayarak satan yerler. İtopya düşünüyordum fakat nedense fiyatları yüksek geldi. 8 yıl önce sistemimi parça parça forumdan ve online sitelerden uygun fiyatlara alarak kurmuştum. Ama artık parça parça alacak zamanım ve sabrım pek yok. İnventus o zamanlar bir tık pahalı satardı fakat işinin ehliydi. Durum hala aynı sanırım.

Ekran Kartı olarak RTX 4000 serisi düşünüyorum, 4070Ti ve 4080 arasında gidip geliyorum. Son VRAM olayları yüzünden 4080 bir tık sıcağım. İşlemci olarak AMD düşünüyorum, mevcut sistemimde çekirdek olayından çok çektim AC serisindeki son oyunlarda.

Monitörüm AOC G2460PG(1 ms 144 hz fakat gel gelelim TN Panel ve 1080p :/ ) Alacağım kasanın taksitlerini bitirmeden Monitör almayı düşünmüyorum, satış ile de uğraşır mıyım bilemedim. Kararsızım açıkçası.

O yüzden önerilerinize açığım.

Mevcut sistemimi merak edenlere;

i5 4690k(Stok fan ve hız)
Gigabyte Gaming 5 Anakart
Gigabyte GTX 980 G1 Ekran Kartı
4x4 DDR3 Ram
F
4 yıl
HDD\u0027den gelen Tıklama Sesi
Merhaba arkadaşlar;

5 yıldır depolama/oyun için kullandığım 1TB WD Green'in ömrü dolmuş sanırım. Yaklaşık 1 haftadır kasa içerisinden tıklama sesi gelmekteydi, bende pek üzerine düşmedim.
Sonra Steam, Uplay gibi HDD üzerine kurulu Launcher'lar da sorun yaşamaya başlayınca jeton düştü. Sata kablosunu değiştim, aynı tıklama sesi gelmez oldu fakat Bad Sector testine başladığımda tekrarlamaya başladı yeniden.

HDD'i çalıştırmaktan ziyade dosyalarımı kurtarmaya odaklandım açıkçası. Hem iş, hem de şahsi dosyalarım bulunduğu için ne kurtarsam kârdır. En azından RDR2'i kurtarsam bile yeter. 16mbit ile indir, indir bitmez tekrar.
Ne önerirsiniz çözüm olarak. Ayrıca mecburen tekrar HDD alacağım için WD serisi mi, yoksa Seagate falan mı yöneleyim. Teşekkürler.

HDD Tune foto çekmiştim, ne anlama geldiğini pek bilmiyorum açıkçası.
< Resime gitmek için tıklayın >
F
4 yıl
Red Dead Redemption 2 Türkçe Yama Sorunsalı Hk.
Merhaba arkadaşlar,

8 aydır beklediğimiz, çoğu kişinin yama çıkıyor diye oyunu dahi aldığı bir ortamda Anonymous grubu durup dururken bu çeviriyi iptal etmez.
Biliyorsunuz geçen hafta yaşanan kötü olaylardan sonra grup için toplumsal histeri şeklinde linç başlamıştı. Hem yurtiçi, hem de yurtdışı olmak üzere şikayet etme kanalları paylaşılıyordu.
Tahminimce bu şikayet kanallarından birisi veya bir kaçı işe yaramış olacak ki bu şekilde bir karar alındı. Zamanında U-crew grubu da ceza almıştı diye hatırlıyorum.

Şimdi olasılıklar yurt içinde Distribütör kanalı(Sony - Aral) ile ihtar geldiği veya direk Rockstar tarafından bir ihtarın geldiği yönünde. Sadece uyarı amaçlı bir ihtarname geldiyse bunu paylaşmamaları adına taahhüt altına alınmış olabilirler. Bu nedenlerle açıklama yapılamıyor olabilir. Herkes elini vicdanına koysun arkadaşlar.

Son olarak şimdiye kadar kaç tane kaliteli iş yapmış olan bir grup Türkçe Yama tarihinin en büyük projesini neden iptal etmek istesin. Hukuki bir süreç olmadığı sürece ben buna ihtimal vermiyorum.

Umarım bu bu olanlar grubun sonunu getirmez.
F
4 yıl
Tek Çekim Sahneleri Olan Yapımlar
Merhaba arkadaşlar,

1917 filmi ile tekrar gündeme gelen tek çekim sahnesi olan filmleri ve dizileri izlediğim/bildiğim kadarıyla derleyeyim dedim. Bildikleriniz varsa eklemeyi unutmayın.




  • Özellikle Roger Deakins, Emmanuel Lubezki ve Hoyte Van Hoytema bu tarz sinematografik yönetmenlikte usta olmuş kişilerin çalışmaları çok iyidir.


  • Çoğu sahnenin tek sekansta çekilmediğini biliyoruz fakat görüntü yönetmenlerinin yaptıkları ufak hilelerin hakkını vermek gerek.

  • Bazı filmlerde birden fazla bu tarz sahne olduğu için en bilineni koyacağım. Zaten filmi de izlerseniz hepsini tecrübe etmiş olursunuz.

  • Son olarak Gravity(2013) gibi tek çekim açılış sahneleri olan filmler var fakat CGI ve yeşil perde önünde yapıldığı için yazmadım. Aynı şekilde parça parça çekilip açılış sahnesi olarak birleştirildiği için Revenant(2015)'ı da yazmadım.

