A

Binbaşı
21 Şubat 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
169 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
A
4 yıl
HEPSİBURADA KULLANILMIŞ ÜRÜN GÖNDERDİ
SİZDEN RİCAM KONUYU ÖNE ÇIKARMANIZ

9 Mart Edit: Hala bekliyorum iade yapmaları için bugun telefon aradım 2 gün sonra belli olur dediler.

4 Mart Edit: Ürün bugün hepsiburadaya ulaştı, telefonla arandım ve servisten gelecek olan rapor karşılığında iade edecileceklerini 21 güne kadar uzayabileceğini söylediler bende THH ye başvurumu yaptım.

2 Mart Edit: Hepsiburadadan aradilar , sikayet vara yazdigim sikayeti gormusler daha hizli halledeceklerini soylediler yani herzamanki hikaye

Hepsijeti aradigimda persembeden beri soylediklerini soylediler, gerekli birimlere ilettik aksaklik olmus vs


Herkese merhabalar

20.02.2020 tarihinde hepsiburada.com üzerinden satıcısı hepsiburada olan bir notebook aldım,
< Resime gitmek için tıklayın >
cihaz elime 22.02.2020 tarihinde ulaştı.Cihazı ilk açtığımda logosunda siyah bir çizik gördüm ve cihazdan şüphelenmeye başladım.

< Resime gitmek için tıklayın >

Sonra bazı test programları yükledim performasına bakmak için, performansında bir sorun yoktu birde pili kontrol etmek için AIDA64 adlı programı yükledim ve gördüğüme inanamadım pil 462 defa doldurulup boşaltılmıştı.
Aynı değerleri cmd --> powercfg /batteryreport ve cmd --> /energy komutlarıyla gelen rapordada gördüm.

< Resime gitmek için tıklayın >

Sonra hpyi arayıp kapağı açarsam garanti sıkıntıya girermi diye sordum ve sorun olmadığını istersem ram ve ssd upgrade yapabileceğimi söyledirler, bende cihazıp alt kapağını açtım ve bir kez daha şok oldum cihazın içinde M2 ssdyi koruyan metal kapağın üzeri tornovida çizikleri ile doluydu

< Resime gitmek için tıklayın >

Üsttekileri görünce 23.02.2020 tarihinde iade isteği başlattım ve bana hepsijet iade kodu verdiler, hepsijetin sitesine girdiğimde 24.02.2020 pazartesi tarihinde evimden teslim almalarını istedim.Çarşamba anca geldiler (26.02.2020) ürünü teslim aldılar ve makbuz verdiler ancak herhangi bir takip kodu vs vermediler iade koduyla takip edebileceğim söylendi(makbuzun üzerinde de yazmıyor)

Şuan 29.02.2020 tarihi ve ürünüm hala hepsiburadaya ulaşmamış hepsiburadayı aradığımda bana sistemde ürünün gözükmediğini ve hepsijet firmasından takip kodu istemem gerektiği söylendi , hepsijete mail attım(16.30 dan sonra cagrı merkezi calısmıyor) maile gelen cevapta iade kodu hariç bir kod olmadığını söylediler , hepsiburadayı tekrar aradığımda ürünün ellerine ulaşmadan birşey yapamayacaklarını ilettiler yani iki firmada birbirinden haberi yok ve herşeyi benim halletmemi bekliyorlar.

Zaten emek vererek zar zor aldığımız üzerinde outlet veya refurbished yazmadığı halde kullanılmış gelen ürünün sıkıntısı içerisindeyim , hemde 1 haftadır notebook olmadığı için okulda da sorun çıkıyor hemde iki firmanında ilgisizliği ve birbirlerinden habersizliği yüzünden dakikalarca telefon görüşmeleri yaparak ben uğraşıyorum.Her iki firma ilede bundan sonra muhattap olmak istemiyorum artık.
A
6 yıl
Casper Servis Rezilliği
Arkadaşım 2016 yılında 3000Tl ye casper marka laptop aldı suana akdar kullaniyordu fakat 1 hafta once isinmasindan sikayetci oldugu icin aldigi yere goturdu.

Goturdugu yerdeki adamlar ilerideki casper bayisine yonlendirmisler o da bilgisayari goturup isinma problemi oldugunu soylemis baskada hic bir sorun yok.Casper bayi laptopu alip 1 saat gectikten sonra arkadasimi laptopunu geri almasi icin aramislar o da teslim alip evine donmus.

Ayni gun evde kullanirken bosluk tusuna sert basinca bilgisayarin aniden kapandiginin farkina varip servise tekrar vermis 4 gun once yasaniyor bu olay. Bugun servis aramis arkadasimi merkeze yollamislar ordan araniyor, klavye ve anakart arasinda sivi temasi oldugunu 1 ay once bile olsa simdi etkisini gosterecegini(1 hafta once isinma sorunu haric hicbir sorun yoktu) ve tamir masrafinin 5.000 tl tutcagini soylemisler yanlis okumadiniz 3.000 tlye aldigi laptopa 5.000 tl masraf cikiyor.

Arkadasimda 3bine aldigi bilgisayarin tmairine 5bin vermeyecegini soyleyip laptopu geri istiyor

Nereye nasil basvurabiliriz bilen bir kisi yardim edebilirmi hem saglam bilgisayari bozuyorlar hemde fahis bir tamir fiyati istiyorlar
A
6 yıl
Neden ceza aldım
Playstation kardeşlik konusunda bol bol takılırım arada sırada yüksek fiyata koyanlara yazarım , indirim olunca yazarım vs ama nedense şimdi ceza almışım artık firmalarada laf söylemek ceza anlamına geliyor sanırım ki küfürlü içerik vs de kullanmadım mantıklı bir sebebde yazmıyor.İlgili adminlere sorum şu "ben neden ceza aldım"

< Resime gitmek için tıklayın >

resmi göremeyenler için hızlıresim link:https://i.hizliresim.com/NDJQdQ.jpg
A
6 yıl
Okul+Dershane mi - Temel lise mi?
herkese merhabalar
Kız kardeşim 12. sınıfa geçti , kendisi TM ve radyo televizyon sinema bölünü veya piskoloji bölümünü istiyor. gittiği okul ortalama bir anadolu lisesi ve okulda kurs vs olmayacakmış önümüzdeki sene.Bizde sınavlara iyi hazırlanması için birde dikkati çok dağıldığından evde ders çalışmadığı için kardeşimi dershaneye veya temel liseye yazdırmak istiyoruz.

internetten birkaç şey okudum temel liselerin para tuzağı oldugunu yazan, çok pişmanım diyen çok fazla. dershane + okulunda çok vakit yediğini ve insanı çok yorduğunu yazmışlar.
Fikri olan veya bunları deneyen arkadaşlar yorumlarınızı belirtirseniz çok sevinirim. şimdiden hepinize teşekkürler
A
6 yıl
VDSL2 destekli modem tavsiyesi
Herkese merhabalar
Bir kac gun once netspeed den 75 mbps vdls internet baglattim modem olarak ttnetin verdigi ve yaklasik 4 yildir kullandigim zyxel marka modme var kablo uzerinden 70 e yakin hiz almama ragmen wifiden 10-20 arasi aliyorum
Ozellikle wifi kalitesi duzgun mumkunse 5ghz
Usb baglantili olabilir torrentlerimi vs indiririm
Arayuzu cok yormayacak
200-300 tl arasi
Bir modem ariyorum 4 tane lan cikisi olsa yeter tavsiyeleriniz varsa yazin lutfen
A
6 yıl
Photoshop , corel vs icin sistem tavsiyesi
Herkese merhaba babama bir sistem topluyorum

Photoshop , corel draw , illustrator gibi programlar kullanilacak fotograf uygulamalari, video render simdilik yok oyun asla oynanmayacak

Parcalarin bir kismini inventus bir kismini teknobiyotikten aldim ayni parcalarin daha ucuz oldugu bir yer varsa onuda yazabilirsiniz

Elimde r9 270 ekran karti ve 2 tb hdd oldugu icin bunlari almadim ilerde lazim olursa ekran karti takviyesi yaparim sizce degistirmem gereken butceyi fazla asmacak(4500 u gecmeyelim ) parcalar varmi yada fazla harcadigim gereksiz parca vs varsa yazabilirsiniz 1 hafta icinde toplanacak bilgisayar simdiden herkese teşekkürler

< Resime gitmek için tıklayın >

Resimde problem varsa buradan direk ulasabilirsiniz :https://i.hizliresim.com/RnQnAR.jpg
A
7 yıl
Kendi Neslimi Anlayamıyorum
herkes merhaba
üniversite 1. sınıf mühendislik öğrencisiyim ve arkadaşlarım çevrem bana hep garip geliyor.Ben okumayı araştırmayı seven, çevremde olup biteni gözlemleyen birisiyim gerek siyasetle, gerek basitte olsa bilimsel makalelerle ilgili şeyler okurum öğrenmeye çalışırım herhangi bir partiye tarikata vs bağlı olmadıgımdan ileride türkiyede iş bulmakta sıkıntı çekeceğimi biliyorum bu yüzden kendimi geliştirmeye çalışıyorum , yazılım ve photoshop öğrenmeye çalışıyorum böyle geçiyor günlerim.

