F

Yarbay
13 Mart 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
13 üye
Görüntülenme (?)
394 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
F
6 ay
HP 15.6\" i3-1315U 8gb 256 SSD Laptop 10.999TL
Gündelik işler için dizüstü bilgisayar arıyorsanız 13. nesil i3 işlemcili HP laptop bugün ekstra indirimle 10.999TL'ye düştü. Bu sabaha kadar zaten indirimde 12.000TL seviyesindeydi ki en yakın fiyatlı i3-1315U işlemcili laptop 15.000TL seviyelerinde. Özellikleri şu şekilde:

İşletim Sistemi: FreeDOS 3.0 
İşlemci ailesi: 13. Nesil Intel® Core™ i3 işlemci
İşlemci: Intel® Core™ i3-1315U (Intel® Turbo Boost Teknolojisi ile 4,5 GHz'e kadar, 10 MB L3 önbellek, 6 çekirdek, 8 iş parçacığı)
Yonga kümesi: Intel tümleşik SoC
Grafik: Tümleşik, Intel UHD Grafik Kartı
Bellek: 8 GB DDR4-3200 MHz RAM (1 x 8 GB) (3200 MT/s'ye varan aktarım hızları.) 
Dahili Depolama: 256 GB PCIe® NVMe™ M.2 SSD
Ekran: 39,6 cm (15,6 inç) diyagonal, FHD (1920 x 1080), mikro kenarlı, yansımasız, 250 nit, %45 NTSC, TN panel
Ekran-gövde oranı (hoparlörler olmadan): %85
Minimum boyutlar (G x D x Y): 35,98 x 23,6 x 1,86 cm 
Ağırlık: 1,59 kg 
Pil türü: 3 hücreli, 41 Wh Lityum iyon polimer
Pil ömrü: 7 saat 45 dakikaya kadar
Pilin yeniden şarj edilme süresi: (Hızlı pil şarj etmeyi destekler) 45 dakikada yaklaşık %50
Kablosuz: Realtek Wi-Fi 6 (1x1) ve Bluetooth® 5.3 kablosuz kart (Modern Bekleme Durumu (Bağlı))
Ürün rengi: Kömür grisi
Klavye: Sayısal tuş takımı içeren tam boyutlu, jet siyahı klavye
Web kamerası: Zamansal gürültü azaltma ve tümleşik çift dizi dijital mikrofonlu HP True Vision 720p HD IR kamera
Ses özellikleri: Çift hoparlör
İşaret aygıtı: HP Imagepad
Bağlantı Noktaları:
1 USB Type-C 5 Gbps veri aktarım hızı (yalnızca veri aktarımını destekler ve cihaz şarj edilmesini veya harici monitörleri desteklemez)
2 USB Type-A 5 Gbps veri aktarım hızı; 1 AC smart pin; 1 HDMI 1.4b; 1 birleşik kulaklık/mikrofon
Güç kaynağı türü: 45 W Akıllı AC güç adaptörü


< Resime gitmek için tıklayın >


Kabaca özetlemek gerekirse işlemcisi hariç diğer özellikleri bu fiyat için standart sayılır. Ram'i resmi sitesinde "yerleşik" olarak değil de "1x8gb" olarak tanımlandığı için arttırılabilir olduğunu düşünüyorum. Ekran %45 NTSC renk desteğine sahip, direkt izlerken fark etmeyebilirsiniz belki ama örneğin bir cep telefonu ekranıyla yanyana koyduğunuzda renklerin biraz soluk kaldığı görülebilir. Öte yandan bu hal maalesef 25.000TL'lik laptoplarda bile standart olarak karşılaşılan bir durum maalesef. Dahili ethernet portu bulunmuyor ama USB'den adaptörle bu tür bir özellik eklenebilir. Cihazda kart okuyucu veya bir optik sürücü de haliyle bulunmamakta.

Edit: Satış sitesi HP 15 Dizüstü Bilgisayar, 15,6 inç, Intel Core i3-1315U, 8 GB Ram, 256 GB SSD, FreeDOS, Kömür Grisi, 88T67EA : Amazon.com.tr: Bilgisayar
F
8 ay
Adobe Photoshop Elements 2024 - 170TL
Normal şartlarda Adobe'nin resmi sitesinde 100$ (yaklaşık 2900TL) fiyatla satışa sunulmakta ama black friday indirimiyle 60$'a (yaklaşık 1750TL) inmiş durumda. Oysa aynı yazılım Microsoft Store'da da TL üzerinden ve oldukça uygun bir fiyata; sadece 169,5TL olarak satışta. Bu indirim 9 gün daha sürecekmiş, ihtiyacı olan kaçırmasın derim. Gerçi sonrasında da 283TL'ye çıkacakmış fiyatı.