F
6 yıl
Windows 10 Fps Sorunu Hk.
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle çeşitli sitelerde ve videolarda bahsedilen çözüm önerilerini denediğimi belirterek konuya gireyim.

Nisan ayında 8.1'den W10 Home geçtim. Normalde pek pc üzerinde grafik ayarı yapmam, çünkü sistemim yeterli olduğu için fps sorunu yaşamadım daha önce. Fakat yeni bir başlangıç olsun diye forum üyelerimizden root'un ilgili videodaki ayarlarını yaptım. Normal şekilde oyuna girdiğimde girdiğimde ya direk 50 fps civarı başlayıp kendi kendine fps artıyor, yada 300 fps ile başlayıp kafasına göre(ki combatta vs değil sadece) bir anda 30-50 fps'ye düşüyor. Anlık fps dalgalanması olarak değil bir süre böyle devam ediyor. Kendine göre tekrar artıyor, kendine göre tekrar düşüyor falan. Herneyse o zaman bir kaç çözüm(root'un belirttiği ayarlar başa almak dahil) denedim fakat çözüme kavuşmadı. Bende çok üstelemedim arkadaş ortamı da dota,pubg kaydığı için go'yu bırakmış oldum. Şimdi eski tayfadan arkadaşlar ile tekrar başlayalım dedik, üstüne üstlük hem Windows hemde csgo bir kaç güncelleme aldığı için belki çözülmüştür dedim fakat ne fayda. CSGO dışında W10'dan memnun olduğum için, orjinal olarak kullanıyorum bu arada tekrar 8.1'e dönmek istemiyorum. Denediğim ve sonuç alamadığım çözümler aşağıdaki gibidir. Biraz uzun bir yazı oldu fakat yardım edebilen varsa çok sevinirim.

-Nvidia denetim masasındaki 3D Ayarlarını yapmak, başa almak. CSGO'yu ekleyerek ona özel ayarlar yapmak, tekrar başa almak.
-Xbox veya Game DVR olarak geçen ayarlar hepsi kapalı/pasif durumda.
-Oyunun kurulu olduğu yerdeki csgo'ya sağ tıklayıp özelliklerden "Tam ekran iyileştirmelerini devredışı bırak"ı tıklamak.
-Oyun video ayarlarında Görüntü oranı (4:3 veya 16:9) ve farklı çözünürlük değişikleri. 1280x720 normal çözünürlüğüm.
-Oyun çalıştırma seçeneklerini temizleme, tekrar ekleme -nojoy ekleme/çıkarma vs.
-G-sync açma kapama. V-sync açma kapama. (G-sync'li 144hz 1ms monitöre sahibim)

Intel 4690k işlemci, 16gb ddr3 ram, gtx980 ekran kartı özelliklerim. Şimdiye kadar diğer oyunlarda herhangi bir sorun yaşamadım. Full HD Ultra'da her oyunu oynuyorum.
F
6 yıl
Alınık ST AK-47 | The Empress
Tercihen BS veya WW görünümlü. Tekliflerinizi özelden iletebilirsiniz. ST olması dışında bir şartım yok, görünümlerinde aşırı bir bozulmadığı sürece hepsi olabilir.
Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.
F
7 yıl
İlk Bıçak ve Sorular..
Yaklaşık 200 tane kutu açtıktan sonra en son dün ilk bıçağımı çıkardım..(Kutu açmayı seviyorum evet) Şimdi bunun key veya nakit piyasası ne kadardır.
Bir diğer soru da biraz kullanayım dedim fakat animasyonları hoşuma gitmedi hiç, hali hazırda butterfly kullanıyorum başka ne önerebilirsiniz animasyonu güzel olan bıçak..

< Resime gitmek için tıklayın >
F
7 yıl
Yorumları alayım..
Zamanında 1.6 için videolar yapıyordum da go için şimdiye kısmetmiş.. Video biraz uzun fakat TK videosu olduğu için kesmedim. Yorumları alayım lütfen..

Videoyu izlemek için tıklayınız
F
8 yıl
CS GO aynı ip\u0027den oynama Sorunu
Merhaba herkese.

Arkadaşımın yaşadığı şöyle bir sorun var.

Aynı modem üzerinden girmelerine rağmen arkadaşım ve diğer kişi steamde arkadaş değiller. CSGO ana ekranındayken solda arkadaş olarak diğer kullanıcıyı bazen görebiliyor. Bu sorunu çözmenin bir yolu var mıdır. Steam üzerinde bütün erişimini engelledi fakat yinede online olarak bazen csgo'da görünüyor.
F
8 yıl
Hyperx Cloud II Mic Sorunu
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 aydır Cloud 2 kullanıyorum fakat mikrofon sesi çok kısık gitmekte. Skype olsun, TS olsun karşı taraftakiler sürekli bundan şikayetçi. Bende ses kaydı ve skype arama testi ile kontrol ettim ve sonuç inanılmaz derecede kötü. Nette yaptığım araştırmalarda bu konuda bayağı şikayetçi olan kişiler var. Siz de aynı sorundan muzdarip misiniz veya çözümünüz var mı.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.