Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 16 misafir, 3 mobil kullanıcı
28608
Cevap
1410647
Tıklama
73
Öne Çıkarma
Apple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max [ANA KONU]
S
9 ay
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Önemli uyarı: Apple iPhone 15 Pro Max ve iPhone 15 Pro konusunda cihazlar harici konuşan ve kötüleyenler, trollük yapanlar, konu harici; reklam, atışma, sataşma ya da kavga çıkaranlara konu içerisinde itibar etmeyiniz ve Şikayet Et butonunu kullanınız. Tarafsız ve keyifli bir konu olması adına, bu konu başlığı altında yapılan tüm yorumlar kullanıcılar ya da cihazı almayı düşünenler için olup bu yönde hassasiyet göstermeniz önemle rica olunur.


Apple iPhone 15 / 15 Plus [ANA KONU]'su için:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156758621

Kılıf ve Aksesuar Tavsiyeleri [ANA KONU]'su için:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/153217040

iPhone Fotoğrafçılığı [ANA KONU]'su için:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156792658

Apple Türkiye Sipariş ve Stok Takip [ANA KONU]'su için:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/151123416

Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU]'su için:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/153858653

< Resime gitmek için tıklayın >


Apple, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleri; güçlü ve hafif titanyum tasarım, yeni konturlu kenarlar, yeni bir Eylem düğmesi ve kamerada güçlü gelişmelerin yanı sıra ileri seviye performans ve mobil oyunlar için A17 Pro çip ile sunuluyor
Havacılık ve uzay sınıfı titanyum tasarımıyla güçlü fakat hafif bir yapıya sahip olan iPhone 15 Pro serisi, Apple’ın bugüne kadarki en hafif Pro modellerini içeriyor. Konturlu kenarlara sahip olan yeni tasarım, özelleştirilebilir Eylem düğmesi sayesinde kullanıcıların iPhone deneyimlerini kişiselleştirebilmelerini sağlıyor. Kameradaki güçlü gelişmeler, yedi profesyonel lense eşdeğer özelliklerle olağanüstü görüntü kalitesini mümkün kılıyor. Şimdi daha gelişmiş olan 48 MP Ana kamera sisteminin varsayılan yeni 24 MP süper yüksek çözünürlük seçeneği, Odak ve Derinlik Denetimi ile yeni nesil portre çekimi, Gece modu ve Akıllı HDR özelliklerinde iyileştirmeler ve yalnızca iPhone 15 Pro Max’te bulunan yepyeni bir 5 kat Telefoto kamera bu özellikler arasında öne çıkıyor. A17 Pro, yeni nesil oyun deneyimlerini ve profesyonel düzeyde performansı mümkün kılıyor. Yeni USB-C konnektör, USB 2’den 20 kata kadar daha hızlı olan USB 3 ile süper güçlere sahip. Üstelik yeni video formatlarıyla birlikte, daha önce mümkün olmayan güçlü profesyonel iş akışlarında çalışma imkanı sağlıyor. iPhone 15 Pro serisi, Apple’ın yenilikçi uydu altyapısından yararlanan uydu ile Yol Yardımı Desteği ile telefon şebekesi dışındaki bir yerde aracıyla sorun yaşayan kullanıcıların yardım çağırabilmelerini sağlıyor.


iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, dört yeni ve göz alıcı renk seçeneğiyle sunuluyor: siyah titanyum, beyaz titanyum, mavi titanyum ve natürel titanyum. Ön siparişler 15 Eylül Cuma günü başlayacak ve her iki model de 22 Eylül Cuma gününden itibaren satışta olacak.


“Bugüne kadar geliştirdiğimiz en Pro seri ile karşınızdayız: teknoloji harikası titanyum tasarım, yepyeni iş akışlarıyla oyunun kurallarını değiştiren şimdiye kadarki en iyi iPhone kamera sistemi ve iPhone’da görülmemiş oyunlar ve performansla yeni bir çağ başlatan A17 Pro çip.” diyen Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak sözlerini şöyle sürdürdü: “Apple’ın en iyi tasarımını ve sektörde birer ilk olan inovasyonları içeren iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, kullanıcılarımızın günlük deneyimlerini zenginleştirirken yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarına da yardımcı oluyor.”


Göz Alıcı, Hafif ve Dayanıklı Tasarım


6.1 inç ve 6.7 inç ekran boyutlarıyla2 sunulan iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, bir iPhone’da ilk kez güçlü ve hafif titanyum tasarımla geliştirildi. Uzay araçlarında da kullanılan bu premium alaşım, tüm metaller arasındaki en yüksek direnç/ağırlık oranıyla bu modellerin Apple’ın bugüne kadarki en hafif Pro serisi olmasını sağlıyor. Her iki model de yeni ince fırçalanmış renge, konturlu kenarlara ve bir iPhone’daki en ince çerçeveye sahip. Dayanıklı olacak şekilde geliştirilen Pro serisi, titanyumun gücünü bir akıllı telefondaki en sağlam arka cam ve ön yüzeydeki sektör lideri Ceramic Shield ile bir araya getiriyor. Sektörde ilk kez termo-mekanik bir sürecin kullanıldığı titanyum kasa, yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretilen yeni bir iç iskeleti katı hâl difüzyonu aracılığıyla sararak bu iki metalin olağanüstü bir güçle birleşmesini sağlıyor. Alüminyum çerçeve ısının dağılmasına yardımcı oluyor ve arka camın kolayca değiştirilebilmesini sağlıyor. Bu yeni tasarım, Hep Açık ve ProMotion özelliklerine sahip Super Retina XDR ekranı vurgulayarak olağanüstü bir görüntüleme deneyimi sunuyor.
Zil ile sessiz modları arasında geçiş yapmayı sağlayan tek işlevli düğmenin yerini alan yepyeni Eylem düğmesi, kullanıcılara kamera veya fenere hızlı erişim; Sesli Notlar, Odak modları, Çeviri3 ve Büyüteç gibi erişilebilirlik özelliklerini etkinleştirme ya da daha fazla seçenek için Kestirmeleri kullanma seçenekleri sunuyor. Hassas dokunsal geri bildirim sağlayan basılı tutma hareketi ve Dynamic Island’daki görsel ipuçları, yeni düğmenin kullanıcının istediği eylemi başlatmasını sağlıyor.


A17 Pro: iPhone İçin Apple Çipin Yeni Nesli


Profesyonel performans ve becerileri bir arada sunan iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, gücünü sektörün ilk 3 nanometre çipi olan A17 Pro’dan alıyor. Apple’ın akıllı telefon çiplerindeki liderliğini devam ettiren A17 Pro, GPU’da yapılan Apple tarihinin en büyük yeniden tasarımını içeriyor ve çipin tamamında iyileştirmeler sunuyor. Mikro mimari ve tasarımdaki iyileştirmeler sayesinde CPU şimdi yüzde 10 daha hızlı. 2 kata kadar daha hızlı olan Neural Engine ise otomatik düzeltme ve iOS 17’deki Kişisel Ses gibi özelliklere güç sağlıyor. Pro sınıfı GPU yüzde 20’ye kadar daha hızlı ve şimdi yepyeni deneyimleri mümkün kılıyor. Yeni 6 çekirdekli tasarımı ise en yüksek performans düzeyini ve enerji verimliliğini artırıyor. Yazılım tabanlı ışın izlemeye kıyasla 4 kat daha hızlı olan, donanım hızlandırmalı ışın izlemeye sahip iPhone 15 Pro, daha akıcı grafiklerin yanı sıra etkileyici AR uygulamaları ve oyun deneyimleri de sunuyor. iPhone 15 Pro; Resident Evil Village, Resident Evil 4, Death Stranding ve Assassin’s Creed Mirage gibi daha önce bir akıllı telefonda görülmemiş konsol oyunları ile gerçekçi oyun deneyimlerini kullanıcıların avuç içine getiriyor.


A17 Pro’da yer alan özel AV1 kod çözücü, online yayın servisleri için daha verimli, yüksek kaliteli video deneyimlerini mümkün kılıyor. Ek olarak, yeni USB denetleyici, iPhone’da ilk kez USB 3 hızlarını mümkün kılıyor. Şimdi çok daha yüksek aktarma hızları ve saniyede 60 kare 4K çözünürlüğe kadar HDR video çıkışı destekleniyor.


Daha Fazla Yaratıcı Kontrol İçin Güçlü Pro Kamera Sistemi


Donanım ve yazılım arasındaki derin entegrasyon sayesinde iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’teki gelişmiş kamera sistemleri A17 Pro çipten güç alarak yedi profesyonel lense eşdeğer özellikler sunuyor. Pro serisi için özel olarak geliştirilen 48 MP Ana kamera, bilişimsel fotoğraf teknolojilerinin gücüyle kullanıcılara varsayılan olarak yeni 24 MP süper yüksek çözünürlük sunuyor ve inanılmaz görüntü kalitesini depolamaya ve paylaşıma uygun kullanışlı bir dosya boyutuna sığdırıyor. Ana kamera, kullanıcıların üç popüler odak uzunluğu 24 mm, 28 mm ve 35 mm arasında geçiş yapabilmelerini ve hatta bunlardan birini yeni varsayılan olarak seçebilmelerini sağlıyor. 48 MP ProRAW desteğine ek olarak Ana kamera 4 kat fazla çözünürlüğe sahip 48 MP HEIF görüntü biçimini de destekliyor. iPhone 15 Pro, geniş bir 3 kat Telefoto kamera; iPhone 15 Pro Max ise bugüne kadar bir iPhone’daki en yüksek optik zoom olan 120 mm lens ile 5 kat optik zoom özelliğiyle sunuluyor. Yakın çekimler, vahşi yaşam fotoğrafları ve hareketli anları daha uzaktan yakalamak için ideal olan iPhone 15 Pro Max’teki yeni Telefoto kamera, yenilikçi tetraprizma tasarımın yanı sıra birleşik optik görüntü stabilizasyonu ve otomatik netleme özelliğine sahip 3D sensör bazlı modül ile Apple’ın şimdiye kadarki en gelişmiş stabilizasyon sistemine sahip.


iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’teki yeni nesil portreler daha keskin ayrıntılar, daha canlı renkler ve loş ışıkta daha yüksek performans sunuyor. Kullanıcılar şimdi ilk kez, Portre moduna geçmeden de portreler çekebiliyor. iPhone, kadrajda bir insan, köpek veya kedi olduğunda veya kullanıcı görüntüyü netlemek için ekrana dokunduğunda derinlik bilgisini otomatik olarak topluyor. Daha sonra kullanıcılar fotoğraflarını iPhone, iPad veya Mac’teki Fotoğraflar uygulamasında etkileyici portrelere dönüştürebiliyor. Daha da fazla yaratıcı kontrol için kullanıcılar fotoğrafı çektikten sonra da odak noktasını ayarlayabiliyorlar.
iPhone 15 Pro ile iPhone 15 Pro Max’teki tüm kameralarda yer alan diğer özellikler ise şöyle:


Şimdi gücünü Photonic Engine’dan alan Gece modu, daha keskin ayrıntılar ve daha canlı renkler sunuyor. Ve LiDAR Tarayıcısı yardımıyla Gece modunda portre çekimi yapılabiliyor.


Yeni Akıllı HDR özelliği süjeleri ve arka planı daha gerçekçi ten renkleriyle yakalıyor, Fotoğraflar uygulamasında görüntülenirken vurguların daha parlak olmasını, orta tonların zenginleşmesini ve gölgelerin derinleşmesini sağlıyor. Bu gelişmiş HDR işleme özelliği ayrıca üçüncü parti uygulamalarda da kullanılabiliyor. Böylece görseller internette paylaşıldıklarında daha da iyi görünüyor.




A17 Pro sayesinde loş ışıkta çekilen videolarda ve Hareket modunda yapılan iyileştirmelerle bir akıllı telefondaki en iyi video kalitesi şimdi daha da iyi.


Kreatif profesyonellerin ve film yapımcılarının akıllı telefon tercihi, yeni profesyonel iş akışlarıyla daha da iyi hale geliyor. Kullanıcılar şimdi, isteğe bağlı olarak sunulan USB 3 kablosu ile 20 kata kadar daha hızlı aktarma hızlarından yararlanabiliyor. iPhone ve Capture One gibi üçüncü taraf çözümleri sayesinde fotoğrafçılar profesyonel bir stüdyo kurup iPhone’da çektikleri 48 MP ProRAW görüntüleri anında Mac’e aktarabiliyor. ProRes videolar doğrudan harici depolama alanına da kaydedilebiliyor. Böylece, iPhone’un ana kamera olarak kullanıldığı setlerde saniyede 60 kare 4K çözünürlük gibi daha yüksek çözünürlüklü kayıt seçeneklerini kullanmak mümkün oluyor. iPhone 15 Pro, Log kodlama için de yeni bir seçenek sunuyor; şimdi renk iş akışları için global bir standart olan Academy Color Encoding System, ACES desteği sunan dünyadaki ilk akıllı telefon.


iPhone 15 Pro, bu yıl içinde Apple Vision Pro için uzamsal video kayıt özelliği ile video çekimlerine yeni bir boyut kazandıracak. Kullanıcılar değerli anlarını üç boyutlu olarak kaydedip bu anılarını gelecek yılın başlarında Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa sunulacak Apple Vision Pro’da olağanüstü bir derinlikle tekrar yaşayabilecekler.


Yeni Nesil Kablosuz Performansı ve Bağlantı Seçenekleri


iPhone 15 Pro serisi; şarj etmek, kalabalık yerlerde arkadaşları bulmak ve seyahat sırasında bağlantıda kalmak için yeni ve kullanışlı yollar getiriyor. Her iki model de şimdi şarj ve veri aktarımı için tüm dünyada kabul edilen USB-C konnektör standardını kullanıyor. Böylece iPhone, Mac, iPad ve güncellenen AirPods Pro (2. nesil) tek bir kabloyla kolayca şarj edilebiliyor. Kullanıcılar ayrıca USB-C konnektörüyle iPhone’dan AirPods’u veya Apple Watch’u şarj edebiliyor. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, USB 3 desteği ile önceki nesle kıyasla 20 kata kadar daha hızlı olan saniyede 10 gigabite kadar veri aktarma hızları sunuyor.
İki model de ikinci nesil Ultra Geniş Bant çiple donatıldı. Böylece bu çipe sahip iki iPhone aygıtı öncesine göre üç kat daha geniş menzil içinde birbiriyle bağlantı kurabiliyor. Bu da Bul uygulaması üzerinden Tam Konum Bulma özelliğiyle arkadaşları bulmak için yeni bir olanak sağlıyor. iPhone 15 kullanıcıları kendi konumlarını paylaşabiliyor ve kalabalık ortamlarda bile birbirlerini bulabiliyor. Tam Konum Bulma özelliği kullanıcıların Bul uygulamasında güvendiği gizlilik önlemlerini kullanıyor.5
iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max şimdi daha iyi kablosuz performansı için 2 kata kadar daha fazla hız sunan Wi-Fi 6E standardını destekliyor. İlk Thread özellikli akıllı telefonlar olan iPhone 15 Pro modelleri, ileride Ev uygulamasıyla entegrasyon sağlayacak yepyeni fırsatların kapısını açıyor.


iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max süper hızlı 5G özelliğiyle sunuluyor6 ve aşağıdakileri içeriyor:


MagSafe ve yeni Qi2 standardıyla kablosuz şarj desteği.


FaceTime’daki veya üçüncü taraf uygulamalarındaki aramalar dahil, telefon aramalarında daha iyi ses kalitesi. Kullanıcılar Ses İzolasyonu özelliğini seçtiklerinde, gürültülü bir yerde olsalar bile konuşmaları daha kaliteli, güçlü ve net duyabiliyor.


295’in üzerinde iletişim operatörünün desteklediği eSIM. Kullanıcılar dünyayı gezerken mevcut iletişim operatörlerinin uygun fiyatlı uluslararası dolaşım tarifeleriyle bağlantıda kalmayı sürdürebiliyor veya aralarında Avustralya, İtalya ve Tayland’ın da yer aldığı 50’den fazla ülke ve bölgede ön ödemeli eSIM tarifelerini satın alabiliyor.


iOS 17 ile Birlikte


iOS 17 işletim sistemiyle sunulan iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, yeni özelliklerle iPhone’u daha da kişisel ve kullanımı kolay hale getiriyor:


Telefon uygulamasında büyük güncellemeler yer alıyor. Kişi Posterleri kullanıcıların kişilere nasıl görüneceklerini belirlemelerini sağlıyor. Canlı Sesli Mesaj özelliği A17 Pro çipin gücünden yararlanarak, sesli mesaj bırakıldığında aygıt içi teknolojilerle bunu gerçek zamanlı olarak metin şeklinde görme olanağı sunuyor. Üstelik kullanıcılar, arayan kişi mesaj bıraktığı sırada aramayı yanıtlayabiliyor.


Mesajlar; yeni çıkartma deneyimi, daha güçlü arama, sesli mesajları metne dönüştürme gibi özelliklere ek olarak kullanıcılara bir konuma güvenle ulaştıklarında arkadaşlarına ve ailelerine otomatik bilgi verme imkanı sunan Durum Denetleme ile yenileniyor.


NameDrop, iletişim bilgilerini daha kolay paylaşmak için AirDrop’u kullanmanın yepyeni bir yolunu sunuyor. Şimdi iletişim bilgilerini paylaşmak için iki iPhone’u yan yana getirmek yeterli. Aynı hareketle AirDrop üzerinden içerikleri ve daha fazlasını göndermek de mümkün. Ayrıca şimdi kullanıcılar birbirinden uzaklaştıklarında büyük dosyaların gönderimini internet üzerinden tamamlayabiliyor.


Beklemede özelliği, iPhone yatay konumda dik durarak şarj olurken kullanıcıların uzaktan bir bakışta göz atabilecekleri bilgiler içeren özelleştirilebilir bir tam ekran deneyimi sunuyor. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’teki Hep Açık ekran ile, çalışma masasında, baş ucunda veya mutfak tezgahında kullanmak için ideal olan Beklemede özelliği yararlı bilgileri göstermek için açık kalmaya devam ediyor.


Ana Ekran, Kilit Ekranı ve Beklemede modundaki etkileşimli araç takımları kullanıcıların tek bir dokunuşla işlem yapabilmelerini sağlıyor; doğrudan araç takımı içinden bir yapılacaklar listesini işaretlemelerini veya bir şarkıyı duraklatıp oynatmalarını kolaylaştırıyor.


Safari, Özel Dolaşma için daha da fazla koruma sunuyor ve kullanıcıların iş ve kişisel gibi farklı konuları ayırmalarına yardımcı olan profiller sunuyor.


iOS 17 daha birçok yenilikle dolu. iPhone kullanıcılarının günlük tutarak düşüncelerini yansıtmalarına ve minnet duymalarına yardımcı olan yeni Günlük uygulaması13, otomatik düzeltme ve Dikte özelliklerinde metin girmeyi daha kolay ve daha hızlı hale getiren iyileştirmeler, iCloud Anahtar Zinciri ile parola ve geçiş anahtarı paylaşımı bunlardan yalnızca birkaçı.


Çevre İçin Daha İyi


iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, çevre bilinciyle tasarlandı. Apple, 2030 yılına kadar tüm ürünlerini tasarımdan üretime ve müşterilerin kullanımına kadar her aşamada karbon nötr hale getirme hedefi için çalışmaya devam ediyor. Şirket, tedarik zincirinin tamamında temiz elektrik kullanmaya öncelik veriyor ve ürünlerini geri dönüştürülmüş ve diğer düşük karbonlu malzemelerle tasarlıyor. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’te şimdi daha fazla geri dönüştürülmüş içerik kullanılıyor. Apple ürünleri arasında ilk kez bu yeni modellerde yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyum iç iskelet ve pilde yüzde 100 geri dönüştürülmüş kobalt yer alıyor. Ayrıca, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’teki tüm mıknatıslar yüzde 100 geri dönüştürülmüş nadir bulunan toprak elementleri içeriyor. USB-C konnektöründeki yüzde 100 geri dönüştürülmüş altının yanı sıra baskı devre kartlarının birçoğunda da yüzde 100 geri dönüştürülmüş altın kaplama ve yüzde 100 geri dönüştürülmüş kalay lehim kullanılıyor. Her iki model de Apple’ın enerji verimliliği konusundaki yüksek standartlarını karşılıyor ve cıva, PVC ve berilyum içermiyor. Ambalajın yüzde 99’undan fazlasında lif kullanılıyor. Bu da Apple’ı 2025 yılına kadar tüm ambalajlarını plastikten arındırma hedefine biraz daha yaklaştırıyor.