Yazılıma gelince, Photoshop'un hafif kırpılmış sürümüdür. Yeni başlayanlar için otomatik işlemlerin yanında ileri seviye kullanıcılar için Photoshop'un pro sürümünü aratmayacak elle düzenleme araçları ve fotoğraflar için Adobe RAW editör gibi özelliklerle geliyor. Photoshop gibi aylık ödeme değil, KALICI LİSANS fiyatıdır.

Windows'ta yüklü olan Microsoft Store üzerinden satın alabilirsiniz:
https://apps.microsoft.com/detail/adobe-photoshop-elements-2024/9NH55BF6LR3T?hl=tr-tr&gl=US
F
2 yıl
Philips SHL3565BK Hi-Res Kablolu Kulaklık 249TL
Yüksek ses kalitesine sahip bir kulaklık arayanlar için kaçırılmaması gereken bir kulaklık. 2017 yılında 235TL'ye almıştım, yırtılan pedlerini değiştirmek için nette araştırma yaparken hala satıldığını gördüm ve parça alıp tamir edeceğime hemen yenisini sipariş verdim. Artık üretilen bir model değil maalesef, büyük ihtimalle depoda kalan son ürünler. Öte yandan özellikleri müthiş:

Tip: Kablolu, DJ monitör
Hi-Res Audio desteği: Mevcut
Dahili Mikrofon: Mevcut
Frekans tepkisi: 7 - 40.000 Hz
Empedans: 16 Ohm
Mıknatıs tipi: Neodimyum
Maksimum güç girişi: 2,2 W
Hassasiyet: 104 dB
Hoparlör çapı: 40 mm

https://www.philips.com.tr/c-p/SHL3565BK_00/mikrofonlu-kulaklik

< Resime gitmek için tıklayın >

https://www.hepsiburada.com/philips-shl3565bk-00-mikrofonlu-siyah-kulakustu-kulaklik-p-BD803386?magaza=Nethouse
F
2 yıl
İşlemcilerde Yeni Açıklar
Son yapılan güvenlik araştırmaları sonucunda nerdeyse tüm yeni işlemcilerde yeni açıklar bulunduğu tespit edilmiş. Açıklar ve etkili oldukları mimariler şu şekilde:

SQUIP: AMD Zen 1, 2 ve 3 serisi ve Apple M1 işlemciler (M2 hakkında şimdilik bir açıklama yok)
ÆPIC: Intel 10. 11. ve 12. jenerasyon işlemciler

Araştırmacıların ÆPIC için "hassas verileri mimari olarak ifşa edebilen ilk CPU hatasıdır" şeklindeki açıklaması oldukça ilginç. Öte yandan açıklar sistemi ele geçirmeden ziyade CPU tarafından işlenen verinin okunması şeklinde çalışmakta.

Execution Unit Scheduler Contention Side-Channel Vulnerability on AMD Processors | AMD
INTEL-SA-00657
F
3 yıl
Samsung UR55 28\" 4K IPS (LU28R550UQMXUF)
Uzun süredir başta fotoğraf düzenleme ve film izleme amaçlı geniş renk gamı destekli, arada oyun da oynatacak uygun fiyatlı bir 4K monitör arıyordum. Geçenlerde denk geldiğim bir kampanya sonrası tercihim Samsung UR55 oldu.
< Resime gitmek için tıklayın >
Monitörün teknik özellikleri şöyle:

Ekran Boyutu: 28" (71cm)
Çözünürlük: 3.840 x 2.160 piksel (4K)
Panel Tipi: IPS
Yenileme Hızı: 60Hz
Tepki Süresi: 4ms (GTG)
Panel Renk Derinliği: 10bit (8bit+FRC)
Renk Desteği: 1 milyar renk
Renk Gamı: %90 DCI-P3 (~%120 RGB)
HDR (Yüksek Dinamik Aralık): HDR10
FreeSync: Var (40-60Hz)
En / Boy Oranı: 16:9
Parlaklık (Tipik): 300cd/m2
Statik Kontrast Oranı: 1.000:1(Tip.)
Dinamik Kontrast Oranı: Mega ∞ DCR
İzleme Açısı (Y/D): 178° / 178°
Ekran Düzlemi: Kavissiz, düz ekran
Ekran Çerçevesi: 3 kenar sınırsız
Etkin Ekran Boyutu (mm): 620.92(Yatay) * 341.28(Dikey)
Bağlantı Noktaları: 2 adet HDMI 2.0, 1 adet DP 1.2
Fabrika Kalibrasyon: Mevcut, ortalama Delta E 2,5-2,7 arası
Stant: Eğim destekli sabit tip
Kutu içeriği: Adaptör, HDMI 2.0 kablosu

