Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
29037
Cevap
729225
Tıklama
43
Öne Çıkarma
Battlefield 1 (2016) [ANA KONU]
A
9 yıl
Binbaşı

Uzun zamandır 2008'den beri Donanım Haber üyesiyim,8 senedir hiç bir zaman ahlak çerçevesinden bir gram uzaklaşmadan ve haddimi bilerek davrandım.Troll olsun, küfür eden olsun, karşıdaki insan bana ne derse desin, ben ahlaki değerler içerisinde cevap vererek tartışmadan uzak kalmaya çalıştım.Geçen gün yine iki tane sıkça karşılaştığımız malum kişiler tarafından, birden bire Türk düşmanı,din düşmanı,Osmanlı düşmanı ilan edildim.Halbuki tek söylediğim şey Arapça özentiliği Türk gençliğine yakışmıyor,bizim öyle alt tabaka bir ırkın yayında olmamız yakışmıyor,biz çağdaş bir toplumuz fikrini dile getirmemdi.Alttan iki kişi bu mesajımı görüp Türk,Osmanlı ve din düşmanı ilan ettiler ve her zamanki gibi dini kullanıp tartışmaya kapı açtılar.Yinede bu kadar iftiraya rağmen normal olarak cevabımı verdim.Biraz önce sayfayı kontrol ediyorum ki, bu iki şahısa attığım cevap niteliğindeki mesaj silinmiş.O iki arkadaşın attığı iftiralı mesajlarsa, aynen yerinde duruyor. Adminler ya taraf tutmaya başladı yada iktidar Donanım Haber'ide ele geçirmiş.Kusura bakmayın arkadaşlar dahada konunuzu kirletmeyeceğim zaten buda bu sitede ki son mesajımdır....





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aykut-993 -- 7 Nisan 2018; 20:29:33 >
Bu mesaja 13 cevap geldi.
Evet.Artık little bird veya attack helicopter le 96-0 oynayamıyacaksınız.
Yoruma Git
Polene Alerjisi Olan Arı - 9 yıl +118
Crysis bebeleri ya. Vericeksin bunlara ışın silahını, görünmezlik vs... yılın oyunu seçerler. ancak öyle mutlu olurlar. Yukardakiler sadece birkaç örnek. Gir wikipedia ba...
Yoruma Git
Yorumun Devamı KARTALIZMA - 10 yıl +88
Ü
10 yıl
Yarbay

P
9 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Gustav

Helikopter yokmu şimdi

Evet.Artık little bird veya attack helicopter le 96-0 oynayamıyacaksınız.


Bu mesaja 5 cevap geldi.
K
10 yıl
Yarbay

Crysis bebeleri ya. Vericeksin bunlara ışın silahını, görünmezlik vs... yılın oyunu seçerler. ancak öyle mutlu olurlar. Yukardakiler sadece birkaç örnek. Gir wikipedia bak bakalım neler varmış o dönem.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Yarbay

Atları repair yapabilecek miyiz



W
9 yıl
Binbaşı

K
9 yıl
Yarbay

Oyunda Türk öldürüyorlar!!!!! gibisinden saçma tepkilere hazır olun şimdiden.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
9 yıl
Yarbay

o değil de yayın xbox one sponsorluğunda olduğu için mi 720P


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
9 yıl
Yüzbaşı

O resim %99 Çanakkale arkadaşlar. Üstün Photoshop yeteneklerimi kullanarak şöyle bir şey yaptım

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu çıkarma haritası:
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu da ekran görüntüsü(?):
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I. C. Wiener -- 7 Mayıs 2016; 16:42:02 >
Bu mesaja 5 cevap geldi.
X
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Steam'e geldi:
https://store.steampowered.com/agecheck/app/1238840/

< Resime gitmek için tıklayın >
---

Teması 1. Dünya Savaşı olacak ve 21 Ekim'de resmi Türkçe dil desteği ile çıkacak!
https://www.ea.com/games/battlefield

(Gameplay ve diğer detaylar için konunun diğer sayfalarını ve YouTube'i inceleyin)


EA ve DICE yeni Battlefield oyununu etkileyici bir video ile duyurdu. Oyunun ismi sızıntılardan da tahmin edileceği üzere Battlefield 1 olacak. Ayrıca Origin üzerinde Battlefield 1'in desteklediği diller arasında Türkçe seçeneği de yer aldı. Yani oyun Türkçe olarak gelecek. The White Stripes'ın Seven Nation Army adlı parçasıyla yayınlanan ve tamamen oyun içi motoruyla sunulduğu iddia edilen tanıtım videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz. Battlefield 1, 21 Ekim tarihinde PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkış yapacak.

Videoyu izlemek için tıklayınız Videoyu izlemek için tıklayınız

RESİMLER

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

T
9 yıl
Binbaşı

T
9 yıl
Binbaşı

G
9 yıl
Binbaşı

A
9 yıl
Yarbay

İngilizlerle oynarken C bölgesini alıyorduk Türk bayrağının indiğini gördüğümde dayanamayıp kendimi bombayla öldürmüştüm



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
9 yıl
Yarbay

Videoyu izlemek için tıklayınız

Bu videoyu ekşide gördüm gülmekten yarıldım yabancı yayıncıya mehter marşı çaldırıp oyunda çoşuyorlar verildiyse de affola


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
9 yıl
Yüzbaşı

C
9 yıl
Yüzbaşı

Seslendirme okadar iyiki yanıma gelen oyuncu selam birader dedi bende adam konuşuyo sandım squada a.s birader dedim tabi sonra ben iptal squaddaki wtf modunda

Biz ne bilek,ilk defa Türkçe oyun oynuyoz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Jerksabird
G
9 yıl
Yarbay

Hala bu kahvehane muhabbeti devam ediyor ya, müthişsiniz. Oyun yasaklansın, şöyle kötü gösterdiler, böyle kötü gösterdiler. Anlama kapasitenizin olmadığını biliyorum ama yine de açıklayalım.

- Oyunda Türkler kötü gösterilmiyor. Savaşlarda taraflar vardır ve oyun içerisinde bir taraftan bir karakterin yaşadığı bir hikaye anlatılıyor. Bence de gönül ister ki Çanakkale bizim gözümüzden gösterilseydi ama gösterilmemiş. Bölümü oynadıysanız ya da izlediyseniz de bilirsiniz zaten İngiltere'ye de politik olarak eleştiriler mevcut veyahut oyunun sonunda zaten Çanakkale savaşında ne olduğu anlatılmış.
- Herkese göre kendi ait olduğu millet üstündür, iyidir. Sizin mantığınızla gidelim; oyun içerisinde oynanacak bölüm kalmaz. Almanlar laf eder, yeri gelir İtalyanlar laf eder. Mantığını anlayın diye söylüyorum. Ya da biraz daha açalım: sizin düz mantığınızla Almanya'da veya Rusya'da oyun satılmaması lazım. Kötü karakter her zaman ya bir Rus ya da Nazi subayı oluyor. Ve Battlefield 1'deki gibi de sergilenmiyor. Ciddi ciddi şeytani karakter olarak lanse ediliyor. Rambo filmleri, 007'ler vs niye var az biraz araştır.
- Gelelim diğer eleştiriye Osmanlı'ya karşı iki bölümde hikaye oynuyoruz. Final bölümü de yine Osmanlı'ya karşı oynuyoruz. Lawrence Of Arabia bölümüne gelelim. Tarihsel gerçeklere dokunarak gidelim dilerseniz. O çok tapındığınız Araplar 1916 - 1918 yılında Osmanlı'ya karşı ayaklanmadılar mı? Hani din kardeşi vs. vs. andığımız... Mekke Şerifi Hüseyin Bin Ali'nin oğulları Lawrence ile birlikte işbirliği yaptı mı yapmadı mı? Osmanlı, Lawrence'ın başına para ödülü koymasına rağmen hiçbir zaman yakalanamadı? Hüseyin Bin Ali'nin bu adama dördüncü oğlu gibi muamele yaptığı bambaşka bir gerçek. Bu kısmı niye anlattım? Osmanlı kötü gösteriliyor diyorsunuz ya gerçekten Arap yarımadasında istenmeyen bir ülkeymişiz. Politik, tarihsel ve hikayesel bazda tabii ki negatif anlatılman normal bu üstte saydığım olaylara bağlayarak.