Fakat etrafıma bakıyorum kimse ne gündemle ilgileniyor ,ne etrafımızda olup bitenle ilgileniyor nede dersle ilgileniyor. İlgilendikleri tek şey futbol, sağa sola hava atmak , kız tavlamak filan benmi garip düşünüyorum yoksa neslim mi artık hiç bir şeyi umursamıyor.Ülkede işsizlik ve enflasyon artıyor , ırakta olan bize tehtit bir referandum var, bilimde diğer ülkeler almış başını gidiyorken biz geriye gidiyoruz ama bunları kimseyle konuşamıyorum.Belkide ben çok sığ bakıyorum bu yüzden sizlerin fikrini sormak istiyorum ben mi fazla takıntılıyım hayatı yaşamıyorum yoksa gençlermi artık hiç bir şeyi sorgulamıyor , düşünmüyor , araştırmıyor.
A
7 yıl
psp alacağım tavsiye
herkese merhabalar hem yolda oynamak için hem internet olmayan biryere gittiğimizde oynamak için hemde eski oyunları oynamak için (ps1 oluyorsa ps2 gba,gb,gbc, nes, snes vs hangileri oluyorsa tam bilmiyorum) psp almaya karar verdim ancak pek bir bilgim yok.
Oyunlara para vermek istemiyorum bu yüzden kırık alıcam bi kaç sorum var
1-)hangi modelini önerirsiniz güneşin altındada oynayabilirim ve internet deneyimim iyiyse wifili model olarak
2-)yanında hangi aksesuarlar gerekli
3-) kırık aldıgımda direk kendim yükleyebilirmiyim oyunu
4-) hangi fiyat idealdir bunun için kazıklanmak istemiyorum

birde sizin güzel bulduğunuz link varsa yollarsanız sevinirim hepinize şimdiden teşekkürler.
A
7 yıl
Kitap Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazanabilirim?
Herkese merhabalar

okul tatile girdi haliyle günlerim sıkıcı geçiyor bilgisayar oyunu oynayıp film filan seyrediyorum ama ondanda sıcaktan durulmuyor söyle bir balkona çıkıp parkta bahçede kitap vs okumak istiyorum ve sizden tavsiye istiyorum.
Küçüklüğümden beri kitaplarla pek alakam olmadı hocalarımızın zorla okuttuğu kitaplar dışında pek bir şey okumadım kitap olarak zaten çoğununda özetini okuyarak hallettim ödev her neyse fakat bu alışkanlığı kazanmak istiyorum, arkadaşlarla konuşurken bir kitap kültürümün olmasını istiyorum.Birde aslında okumayı seven bir insanım daha çok bilimsel konuları değişik şeyleri açar okurum canım sıkıldıkça İnternet üzerinden wikipedia yı açıp saatlerce çıkmadığım oluyor bazen.

Sözün kısası kitap okuma alışkanlığını nasıl kazanabilirim hangi kitaplardan başlamalıyım.Böyle akıcı okudukça saatlerin nasıl geçtiğini anlamayacağım kitaplar olursa daha güzel olur.Birde film olarak mesela bilim kurgu, polisiye ve böyle ilginç hikayelerin anlatıldığı filmleri seviyorum kitaplarda da aynı türü sever miyim bilmiyorum o yüzden tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler
A
8 yıl
30Dk bir komut satırı çıkıyor
Hepinize iyi günler öncelikle yaklaşık 3-4 hafta önce yeni bir pc topladım windows u kurdum sorunsuz ancak 30-60 dk bir komut satırı çıkıyor 1 sn bile sürmeden açılıp kapanıyor birşeyler yazıyor okuyamıyorum bile oyunlarda alttab yapmış gibi oluyor mesela csgo da rekabetçi oynuyorum 30 dk sonra birden masa üstüne geliyor oyuna geri dönüyorum ancak 4-5 saniye oyundan kopuyorum bu yüzden buna nasıl çözüm bulabilirim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.