Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
102
Cevap
26879
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Arac kiralama boş senede imza?
M
14 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: conta.

bugun arac kiralamak icin boynunda altın zincir sarkan gömleginin 4 dügmesi acık takribi 25 yaşındaki bir arkadaşımıza başvurdum.

2010 model 206 icin 80 tl istedi yalnız boş senede imza atmamı istedi.

ne desek daha dogru olur


Bu tiplere değil boş senet, selam bile vermem.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: burak876

Araçla kaza yapmadığınız sürece bir sıkıntı çıkmaz.
Amaaa olur da aracın başına bir iş gelirse adamın elinden en iyi şekilde, aracın tamirde kaldığı süre kiralamış gibi para ödeyerek kurtulabilirsiniz.

Kaza geliyorum demez unutmamak lazım...


Bu tarz çalışan yerlere bulaşmamak lazım.Ne demek kardeşim kaza bu herkesin başına gelir.Bu arabaların sigortalanması lazım!



P
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Oldu o zaman.

Ama ne olursa olsun bu riske girmeye değmez.

Adam paraya sıkışmıştır ve sizin senedi verir başka esnafa. O senedi de ödeyemeyince siz de icra takibi ile karşı karşıya kalırsınız.


peki o senete sahte imza atarsak ne olur?


İcra takibi sırasında sen borçlu olarak bu imza bana ait değil iddiasını ortaya sürersin ve imzaya itiraz edersin.

İtirazı icra mahkemesine yaparsın, icra mahkemesi de durumu inceler.

Mahkeme imzanın kime ait olduğunu anlamak için bilirkişiye inceletir imzanı. İncelemeden önce senden de imza örnekleri alınır tabi ki.

İnceleme sonunda imzanın senin elinin ürünü olduğu çıkarsa bono bedelinden faiz ve masraflarla birlikte sorumlu olduğun gibi, ek olarak %40 icra inkar tazminatı yersin. (Kanunda yüzde kırktan az olmamak şartıyla der ama yüzde kırktan fazlasına hükmetmez mahkemeler.)

Kısaca, iyi olmaz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 16 Haziran 2010; 20:23:17 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
14 yıl
Yüzbaşı

Ozellikle gps ile otobanda aracın motorunu kilitleyip Motoru yakmışsın diyerek vatandaştan para alan çete yakalanmıştı

Oto Kiralama Firmasıyla Dolandırıcılık Yapan Çete Çökertildi - Ankara
07 Eylül 2009 Pazartesi 12:01


Reytingler.biz Puan, Reyting, Haber, Yorum, İstatistik, Link
Ankara'da kurdukları araç kiralama firmaları aracılığıyla vatandaşları ve sigorta şirketlerini dolandıran şebekeye yönelik düzenlenen "Hasar" operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı.


ANKARA (İHA) - Ankara'da kurdukları araç kiralama firmaları aracılığıyla vatandaşları ve sigorta şirketlerini dolandıran şebekeye yönelik düzenlenen "Hasar" operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin 7 ay süren takip ve çalışmaları sonucunda bazı kişilerin, kurmuş oldukları araç kiralama firmaları aracılığıyla sahte belge düzenleyerek ve anlaşmalı kazalar yaparak sigorta şirketlerinden haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Şebekenin ayrıca, araç kiralamak isteyen müşterilerden araç kiralama bedelini peşin aldıkları ancak kiralanan aracı müşteriye teslim etmedikleri,

müşterilerden teminat adı altında aldıkları senetleri müşterilere vermeyerek icra takibi başlattıkları, trafik kazası yapan az hasarlı araçların hasar oranını yüksek göstererek sigorta şirketlerini zarara uğrattığını belirlendi. Şebekenin ayrıca kiraya verdikleri araçları GPRS sistemi ile durdurarak arıza görüntüsü verdikleri tespit edildi. Bu yöntemle şebekenin anlaşmalı tamirhanelere aracı götürerek arazının müşteriden kaynaklandığını ileri sürmek suretiyle sözde tamir masraflarını müşteriye

ödettikleri tespit edildi. Ayrıca şebekenin hareket halindeki bir aracı GPRS ile durdurarak kaza yapmasına neden olarak müşterinin hayatını tehlikeye atmaktan bile kaçınmadıkları iddia edildi.