Renkler konusunda oldukça iyi. Hem çözünürlük hem de renk bakımından daha önce çektiğim fotoğrafları Full HD bir monitörde hiç tam kapasitesiyle görmemişim dedirtecek seviyede bir farkla karşılaştım. Tabi renk demişken kutu içinden çıkan HDMI kablo ile kayıpsız 10bit görüntü alamıyorsunuz, bunun için ayrıca bir DP kablo alıp onunla bağlantı kurmak şart. HDR olarak, VESA destekli gerçek bir HDR'a sahip olmadığını biliyordum, bence giriş seviyesi bir HDR'a sahip ama özellikle konsol oyuncuları yorumlarında çok kullanışlı bulduklarını belirtmişler. HDR uyumlu filmlerle denediğimde katkısı güzel. Yine de HDR'ı sadece kullanılacağı zaman açmakta fayda var, öteki türlü renkler soluklaşabiliyor masa üstünde. IPS panele sahip olduğu için ışık sızması vb etkiler maalesef mevcut, ayrıca özellikle karanlık sahnelere sahip filmlerde IPS'lerin genel sorunu olan zayıf siyahlar kendisini belli ediyor.

Oyunlarda herhangi bir gecikme, ghosting vb yaşamadım. Öte yandan 4K oyun gerçekten farklı bir dünya ama elimdeki RX 570 4gb yetersiz kaldığı için oyunları genellikle 1-2K arası ayarlarla çalıştırıyorum. oyunlar genellikle RGB destekli olduğu için bazı renkler aşırı doymuş gösterilebiliyor, örneğin kırmızıyı ayarlara girip biraz kısmak zorunda kaldım.

Yakında güncellenecektir...
F
4 yıl
Ücretsiz Microsoft Hyper-V Server ile NAS kurulumu
NAS sistemleri her ne kadar ağ üzerinden dosya paylaşımı konusunda oldukça kullanışlı olsalar da oldukça pahalı sistemler. Yine de eldeki eski donanımları kullanarak ve ücretsiz NAS işletim sistemleri kurarak çok daha uyguna bu tür bir sistem kurulabilir. Ücretsiz NAS işletim sistemleri olarak FreeNAS, Nas4Free gibi Linux bazlı sistemler oldukça popüler ama eğer evinizdeki Windows yüklü masaüstü bilgisayarınızla uyumlu çalışacak basit bir dosya yedekleme / paylaşım sistemi kurmak istiyorsanız Windows bazlı bir alternatifimiz de mevcut: Microsoft Hyper-V Server.

Hyper-V Server aslen Microsoft Server ailesinin en kırpılmış versiyonu ama bunun çok güzel iki avantajı var, oldukça düşük donanım gereksinimlerine sahip olması ve tamamen ücretsiz olması. Donanım gereksinimi demişken önerilen en düşük sistem kabaca şu şekilde:

64bit 1.4Ghz CPU, 512mb Ram, 8gb HDD veya USB bellek
Tabi ek olarak Gigabit Ethernet bence şart, eski donanımlarını kullanmak isteyenlerin en azından bir PCI veya PCI-E Gigabit etnernet adaptör kartı almasını öneririm.

Tabi bu kadar düşük donanım seviyesinin bir bedeli de var, Hyper-V Server saat ayarları, kayıt defteri vb 5-6 ufak uygulama dışında hiçbir grafik kullanıcı arabirimine sahip değil, her şey komut satırından yürütülüyor. Öte yandan bunun da bir çözümü var ve ev masaüstü bilgisayarımıza kuracağımız Windows Admin Center ile uzaktan her türlü ihtiyacımızı karşılayabiliyoruz.

Kurulum için ihtiyaç duyulan ISO ve dosyaları şu sitelerden indirebilirsiniz:

https://www.microsoft.com/en-us/evalcenter/evaluate-hyper-v-server-2019
https://www.microsoft.com/tr-tr/cloud-platform/windows-admin-center
https://rufus.ie/

Normal şartlarda ISO’yu boş bir DVD’ye yazıp onunla mevcut HDD’lerden birine direkt kurulum da yapabilirsiniz ama benim gibi her diski bağımsız kullanmak isteyen ve bir Sata portunu bile işletim sistemine ayırmak istemeyenler Rufus’u kullanarak ISO’yu direkt kurulmuş ve çalışabilir Hyper-V Server olarak USB belleğe aktarabilirler. Bunun için Rufus ayarlarında ISO’yu seçtikten sonra Yansıma Seçeneği “Windows to Go” olarak seçilmeli. EFI BIOS desteklemeyen eski bir anakart için Disk Bölüm Düzeni de “MBR” olarak seçilmeli. Başlat’ı tıkladığınızda Rufus bir dosyanın eksik olabileceği şeklinde bir uyarı verebilir ama bunu gözardı edebilirsiniz çünkü bu hata daha eski bir ISO dosyası için.

< Resime gitmek için tıklayın >

BIOS’ta Boot seçeneğinde, hazırladığımız USB belleği ilk boot edilecek kaynak olarak ayarladıktan sonra sunucumuzu açtığımızda Hyper-V Server birkaç kez donanım algılaması ve kurulum işlemi gerçekleştirecek, bu esnada birkaç kez yeniden başlayabilir. Kurulum bitmeden önce bir Admin şifresi vb bilgiler istenecektir, bunları uygun şekilde girmeniz gerekiyor. Sonrasında ekrana aşağıdaki komut satırı geliyor:

< Resime gitmek için tıklayın >

Sunucumuzun ana ayarlarını bu ekran üzerinden yapıyoruz. Asıl masaüstü PC’mize bağlanabilmek için 2 seçeneğimiz bulunmakta; domain veya workgroup üzerinden. Workgroup kullanmak hem daha kolay hem de masaüstü PC’yi domain bazlı güvenlik ayarlarına boğmamak için şart. Sonrasında sunucumuzu tanımlayan bir bilgisayar adı belirtmeliyiz (2. seçenek) ki bu işlem sunucunun yeniden başlatılmasını gerektiriyor. Dosya paylaşımını kullanabilmek için öncelikle bu menüden 14’ü girerek asıl siyah komut satırına dönmeli burada şu komutu girerek dosya ve yazıcı paylaşımını etkin hale getirmeliyiz:

netsh advfirewall firewall set rule group="File and Printer Sharing" new enable=Yes

Artık klasör paylaşımı ve kullanıcılara erişim izinleri için “net share” komutunu kullanabilirsiniz ama bu tür işlemleri daha sonra masaüstü PC’den Windows Admin Center ile yapmanızı öneririm, çok daha kolay. Siyah komut satırından mavi sunucu ayar satırına gelmek için komut satırına sconfig yazıp enter’a basmanız yeterli.

Sunucuyu her başlattığımızda bizden şifre girmemiz istenmesin diye kayıt defterinde birkaç ayar eklememiz gerekiyor (UYARI: Kayıt defterini daha önce kullanmadıysanız bilen birinden yardım almanızı öneririm çünkü yanlış yapacağınız bir işlem sunucuyu çalışmaz hale getirebilir) Öncelikle komut satırından Regedit yazarak gireceğimiz kayıt defteri yöneticisinde şu başlığa gitmeliyiz:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon altında eğer yoksa üç adet yeni String Value eklememiz gerekiyor:

DefaultUserName (Eğer yeni bir kullanıcı belirtmediysek administrator girmemiz yeterli)
DefaultPassword (Kurulum esnasında belirttiğimiz Admin şifresini giriyoruz)
AutoAdminLogon (1 olarak giriyoruz)

Ayarları kaydedip sunucumuzu kapatıp açtığımızda bizden artık şifre istemeyecek, artık klavye ile monitör kablosunu sistemden sökebiliriz. Bundan sonra sunucumuza uzaktan bağlanacak ve tüm ayarlarımızı uzaktan yapacağız.

Sunucumuzu uzaktan yönetmek için masaüstü PC’mize Windows Admin Center kurmamız gerekiyor. Kurulum esnasında bizden port belirtmemiz istenecek ama kutuda zaten girilmiş olan uygun bir port olacak, bu sayfadaki ayarları değiştirmeden devam ediyoruz. Kurulum bitip de WAC’i ilk çalıştırdığımızda internet tarayıcımız açılacak, ilk açılışta bizden bir sertifika seçmemiz istenecek. Sunulan sertifika listesinden “Windows Admin Center Client” olanı seçmelisiniz yoksa tarayıcı istenen bağlantıyı kuramaz. WAC sayfası açıldığında kullanılabilir PC ve sunucular listesi karşımıza çıkıyor, bu sayfada +EKLE kısmına tıklayarak açılan pencerede Windows Server’ı seçiyoruz. Bizden sunucunun adını girmemiz istenecek, buraya sunucuyu ilk açtığımızda mavi DOS ekranında belirttiğimiz sunucu adını girmeliyiz, sonrasında da admin ve şifresini girmemiz yeterli. Artık sunucumuzu masaüstü PC’den istediğimiz şekilde kontrol edebiliriz. İlk olarak sol kısımdan Depolama ayarlarına giderek NAS sürücümüzde ağa açmak istediğimiz klasörleri belirlemekle başlayabiliriz. Cihazlar kısmına gözatmayı da unutmayın, sürücüsü yüklenmemiş veya sonradan yüklemek isteyeceğiniz tüm donanımlar burada gösterilmektedir. Sunucumuzu kapatma işlemini de Genel Bakış sekmesi altından yapabilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >

WAC kurulumu ile ilgili detaylı anlatım ve ekran görüntüleri için şu bağlantıya gözatabilirsiniz (İngilizce):
https://docs.microsoft.com/en-us/windows-server/manage/windows-admin-center/use/get-started

Benim kurduğum sistem; bugüne kadar yıllardır devamlı içini değiştirerek kullanmakta olduğum 5-6 harici HDD'nin yarattığı karmaşayı engellemek ve daha basit bir şekilde bunları derli toplu kullanma ihtiyacından kaynaklanmaktaydı. Dolayısıyla ağ üzerinden bu 5-6 HDD'ye yeterli hızda erişmek işimi görüyor. Tabii ki aranızda NAS demişken RAID, vb çok daha detaylı sistemler kurmak isteyenler de olabilir. Normal şartlarda Hyper-V Server'a bu tür detaylı kurulumlar da yapabilirsiniz ama bu biraz da kullanacağınız anakart modeline, daha doğrusu uygun sürücüleri bulup bulamayacağınıza bağlı.
F
5 yıl
WD Elements 8tb 898TL
Geçtiğimiz cuma en düşük 999TL'ye inmişti fiyatı, şimdi 100TL daha indirime girmiş ama fiyatının bundan daha fazla ineceğini sanmıyorum. Bu nedenle yüksek kapasiteli depolama alanına ihtiyaç duyanlar kaçırmasın.

Bu arada bu harici disklerin içinden genellikle beyaz kapaklı WD HDD'ler çıkmakta ama aslında onlar da Helium'lu Red serisi NAS diskler. Bu disklerin bir güzel yanı da Seagate'in yüksek kapasiteli HDD'lerinde kullandığı SMR teknolojisini değil de çok daha iyi olan PMR yazma teknolojisini kullanıyor olmaları. İnce bir işçilikle kasasına zarar vermeden HDD'yi sökerek kasa içinde de kullanabilirsiniz. Bazı sistemlerde bu diskler BIOS tarafından görülmeyebilir ama basit bir ara kablo ile bu da halledilebiliyor.


quote:

https://www.hepsiburada.com/wd-elements-8tb-3-5-usb-3-0-tasinabilir-disk-wdbwlg0080hbk-eesn-p-HBV00000F1V7W?magaza=Hepsiburada
F
5 yıl
Samsung Galaxy Tab A SM-T290 8 2019
Samsung Galaxy Tab A SM-T290 8 2019

< Resime gitmek için tıklayın >

İşletim Sistemi: Android 9.0 Pie
CPU: Qualcomm Snapdragon 429, 4 çekirdek, 2Ghz
GPU: Qualcomm Adreno 504
RAM: 2gb
Ekran: 8", 16:10, 1280x800p, 189 PPI, kapasitif çoklu dokunmatik, TFT, parlak ekran
Kapasite: 32gb eMMC (Açılışta kullanılmaya hazır 21gb)
Kulaklık Girişi: 3.5mm
Kart Desteği: 512GB'a kadar microSD
WiFi: 802.11 a/b/g/n 2.4+5GHz
Bluetooth: 4.2
USB: 2.0 micro
GPS: GPS, Glonass, Beidou, Galileo
Arka kamera: 8mp, flaşsız, autofocus
Ön Kamera: 2mp, flaşsız
Video Kayıt: 1920x1080p, 30fps
Pil: 5100 mAh Lithium-Polymer
Diğer: İvmeölçer, Işık Sensörü
Hoparlör: Gövdenin alt kısımda 2 adet
Boyutlar: 210 x 124.4 x 8mm
Ağırlık: 346g
Gövde: Metal arka kapak, plastik çerçeve
Renk: Gümüş, siyah

