C

Yarbay
13 Ağustos 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
57 üye
Görüntülenme (?)
1613 (Bu ay: 5)
Gönderiler Hakkında
C
2 yıl
GÜNCELLENDİ Kargo ile Gönderdiğim Laptop\u0027ın Mecidiyeköy Şubesinde Çalınması ve Şube Müdürünün Tavrı
Laptop Modeli: HP Omen 15 EK1005NT 32GB RAM 1TB SSD 300HZ I7 10870H RTX 3070

HP OMEN 15 Seri No: 5CD201B7CL

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



5 Aralık 2022 tarihinde Sahibinden.com'da ki Laptop ilanım için Görkem Duman isimli şahıs benimle iletişime geçti Sahibinden.com'dan. Telefon numarasını verdi, Whatsapp'tan görüşelim dedi. Whatsapp'tan Laptop'ı almak istediğini ama İstanbul'da yaşadığını (Ben Elazığ'da oturuyorum) bir akrabam falan varsa ona gönderebilirsem akrabamla buluşup Laptop'a bakıp sonra parayı EFT ile göndereceğini söyledi, ben de kabul ettim.


< Resime gitmek için tıklayın >




Sonra beni aradı konuştuk, Şişli'ye yakın olduğunu arabayla gelip alabileceğini söyledi. Aynı gün ürünü paketledim, bana "MNG ile gönderebilir misiniz diğer kargolar 2-3 günde getiriyor MNG 1 günde getiriyor" dedi. Bende MNG ile gönderdim. Daha sonra paketin barkodunu istedi. 2 gün sonra ürün Şişli Mecidiyeköy şubesine ulaştı MNG'nin. Sonra paketiniz teslim edildi yazıyordu kontrol ettiğimde, akrabamı arayıp alıp almadığını sordum, almadım dedi. Şubeyi arıyorum açmadı, genel müdürlüğü aradım şikayette bulundum teslim edilmeyen ürünü teslim edilmiş gibi gösterdikleri için. Daha sonra şubeyi tekrar aradım, bana "Birisi geldi, akrabanızın önlü arkalı kimlik fotoğraflarını gösterdi alıp gitti" dedi. Bu yaptıkları yetmezmiş gibi bir de bana "siz bizi mi dolandırmaya çalışıyorsunuz" dedi çalışan ve müdür. Bunun üzerine akrabam şubeye gidiyor. Müdür denilen şahsiyet orada milletin içinde akrabama bağırıp çağırıyor.

Akrabam polise gitti şikayetçi oldu, başka bir MNG çalışanı getirilmiş yine aynı şeyleri söylemiş polise. Görüntü kayıtlarını bize izlettirmediler.

Bu hırsız şahsiyet nerden ulaşmışsa artık, akrabama ait kimlik bilgilerine ulaşmış. Kameralardan da hiç korkmayıp gidip teslim almış şubeden.





Aynı şube için internette "dolandırıcılarla iş birliği yapıyorlar" yorumları bulunmakta. Şahsiyetin telefonu çalmıyor artık.

Telefon numarası: 0535 405 76 36
5354057636
05354057636


Şikayet varda birebir aynı MNG Kargo şikayeti:


https://www.sikayetvar.com/mng-kargo



< Resime gitmek için tıklayın >






< Resime gitmek için tıklayın >




https://www.sikayetvar.com/mng-kargo




26.12.2022 Güncelleme:


MNG Kargo Hasar Tazmin bölümünde talep açmak istediğimde SMS kodu gelmiyor.Akrabam MNG MECİDİYEKÖY ŞUBESİNE gidip tazmin formunu doldurmak için şubeye gitti. Müdür denen şahsiyet biz "BİZ TAZMİN FORMUNU DOLDURMAK İSTEMİYORUZ" dedi. Bunun üzerine akrabam MNG Kargo'yu arıyor, telefondaki yetkili şubedekilere "TAZMİN FORMUNU DOLDURUN" dedi ama yetkiliye bile tekrar "BİZ TAZMİN FORMUNU DOLDURMAK İSTEMİYORUZ" dedi. "GİT KİME ŞİKAYET ETMEK İSTİYORSAN ET" dedi. Müdür denen şahsiyetin tavrı budur.