Müşterilerin kredi kartlarından bilgileri dışında fazla çekim yaptığı, müşterilerinin kredi kartı kart numaralarıyla internette bulunan sitelerden alışveriş yaptığı, sahte kimlik düzenlediği belirlenen şebekenin, usulsüzlüklere itiraz eden vatandaşları silah tehdidi ettiği ve bir müşteriye kefil olan bir vatandaşın da çete yüzünden evinden olduğu öğrenildi.

Yapılan tespitlerin ardından mali polisin eş zamanlı düzenlediği 'Hasar' operasyonunda, şebekenin elebaşı olduğu belirlenen Murat İ. ile birlikte Tolga T., Gürhan K., Tahal Işık K., Emrah K., Turhan İ., Mehmet N., Sinan K., Yusuf B., Mehmet A., Emre Ö., Bekir Koray Ç., Fatih S., Tolgahan S., Sezer B., Yalçın Y., Vahit P., ve Ayşe T. isimli zanlılar gözaltına alındı. Zanlılardan Ayşe T. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Zanlılara ait ev, işyeri, oto ve üstlerinde yapılan aramalarda suça konu çok sayıda tarihi-meblağı ve alacaklısı boş borçlunun adı ve imzası bulunan senet asılları, 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet pompalı tüfek, çok sayıda değişik çap ve ebatta fişek, 1 adet sustalı , bir adet sallama tabir edilen bıçak, 5 adet sahte kimlik, çok sayıda araca ait ruhsat fotokopileri, araç kiralama sözleşmeleri, araç GPRS cihazları, suçtan elde edildiği değerlendirilen 36 bin 430 TL, 302 ABD Doları, 325 Euro, sahte

motorlu araç trafik ve tescil belgeleri, ajandalar, değişik firmalara ait kaşeler ve çekler, 2 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet flash bellek ele geçirildi. Sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Ç
12 yıl
Yarbay

Aman kardeşim deli deli iş yapmayın sakın, değil zırttırık kiralık araç, avendor verseler, kafama silah dayasalar o senete imza atmam.
Tecrübe ile sabittir.



E
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc


quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc


quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc


quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

tutar yazsın ne için alıyor arabayı alırda gelmezsen diye niye açık bırakacakki yokmu arabanın kasyosu trafik sigortası zaten yoksa almayın bu aracı

Aracın kaskosu vs filan var ama rent a car şirketi genelde bunlarla uğraşmak istemez. Aracın çalınması halinde uğraş babam uğraş. Yazar senete miktar koyar hicraya oldu bitti. Ömür boyu o borç senin boynunda kalır ödeyene kadar.

Çoğu mahalle arası diğer tabirle tanınmamış,merdiven altı rent a carların mafyavari bir abisi olur,eğer araç çalınırsa öyle ömür boyu sizin parayı vermenizi beklemez yani.
Eğer parayı ödemezseniz abisine şikayet eder,iki tane ayının beline silah takıp kapınıza gönderirler,sonra ev bark satar acil bir şekilde parayı ödersiniz.

Artik eskisi gibi oyle yapilmiyor. Devlet kipirdatmiyor. Ama zaten senet isi daha garanti. 30 bin tl araba. Yazar oraya 60 bin tl pasa pasa odersiniz.senet isi tehlikeli ondam

Daha 2 ay benzer bir olayla karşılaştım,yani hâlâ bu sektörde işini silahla,mafya ile yürüten çok insan var.
Sen bir adamın senetini icraya verirsen ve bu adamın üzerine görünürde bir mal yoksa alacaklı kişi hiçbir şey yapamaz,borçlu olan kişide zaten birşeyimi alamıyorlar diye borcuna sadık kalmaz.
Ama sen bu adamın kafasına silah dayar ve 1 haftaya parayı istediğini söylersen,borçlu ne yapar eder bir haftaya kadar o parayı tamamlar.
İcradan,senetten felan çok daha garanti ve hızlı bir yoldur bu.
Ayrıca o senet üzerine öyle istediği meblayı yazmak o kadar kolay değil,borçlu kişi seneti mahkemeye taşıyıp hükümsüzlüğünü isteyebilir ve hakim alacaklıya mahkemede ''sen bu adama 60 binlirayı neden,nasıl verdin?Ayrıca borçlu bu parayı ne yapmış?Şahit var mı?'' gibi sorular sorar alacaklı borçluya hangi malı,parayı verdiğini kanıtlayamazsa senet hükümsüz kalabilir.


Senette oyle bisey olmaz hocam. Surekli senetle isimiz oluyor bizim. Senete imza attiysan is biter. Adam yazar 100,200 bin tl. Senet hicraya verildiginde itiraz edersen sana derler simdiye kadar aklin neredeydi diye? Zorla imzalatti desen niye gelip sikayetci olmadin? Darp raporun nerede deler? Neye karsilik derselerde elden borc verdim der olay biter. Sen mza attimi senete para odemeyi kabulleniyosun kurtulusun cok zor.

Öyle bir şey olmaz diye bir şey yok arkadaşım.
2002 senesinden beri bir senet davası ile uğraşıyorduk,2010 senesinde dava sonuçlarındı ve dava sonucunda senet üzerinde yazılan tutar bilgisinin borçlunun yaptığı harcamalarda belirlenemediği,alacaklının verdiğini iddaa ettiği malın tespitinin yapılamadığı ve şahit gösterilemediği gerekçesiyle,borçlunun şahitleri dinlenerek senet hükümsüz sayıldı ve tüm icra işlemleri mahkeme kararı ile durduruldu.
Alacaklı temyiz etti ama karar değişmedi.
Yani öyle şey olmaz diye birşey yok,eğer kiralama şirketinin sahibi hangi parayı,malı verdiğini ispat edemezse,borçlu olan kişi ise olayı olduğu gibi ''kiralama yaparken boş senet imzaladığını,arabada hasar olunca senet bölümünün doldurularak icraya verildiğini,aracın kaskosu olduğu halde işleme dokulmadığını'' anlatırsa senetin düşme ihtimali büyük.
Çünkü mahalle arası rent a car firmalarının imzalattığı bu boş senet olayı zaten yasal değil bu nedenle kiralama firmasını sahibi ''ben aracımı verirken senet imzalattım'' diyemez.
Hakim o zaman ''sen niye verdin bu adama bu parayı'' diye sorunca firma sahibi şahitler eşliğinde bir yalan bulup kanıtlayamazsa senetin altındaki imza gerçek olsa bile hakim takdirince senet geçersiz sayılır.
Bu olaylarla ilgili bir ton emsal karar var.

Acikcasi bizde senet isleri ile oldukca ugrasiyoruz ama her defasinda senetleri tahsil ediyoruz mahkemeye is gitsede..

Sahtekarlık yapmıyorsanız senetleri tahsil edebilmeniz normal,benim yukarıda yazdıklarım üçkağıt yaparak senet düzenleyenler veya imza alanlar için.

Sahtekarlik cok sukur yapmiyoruz ama senet islemlerimiz genelde hep mahkemeye gidiyor ve borclu kisiler camura yatmaya calisiyolar.

Alacakli kisi elden borc verdim karsiliginda senet aldim dese is tamam. Sahit bulmakta ne var harclik verdigin iki elemani cagir sahit olsunlar sana.

Bizim davada alacaklı ''ben elden borç verdim'' dedi fakat biz şahit göstererek borçlu olarak görünen kişinin durumunun zaten iyi olduğunu borç almaya ihtiyacı olmadığını bildirdik ve bizim şahitler dinlendi,karşı taraftaki şahıs para ile adam tutmaya çalışmış ama kimse yanaşmamış,zaten eğer para ile adam bulsaydı o da bir şekilde ortaya çıkar yalancı şahitlikten hem şahitlerin hem de şahit gösteren alacaklının başı daha da fazla yanardı.


Sizin is baya uzamis ve sans olmus. Borclu kisinin borc almaya ihtiyaci yok vs gibi sebepler genelde yetersiz. Bir gun 10 dklik bile nakit ihtiyaci olur cunku. Bende bu isler ile ilgileniyorum avukatlarimiz olsun vs senete imza attiysaniz geri donus imkaniniz %95 civari diyolar.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc


quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc


quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc


quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc


quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

tutar yazsın ne için alıyor arabayı alırda gelmezsen diye niye açık bırakacakki yokmu arabanın kasyosu trafik sigortası zaten yoksa almayın bu aracı

Aracın kaskosu vs filan var ama rent a car şirketi genelde bunlarla uğraşmak istemez. Aracın çalınması halinde uğraş babam uğraş. Yazar senete miktar koyar hicraya oldu bitti. Ömür boyu o borç senin boynunda kalır ödeyene kadar.

Çoğu mahalle arası diğer tabirle tanınmamış,merdiven altı rent a carların mafyavari bir abisi olur,eğer araç çalınırsa öyle ömür boyu sizin parayı vermenizi beklemez yani.
Eğer parayı ödemezseniz abisine şikayet eder,iki tane ayının beline silah takıp kapınıza gönderirler,sonra ev bark satar acil bir şekilde parayı ödersiniz.

Artik eskisi gibi oyle yapilmiyor. Devlet kipirdatmiyor. Ama zaten senet isi daha garanti. 30 bin tl araba. Yazar oraya 60 bin tl pasa pasa odersiniz.senet isi tehlikeli ondam

Daha 2 ay benzer bir olayla karşılaştım,yani hâlâ bu sektörde işini silahla,mafya ile yürüten çok insan var.
Sen bir adamın senetini icraya verirsen ve bu adamın üzerine görünürde bir mal yoksa alacaklı kişi hiçbir şey yapamaz,borçlu olan kişide zaten birşeyimi alamıyorlar diye borcuna sadık kalmaz.
Ama sen bu adamın kafasına silah dayar ve 1 haftaya parayı istediğini söylersen,borçlu ne yapar eder bir haftaya kadar o parayı tamamlar.
İcradan,senetten felan çok daha garanti ve hızlı bir yoldur bu.
Ayrıca o senet üzerine öyle istediği meblayı yazmak o kadar kolay değil,borçlu kişi seneti mahkemeye taşıyıp hükümsüzlüğünü isteyebilir ve hakim alacaklıya mahkemede ''sen bu adama 60 binlirayı neden,nasıl verdin?Ayrıca borçlu bu parayı ne yapmış?Şahit var mı?'' gibi sorular sorar alacaklı borçluya hangi malı,parayı verdiğini kanıtlayamazsa senet hükümsüz kalabilir.


Senette oyle bisey olmaz hocam. Surekli senetle isimiz oluyor bizim. Senete imza attiysan is biter. Adam yazar 100,200 bin tl. Senet hicraya verildiginde itiraz edersen sana derler simdiye kadar aklin neredeydi diye? Zorla imzalatti desen niye gelip sikayetci olmadin? Darp raporun nerede deler? Neye karsilik derselerde elden borc verdim der olay biter. Sen mza attimi senete para odemeyi kabulleniyosun kurtulusun cok zor.

Öyle bir şey olmaz diye bir şey yok arkadaşım.
2002 senesinden beri bir senet davası ile uğraşıyorduk,2010 senesinde dava sonuçlarındı ve dava sonucunda senet üzerinde yazılan tutar bilgisinin borçlunun yaptığı harcamalarda belirlenemediği,alacaklının verdiğini iddaa ettiği malın tespitinin yapılamadığı ve şahit gösterilemediği gerekçesiyle,borçlunun şahitleri dinlenerek senet hükümsüz sayıldı ve tüm icra işlemleri mahkeme kararı ile durduruldu.
Alacaklı temyiz etti ama karar değişmedi.
Yani öyle şey olmaz diye birşey yok,eğer kiralama şirketinin sahibi hangi parayı,malı verdiğini ispat edemezse,borçlu olan kişi ise olayı olduğu gibi ''kiralama yaparken boş senet imzaladığını,arabada hasar olunca senet bölümünün doldurularak icraya verildiğini,aracın kaskosu olduğu halde işleme dokulmadığını'' anlatırsa senetin düşme ihtimali büyük.
Çünkü mahalle arası rent a car firmalarının imzalattığı bu boş senet olayı zaten yasal değil bu nedenle kiralama firmasını sahibi ''ben aracımı verirken senet imzalattım'' diyemez.
Hakim o zaman ''sen niye verdin bu adama bu parayı'' diye sorunca firma sahibi şahitler eşliğinde bir yalan bulup kanıtlayamazsa senetin altındaki imza gerçek olsa bile hakim takdirince senet geçersiz sayılır.
Bu olaylarla ilgili bir ton emsal karar var.

Acikcasi bizde senet isleri ile oldukca ugrasiyoruz ama her defasinda senetleri tahsil ediyoruz mahkemeye is gitsede..

Sahtekarlık yapmıyorsanız senetleri tahsil edebilmeniz normal,benim yukarıda yazdıklarım üçkağıt yaparak senet düzenleyenler veya imza alanlar için.

Sahtekarlik cok sukur yapmiyoruz ama senet islemlerimiz genelde hep mahkemeye gidiyor ve borclu kisiler camura yatmaya calisiyolar.

Alacakli kisi elden borc verdim karsiliginda senet aldim dese is tamam. Sahit bulmakta ne var harclik verdigin iki elemani cagir sahit olsunlar sana.

Bizim davada alacaklı ''ben elden borç verdim'' dedi fakat biz şahit göstererek borçlu olarak görünen kişinin durumunun zaten iyi olduğunu borç almaya ihtiyacı olmadığını bildirdik ve bizim şahitler dinlendi,karşı taraftaki şahıs para ile adam tutmaya çalışmış ama kimse yanaşmamış,zaten eğer para ile adam bulsaydı o da bir şekilde ortaya çıkar yalancı şahitlikten hem şahitlerin hem de şahit gösteren alacaklının başı daha da fazla yanardı.


Sizin is baya uzamis ve sans olmus. Borclu kisinin borc almaya ihtiyaci yok vs gibi sebepler genelde yetersiz. Bir gun 10 dklik bile nakit ihtiyaci olur cunku. Bende bu isler ile ilgileniyorum avukatlarimiz olsun vs senete imza attiysaniz geri donus imkaniniz %95 civari diyolar.

Ben avukatlarınız gibi düşünmüyorum çünkü bu senet davasıyla uğraşırken oturduğumuz izle incelemediğimiz senet davası,görüşmediğimiz senet avukatı kalmamıştı neredeyse.
Bu düşen senetlerle ilgili çok emsal karar gördüm o arada,yani bu durum aslında biraz hakimin insiyatifine kalmış ama eğer hakime numara yapmaya çalışırsa alacaklı (sahte şahit,boş senete yazılan mebla v.b.) hakim çoğu zaman bunu anlıyor.
Aslında en temiz en güzel yol hiçbir senet işine bulaşmamak,herhalde bende o dava zamanlarından kalan bir durum var,asla senet ile iş yapmak istemem.
Alacaklı babam olsa bile senete imza atmam,çok sakat bir iş,sonunda kazanan taraf siz olsanız bile maddi,manevi insanı kurutuyor mahkemeler.

Mahkeme olaylari kurutuyor gercekten insani. 2002'den 2010'a kadar surmus dediniz galiba dava. O kisi icin gecen seneler nasil streslidir kim bilir. Bende kolay kolay senete imza atmam veya senet atacagim kisiye bakarim bir. Birsey olmasi durumunda gidip alabilirmiyim senedi elinden diye. Baktim gordum alirm imzalarim o zaman :)



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

bugun arac kiralamak icin boynunda altın zincir sarkan gömleginin 4 dügmesi acık takribi 25 yaşındaki bir arkadaşımıza başvurdum.

