Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
258
Cevap
9470
Tıklama
18
Öne Çıkarma
Cevap: AKN konusunda merak ettiklerinizi sorun! TurkNet ile Röportaj yapacağız! (Güncellendi) (3. sayfa)
T
7 yıl
Yarbay

Neden altyapısı kaldıranlara 100 mbps tanımlamaktan kaçınıyorlar insanlara 75 mbps üstü hızı vermek istemiyorlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
7 yıl
Yüzbaşı

zaten sorulmasi gerekenleri sormuslar ama araya kaynamamasi icin şu upload hizlarina bir el atsinlar vdsl de bari adam gibi upload versinler




A
7 yıl
Yarbay

Şuan söylenenlere göre 2 ay sonra hepsi kotalı İnternete geciş yapacak şu an Aldığımız akk lı interneti bize kota olarak aynı fiyattan verecekler mesela ben ttnet 75 gb 16 Mbps e kadar kullanıyorum 60 tl ilerde 75 gb yi 60 tl den satacak kota aşımı da en az 1 tl.
sınırsız kotasız isteyenlere de fiyat En az yüzde 30 zamlı olcak biz akk yı kaldırın dedik onlar şemsiyeyi daha derine sapladı olan bu 15 sene öncesinin internet sistemine geri dönüş yaptık millet ilerlemeye gayret eder biz nasıl daha geri gideriz diye kafa yoruyoruz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
7 yıl
Binbaşı

1) Hız kısıtlamasının gerçek bir nedeni var mı?
2) Neden dsl hattına tanımlı hızlar, yani modeme ulaşan hızlar verilmiyor?
3) Upload hızları neden düşük?
4) Abone hız profilleri Mbps mi Megabyte/sn olarak mı hesaplanıyor?
5) Yeni akk düzenlemesi sonrası download hızıyla birlikte upload hızı düşen aboneler mevcut, yeni düzenlemede upload hızının düşürüleceği var mı? Dünya şartlarının çok altında 5Mbps-4Mbps gibi komik upload hızlarının sağlanamamasının önündeki engel nedir?

6) Gece 02:00 - 08:00 arası yapılan trafiğin kotaya dahil edildiğini ve hızların akksiz haline yükselmediğini tespit eden aboneler var yeni düzenleme için sistemsel ayarlamalar devrede ve düzgün çalışıyor mu?

7) Yapanın sadece şehir merkezinde ana santrallerde olabildiği söyleniyor bu doğru mu?

8) Kotayı kaldırdığınızı açıkladıktan sonra kaç Yapa olan yeni santral yatırımı yaptınız? Kotası kalkmamış ve aynı parayı ödeyen abonelere nasıl bir iyileştirme yapacaksınız?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 3 Mayıs 2017; 15:9:32 >


C
7 yıl
Yüzbaşı

hızlarda yapılan %20'lik kesintiyi kaldırmayı düşünüyorlar mı ?



_
7 yıl
Yarbay

Alt yapısı 100Mbps'i rahat rahat kaldıran abonelerine neden en fazla 75Mbps'e sabitleyip konuyu kapatıyorlar ?

Paket lansmanı ve sözleşmelerde 100Mbps'e kadar teknik olarak hat desteklediği halde vermemeleri kullanıcı için rahatsız edici oluyor.



A
7 yıl
Binbaşı

60 tlye 100 mbpse kadar 150 gb ozgur iletisim tarifesini devam ettirip ettirmeyeceklerini merak ediyorum bende gecmek istiyorum turknete



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
7 yıl
Binbaşı

Merhaba, mümkünse bu GB başına Lira isteme olayının perde arkasını sorabilirmisiniz? Arka planda belki işler farklı olabilir yani Türk Telekom GB başına istenen fiyatı artırmıştır o sebepten belki diğer operatörler bunu istiyordur gibi. Gerçi öyle olsa Superonline kendi fiber ağında Türk.Net gibi kotayı kaldırabilirdi ama demekki hepsi birbirinden fena gözleri paraya doymuyor..

Diğer sorum operatörlere maliyet açısından Download'mı yoksa Upload'mı daha maliyetli oluyor. Misal 1 GB veriyi yurtdışındaki bir buluta yüklemekmi yoksa indirmekmi daha maliyetli?

Teşekkürler.



F
7 yıl
Yüzbaşı

Merhaba Mesut abi. Alt yapı vb soruları yöneltirseniz sevinirim. 24MBİT diye bana süper online interneti sattı ancak 16-17 MBİT geçemiyorum.




C
7 yıl
Yarbay

Gece 2-8 arası 40gb indirme yaptım bu indirme kotaya işlemiş ne zaman geçilecek yeni düzenlemeye?




A
7 yıl
Yüzbaşı

Söylentilerin doğru olup olmadığını kelimelerin arkasına sığınmadan söylesin yeter. Mesut bey




E
7 yıl
Binbaşı

Merhaba, taahhüt olmadığı için yazları memlekete gittiğimizde abonelik başlatmayı, yaz bitiminde sonlandırmayı düşünüyorum. Eğer mümkünse bunu her yaz yapmayı düşünüyorum. Teoride mümkün görünüyor. Böyle müşteriler için kara liste ya da abonelik kotası gibi bir uygulama söz konusu olur mu? Ya da bu tür bir kampanya yapmanız mümkün müdür?