< Resime gitmek için tıklayın >

27.12.2022 Güncelleme:

Dün MNG Müşteri Hizmetleri, MNG Mecidiyeköy şubesinde müdürün tazmin formu oluşturmuyorum demesi üzerine telefondan yardımcı olup internet üzerinden tazmin talebi oluşturdu. Henüz değerlendirme aşamasında.

LÜTFEN ÖNE ÇIKARALIM


1 Yıl Sonra Gelen Edit:

Tüketici hakem heyeti son güne kadar beklettikten sonra " yetkimiz yok" diyerek red verdi.

Savcılık "kargonun suçu yoktur" diyerek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Hırsızın ise kamera kayıtlarında yüzü gözükmesine rağmen polisler tarafından bulunamıyor (!)

Hırsız sahibinden üzerinde aynı adı soyadı kullanarak laptop çalmaya devam ediyor. Ülkede adalet olmadığı için eder tabi, kafası rahat.

Herkese iyi forumlar...
C
2 yıl
Bu fiyata daha iyisi var mı ? Asus VivoBook OLED
Asus VivoBook 15 Oled D513UA-L1346 Ryzen 5 5500U 8 GB 512 GB SSD 15.6"
https://m.n11.com/urun/asus-vivobook-15-oled-d513ua-l1346-ryzen-5-5500u-8-gb-512-gb-ssd-156-free-dos-dizustu-bilgisayar-2417045

Aynı işlemciye sahip IPS ekranlı monitörler 10.000-13.000TL arasına satılıyorken bu 600nit Oled ekranla daha uygun. Nasıl bu fiyat anlamadım.
C
2 yıl
Türknet Sahtekarlığı
Geçen ay 10 Ay Sabit Fiyat Avantajı kampanyasından yararlandım. Turk.net adresinde istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz yazmasına rağmen müşteri hizmetleri iptal etmiyor. Düpedüz sahtekarlık bu. İlgilenir misiniz @TurkNetDestek

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
C
3 yıl
M2 SSD\u0027nin soğutma bloğu anakartın soğutma bloğuyla çakışıyor
XPG S70 M2 SSD'nin soğutma bloğu Asus X570-E'nin soğutma bloğuyla çakışıyor. SSD'nin dahili soğutma bloğunu çıkardığımda garantinin devre dışı kalacağı yazıyor. Bunları tasarlayanlar böyle bir durum olacağını akıl edemiyor galiba...

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
C
3 yıl
Amazon Türkiye Rezaleti
3 gün önce uzun zamandır Prime üye olarak kullandığım ve 20'den fazla ürün almış olduğum Amazon hesabım hiç bir gerekçe gösterilmeden kapatıldı. Bunun üzerine müşteri hizmetlerine ileti gönderdim, bir kaç saat sonra e-Posta adresime "yakında müşteri hizmetleri tarafından aranacaksınız" yazan bir ileti geldi. Aradan 1 gün geçti ama arayan soran olmadı. Diğer gün tekrar ileti gönderdim ama bu sefer de cevap verme ihtiyacı dahi duymadılar. Ve bugün tekrar gönderdim ama yine cevap verilmedi. Bunun üzerine sadece bana mı cevap verip vermediklerini denemek için başka bir e-Posta üzerinden ileti gönderdim , kısa bir süre sonra o e-Posta adresine cevap verdiler. Koskoca Amazon'un yaptığına bakar mısınız. Hesap umrunda değil artık açsalarda kullanmayacağım bir daha ama içerisinde 790TL hediye kartı vardı (kredi kartıyla hesaba yüklemiştim) onu nasıl geri alabilirim ? Öylece 790TL'nin üstüne yatmalarına izin vermeyeceğim.