2010 model 206 icin 80 tl istedi yalnız boş senede imza atmamı istedi.

ne desek daha dogru olur



E
14 yıl
Yüzbaşı

küçük yerlerin çalışma prensibi maalesef böyle açıkçası boş senede imza atmayı göze alabiliyosan diyebileceğim bişey yok.

büyük bi yerden kiralamanı öneririm bu aralar budget'ın vodafone'a %30 kampanyası da var. bence daha mantıklı bir tercih olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Yarbay

Zamanında bizde attık, ama atmanı tavsiye etmem. Boş senet adı üstünde.



P
14 yıl
Yarbay

A
14 yıl
Yarbay

Bende bi kere kiralama zorunda kalmıştım.Herif kredikartı şifresini ,arkada yazan güvenlik kodunu istemişti.Hemen eve gelip kartı internet kullanımına kapattım.(zaten sanal kartla alış veriş yapıyordum).Zaten 1 ay sonra kartın tarihi geçti yenisi geldi.Allah bunların eline düşürmesin.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
I
14 yıl
Yüzbaşı

Araçla kaza yapmadığınız sürece bir sıkıntı çıkmaz.
Amaaa olur da aracın başına bir iş gelirse adamın elinden en iyi şekilde, aracın tamirde kaldığı süre kiralamış gibi para ödeyerek kurtulabilirsiniz.

Kaza geliyorum demez unutmamak lazım...


Bu mesaja 3 cevap geldi.
D
14 yıl
Yarbay

Başka kiralama şirketi mi yok?Ben o kadar araç kiraladım benden senet isteyen kimseye rastlamadım..



P
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: burak876

Araçla kaza yapmadığınız sürece bir sıkıntı çıkmaz.
Amaaa olur da aracın başına bir iş gelirse adamın elinden en iyi şekilde, aracın tamirde kaldığı süre kiralamış gibi para ödeyerek kurtulabilirsiniz.

Kaza geliyorum demez unutmamak lazım...


Bir senedi (aslında senet değil, bono) imzalayın, bedel kısmını da boş bırakın.

Ardından o bonoyu bana verin.

Suyunuzu sıkacağımdan emin olabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
14 yıl
Yarbay

böyle bişeye girmezdim açıkçası adam kötü niyetli olursa yapmadığı kalmaz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Yarbay

hiçbirşey yapamaz bizzat avukata danıştım bu konuyu ben...ama arabayla bi kaza yapsan yada başına bir iş gelse süründürür resmen seni bu herifler..


Bu mesaja 2 cevap geldi.
P
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: kralkobra_kralkobra

hiçbirşey yapamaz bizzat avukata danıştım bu konuyu ben...ama arabayla bi kaza yapsan yada başına bir iş gelse süründürür resmen seni bu herifler..


Nasıl yapamazmış?



D
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: kralkobra_kralkobra

hiçbirşey yapamaz bizzat avukata danıştım bu konuyu ben...ama arabayla bi kaza yapsan yada başına bir iş gelse süründürür resmen seni bu herifler..


Kötü niyetliyse yapar..Tek bir halde yapamaz,üzerinde hiçbir malvarlığı yoksa..O durumda hiçbir yaptırımı yok çek dahi olsa..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Yarbay

Once arabayi kiralatip sonrada kasti sekilde vurduran esnaf varmidir acaba ?

Arabayida "Zittirin Kaskodan" kaskolayip, exper icin 3 onay icin 4 parca icin 5 yapilmasi icinde serviste 10 gun yatiran onay icin ise 2 gun bekletip cikaran

Adam 80 liraya 2 gun araba kiralamaya giriyor, 3000 lira birakip cikiyor, 10 araba kiralatsan ayda 30.000 lira iyi para

Hele bunu 300 Euroya kiralanan kuponumsu arabalara yaparsan ayda yapar 10.000 euro 10 araba olsa 100.000 euro

Yeni sektor yarattim burada, foruma artik benzinlik mi acayim, modifiye dukkanimi acayim, yetkili servismi acayim diye sormayin


Bu mesaja 1 cevap geldi.