Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
151
Cevap
11586
Tıklama
105
Öne Çıkarma
Cevap: 8-10 Yıllık Sistem Toplamak Yanlış (5. sayfa)
W
5 yıl
Binbaşı

10 sene götürsün diyor zaten 10.senesinde savumuyor adam. ama sen 10 yıl öncesiyle kıyaslıyosun :DD

8 sene öncesinin 2070Süperi ile bugünün 1650sini kıyaslamalısın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whatif -- 14 Temmuz 2020; 12:56:7 >

S
5 yıl
Yarbay

2016 mıydı, dizüstüme 32 GB RAM yaptım. Umuyorum kaçıyorum. Son zamanlarda bir masaüstü toplayayım diyorum ama hep 16 GB RAM'li konfigürasyon oluşturuyorum. Çünkü 32 GB maliyeti şuan yemiyor pek. :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
5 yıl
Yarbay

Sürekli ultra ayarlarda yeni çıkan AAA oyunları özellikle online oynamak isteyen birisinin 3-4 nesilde bir en azından ekran kartı yenilemesi lazım diye düşünüyorum.
Neden online, çünkü rekabet ortamında kare sayısının belirli seviyede akıcı olarak kalması önemli. Patlama, sis, yangın efektlerinde
fps 60fps eşiği altına düşerse aksiyon esnasında sıkıntı yaratır. İşlemci-ram-anakart üçlüsünün üst seviye iseler (i7 ryzen7 vs.) 6-7 seneye kadar gideri var.
Nvidia en azından son 2 seridir 2 senede bir falan çıkarıyor yeni seriyi. Bu da bizim gibi donanımın pahalı olduğu ülkeler için bir nebze iyi.
Oyunlar varolan kartlara göre optimize edildiğinden daha uzun götürüyor.



G
5 yıl
Çavuş

3600 e sistem önerebilir misin peki 2. el bile olur güncel oyunları çalıştıracak


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Androge0s
T
5 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar 14 yaşındaki yeğenim çalışarak denkleştirdiği parayla geçen yıl E5 2697V2, X79, 32GB RAM, Vega64 (İlk iki ay 570 vardı), RC100 250GB, CX750M, PureSteelRGB ile sistem topladı. Başta onun 8 yıllık bir işlemci alarak hata yaptığını düşündük ama tekli çekirdekle işi olmadığı için çok yüksek performans aldı, 2700-3000TL civarıydı (Dolar 6,10 civarındaydı) sistemin maliyeti. Sonra ailecek Xeon'a geçtik biz de.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: genelkurmay89

Şu sistem yaklaşık 10 senelik.

Anakart: MSİ 970A G46
İşlemci : Phenon X4 955
Ram : 2 gb * 4 ddr3 1333 mhz kingstone ram.
Ekran kartı : Shappire 6950 2 gb
Kasa : UTGARD PURE BLACK EDITION 80PLUS 700W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA (içerisinde 700 w bronze plus + psu mevcut)
hdd: samsung 1 tb
Mönitör : Samsung led mönitör ( o zaman için 400 tl fiyatı vardı)


2010'da o zamanın parası 2000 tl(Dolar olarak bakarsak 1700 dolar) civarına mal olan bu sistem daha geçen senelere kadar gayette iyi oyun deneyimi sunuyordu.Tabiki ultra süper ayarlarda değil gölgelerden bazı ayarlardan kısarak feragat ederek.Ama 1080p tatmin edici seviyelerde oyun oynayabiliyordum.Witcher 3,fallout 4 ,metro 2033 vs.

4 sene önce baktım pc artık yavaş geliyor ne yaparım ne ederim diye düşünürken ssd'nin şaşırtıcı sonuçlar verdiğini gördüm.Corsair 128 gb ssd satın aldım.Windows'u ssdye kurdum sonuç gerçekten harikaydı.Windows 20 saniyede açılıyor 10 saniyeye kalmadan kapanıyordu.

Depolama için ilave 1 tb daha wd blue hdd aldım.

Sonrasında 2 sene kadar önce evin önüne şimşek düşmesi sonucu anakart yandı.
Asus M4A87TD forumdan ikinci el bu kartı aldım yanında 2*2 gb ddr3 ram takviyesi yaptım totalde 170 liraya maloldu.