< Resime gitmek için tıklayın >

Kendi e-Postam. Herhangi bir cevap verilmedi:
< Resime gitmek için tıklayın >
Denemek için açtığım başka bir e-Posta. 1 saat geçmeden cevap verildi:
< Resime gitmek için tıklayın >



Edit: Başka bir amazon hesabı açıp müşteri hizmetleriyle görüştüm, yetkili birime yönlendirdiklerini söylediler. 1 saat sonra yabancı bir Amazon çalışanı arayarak 2 dakikada açtı hesabı. Amazon Türkiye çalışanlarının 2 haftada yapmadığı şeyi 2 dakikada yaptı.
C
3 yıl
Necip Fazıl neden Atatürk ve devrimlerin düşmanı oldu?
Hayranları pek bilmez, 1943 yılına kadar Atatürk’ün ve devrimlerini savunan, Cumhuriyet düşmanlarına göz açtırmayan bir Necip Fazıl Kısakürek vardı.

Kubilay’ın ölümünde mesela…

1934 yılının Aralık ayında Ankara Türk Ocağı’nın yaptığı Kubilay’ı anma toplantısında “Gözüme görünen şeyi açıkça kaidesiz, tertipsiz ve imasız söylüyorum. Eğer inkılabı zayıf tutarsan, eğer inkılabın yüreğini, hassasiyetini ve sinirlerini temsil etmezsen, bıçağın ters tarafı ile yirmi dakikada kesilen Kubilay'ın kafasında sana tevcih edilen akıbeti seyredebilirsin. Türkiye nüfus kütüklerindeki softa ve mürtecinin yeşil kanını kurutacaksın. Bu kadar." demişti.

1938’de Atatürk’ün ölümü üzerine şunları yazmıştı:

“Benim gözümde birbirine bağlı iki işin sahibi iki Atatürk var. Zaman tasnifinde bunlardan biri düşmanın denize dökülüşüne, öbürü bugüne kadar sürer. Biri ölüm hükmü giymiş bir milleti şahlandırdı. Mucize çapında bir başarıyla madde ve askerlik planında muzaffer kıldırdı. Öbürü, bir an evvelki ölüm tehlikesini doğuran sebepler âlemine karşı harekete geçti, fikir ve cemiyet planında yeni bir bünye inşasına girişti. Milli kahramanın ölümü önünde duyduğumuz matem hissini tek bir emniyet duygusu ile teselliye muktediriz. Teknesinde Atatürk'ü yoğuran Türk milleti daima Atatürk gibi kahramanlara ihtiyaç duyacaktır.”

Mayıs 1943’te Necip Fazıl, Büyük Doğu isimli bir dergi kurduğunu ve CHP ölçülerine uygun yayın yapacağını söyleyerek CHP’den dergi için 5000 lira para istedi. Aynı dönem CHP’den milletvekili adayı oldu. Bu sürede Atatürk'ü öven yazılar yazdı. Büyük Doğu'nun dokuzuncu sayısını “Atatürk’ün Altın Anahtarla Açtığı Son Fabrika Kapısı. Şimdi Onun Ruhu Aynı Anahtarla Türk’ün Zafer Kapısında” başlıklı kapakla çıkartan Necip Fazıl, derginin onuncu sayısında da "Atatürk dirilecektir" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

< Resime gitmek için tıklayın >
“Bir gün Atatürk dirilecektir!!! Evet, lâf ve hayal, yahut fikir ve remz âleminde değil, doğrudan doğruya madde ve hakikat dünyasında Atatürk hayata dönecektir!!! Bir gün Atatürk, Etnografya müzesindeki taş sandukasının kapağını omuzlarile kaldırıp, ufkî vaziyetten şakulî hale geçecek; ve sırtında mareşal üniforması, Ankarada Atatürk bulvarında görünecektir!!! Bir gün onu, kâfurîden yontulmuş asîl ve mevzun parmaklarile kılıcının kabzasını kavramış, zarif ve ince endamile bir masaya eğilmiş ve gök gözlerile dünya haritasını süzmeğe başlamış olarak göreceğiz!!! Bugün, dünya muhasebe ve muvazenesinde Türk milletine ait hakların terazi kefesinde görüneceği andır!!! İşte o gün başımızda bulunacak olan şahsiyet, günün gerektireceği üstün kurtarıcılık vasıflarına göre, ruhile olduğu kadar maddesile de Atatürk’ten başkası olmıyacaktır. Zira, Türk milletinin içindeki Atatürk’lerin harekete geçmelerile, onun sandukasını devirip bu Atatürk’lerin derisi içine yerleşmesi ayni ana rast gelecektir.”
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Necip Fazıl umduğunu bulamamış, milletvekilliği başvurusu kabul edilmediği gibi, dergi için istediği para da gönderilmemişti. CHP'li olmak kârlı bir iş değildi. O ne yaptı çizgisini değiştirdi. Büyük Doğu'da Atatürk'ü, devrimleri ve dönemin hükümetini eleştirmeye başladı. Necip Fazıl'ın Büyük Doğu Dergisinde yaptığı zararlı yayınlar hükümetin gözünden kaçmamıştı.
< Resime gitmek için tıklayın >

Basın Yayın Genel Müdürlüğü'nün Şubat 1944 tarihli raporunda Necip Fazıl'ın Büyük Doğu dergisinin İngiltere devlet politikasına hizmet ettiği yazıyordu. Necip Fazıl 1947'de Atatürk'e hakaret içeren yazıları nedeniyle yargılandı. Necip Fazıl'ın Atatürk'e hakaret etmesini içine sindiremeyen Türk halkı sokağa indi, çok yerde protesto mitingleri düzenlendi.
< Resime gitmek için tıklayın >
Necip Fazıl daha sonra Demokrat Parti lehine yazacağını söyleyerek Adnan Menderes’ten çok defa para istedi. 26 Aralık 1956’da Menderes’e yazdığı bir mektupta “Ben ki her şeyi uğrunuza riske etmiş, her defa mükemmel eseri vermiş ve bu kadar tecrübe ve çileden geçmiş bir adamım.” diyor ve ekliyordu:

“Haftalardır Ankara'nın bu hücra ve münzevi otelinde cinnet buhranları içinde çırpınmaktayım. Bütün istediğim zarara birkaç bin zamla 20 bin lira temininden ibarettir. Bunca muvaffakiyetten sonra uğratıldığım bu hal ve düştüğüm şeref kırıklığı hayatıma mal olabilir.” 

14 Ocak 1958’de yine Menderes’e gönderdiği bir mektupta ise şunlar yazılıydı:
"Ben hastayım. Şekerliyim. Ayrıca çıldırmak üzereyim. Bütün hastane halime acıyor. Bu vaziyette emrin uzaması benim ölüme ve cinnete terk edilmem demektir. Başıma bir hal gelecek olursa Allah'a, Türk Milletine ve "Allah bir" diyenlere karşı hesap nasıl verecektir. Kadiri mutlakın üzerine yemin ederim ki yalan söylemiyorum, mübelağa etmiyorum, rol oynamıyorum, edebiyat yapmıyorum."
< Resime gitmek için tıklayın >
14 Haziran 1958’de ki mektubu ise “Reklam ve sair ihtiyaçlarım için 10 bin lira lütfedilirse... Ayda 6 bin lire tahsis olunursa...” diye başlıyordu.

Örtülü ödenekten Necip Fazıl’a verdiği paralar, Yassıada’da ki mahkemede Menderes’in başına bela olmuştu.

Başbakanlık tarafından ajans, gazete ve dergilere ödenen yaklaşık 700 bin liranın 147 bin lirasının sadece Büyük Doğu’ya aktarıldığı mahkemede belirtiliyordu. Mahkeme Başkanı Salim Başol’un bu miktarın fazla olduğunu söylemesi üzerinde Menderes paraların bir kerede verilmediğini ifade ediyordu. Başol, “Necip Fazıl’ın yazılarının memleket yararına mı ki?” diye sorduğunda Menderes’in bu soruya verdiği cevap salonda gülüşmelere neden olmuştu:

 “Onun memleket yararından ayrıldığını gördüğümüz an münasebeti kestik. Uzun zaman münasebeti kesiyoruz tekrar geliyor, düzelteceğim, doğru gideceğim diyor, o şekilde devam ediyor.”

