Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
305
Cevap
31289
Tıklama
72
Öne Çıkarma
Cevap: Yurt dışından gelen paketlere ek vergi uygulaması başladı (4. sayfa)
K
7 yıl (627 mesaj)
Teğmen

Alenen kanun çiğnemek olmuyor mu? Sen kalk 25 euro altına vergi yok de sonra al mahkemeler hani adildi hani adalet vardı şimdi biri dava açsa ne olacak?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzkahraman86 -- 10 Mart 2019; 17:47:56 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
7 yıl (3395 mesaj)
Yarbay

Destekliyorum sayın bakanı kutluyorum .oylarımız Reise , bu Çinliler de fetocu zaten



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

K
7 yıl (370 mesaj)
Yüzbaşı

Gerçekten gıcık bir durum ama araştırmak istedim her hangi bir veriye ulaşamadım. Nasıl tahsil edecekler? Kaynak nedir?




0
7 yıl (5089 mesaj)
Yarbay

Ekonomiyi batıran bu zihniyet (Gerizekalılık) oldu zaten. Et fiyatı yükseldi ithal ettik, soğan vs yükseldi ithal ettik, kimse ülkenin sorunlarıyla ilgilenmiyor. Şimdide anormal vergi oranı getirerek çözüm bulmuş akıllılar, yine yurtiçindeki çakallarla (onlarda kendilerinden biliyoruz) değilde yurtdışıyla uğraşıyorlar, millet daha fazla sömürülebilsin diye.





Bu mesajda bahsedilenler: @Fx_57,5
G
7 yıl (1814 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: CWaRRioR

Araba alırsın araba fiyatından fazla vergi ödersin, bir eğlence olur alkol alırsın alkol fiyatından fazla vergi ödersin. Çalışırsın, kazandığının %35'i vergiye gider, harcarsın harcadığının 2 katı vergiye gider. Hani vatandaş olduğuma dair belge olmasa, ülkede zulüm gören mülteci olduğumu düşüneceğim.

İyi güzel ödüyoruz da ödedimizin karşılığı olarak hangi hizmeti alıyoruz diye düşünüyorum. İstihdam mı arttı? Üretim mi arttı? Herhangi bir katma değeri olan işle ekonomi mi güçlendirildi? Varsa yoksa inşaat, hepsi de elimizde patladı işte. Tarım ülkesinde çiftçi kalmadı yahu. Düzenli olarak savunma sanayii haberleriyle gazımız alınıyor. Yandaş firmaların da milyar dolarlık vergi borcu vatandaşa yıkılıyor.

Şimdi şu yanlış yönetilen ekonomi yüzünden konkordato açıklayan, bu sebeple alacaklıları dolaylı olarak batıran firmalar da çaresiz bir şekilde batmaya başlayacak. daha acı bilançolarla karşılaşacağız. Ama biz düğün konvoyunun önünü kesen çocuklar gibi zarflardan 5 tl toplama peşindeyiz. Açıklama da dalga geçer gibi trajikomik bir üslupla yapılıyor.

Yıllarca Türkiye şu kadar büyüdü haberleri yapıldı, yabancı yatırımcı çekilince gördük ki tamamen balon bir büyüme. Refah düzeyi bir gün bile daha iyiye gitmedi. Ama ekonomi çok iyi ;) Ne de olsa enkaz devraldılar kendilerinden.
Düble yol yapiyür be kardesim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

0
7 yıl (5089 mesaj)
Yarbay

Onlar yattığı yerden rezilliği yapsın, ben zaten az olan kazancımı birde mahkemelerde harcayayım, rezillik çekeyim, ne için adalet sağlansın diye. Adaleti devlet sağlamıyorsa vatandaşın gücü nasıl yetsin. Sorunlu alışverişte savcıya dilekçe veriyorsun bana farklı ürün gönderdi diye, gelen cevap takipsizlik. Neymiş paramla dava açacakmışım, al sana adalet, parayla satın alınan birşey olmuş.





Bu mesajda bahsedilenler: @Birseyadam
K
7 yıl (3380 mesaj)
Yarbay

Yok hacı telefoncu değilim .tek özelliğim bu sitede takılan muhaliflere muhalifim .bu muhalif kesim hiç düşünmeden herşeye muhalif olduğu sürece bende onlara muhalif olacağım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Last Troll Bender
A
7 yıl (8091 mesaj)
Yarbay

Malum kişinin amazon siparişlerininde ne olduğunu biliyoruz ya neyse yazı silivri'de geçirmek istemiyorum.




A
7 yıl (12802 mesaj)
Yarbay

Bunlarda her oyunu bozuyorlar boza boza ülkenin işleyişini'de bozdular yakında herkesi yatırıp tek tek bozacaklar sonra yapma cemil yapma cemil



Videoyu izlemek için tıklayınız



A
7 yıl (2943 mesaj)
Yüzbaşı

Bir zamanlar öyleydi, 1 ayda bekleyecek olsam haksız yere devlete 5.20 TL ödeyecek de olsam yine bu esnafa bu tarz malzemeler için para kaptırmam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Last Troll Bender
A
7 yıl (2943 mesaj)
Yüzbaşı

'nde bile yoktur böyle birşey.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @nedenyoksun
D
7 yıl (19758 mesaj)
Yarbay

Asgari ücret vergileri çıkınca 2000 küsür lira değil kesinlikle dolaylı vergiler ile 650 TL civarı kalıyor. imdi hükmetin savunması milli sermayeyi ve üreticileri korumak için diyecektir ama ne hikmetse alınan 5,2 TL vergi direkt olarak develtin kasasına giriyor. Üreticiye kuruş yok



D
7 yıl (2812 mesaj)
Yarbay

Ne alakası var dediğinizin benim yaptığım yorum ile.

En son lens için parasoley oladım orada 9,90tl burada aynı 25tl üstüne 5tl koysa bile yine ucuz.
Kaldıki ülkenin yarısından fazlasının beynini yıkayan bir düzenin bu saatten sonra değişmeyeceğini kabullenmiş biri olmak zormu.
Ülkede siyaset diye bir şey kalmamış. Adam kendi krallığını ilan etti. Muhalefet yok. Aklı başında seçmen yok. Kabullenmeyip ne yapalım kafayı mı yiyelim.




Bu mesajda bahsedilenler: @1ses1
C
7 yıl (6 mesaj)
Er

Vergi almıyor paket kontrol parası alıyor ve doğal olarak kanuna uygun hale geliyor en basiti 26*5.20 yapınca iyi para yapıyor



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
7 yıl (14651 mesaj)
Yarbay

Neden vergi alınıyr biliyormusunuz çünkü burdaki üçkagıtçı haysiyetsiz esnafımız çinden 1 liraya alıp 50 liraya sattıkları için kar edemiyorlar haliyle devletimizde bu durumda el atması gerekiyordu bu konuya helal olsun böyle devam.Soymaya devam.




K
7 yıl (51566 mesaj)
Yarbay

Evet bu kadar düştü. Ayrıca bu 5 TL' sadece açılış. Zamanla kademeli olarak yükseltecekler. Tıpkı ÖTV'de ve IMEI kayıt ettirme harcında olduğu gibi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Hobar
T
7 yıl (5432 mesaj)
Yarbay

Zaten üç kuruş diye alıyorduk, onu da almayız, yazıklar olsun verdiğim her vergi kırıntısı için. Asgari ücret ile anca ufak şeyleri alıyorduk zaten onu da parça parça!



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

1
7 yıl (1 mesaj)
Er

silinsin





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12345x -- 10 Mart 2019; 20:51:2 >



Bu mesajda bahsedilenler: @LutSamed
S
7 yıl (22668 mesaj)
Yarbay

Türk esnafına güvenim sıfır çinliler daha güvenilir aynı fiyatta olsa çinden devam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
7 yıl (5233 mesaj)
Binbaşı

Postacılara yeni bir iş çıktı.Gelen paketleri kapı ağızlarına atıp gidiyorlardı şimdi paşa paşa o merdivenleri çıkacaklar..


Bu mesaja 1 cevap geldi.