geçen gün bi arabayla anlaştım, sigortasını yaptım notere geçtik. sonra cayma durumu oldu araba kaldı alamadım. ama sigorta yapıldı. sigorta acentemi aradım iptal et diye. biz edemedik haftaiçi mail atacagız dediler. iptal olur mu? arabayı başkasına satacaklar, o da sigorta yapacak benımki boşa düşecek. paramı alabilir miyim?
araba alırken önceden sigorta yaptırıp sonra noterden üstüme almak zorunlu oldugu ıcın boyle yaptım. sonra cayma durumları olunca kaldı. şuan e devlette sigortam gözüküyo o araba adına.
Aracı fiilen satın almadan ve mülkiyeti üzerinize geçmeden önce düzenlenen trafik sigortası, satış gerçekleşmediği için hukuken geçerli bir ihtiyaç dayanağı kalmadığından iptal edilebilir; bu durumda sigorta şirketi, poliçenin yürürlüğe girmesinden itibaren geçen süreye ve varsa teminat sağlanıp sağlanmadığına göre kesinti yaparak kullanılmayan günlere ilişkin prim iadesi yapar; iptal talebi sigorta acentesi aracılığıyla değil doğrudan yazılı olarak (e-posta veya dilekçe ile) ilgili sigorta şirketine yapılmalı, satışın gerçekleşmediğine dair noter belgesi veya iptal gerekçesi de eklenmelidir; yasal olarak iade edilmesi gereken prim, başvurudan sonra genellikle 5-10 iş günü içinde tarafınıza ödenir.
Bu mesajda bahsedilenler: @sissil