Necip Fazıl daha sonraları MHP saflarına yanaşacak ve sıkı bir ülkücü olacaktı. Yalan yanlış tarih tezleriyle gerçek tarihi nasıl tahrip ettiği meselesine girmiyorum bile.
İşte üstad (!) Necip Fazıl'ın hikayesi… 

Kaynak: https://www.aykiri.com.tr/yazarlar/umit-dogan/necip-fazil-kisakurek-gercekleri-necip-fazil-kisakurek-kimdir/326//
C
4 yıl
Corsair Obsidian 500D mi Phanteks P600S mi ?
Corsair 500D:
< Resime gitmek için tıklayın >

Phanteks 600S:
< Resime gitmek için tıklayın >
P600S daha geniş, fan desteği daha iyi. Ama tasarım olarak 500D daha şık görünüyor.

İki kasa arasından hangisi tercih edilmeli ? Veya başka bir kasa
C
4 yıl
\"selam\"
Forum'da gezinirken bir anda karşıma bu uyarı çıktı, hata falan olabilir mi?

< Resime gitmek için tıklayın >
C
4 yıl
Modlu Realtek UAD Sürücüleri - Dolby Atmos,Creative Sound Blaster,DTS,Nahimic
Öncelikle UAD nedir ondan bahsedeyim.Uad driver açılımı (Universal Audio Driver) yani Evrensel Ses Sürücüsü olarak çevirilebilir. Bu sürücü türünün HDA yani eski sürücülere göre en önemli getirisi küçük boyutlu olması ve kontrol uygulamasının Universal Windows Platform (UWP) tarzında olması. Modlu versiyonlarında Nahimic,Sound Blaster Connect,DTS,Dolby gibi ek uygulamalar ve özellikler mevcut. Ayrıca modlu UAD sürücüler modlu HDA sürücülere göre çok daha sorunsuz çalışmaktalar.


Realtek Audio Control:


< Resime gitmek için tıklayın >



1.Realtek Universal Audio Driver with Creative Sound Blaster Connect:
https://github.com/shibajee/realtek-uad-creative-sbc-mod



< Resime gitmek için tıklayın >


2.Realtek Universal Audio Driver with Nahimic APO:
https://github.com/shibajee/realtek-uad-nahimic-mod


< Resime gitmek için tıklayın >

3.Realtek Universal Audio Driver with DTS APO:
https://github.com/shibajee/realtek-uad-dts-mod


< Resime gitmek için tıklayın >


4.Realtek Universal Audio Driver with Dolby DAX3 APO:
https://git.fuwafuwa.moe/rtkmod/realtek-uad-dolby-mod


< Resime gitmek için tıklayın >



Aralarından en memnun kaldıklarım Creative Sound Blaster Connect ve Dolby Atmos oldu. Nahimic (MSI geliştiriyor) açık ara en kötüsü bence.




Kurulum:

İlk önce bilgisayarınızda sürücü imza zorlamasını devre dışı bırakmanız gerekli. Şu videoya göz atabilirsiniz:


https://www.youtube.com/watch?v=Q0bODFWHZ7M&feature=youtu.be


Bu işlemi yaptıktan sonra seçtiğiniz modlu arşiv dosyasını indirip açıp.Açtıktan sonra karşınıza 2 klasör çıkacak (Creative Sound Blaster'de 3 klasör çıkmakta). İlk önce UAD_WHQL isimli klasörde Setup.exe'i çalıştırıp sürücüyü kurun. Daha sonra ise UWP_BUNDLE klasörüne girip INSTALL_UWP_BUNDLE.bat'ı çalıştırın. Daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Kurulum tamamlandı (Creative Sound Blaster kullanacaklar yeniden başlatmasın,onlar için henüz tamamlanmadı)

Creative Sound Blaster kullanacaksanız GenKGA klasörüne girip GenKGA.bat'ı çalıştırın. Buradan istediğiniz Creative Sound Blaster sürümünü seçin (720'i tavsiye ederim.) işlem tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
C
4 yıl
Sakın AMD Almayın !
Çünkü dünyanın en bilgili ve en tecrübeli bilgisayar kullanıcı olan @sieger öyle diyor:

< Resime gitmek için tıklayın >
Tabi ki sadece bu iş sadece AMD Ryzen'le sınırlı değil.AMD ekran kartları,Windows 10,Sapphire,MSI,Cooler Master falan hepsinden uzak durmak gerekliymiş
Ayrıca kendisinin profilinde bulunan web sitesine girince sizi başka bir sürpriz karşılıyor :


< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.