Geçen haftada ekran kartı su koyuverdi.Ekranda aniden beliren çizgiler yada oyun sırasında aniden kararan ekran vs. Baktım fırınlama yapanlar var denedim 1 saat oyun oynuyorum sonra ekran kararıyor,Dün bi daha fırınladım bu sefer oyuna girer girmez ekran kararmaya başladı.Yani sistem 10 sene sonunda bitme noktasına geldi.Film vs izlerken sorun yok ne zaman oyun açarsam ekran kararıyor.

Zaten güncel oyunları oynayamıyordum.
(Kingdom Come: Deliverance + control vs.)

Şimdi çok para harcamak istemiyorum.(Artık evli barklı adamım öncelikler biraz farklı tabi)

1080p'de orta halli nasıl bir sistem toplamalıyım ? (Günde 1-2 saat oyun oynarım en fazla oda)

Anakart + işlemci + ram + ekran kartı güncellesem yeterli.
Intel 10400F+H410Anakart+Fan+16GB DDR4 3000+4Gb 1650 =4200TL civarı

Ryzen 5 2600+B450 Anakart+Fan+16GB DDR4 3200+4GB 1650 =3800TL civarı



A
5 yıl
Yüzbaşı

Bütçen nedir?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ijustcamefortheask
D
5 yıl
Teğmen

bu sene tıpa başlıyorum beni 6-7 sene idare etmesi lazım sonra kendi paramla alırım
3600-5700xt düşünüyorum bu parçalar dayanır mı bu kadar?



T
5 yıl
Yüzbaşı

Bende yazılana tamamen katılıyorum . Ama bu da ekonomik şartlara göre değişen bir durum. Parası olan , sonradan oluşacak değer kaybını önemsemeyecek insan güncel olarak en üst seviye alır , güncel olarak en iyi performansı almak ister. Ama Pc için dişinden tırnağından biriktirip, alacağı zamanda en üst seviyede pc almaya ekonomik olarak müsait birisi için kesinlikle senin dediğin gibisi olması çok daha mantıklı.En üst seviye alma ,alacağın sürede orta seviye donanım al, Şuan için orta seviyeden kastım ekran kartı olarak 1660ti mesela. Güncel oyunların çoğunu yüksek ayarda oynatır zaten. Her sene yeni bir model ekran kartı çıkıyor. En yüksek modeli alıp bütün paranı harcayacağına, orta seviye alıp paranı köşede tutarak , her sene değiştirmek çok daha mantıklı bence. Hem değer kaybını minimize etmiş oluyorsun sattığın zaman, hemde donanımının performansını sürekli yükseltmiş oluyorsun.



A
5 yıl
Yarbay

Sevdim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
5 yıl
Çavuş

4000 4500 eylülden şu vergi olayı kalktıktan sonra almayı düşünüyorum 2. el alacam bir de bazı parçalaı


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Androge0s
Y
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: SARIMSAKLI MAYONEZ

Herşeyin en iyisi en uzun süre götürenidir. Evet artık bi donanım 10 yıl götürmez. 5 yıl götürür. Ama konu sahibi arkadaşın tavsiye ettiği sistem 3 yıl götürür. 3 yıl sonra soket vb değişmediyse hadi ekledin diyelim birşeyler maliyet daha pahalıya gelir. Kullandığın süre boyunca high end donanımın vereceği fazladan performansda cabasıdır.

Yani siz siz olun paranızın yetebildiği en iyi donanımı, donanımı geçtim hayatın her anı için alabildiğiniz en iyisini alın. (en iyisi her zaman en pahalısı olmayabilir)
Lakin verdiğimiz tl başına kazandığımız performans orta seviye donanımlardan sonra ciddi düşmeye başlıyor, bir yerden sonra inanılmaz düşüyor, fiyatı 2 katına çıkartıp sadece %15 performans kazanmaya kadar gidiyor, yani bu kadar sabit düşünmek, değişkenleri hesaba katmamak imkansız. En önemli değişken bütçe burada, 4000 ya da 6000 harcayacağım dese biri tabi ki 6000 harca derim, ama bu durum 15.000+ yerlere çıktığında işin rengi değişiyor. Kaldı ki işin ikinci el piyasası da var. Benim öyle bir param vardı, borcum da yoktu, ama 2080 ti almadım, çünkü aşırı saçma geldi, verdiği performansa hiçbir şekilde değmeyecekti, o artan parayla 3 sene sonra dönemin orta-üst sınıf ekran kartını alabiliyorum, tüm sistemi değiştirmeye zaten gerek yok. Şuan zaten yetiyor mevcut oyunların hepsine aldığım 2070 super, gelecekte zayıf kaldığında da o paraya alınacak daha iyi donanımlar illa olacaktır.

Görüşüm bunca tartışmadan sonra aynı, en üst düzey donanımlar hobi olarak bilgisayar toplayanlar içindir.



Y
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Simone Simons

Hocam ben işlemci olarak ryzen 5 3.6 ghz almayı düşünüyorum ekran kartı olarakta 1660 ile 2060 arasında kalmıştım sanırım dediğiniz gibi 1660 almak mantıklı parçalar ısındıkça ömrü gidiyo
1660 değil 1660 super almanızı öneririm, daha güncel teknoloji kullanıyor ve mutlu eder, ısı değerleri de çok iyi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Teğmen

Benim kart HD 5550 1GB 128 Bit. 2007 de çıkan Bioshock 2007 oyununu bile High ayarlarda 30-40 FPs oynayabiliyorum ayrıca 1280x1024 çözünürlükte. GTX 580'in 3/1'i etmeyen bir kart 4GB RAM Pentium e6600. 10 senelik PC'lerden bile daha kötü.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

1660 değil 1660 super almanızı öneririm, daha güncel teknoloji kullanıyor ve mutlu eder, ısı değerleri de çok iyi.

Alıntıları Göster
Forumdaki arkadaşlarlada fikir alış verişinde bulundum onlarda super OC versiyonunu tavsiye ettiler hatta şu 3 fanlı versiyonunu sormuştum bu fiyat farkına değer bir fps farkı varmı diye yok demişlerdi alıcağım kart bu hocam heralde sizin dediğinizde bu
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
5 yıl
Yarbay

Oyun için yetmesi için devamlı gpu yenilemek gerekiyor bundan kaçış yok. Ama cpuyu düzgün seçerseniz attığım mesajdaki gibi 4 tane aralarında baya da güç farkı olan gpuları besleyecek cpunuz olur. Böylece en azından cpu yenilemek zorunda kalmazsınız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @myfranco
Y
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Simone Simons

Forumdaki arkadaşlarlada fikir alış verişinde bulundum onlarda super OC versiyonunu tavsiye ettiler hatta şu 3 fanlı versiyonunu sormuştum bu fiyat farkına değer bir fps farkı varmı diye yok demişlerdi alıcağım kart bu hocam heralde sizin dediğinizde bu
< Resime gitmek için tıklayın >

Alıntıları Göster
Bulabildiğiniz en ucuzunu alsanız yeterli (tek fanlı olmasın tabi), kasanın da havadar olması lazım. Çok optimize bir kart olduğu için fazla ısınmıyor, gtx 1060 mesela 6-7 derece daha sıcak çalışıyor bu karttan.

İtopya konusunda dikkatli olmanızı öneririm, baya mağduru vardı forumda.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
5 yıl
Binbaşı

Bal gibi de toplanır. Herkes FPS manyağı değil.

Ryzen 3 serisinden bir işlemci ile dahili GPU'su ile bile 10 yıl kullanılabilecek bir kişisel bilgisayar toplanılabilir. Her Allahın kulu oyun oynayacak değil ya?

Geçen sene 5 bin TL'ye PC dizdim foruma uyup. Toplasam belki 10 saat oyun oynamışımdır. O yüzden artık yeni parçalar umrumda değil. Ayrıca burası Türkiye. Her sene PC dizmeye böbrek dayanmaz.



F
5 yıl
Yüzbaşı

En iyisi orta üst segment alırsın 6k ya 2-3 sene kullanır ekonomiye göre satarsın 5-6k ya yenisini alırsın. En en fazla 5 senelik sistem yapmak lazım.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

F
5 yıl
Yüzbaşı

Mesela yeni sistem alacağım 2023 gibi değiştireceğim am5 sokete geçerim. Ayrı olarak sizce 3700x + 5600xt mi yoksa 3600 + 5700xt mi



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >