Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 2 mobil kullanıcı
17076
Cevap
1339822
Tıklama
29
Öne Çıkarma
Cevap: [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 25.8.1 WHQL (FSR4-AFMF2.1-RSR) (90. sayfa)
P
2 yıl
Yarbay

az önce son sürümü kurdum kurmaz olaydım chromda bile ekran titriyor anlık kararmalar yapıyor



V
2 yıl
Yüzbaşı

Amd’de varsayılan renk formatı ycbcr444 olduğu için öyle hissetmiş olabilirsiniz, full rgb veya sınırlı rgb’ye alırsanız nvidia görüntüsünü yakalarsınız. Bende tam tersi ycbcr444 olmadan ekrana 1 saatten fazla bakamıyorum göz ağrısı çekiyorum. Forumda 7-8 sene civarı önce çokça tartışıldı bu konu neticesinde rgb modda göz ağrısı yaşayan tüm arkadaşların ortak noktasının gözde astigmat olduğu ortaya çıktı





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valkyn skoria -- 21 Eylül 2023; 19:38:58 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @damn2u
S
2 yıl
Yarbay

S
2 yıl
Yarbay

Olması gerektiği gibi görünüyor. Nvidiada yaptığınız digital vibrance istiyorsanız onun da muadili var radeonda.
Doygunluk ile ayarlayabilirsiniz ama ben hiç ellemiyorum. Doğal renkleri seviyorum IPS monitörümde. Renk iyileştirmesi kısmında Canlı Oyun var. Onu da deneyin isterseniz
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 21 Eylül 2023; 21:33:24 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @damn2u
D
2 yıl
Yarbay

Yazın hocam neden yazmayasınız herkes paylaşım yapıyorsa biz de yapıyoruz. Tabii ki sorun yaşayanın belirtmesi yardım istemesi gerekir. Ama AMD'nin iyi yanları olduğunu da belirtmemiz gerek. Koca koca şirketleri bedavaya savunacak halimiz yok neyse onu yazıyoruz işte :)

AMD'nin auto undervolt ayarı güzel ama çok yükseklerde belirliyor. Bende mesela 1125v olarak belirledi. Ama 1100 voltlarda da denedim yine stabil.

Bu arada undervolt yapmak kartın performansını da yükseltiyor. Isınması azaldığı için daha yüksek frekanslara çıkabiliyor. Yani OC yapmasanız bile, sadece undervolt yapsanız bile aslında OC yapmış oluyorsunuz bu güzel. RDNA3 diğer ekran kartlarından farklı bir yapıda olduğu için farklı şekilde yaklaşmak gerekiyor. Mesela Max core clock çoğu zaman kullanmıyor benim 7900. Gerek duymadığı zaman değişken clock'larda çalışıyor ne kadar ihtiyacı varsa o kadar Mhz çıkıyor. Veya fazla ısındıysa çıkması gereken mhz'e çıkmıyor ihtiyacı olmasına rağmen. O yüzden undervolt aslında bu yönden bir OC oluyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Zenohsama
D
2 yıl
Yarbay

Sürücüden yaptığımda Timeout crash oluyor sürücü ilginç olarak. MSI Afterburner'dan yapıyorum ben.

Şimdilik stabil gibi görünen ayarlarım

UV= 1.100
Max core = 3100
Max Vram = 2684 (Belirlediğinizden -14mhz threshold olarak AMD engelliyor yani ne seçerseniz -14 mhz olur o yüzden 2670 Mhz)
Power limit = +15


Henüz birkaç günlük değerler ve denediğim oyunlarda henüz crash olmadı. İleride olursa ona göre bakacağız artık. Şimdilik günlük değerler olarak iş görecek gibi duruyor. Bizim kartların OC'ye henüz ihtiyacı yok zaten biliyorsunuz. Çoğu oyunda Yüzde 99 Gpu kullanımı görmüyoruz. Ama şu Cyberpunk... :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 22 Eylül 2023; 10:57:19 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Zenohsama
P
2 yıl
Yarbay

6700xt kullanıyorum sorun hala devam ediyor




Bu mesajda bahsedilenler: @ByKayseriLi38
D
2 yıl
Yarbay

Arkadaşlar sürekli burayı rahatsız ediyorum ama incehesaptan aldığım ve pazartesi gününden beri kullandığım RX6600 kartım ile bir türlü rahata kavuşamadım. Bir kaç kere format atıp farklı windows sürümleri kullanmama rağmen Chromium tabanlı tüm tarayıcılarda belli zamanlarda donma yaşıyorum ki bu donma öyle alt+tab ile geçilebilecek bir durum olmuyor sanki fps 0'a düşüyor, mouse'u yönlendirdiğim yere dakikalar sonra anca gidiyor, alt+tab işlevi de öyle dakikalar sonra cevap veriyor. Görev yöneticini açıp tarayıcıyı kapatana kadar bilgisayar kendine gelmiyor ve bu işlemlerin hepsini tamamlamak neredeyse 5 dakikadan fazla zaman alıyor o yüzden hızlı sonuç almak için bilgisayarı restart yapmam gerekiyor durumun düzelmesi için. Sizce sorun nerede? Opera, Chrome, Yandex, Edge, Brave, hepsi hatalı olamaz değil mi? Firefox da sorunu hiç yaşamadım ama diğer tarayıcılara da işim düşüyor farklı hesaplarla kullanmam gerektiği için. Ayrıca sorunu halının altına süpürmek çözüm değil bence.