Fiyat: Bulabildiğim en uygun fiyat Vatan'da 599TL.

Uygun fiyata giriş seviyesi bir tablet ararken denk geldiğim bir modeldi. 500TL civarlarında bile 1gb ram'li 16 hatta 8gb kapasiteli tabletlerin satıldığı bir piyasada yeni bir modelin bu fiyattan satılmasına şaşırdım açıkçası. SM-T290 temmuz 2019'da piyasaya sürülmüş. Bu fiyat seviyesindeki rakiplerine göre birçok artısı bulunmakta; başlıcaları GPS, 5100 mAh pil, 32gb dahili hafıza, Android 9 Pie ve çift tıklayarak ekran açma. Tableti internetten araştırdığımda denk geldiğim incelemelerde olumsuz olarak bahsedilen tek yanı ekranın IPS modellere göre bir tık soluk olmasıydı. Samsung ekranı sadece TFT olarak tanımlamış başka bir özelliğini belirtmemiş ama görüş açıları olarak IPS'ten bir farkını göremedim, renkler de korktuğum şekilde soluk, vb değil. IPS ekranlı telefonumla aynı fotoğrafa yanyana baktığımda bir fark göremiyorum hatta beyaz dengesi daha iyi diyebilirim.

Tableti ilk açtığımda ayarlardan baktığımda kullanılabilir boş alan olarak 21gb gösterilmekte. Genel performansı (internete girmek, video izlemek) bakımından herhangi olumsuz yönle karşılaşmadım. Henüz oyun kurma ve deneme imkanım da olmadı ama zaten oyun olarak mobilde fazla takılan biri de değilim, Carmageddon, GTA felan bir iki oyun kaldırsın yeterli.

Güncellenecektir...
F
5 yıl
Intel OneAPI, World of Tanks\u0027e Ray Tracing Getiriyor
Intel'in OneAPI Rendering Toolkit hizmeti sayesinde çok yakında World of Tanks adlı oyunda DirectX 11 ve üzeri destekleyen her GPU için (markadan bağımsız) Ray Tracing gölgeleri eklenecek. Hatırlanacağı üzere RT gölgeleriyle ilk olarak Tomb Raider serisinin son oyununda karşılaşmıştık. World of Tanks'in resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre yakında yayınlanacak yama ile gelecek bu yeni özellik sadece direkt güneş ışığı altındaki aktif tanklarda görülebilecek. Efekt aktif hale getirildiğinde ne kadarlık bir performans kaybı yaşanacağı henüz belirtilmemiş.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Öte yandan NVidia'dan konuyla ilgili ilk tepkiler de gecikmemiş. NVidia CEO'su Huang, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Intel'in OneAPI yaklaşımını gerçekçi bulmadığını belirtmiş ve eklemiş "programcılık, Powerpoint sunumu hazırlamak kadar kolay değildir".
https://www.pcgamesn.com/nvidia/intel-one-api-jen-hsun-huang
https://www.dom1n.com/newsy/ray-tracing-w-world-of-tanks/https://worldoftanks.eu/en/news/general-news/wargaming-fest-2019/https://www.pcgamesn.com/intel/ray-tracing-world-of-tanks
F
5 yıl
Windows 10 1903 Creative Beta Sürücüsü
Windows 10 1903 sürümünde çalışmayan Creative X-Fi serisi çeşitli kartlar için beta sürücü yayınlandı. Henüz resmi sitede duyurulmasa da Sound Blaster Reddit sayfasında Creative temsilcisi tarafından açılan konuda beta sürücünün indirme linki de bulunuyor. Sürücüyü şu adresten indirebilirsiniz:
https://creative.box.com/s/fxzp6tmp6nzxrzao7faknmt7b0oc6a4t

Detaylı bilgilendirmeler de söz konusu sayfadan devam ediyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.