Ki oyun içinde Osmanlı'nın gözünden hikayenin diğer kısmını da görüyorsunuz: bunlar sizi kandıracak İngilizlere inanmayın vb. kesitler mevcut bolca.

Size tavsiyem YouTube'da oyunun ilgili bölümlerini izleyin ve kararınızı mantıklı bir şekilde verin. Sadece Türk askeri öldürüyoruz diye kızıyorsanız ve konuyu bu kadar uzatıyorsanız yazdığım ikinci maddeyi okuyun ya da oyunu satın almayarak kendinizce politik ambargo uygulayın. Ama cahilce popülizm yaparak ortalığı karıştırmayın.

Bir de aklıma gelmişken oyunun operasyon modunu Türk olarak da oynarsanız da sizin mantığınızla Batılıların oyuna tepki göstermesi lazım. Türkçe bir sesle kara altın, petrol için geliyorlar, amaçları buraları sömürmek huzur bırakmamak diye anlatıyor.

Son olarak da şunu sokun dar dünya görüşünüze mitinglerden Batılılara sallayıp yüz yüze gelince kardeşim Biden, Sayın Obama, çalışma kardaşım Merkel diyerek işler yürümüyor. Artık lobilerin kuvvetli olacak, ekonomin kuvvetli olacak, üretim yapacaksın. Rusya'ya iki kilo domates satamamaya, az bir turist gelmemesine 1 yıl dayanamadı Türkiye Cumhuriyeti.

Ve daha komiği tahminen sizin anne babalarınızın bunlar komanistlik bu diye yaftaladığı, eleştirdiği "yapıya" her şeyi yasaklayarak yasaklatarak daha çok yaklaşıyorsunuz. Kuzey Kore, Çin Halk Cumhuriyeti kafasıyla yaşarsınız artık her şeyi yasaklatarak.

Çok istiyorsanız da gidin Konu Dışı bölümünde takılın. Oyunun konusunu kirletmeyin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GobliN -- 24 Ekim 2016; 1:08:15 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Yarbay

oyun nasıl beyler güzel mi?

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
9 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: kerrjo1

Şu canlı yayın sohbetine baktığımda yine milletimden utandım. İyi ki ucuz değil şu oyunun fiyatı yoksa bu kadar troll, çoluk, çocuk çombalak doluşurdu

Aynen usta son zamanlarda özellikle okullar kapandıktan sonra,özellikle Twitch gibi yayın platformlarında,çoluk çocuk kendini belli ediyor.Battlefield 1'in yayınında yerin dibine girdim resmen,her zaman ki gibi utancımdan yayını kapattım.Her şeye küfür ediyorlar, her cümleleri cinsel içerikli,bir de şu son zamanlarda as bayrakları akımı var.Adam Türk kökenli ama Amerika'da yaşıyor ve İngilizce yayın yapıyor.Yayını açtığı gibi Türkçe konuş lan bilmem ne yaparım,Allah u Ekber siz gavursunuz, ana avrad sövmeler,sataşmalı tahrik edici laflar vb.... Adam güzel dille uyarıyor, Türkçe için ayrı yayın yapacağım diyor hala zorluyorlar.Her yerde bir Arapça özentiliği arkadaş sanırsın adamlar Suudi Arabistan göçmeni.Yeni nesile kızamıyorum arkadaşlar,14 senelik yönetilemeyen birleştirici,eğitimci,çağdaş olmayan,gerici bir kadronun ürünü bunlar malesef. Nerede ne diyeceğini bilmeyen,saygısız,özenti bir gençlik yetişiyor,sonumuz hayır olsun ne diyeyim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aykut-993 -- 18 Ağustos 2016; 18:57:09 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.