Bu mesaja 5 cevap geldi.
M
2 yıl
Yarbay

Sorun farklı bir donanımdan da kaynaklanıyor olabilir. Donma esnasında neyi kullandığını görmek lazım CPU'mu, disk mi, RAM'mi diye.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Yarbay

S
2 yıl
Yarbay

Donanım hızlandırma özelliklerini kapatmanıza gerek kalmayacak bunları uyguladığınızda.

MPO: Multi plane overlay. Windowsun sorun çıkaran bir özelliği. Tarayıcı, pencerede uygulamalar her türlü şey ile stutter, flicker, crash verdirebilir karta. Kapatıyoruz.

TDR: Kartın crash vermek için beklediği süre. 1 ya da 2 saniyedir default. Fix ile bunu 10 saniyeye çıkarıyor. Oyunda kartın crash vermek için beklediği süre arttığı için crash yeme ihtimali azalır.

ULPS: Amd kartlar için. Ultra low power state. Stabilite sorunlarına sebep olabilir. Kapatıyoruz.

@ByKayseriLi38 @damn2u


4070 kartımda bile bu şekilde ayarlı. Nvidiada sorun çıkmıyor zaten ama olsun işimizi garantiye alalım.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ByKayseriLi38 , @damn2u
D
2 yıl
Yarbay

Şimdilik benim bu tarayıcılarda donma işi halloldu gibi gözüküyor. Tabi daha üzerinden günler geçip sorun yaşamazsam daha kesin bir yargıya varabilirim, teşekkür ederim tekrar.

Gelelim diğer sorunuma. Windows üzerinde yaptığım işlemler sonrasında açık bıraktığım oyunlara döndüğümde bir kaç saniyelik bir takılma oluyor. Sorunu araştırdım ama kesin bir çözüm bulamadığım gibi 23.2.1 sürücüsünün notlarında şöyle belirtilmiş. "Video ve oyun pencereleri arasında geçiş yaparken kısa süreli ekran bozulmaları/takılmaları oluşabilir." Peki bu sorunu yaşayan, durumu takip eden oldu mu sürücüler arası notlarda yada pratikte artık olmuyor diye tecrübe eden? En kötü ihtimalle bir ayar/3. parti uygulama vb. şekilde çözüm bulan?




Bu mesajda bahsedilenler: @sukrullex
S
2 yıl
Binbaşı

sorunun sebebi 23.9.2 sürücüsü. Aynı sorun 6600xt kartımda vardı,reddit vs. tüm mecralarda aynı sorunları yaşayanlar mevcut.Hepsi 23.9.2 sürücünden sonra olmuş. DDU ile güvenli modda silin. 23.8.2 yi yükleyin sorununuz çözülecektir.
https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-23-8-2


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @damn2u
B
2 yıl
Yüzbaşı

23.9.2 sürücüsü bariz bozuk Cod MW2 de oyuna girer girmez direkt masaüstüne atıyor. win11 de de win10 da da aynısını yaptı. Bi alt sürücü 23.9.1 de bu sroun olmuyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
2 yıl
Binbaşı

Son driver güncellemesinden sonra bende de aynısı olmaya başladı ve çok rahatsız edici bir şey. Emin olmak için occt ile ram ve güç kaynağı testi yapmak zorunda kaldım. 23.9.1 sürücüsünde sorun yoktu, onu kurmak en iyisi.




Bu mesajda bahsedilenler: @damn2u
M
2 yıl
Yarbay

AMD de suyunu çıkardı abi bunlar millet güncellerken kartları bozsunlar da yeni satışı mı yapalım diyor




Bu mesajda bahsedilenler: @jrbacktoback
O
2 yıl
Yarbay

Yine korka korka driver güncelleyeceğiz
Phantom liberty için mecburiyet



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
2 yıl
Yarbay

bu sürücü de chromium browserlerde sorun yapıyor bence 23.9.1 güzel yeni oyunlar için kurmuyorsanız.



M
2 yıl
Yarbay

AMD her sürücüye WHQL yazmaya başlayıp saçmalıyor bence sorunlu da olsa WHQL nedir abi


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @JaReD22
O
2 yıl
Yarbay

İşte orda kullanıcılara kazık atıyorlar
Nvidiayaya bakıyorsun vram sorunu amdye bakıyorsun yazılımsal sorunlar
Amd her driverda kullanıcıları tester olarak kullanmayı ne zaman bırakacak acaba



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mito1172