Apple, gezegen üzerindeki etkisini daha da azaltmak için iPhone aksesuarları dahil hiçbir yeni Apple ürününde artık deri kullanmayacak. Apple, yeni bir MagSafe özellikli Mikro Dokuma Kılıf ve MagSafe özellikli Mikro Dokuma Cüzdan’ı da duyurdu. Dayanıklı ve zarif mikro kumaştan üretilen kılıflar süet benzeri, yumuşak bir doku sunuyor. Yüzde 68’i tüketici sonrası geri dönüştürülmüş içerikten üretilen malzeme, deriye kıyasla çok daha düşük karbon emisyonuna sahip.






TEKNİK ÖZELLİKLER:


Renk
Siyah Titanyum, Beyaz Titanyum, Mavi Titanyum, Natürel Titanyum
Titanyum tasarım
Ceramic Shield ön yüzey
Dokulu mat cam arka yüzey


< Resime gitmek için tıklayın >


Kapasite


Pro:
128 GB
256 GB
512 GB
1 TB


Pro Max:
256 GB
512 GB
1 TB


Boyut ve Ağırlık


Genişlik:
70,6 mm
Uzunluk:
146,6 mm
Derinlik:
8,25 mm
Ağırlık: 187 gram




Genişlik:
76,7 mm
Uzunluk:
159,9 mm
Derinlik:
8,25 mm
Ağırlık: 221 gram




Ekran
Pro
Super Retina XDR ekran
6.1 inç (diyagonal) tam ekran OLED 
460 ppi yoğunlukta 2556 x 1179 piksel çözünürlük
iPhone15 Pro’nun ekranı yuvarlatılmış köşelere sahiptir. Telefonun kıvrımlı, zarif tasarımını takip eden bu köşeler standart bir dikdörtgenin sınırları içinde yer alır. Standart bir dikdörtgen olarak ölçüldüğünde ekran diyagonal olarak 6.12 inçtir (görüntülenebilen gerçek alan daha azdır).


Pro Max
Super Retina XDR ekran
6.7 inç (diyagonal) tam ekran OLED
460 ppi yoğunlukta 2796 x 1290 piksel çözünürlük
iPhone15 Pro Max’in ekranı yuvarlatılmış köşelere sahiptir. Telefonun kıvrımlı, zarif tasarımını takip eden bu köşeler standart bir dikdörtgenin sınırları içinde yer alır. Standart bir dikdörtgen olarak ölçüldüğünde, ekran diyagonal olarak 6.69 inçtir (görüntülenebilen gerçek alan daha azdır).


İki modelde de
Dynamic Island
Hep Açık ekran
120 Hz’e kadar uyarlanabilir yenileme hızına sahip ProMotion teknolojisi
HDR ekran
True Tone
Geniş renk yelpazesi (P3)
Haptic Touch
2.000.000:1 kontrast oranı (tipik)
1000 nit maksimum ekran parlaklığı (tipik); 1600 nit maksimum piksel parlaklığı (HDR); 
2000 nit maksimum piksel parlaklığı (açık hava)
Parmak izine dayanıklı, yağ tutmayan kaplama
Birden fazla dil ve karakteri aynı anda görüntüleme desteği
Suya, Sıçramalara ve Toza Dayanıklılık
60529 sayılı IEC standardı kapsamında IP68 derecesi (30 dakikaya kadar maksimum 6 metre derinlik)


Çip
A17 Pro çip
2 adet performans çekirdeğine ve 4 adet verimlilik çekirdeğine sahip yeni 6 çekirdekli CPU
Yeni 6 çekirdekli GPU
Yeni 16 çekirdekli Neural Engine


Ram
8 GB


Kamera
iPhone 15 Pro
Pro kamera sistemi
48 MP Ana kamera: 24 mm, ƒ/1.78 diyafram, ikinci nesil sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu, %100 Focus Pixels, süper yüksek çözünürlüklü fotoğraflar (24 MP ve 48 MP)
12 MP Ultra Geniş kamera: 13 mm, ƒ/2.2 diyafram ve 120° görüş alanı, %100 Focus Pixels
12 MP 2 kat Telefoto (dört pikselli sensör aracılığıyla): 48 mm, ƒ/1.78 diyafram, ikinci nesil sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu, %100 Focus Pixels
12 MP 3 kat Telefoto: 77 mm, ƒ/2.8 diyafram, optik görüntü stabilizasyonu
3 kat optik yakınlaştırma, 2 kat optik uzaklaştırma; 6 kat optik zoom aralığı
15 kata kadar dijital zoom


iPhone 15 Pro Max
Pro kamera sistemi
48 MP Ana kamera: 24 mm, ƒ/1.78 diyafram, ikinci nesil sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu, %100 Focus Pixels, süper yüksek çözünürlüklü fotoğraflar (24 MP ve 48 MP)
12 MP Ultra Geniş kamera: 13 mm, ƒ/2.2 diyafram ve 120° görüş alanı, %100 Focus Pixels
12 MP 2 kat Telefoto (dört pikselli sensör aracılığıyla): 48 mm, ƒ/1.78 diyafram, ikinci nesil sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu, %100 Focus Pixels
12 MP 5 kat Telefoto: 120 mm, ƒ/2.8 diyafram, 3D sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu ve otomatik netleme, tetraprizma tasarım
5 kat optik yakınlaştırma, 2 kat optik uzaklaştırma; 10 kat optik zoom aralığı
25 kata kadar dijital zoom


İki modelde de
Kişiselleştirilebilen varsayılan lens (Ana kamera)
Safir kristal lens kapağı
Adaptif True Tone Flash
Photonic Engine
Deep Fusion
Akıllı HDR 5
Odak özelliğine ve Derinlik Denetimi’ne sahip yeni nesil portreler
Altı efektli Portre Işığı
Gece modu
LiDAR Tarayıcısı yardımıyla Gece modunda portre çekimi
Panorama (63 megapiksele kadar)
Fotoğrafik Stiller
Makro çekim
Apple ProRAW
Fotoğraflar ve Live Photo’lar için geniş renk yelpazesiyle çekim
Lens düzeltme (Ultra Geniş)
Gelişmiş kırmızı göz düzeltme
Otomatik görüntü stabilizasyonu
Seri çekim modu
Fotoğraflara konum bilgisi ekleme
Çekilebilen görüntü biçimleri: HEIF, JPEG ve DNG
Video Kaydı
Saniyede 24, 25, 30 veya 60 kare 4K video kaydı
Saniyede 25, 30 veya 60 kare 1080p HD video kaydı
Saniyede 30 kare 720p HD video kaydı
Saniyede 30 kare 4K HDR çözünürlüğe kadar Sinematik mod
Saniyede 60 kare 2.8K çözünürlüğe kadar Hareket Modu
Saniyede 60 kare 4K çözünürlüğe kadar Dolby Vision HDR video kaydı
Harici kayıtla saniyede 60 kare 4K çözünürlüğe kadar ProRes video kaydı
Log video kaydı
Academy Color Encoding System
Ağır çekim ve hızlı çekim modları da dahil makro video kaydı
Saniyede 120 veya 240 kare 1080p ağır çekim video desteği
Stabilizasyon özelliğine sahip hızlı çekim video kaydı
Gece modunda hızlı çekim
QuickTake video
Videolar için ikinci nesil, sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu (Ana kamera)
3D sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu ve video için otomatik netleme (Telefoto)
9 kata kadar dijital zoom (iPhone 15 Pro) ve 15 kata kadar dijital zoom (iPhone 15 Pro Max)
İşitsel zoom
True Tone Flash
Sinematik video stabilizasyonu (4K, 1080p ve 720p)
Kesintisiz otomatik netleme özelliğine sahip video kaydı
4K video kaydederken 8 MP fotoğraf çekme
Videoyu oynatırken yakınlaştırma
Kaydedilebilen video biçimleri: HEVC, H.264 ve ProRes
Stereo kayıt
TrueDepth Kamera
12 MP kamera
ƒ/1.9 diyafram
Focus Pixels özelliğine sahip otomatik netleme
Retina Flash
Photonic Engine
Deep Fusion
Akıllı HDR 5
Odak özelliğine ve Derinlik Denetimi’ne sahip yeni nesil portreler
Altı efektli Portre Işığı 
Animoji ve Memoji
Gece modu
Fotoğrafik Stiller
Apple ProRAW
Fotoğraflar ve Live Photo’lar için geniş renk yelpazesiyle çekim
Lens düzeltme
Otomatik görüntü stabilizasyonu
Seri çekim modu
Saniyede 24, 25, 30 veya 60 kare 4K video kaydı
Saniyede 25, 30 veya 60 kare 1080p HD video kaydı
Saniyede 30 kare 4K HDR çözünürlüğe kadar Sinematik mod
Saniyede 60 kare 4K çözünürlüğe kadar Dolby Vision HDR video kaydı
Harici kayıtla saniyede 60 kare 4K çözünürlüğe kadar ProRes video kaydı
Log video kaydı
Academy Color Encoding System
Saniyede 120 kare 1080p ağır çekim video desteği
Stabilizasyon özelliğine sahip hızlı çekim video kaydı
Gece modunda hızlı çekim
QuickTake video
Sinematik video stabilizasyonu (4K, 1080p ve 720p)
Face ID
TrueDepth kamera aracılığıyla yüz tanıma
Güvenlik
Acil SOS
Trafik Kazası Algılama
Hücresel ve Kablosuz Bağlantı
5G NR (Bant n1, n2, n3, n5, n7, n8, n12, n20, n25, n26, n28, n30, n38, n40, n41, n48, n53, n66, n70, n75, n76, n77, n78, n79)
FDD-LTE (Bant 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 30, 32, 66)
TD-LTE (Bant 34, 38, 39, 40, 41, 42, 46, 48, 53)
UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz) 
GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)
Model 3106*
5G NR (Bant n1, n2, n3, n5, n7, n8, n12, n20, n25, n26, n28, n30, n38, n40, n41, n48, n53, n66, n70, n75, n76, n77, n78, n79)
FDD-LTE (Bant 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 30, 32, 66)
TD-LTE (Bant 34, 38, 39, 40, 41, 42, 46, 48, 53)
UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz) 
GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)


