Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
293
Cevap
7703
Tıklama
15
Öne Çıkarma
Cevap: Biz neden bir güney kore gibi olamıyoruz? (8. sayfa)
N
8 yıl
Binbaşı

Sorunun cevabı şurdaki cevaplardan belli değil mi?

Kimse üzerine alınmıyor, herkes bir başkasını suçluyor,bahaneler bahaneler.

Pc başında dünyayı kurtarabileceğini sanan; çalışmadan, kendini zamanında ve hala çalışma azmi içinde olan milletlerle kıyaslayıp kendi hariç başka kişi kurum ve kuruluşları suçlayan bir haldeyiz.



H
8 yıl
Yarbay

Güney değil kuzey kore oldu diyelim , o da olumlu.



Z
8 yıl
Teğmen

1. Ülkeye girip çıkan belli değil sınır güvenliği yok
2.ülkede zengin olan kişilerin ülkenin kalkınması için bir çabası yok parayı karı içki gereksiz ne varsa harca
3.gençler şansız eğitim sitemi yok ne yapsın genç face instagramda karşı cins arasın ne oldukları bilinmeyen ünlüleri örnek almaya çalışsın karşı cinsi etkilemek için süslenip dursun
4.ülkeyi yönetenler dış güçler için çabalayıp dursun üretimde olmayınca vergilerle halkı soysun
5.bağımsız olmayınca ülkeyi yönetenler geri kafalı olunca eğitim olmayınca zenginin parası işe yaramayınca gençler internet bağımlısı olunca dış güçlerde ülkede istediğini yapınca böyle olur daha aklıma birçok şey var ama yazsam uzar gider



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
8 yıl
Binbaşı

Yazılacak çok şey var da yazsan bile hiçbirşey değişmez. Ülkenin çivisi çıkmış. Temizinden kalifiye eleman falan olsak da suriye gibi olduk mu avrupa alsa bizi. Freni patlak kamyon gibi gidiyoruz Allah sonumuzu hayırlı etsin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
8 yıl
Yarbay

Guney kore belgeseli yapildi cnnturk tarafindan adamlar butun herseyimizi egitime yatirdik"demişlerdi.bizden olmaz oyle şeyler umudum yok bu ulkeden



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

E
8 yıl
Teğmen

Türkiye de tembel yok çalışanın terinden para kazanan hırsızlar haramzadeler kaliteli üretim yapanin cezalandırma var



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
8 yıl
Yarbay

hiç mi politika, tarih okumazsın arkadaşım?

g.kore ve tayvan birer amerikan projesidir. ikisini de sol bloğa karşı amerika yetiştirip palazlandırmıştır. o kadar basit. yoksa yanı başlarındaki vietnam, tayland, filipinler gibi ülkelerin hala açlıktan ağızları kokuyor.
burda bazı arkadaşlar japonya-almanya'yı eklemiş kendilerince listeye ama o ülkeler bu duruma uymuyor. japonya zaten bir kalkınma hamlesi içindeydi ve bunu 2. dünya savaşından sonra da sürdürdü sadece. almanya da zaten kalkınmış bir ülkeydi, kaldığı yerden devam etti.



J
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: kardeleen18

Bu ülkeyi 70 yıl din konusunda sizin gibi düşünenler yönetti bahsettiğiniz kuran kursları yasaktı camiler yıkılıyor ahir ve halk evi yapılıyordu o dönemde bilim ve teknoloji o kadar gelismistiki uzaya firlattiginiz füzeler cami minarelerine yada baş örtüsüne takıldığı için gelisemedik gezi kalkismaniza kapatma davalarına darbe girisimlerinize rağmen bu ülke son on yılda iyi bir ivme yakaladı şuan diriliyoruz tüm engellemelere rağmen 21.yy Musluman Turkiyenin yüzyılı olacaktır.

Cumhuriyetin ilk 10 yılında, o zamanın zorlu şartlarında yapılanlara bak. Bir de son 10 yılda yapılanlara bak. Toplu konut yapmayı, asfalt döşemeyi ekonomik devrim sanan zihniyete ne anlatılabilir?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
8 yıl
Yarbay

Ama onlar karpuzu dilimle, elmayı taneyle alıyolla



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
8 yıl
Yarbay

Insan kalitemiz farklı. .

Bi yerde çook uzun bi kuyruk varsa, Güney Koreli sıraya girer bekler...sıra çok uzarsa, sırada bekleyenler o sıranın nasıl hızla ilerleyebilecegine yönelik fikirler geliştirir, herkes bundan faydalanir. .

Bizde uzun bir kuyruk varsa, sıraya geçen herkes, bi yolunu bulup nasıl öne geçerim diye düşünür. .

Ya bi Sahtekarlık yapar, ya hemşeri bulur ya torpil tanıdık bulur, işini halleder, ne o sıra neden o kadar uzun diye düşünür ne geride kalanları ne hakkını yediklerini. .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
8 yıl
Binbaşı

2023'ten sonra bu soruyu Güney Kore vatandaşları soracak "Biz neden Türkiye gibi olamıyoruz" diye.

Sakın kader deme
Kaderin üstünde bir kader vardır
Ne yapsalar boş
Göklerden gelen bir karar vardır



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
8 yıl
Yüzbaşı

batı hatta nasa nedense koreye çekememezlik yapıp kıskanmıyor bizi çok kıskanıyor...nedenini çok düşündüm ve vardığım sonuç şu oldu,
okunmuş fasulye ve ledli ekmek dolabı gibi buluşlar yapan beyin takımımızın ileride çok büyük işler yapabileceğini gelecek vadettiğini görüp paniğe kapılıyorlar ve bizi baltalamaya çalışıyorlar... meyve veren ağaç taşlanırmış, o halde durmak yok yola devam..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infectedvoice -- 8 Kasım 2016; 13:1:9 >

K
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

basit

açıp bakıyorsun, yolsuzluk, insan hakları ve demokrasi ne durumda. bağımsız yargı var mı ? eğitime ayrılan pay ne.

bunların iyi olduğu her ülke gelişir. bizden ise bi halt olmaz.

Güney kore hukuk üstünlügü endeksinde 11 biz ise 80. sıradayız.fark birazdan buradan kaynaklanıyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
8 yıl
Yüzbaşı

İnsanları inanç ile uyutmak kolaydır, hele de cahil ve kapalı toplumlarda. Kutsal kitabını açıp anlayarak okumaz, yorumlama bilgisi olmadığı için Tanrının indirdiğine değil de kuluna inanır. Cahil için her zaman asıldan önce şekil gelir ve açıkgözler bunu kullanırlar. Elbet bir gün onlar da biz neden böyleyiz diye sorgulayacaklar, ama zaman akıp gidiyor.



S
8 yıl
Yarbay

Bana göre bunun üç sebebi var bunlar;

- Devletin yerli üretim konusunda adam akıllı bir stratejisi olmayışı
- Siyasette istikrarsızlık (Geçmişte kurulan hükümetlerin kısa sürüşü vs.)
- Yerli ürüne duyulan güvensizlik



K
8 yıl
Yarbay

Güldürme lan. Kuzey Kore olmuşuz. Hangi ülkeye kafa tutabiliyorsun da Kuzey Kore oldun? Bugün Kuzey Kore diyerek aşağıladığın ülke Amerika'ya rahatlıkla kafa tutan sayılı ülkelerden. Bizde darbeyi Amerika yaptı dediler ama maşallah Amerika'ya karşı değişen politikamız bile olmadı. Yalamaya devam ediyoruz. Onlar da bölücüleri desteklemeye devam ediyor her zamanki gibi...

Başımızdaki diktatörlüğe doğru gidiyor bunu diyorsun belli ki ama ömrü onun kadar olmaz merak etme. Üretip Amerika'ya kafa tutabilen bir ülke değiliz çünkü.




Bu mesajda bahsedilenler: @O.R.A.C.L.E
E
8 yıl
Yüzbaşı

yanıt tavanarasındaki "sandığın" içinde gizli, ancak sandığı açarken dikkat edin, kedi falan fırlamasın içinden



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

H
8 yıl
Yüzbaşı

Benim dedem de '' komunist'' yetiştiren enstitünün mezunlarından.Orada aldığı eğitimle sağlık memuru oluyor, at üstünde köy köy gezermiş, 6 tane evladı var, ikisi doktor, ikisi öğretmen, biri eczacı, biri mühendis..Köy enstitüleri herşeyden önce vizyon sahibi yapmış mezunlarını.




Bu mesajda bahsedilenler: @TheCaliph_
M
8 yıl
Yarbay

Güney olmaz ama; bu gidişle Kuzey olabiliriz..



0
7 yıl
Yarbay

Sene 1988. O zamana kadar dolar verip mal ürettirdiği japonyaya amerikanın 2 trilyon dolar borcu birikmiştir. Japonya amerikan kapitalizmine tehdit oluşturmuştur bu nedenle ve amerikada japonyaya bu borcun ödenemeyeceği üzerine politikalar dillendirilmeye başlanmıştır. Zamanın amerikan başkanı baba bush (bush un banası 1.bush) bunun üzerine tokyoya gitmiş hatta orada ekonomi konuları konuşulurken kalp spazmı geçirmiştir. Japınya alacağından vazgeçmemiş olduğundan amerika japon mallarına navlun yani yüklü ithal vergileri koymuştur. Amerikanın 1988 ekonomik buhranı ancak 1990 1. ırak harbine dayanan şahin politikaları ile çözülmüştür. Bu arada japonlar boş durmamış yüksek ithal vergilerden kaçmak için amerikada araba elektronik eşya fabrikaları kurmuşlardır. Bunun üzerine amerika daha önce kapitalleştirilmiş ve moon tarikatı maharetiyle hıristiyanlaştırılmış kore yi japonyaya karşı yeni üretim ve sömürüsü haline getirme kararı almıştır. Sandığınız gibi değil o işler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >