Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
102
Cevap
26778
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Arac kiralama boş senede imza?
C
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

bugun arac kiralamak icin boynunda altın zincir sarkan gömleginin 4 dügmesi acık takribi 25 yaşındaki bir arkadaşımıza başvurdum.

2010 model 206 icin 80 tl istedi yalnız boş senede imza atmamı istedi.

ne desek daha dogru olur



P
14 yıl
Yarbay

C
14 yıl
Yüzbaşı

Ozellikle gps ile otobanda aracın motorunu kilitleyip Motoru yakmışsın diyerek vatandaştan para alan çete yakalanmıştı

http://www.haberciniz.biz/haber/oto-kiralama-firmasiyla-dolandiricilik-yapan-cete-cokertildi-ankara--691649.html

Oto Kiralama Firmasıyla Dolandırıcılık Yapan Çete Çökertildi - Ankara
07 Eylül 2009 Pazartesi 12:01


Reytingler.biz Puan, Reyting, Haber, Yorum, İstatistik, Link
Ankara'da kurdukları araç kiralama firmaları aracılığıyla vatandaşları ve sigorta şirketlerini dolandıran şebekeye yönelik düzenlenen "Hasar" operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı.


ANKARA (İHA) - Ankara'da kurdukları araç kiralama firmaları aracılığıyla vatandaşları ve sigorta şirketlerini dolandıran şebekeye yönelik düzenlenen "Hasar" operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin 7 ay süren takip ve çalışmaları sonucunda bazı kişilerin, kurmuş oldukları araç kiralama firmaları aracılığıyla sahte belge düzenleyerek ve anlaşmalı kazalar yaparak sigorta şirketlerinden haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Şebekenin ayrıca, araç kiralamak isteyen müşterilerden araç kiralama bedelini peşin aldıkları ancak kiralanan aracı müşteriye teslim etmedikleri,

müşterilerden teminat adı altında aldıkları senetleri müşterilere vermeyerek icra takibi başlattıkları, trafik kazası yapan az hasarlı araçların hasar oranını yüksek göstererek sigorta şirketlerini zarara uğrattığını belirlendi. Şebekenin ayrıca kiraya verdikleri araçları GPRS sistemi ile durdurarak arıza görüntüsü verdikleri tespit edildi. Bu yöntemle şebekenin anlaşmalı tamirhanelere aracı götürerek arazının müşteriden kaynaklandığını ileri sürmek suretiyle sözde tamir masraflarını müşteriye

ödettikleri tespit edildi. Ayrıca şebekenin hareket halindeki bir aracı GPRS ile durdurarak kaza yapmasına neden olarak müşterinin hayatını tehlikeye atmaktan bile kaçınmadıkları iddia edildi.

Müşterilerin kredi kartlarından bilgileri dışında fazla çekim yaptığı, müşterilerinin kredi kartı kart numaralarıyla internette bulunan sitelerden alışveriş yaptığı, sahte kimlik düzenlediği belirlenen şebekenin, usulsüzlüklere itiraz eden vatandaşları silah tehdidi ettiği ve bir müşteriye kefil olan bir vatandaşın da çete yüzünden evinden olduğu öğrenildi.

Yapılan tespitlerin ardından mali polisin eş zamanlı düzenlediği 'Hasar' operasyonunda, şebekenin elebaşı olduğu belirlenen Murat İ. ile birlikte Tolga T., Gürhan K., Tahal Işık K., Emrah K., Turhan İ., Mehmet N., Sinan K., Yusuf B., Mehmet A., Emre Ö., Bekir Koray Ç., Fatih S., Tolgahan S., Sezer B., Yalçın Y., Vahit P., ve Ayşe T. isimli zanlılar gözaltına alındı. Zanlılardan Ayşe T. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Zanlılara ait ev, işyeri, oto ve üstlerinde yapılan aramalarda suça konu çok sayıda tarihi-meblağı ve alacaklısı boş borçlunun adı ve imzası bulunan senet asılları, 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet pompalı tüfek, çok sayıda değişik çap ve ebatta fişek, 1 adet sustalı , bir adet sallama tabir edilen bıçak, 5 adet sahte kimlik, çok sayıda araca ait ruhsat fotokopileri, araç kiralama sözleşmeleri, araç GPRS cihazları, suçtan elde edildiği değerlendirilen 36 bin 430 TL, 302 ABD Doları, 325 Euro, sahte

motorlu araç trafik ve tescil belgeleri, ajandalar, değişik firmalara ait kaşeler ve çekler, 2 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet flash bellek ele geçirildi. Sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cezmi33 -- 16 Haziran 2010; 22:38:01 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.