Teşekkürler..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERIKCI -- 3 Mayıs 2017; 13:46:28 >


O
7 yıl
Teğmen

Hocam uzun süredir kredi kartsız otomatik ödeme olmadan kullanıyorum. Bir çok ATM den fatura ödeme yapabiliyorsun. Müşteri hizmetleri ile görüşürsen hemen yardımcı oluyorlar, kredi kartı kullanmıyorum / kullanmak istemiyorum dersen.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @58zara
O
7 yıl
Teğmen

Dostum telefonu şart koşuyor ama en azından diğerleri gibi çok yüksek telefon ücreti almıyor, 1000 dk veriyor ve yalın ücret parası falan almıyor. Telefon olmasa yalın ücret parası alacak. Telefon normal telekomdaki gibi olsa kullandığın zaman para vereceksin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Jizzy Quuatily
S
7 yıl
Yüzbaşı

1- Gece 2-8 arası kullanımımız şuanda kotaya yansıyor sürekli tükrnete şikayet etmek durumunda kalıyoruz. Sistem ne zaman düzgün işleyecek.
2-Türknet müşterileri taahütsüz müşteriler. Bu hem iyi bir şey hemde kötü bir şey. Türknet bugün olmadı 6 ay sonra ben kotalı sisteme geçiyorum veya fiyatları arttırıyorum dediği zaman biz nasıl etkilenicez. Bizi koruyan bir taahütümüz olmayacak.
3-Adsl'de upload ile ilgili teknik bir yetersizlik var. Vdsl'de bunun sınırı nedir? Upload hızları neden düşük tutuluyor. Ne zaman en kötü 10 mbit civarlarına çıkacak.
4-Diğer firmalar kotalıya geçip bir geçmeyen Türknet kalırsa eğer, diğer firmaların ve devletin Türknete baskı yapması sindirmeye ve onuda kotalıya geçirneye çalışması gibi bir durum olur mu? Tarifelerini belirlemede ne derecede özgürler.
5-Farz edelim ki yapa sistemini 2017 yılında çoğu yere getirdiler. Müşterilere en uygun internet hizmeti veren iss konumuna geldiler. Bundan sonraki projeleri neler? Müşterilerine bulut depolama üzerine bir hizmet vermeyi düşünüyorlar mı?




A
7 yıl
Teğmen

türknette ping çok yüksek geçmeyi düşünüyorum ama ping yüksek olduğu için kararsız kaldım
ping konusunda geliştirmeler olacak mı bu sene?



J
7 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: OmeaR

Dostum telefonu şart koşuyor ama en azından diğerleri gibi çok yüksek telefon ücreti almıyor, 1000 dk veriyor ve yalın ücret parası falan almıyor. Telefon olmasa yalın ücret parası alacak. Telefon normal telekomdaki gibi olsa kullandığın zaman para vereceksin.

3 ay için 30 tl daha vermeye razıyım ben zaten. Para sıkıntı değil?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
7 yıl
Yarbay

bugün IPTV'yi HD izlemek için en az 6Mbps gerekiyor.AKK olsa bile en az bu değerin üzerinde kalınmalı artık.icabında cloud kullanıyor akıllı cihazlarımızı güncelliyoruz.hatta oyun gibi multimedya içerik satın alıyoruz.

kotalı yapıya geçilmesi ise komik.dünyada koltalı internet kalkalı 4-5 yıl olurken birtek neden bizde altyapısal sorun yaşıyor bu ISS'lar? tüm dünyada olmayıp birtek bizde olan bu kısıt tam olarak nedir bir açıklasınlar bir zahmet.



L
7 yıl
Çavuş

Kısaca taahhüt bittikten sonra fiyatlar artacak mı artmayacak mı lafı dolandırmadan söylesinler.




O
7 yıl
Binbaşı

1)Upload ve ping hakkında düşünceleri neler herhangi bir çalışma yapıyorlar mı o konuda?

2)Port kullanımına yönelik sıkıntılar olduğunu duydum da tam olarak neleri etkiler bu hangi konuda farklılık var standart sistemlere göre?

3)Download bakımından çok iyi duruma geldi şuan tarifeleri 50-100 megabit hız hem de geceleri de bu hız devam ediyor düştüğünde de 24 megabit oluyor ama burda iki durum var

3A)Tarife bu durumuyla kendi altyapılarında uyguladıkları sınırsız tarifeden daha iyi olmuyor mu?

3B)Bu tarifeye geçmek isteyenlere fiyat ve tarifenin değişmeyeceği garantisini verebiliyorlar mu?

4)Maliyetler elverdiğince kullanıcılara verebildiğimiz kadar fazla internet hizmeti vermek istiyoruz demişlerdi bu son düzenleme maliyet dengelerinde herhangi bir sıkıntı yarattı mı?