Tüm modeller
4x4 MIMO özellikli 5G (sub‑6 GHz)
4x4 MIMO ve LAA özelliklerine sahip Gigabit LTE
2x2 MIMO özellikli Wi-Fi 6E (802.11ax)
Bluetooth 5.3
İkinci nesil Ultra Geniş Bant çip
Thread ağ teknolojisi
Okuyucu modu özellikli NFC
Güç koruma özellikli Ekspres Kartlar
Konum
Çift frekanslı hassas GPS (GPS, GLONASS, Galileo, QZSS, BeiDou ve NavIC)
Dijital pusula
Wi-Fi
Cellular
iBeacon ile mikro lokasyon
Görüntülü Arama
Hücresel ağ veya Wi-Fi üzerinden FaceTime görüntülü arama
5G veya Wi-Fi üzerinden FaceTime HD (1080p) görüntülü arama
SharePlay ile bir FaceTime görüşmesindeyken film, TV programı, müzik veya diğer uygulama deneyimlerini paylaşma
Ekran paylaşımı
FaceTime görüntülü aramada Portre modu
Uzamsal Ses
Ses İzolasyonu ve Geniş Spektrum mikrofon modları
Arka kamera ile optik zoom
Sesli Arama
FaceTime sesli arama
Voice over LTE (VoLTE)
Wi-Fi üzerinden arama
SharePlay ile bir FaceTime görüşmesindeyken film, TV programı, müzik veya diğer uygulama deneyimlerini paylaşma
Ekran paylaşımı
Uzamsal Ses
Ses İzolasyonu ve Geniş Spektrum mikrofon modları
Ses Çalma
Desteklenen biçimler arasında AAC, MP3, Apple Lossless, FLAC, Dolby Digital, Dolby Digital Plus ve Dolby Atmos yer alır
Uzamsal Ses çalma
Kullanıcı tarafından yapılandırılabilen maksimum ses düzeyi sınırı
Video Oynatma
Desteklenen biçimler arasında HEVC, H.264 ve ProRes yer alır
Dolby Vision, HDR10 ve HLG özellikli HDR
Apple TV’ye (2. nesil veya daha yeni modeller) veya AirPlay özellikli akıllı televizyonlara 4K HDR kalitesine kadar AirPlay yansıtma, fotoğraf ve video çıkışı
Video yansıtma ve video çıkışı desteği: USB-C üzerinden özgün DisplayPort çıkışı veya 
USB-C Dijital AV Adaptörü (Model A2119; adaptör ayrı satılır) üzerinden 4K HDR kalitesine 
kadar görüntü desteği
Siri
Mesaj göndermek, anımsatıcı ayarlamak ve çok daha fazlası için sesinizi kullanın
“Hey Siri” özelliğiyle, ellerinizi kullanmadan sadece sesinizle etkinleştirin
Favori uygulamalarınızda kestirmeleri çalıştırmak için sesinizi kullanın




Harici Düğmeler ve Konnektörler


Ses yükseltme/azaltma
Eylem düğmesi
Yan düğme
Yerleşik stereo hoparlör
Yerleşik mikrofon
USB-C konnektörü
Yerleşik mikrofonlar
Yerleşik stereo hoparlör
Eylem düğmesi özellikleri
Sessiz mod, Odak, Kamera, El Feneri, Sesli Not, Çeviri, Büyüteç, Kestirmeler veya Erişilebilirlik
Şarj ve Genişletme Seçenekleri
USB-C konnektörü aracılığıyla aşağıdakileri destekler:
Şarj
DisplayPort
USB 3 (10Gbps’ye kadar)
Güç ve Pil
Video oynatma
23 saate kadar
Online video izleme
20 saate kadar
Ses çalma
75 saate kadar
Video oynatma
29 saate kadar
Online video izleme
25 saate kadar
Ses çalma
95 saate kadar
İki modelde de
Şarj edilebilir yerleşik lityum iyon pil
15 W’a kadar MagSafe özellikli kablosuz şarj
7,5 W’a kadar Qi özellikli kablosuz şarj
Hızlı şarj özelliği:
20 W veya daha güçlü bir adaptör ile yaklaşık 30 dakikada %50’ye kadar şarj (adaptör ayrı satılır)
MagSafe
15 W’a kadar kablosuz şarj
Mıknatıs dizilimi
Hizalama mıknatısı
Aksesuar Tanıma özellikli NFC
Manyetometre
Sensörler
Face ID
LiDAR Tarayıcısı
Barometre
Yüksek dinamik aralıklı jiroskop
Yüksek g ivmeölçeri
Yakınlık sensörü
Çift ortam ışığı sensörü


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Türkiye fiyatları:




https://www.apple.com/tr/shop/buy-iphone/iphone-15-pro


https://www.youtube.com/watch?v=xqyUdNxWazA


https://www.youtube.com/watch?v=jELeFXNJUOE





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scanh -- 1 Ekim 2023; 21:15:6 >

Zenginlere hayırlı olsun güle güle kullansınlar butonuyum
Yoruma Git
haklısın toprAAm - 9 ay +82
Hocam lütfen beni yanlış anlamayın ama 15’i aldığınızdan beri 14’ü gömüyorsunuz her mesajınızda. Sonra ortamı yumuşatmak için “Olanı söylüyorum, 14’e laf ettiğim yok...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Hattat. - 7 ay +45
Ben şunu da anlamıyorum mesela. Ben yıllar önce ülkemizde genç denilebilecek yaşta kendi emeğimle araba aldım. Çevremde çalışan arkadaşlarım vardı, o dönemler faiz dü...
Yoruma Git
Yorumun Devamı scanh - 8 ay +39
H
9 ay
Binbaşı

Zenginlere hayırlı olsun güle güle kullansınlar butonuyum



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

C
9 ay
Binbaşı

Nasipse 15 ProMax' ı AppleStore 5th Avenue NY' dan alacağım...



M
9 ay
Yüzbaşı

Beni heyecanlandirmadı ama tanıtım günü güzel birşeyler açıklarlarsa yurtdışında olacağım çok yüksek ihtimal alırım.

-14pm kullanıcısı



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

C
9 ay
Teğmen

Yine ne canlar yanacak desenize iphone 15 sevdasına

Böbrekler de yetmeyecek anlaşılan. Herkese şimdiden hayırlısı olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
9 ay
Yarbay

Yerimizi alalım



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

G
9 ay
Yüzbaşı

13 pro max harika bir telefon bence öyle hemen değiştirilecek bir telefon değil her gördüğünüzü canınız istemesin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @AlkanExclusive
S
9 ay
Teğmen

Hayırlı olsun.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

A
9 ay
Yarbay

Pro max cıksın bakalımda duruma göre geçiş yapayım 13 ten.



T
9 ay
Yarbay

Yeni konumuz hayırlı olsun. Her ne kadar 14PM'e pasaport nikahıyla 2025 ocak'a kadar bağlanmış olsam da, bu konunun da çok sıkı takipçisi olucam. Şimdiden alacaklara da hayırlı olsun.



C
9 ay
Yarbay

En büyük beklentim hafiflik. Fiyatlar abartı olmazsa almayı düşünüyorum.



S
9 ay
Yarbay

koca bir nesil helak oldu gitti




Bu mesajda bahsedilenler: @cselmanlar
C
9 ay
Binbaşı

Mevcut duruma göre Pm 70-75 bin civarından başlar gibi.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

E
9 ay
Yarbay

Önlerden yerimizi alalım 14 PM kullanıyorum geçeceğime değecek çok bir şey olmayacak gibi zaten. Yalnızca şu bordo renk gerçekten merak ettirdi. Apple Store'a gidip bi incelemek lazım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EzoBride -- 15 Ağustos 2023; 14:31:25 >

L
9 ay
Yarbay

Bence geçin hocam. Bugün yarından ucuz malum.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @AlkanExclusive
S
9 ay
Yüzbaşı

Takibe alalım bakalım. Bu sene hafif kasayla beraber sağlam bir batarya performansı artışı bekliyorum. Kamerada periskop lens haricinde aksiyon kayıt modunun geliştirilmesini umuyorum. Yeni renk fotoğraflarda çok hoş görünmedi gözüme ama gerçekte şöyle yanarlı dönerli olursa yakut gibi siyahlı kızıllı parlarsa güzel olabilir onun dışında bu sene geçiş yaparsam gümüş renk tercih ederim diye düşünüyorum.

Bunlar dışında maalesef bu sene de yazılım, donanım ve tasarım konusunda heyecanlandıran bir gelişme henüz görünmüyor. Güncel kalmak ve bir sonraki sene çıkan cihazı almamı kolaylaştırmak için almayı düşünüyorum.

edit: 14 serisinde pro ve normal cihaz arasında dynamic island farkı vardı. Apple bu sene de bu geleneği devam ettirip normal cihazda bir yeniliği barındırmayacaktır diye düşünüyorum. Acaba titanyum kasanın düz modellere gelmemesi gibi bir durum olabilir mi? Çünkü artık 60hz kullanma saçmalığını yapamaz, aksiyon butonu da o kadar büyük bir yenilik değil, type-c kablo ekosistem için standart olacaksa her cihaza gelmeli, dynamic island bu sene geliyor. Bilemedim şimdii





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Supervenience -- 15 Ağustos 2023; 13:3:13 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
9 ay
Yarbay

Gelse de mağazalarda kurcalasak artık



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >