Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
40
Cevap
3550
Tıklama
23
Öne Çıkarma
Cevap: Arabasını resmi serviste tamir ettirenler akılsız mı? (2. sayfa)
D
2 yıl
Yarbay

Ekim ayında gece karanliginda dikkat etmemiştim köpeğe çarptım Allah'tan araç yüksek köpekte alcaktaydi tamponun kosesiyle far arası bı yerden vurdum sadece panjur ve amblem düştü tamponda kaputta herhangi bi hasar çizik dahi yok far ayağı kırık servise gittim tamponu boyariz faribkomple değiştiririz panjur amblem vs tuy deli tramer cikacakti gittim ustama kasko yoluyla yine sadece panjur değişti far ayağı tamir edildi orjinal parça takıldı 2450 lira tramer çıktı işçilik dahil servise görseydim en az 10 15 bin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
2 yıl
Moderatör

aracın aksı filan değişmişse illa ki fiyat kırılır çünkü satılması zor bir araç haline gelmiş ne yazık ki aracınız. O yüzden fiyat kırma çabalarını hoş karşılamanız grekiyor istemeseniz de.



S
2 yıl
Yarbay

adam taş izine bile fiyat kırmaya çalışıyor bu memlekette.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
2 yıl
Yarbay

1 far 1 çamurluk değişti, 33 bin TL çıktı ki bu dediğim 1 sene önce ki olay, şimdi olsa 50 bin yazarlar. Bir aracın servis kaydı varsa, sorgular bakarım. Dışarıda yaptırmak daha sıkıntılı ne olduğu ve ya ne koydukları belli değil.



A
2 yıl
Yarbay

Arkadaşım 2012 Toyota ile geçen sene kaza yaptı. Sadece tampon ve sol far değişti. Kaputta boya bile yok. 8 bin tuttu. Hersey simdi 2-3 katı. Bugün olsa 16 binden asagi çıkmazdı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @cnyttt
T
2 yıl
Yüzbaşı

Son cümlenize kadar çok doğru. Son cümle, herkesin dilinde olan yalnız işin içine nefis ve bencillik girdiği için çok büyük bir kesimin bende dahil başaramadığı bir durum. Alırken ucuza alıp satarken satılabilecek en yüksek fiyata satmaya çalışmak hemen hemen her insanda olan bir durum. Eskiden böyle değildi durum yalnız, bir malı satarken genelde alınan fiyatın altına satılırdı kullanım ömründen gittiği için. Ama zamanla hem ekonomik koşullar, hem bizlerin hırsı şu anki durumlara gelmemize neden olan etkenlerden oldu.




Bu mesajda bahsedilenler: @Rokie T
D
2 yıl
Teğmen

Evet Akılsız... Hem de damıtılmış...



F
2 yıl
Yarbay

Park ederken sokakta duran araca çarptık, sol arka stop farı 50 kuruş büyüklüğünde kırılmıştı, onun dışında bende hasar yoktu.
Gittim kasko aracılığı ile yetkili servisten değiştirdim 3 yıl önce 5 bin TL. hasar kaydı çıkmıştı.
Şimdi sanırım 10-15 bin tutar. Servis kayıtlarım mevcut, bunun için fiyat kıran adama aracımı satmam! muhatap da olmam! Gitsin başkasından araç alsın.
Bütün iş ve işlemlerimi yetkili serviste yaptırırım, sanayi ustalarıyla işim olmaz!



B
2 yıl
Yarbay

Yetkili servislerde herşeyin tertemiz kusursuz yapıldığını zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Yetkili servisin kaliteli bir özel servisten daha iyi yaptığı sadece fiyatı abartı seviyede şişirmek o kadar. Tabiki sanayideki merdiven altı dükkanlara yaptırmayın ama yetkili servislere giren araçların sağlam parçalarının yerine az ömrü kalmış parçaların takıldığını çok gördük.

Yetkili servisler evet maliyetli ayakta durması, masrafları çok vs de çekici vuran ustanın o sırada içtiği bir bardak suyu bile neredeyse faturaya yansıtmadığı kalıyor. Kaporta hasarlarında bir yığın sağlam parça gereksiz yere değiştirilip, sonra başka arabaya kullanılıyor mu bilinmez! depoya kaldırılıyor.



F
2 yıl
Yarbay

Aracıma 3 kez vurdular, kazalar hafifti işte birinde ön sol far değişti, birinde sol arka stop değişti felan hepsini de yetkili serviste karşı tarafın trafik sigortasından karşılanacak şekilde yaptırdım. Nedeni de basit; aracıma nasılsa bir gün satıcam diye değil araca ömrünün yeteceği son kilometreye kadar binecekmişim gibi yaklaşıyorum. Yok tramerde gözükecekmiş de, e görünsün arkadaşım ben neden kendi aracıma orijinal onarım yerine merdiven altı sanayi işi yaptırayım sırf bir gün birine kakalama imkanım olursa diye. Zaten kaskoyu bile sırf bu nedenle yaptırıyorum yarın bir gün yine vuran olursa onun zorunlu trafik sigortasının götüreceği sanayide iş bilmez bir ustaya düşmeyelim diye.

Yetkili servisler de melek değil demiş yukarıdaki arkadaş, evet bu tür üçkağıt peşinde olanlar da var ama bu her sektörde her meslek kolunda yaşanabilecek bir durum. Yine de genelinin kötü olduğu anlamına gelmez, sanayide ise yine geneli olarak konuşuyorum tam tersi bir durum söz konusu.



İ
2 yıl
Yarbay

30 bin hasar kayıtlı, hasarı serviste yapılmış araç aldım. Araç serviste yapıldığı için daha rahat aldım.

Serviste yapılan hasarda sadece hasarın hangi yıl olduğuna bakarım. Şu anki piyasada 50 bin tl servis hasarlı araç çok normal bir durum. Önden kazada iki far, tampon vs girmi mi için içine bu fiyatlar normal.

Bir de 50 bin lira dediğimiz 1 milyonluk arabanın % 5'i ediyor. Yani 3-5 sene evvel 200 bin liralık arabada 10 binlik hasar gibi düşünün.



A
2 yıl
Yarbay

Cok basit bir konu var,

Bir cok on camurluk degisen kazada aslinda direksiyon kutusunun da degismesi gerekiyor.

Direksiyon kutusunu, yetkili servis disinda degisen pek yok.

Peki bu direksiyon kutusu bir gun yolda arizalansa ve kaza yapsaniz sonuc ne olacak ?

Sanayiye goturen adam sunu der , ben ustama yaptirayim zaten pek birsey yok.
Ama sonra sol tekerlek 2cm geride kalir, duzen tutmaz, direksiyon duz olmaz vs vs. Sonra da kazali artik bunu satalim der.

Bunu yapanlar da BMW Mercedes jaguar Landrover vs gibi luks segment kullanicilari genelde.

Salincak degisecek mesela, aman birsey olmaz duzelir diyen gordu bu gozler. Araci tekerlege baglayan temel unsur olur kendisi.mukavemet nedir diye sorsan mukavva ile karistiracak adamlar ne arabalara biniyor...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 1 Haziran 2022; 12:49:18 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: codeThoreau


1
2 yıl
Yarbay

ne kadar trameri olursa olsun yetkili serviste yapılmış, değişen parça listesi içinde kritik gözüken bir kalem olmayan aracı, sanayide ne yapıldığı belli olmayan ama trameri düşük araçtan çok daha tercih edilirdir bana göre.

hatta far tampon radyatör vs yetkili serviste değişmişse o araba değer kazanmıştır benim nezdimde.



G
2 yıl
Yarbay

Arkadan vurduğunda aks değişti diyor da arka da aks yok salıncak değişmiştir demek ki bağımsız süspansiyonlu bir araba.

Salıncak değiştiyse veya araba AWD-RWD-4WD çekiş ise, büyük kazası var demektir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cnyttt
M
geçen yıl
Binbaşı

Ben zaten trameri yüksek araba alıyorum hem ucuz oluyor hem de serviste yapılmış oluyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >