D

Yarbay
20 Ağustos 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
16 üye
Görüntülenme (?)
604 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
D
3 ay
Siz olsanız ne yapardınız
Merhaba arkadaşlar elimde yaklaşık olarak 1 milyon bütçe var. Şu an ki aracımıda satarsam yaklaşık 2 olacak. Ev falan almayı düşünmüyorum. Asıl amacım parayı korurken eşiminde sağa sola gideceği benden bağımsız olarak haftada 20-30 km yapacağı bir araç almak ,

birinci seçenek :
İkinci el 2022 - 2023 model otomatik egea ( giriş seviyesi olabilir ) piyasa garip ağır kaydı hariç, hasar kaydına pek bakmıyorum, kendi aracım kalacak. Bu operasyonu 650-750 bandında bitirip, geri kalan ile çekme karavan almak. Bu noktada aracı belli bir süre kullanıp satıp başka bir otomatikle değiştirmek

İkinci seçenek: 120 bin %0 faiz 12 ay 850 bine sıfır citroen c3 otomatik(feelbold donanım) almak, kalan ile çekme karavan almak. Bu durumda c3 5-6 yıl kullanılacak.

Üçüncü seçenek: sıfır c5 aircross almak takas desteği ile 1,4 milyon, kendi aracımı satmak kalan 600 bin ile ikinci el işlerimde bana yardımcı olacak doblo vs gibi bir araç almak. Karavan iptal bu durumda

Benim aracım amarok hem işte hem özel hayatımda kullnıyorum. Ama eşim otomatik harici kullanamıyor. Bu noktada

dördüncü seçenek : 2 milyon bandında otomatik pick up almak. Fakat pick upın şöyle bir dejavantajı var motor hacmi yüksek 4x4 otomobil vergisi üzerinden hesaplanıyor. Hız sınırları düşük, her yıl vize, yüksek yakıt tüketimi 10 LT / 100 km dizel.

Bilemedim yani kafam çok karışık belki yardımınız dokunur. Teşekkürler şimdiden.
D
geçen yıl
Sorsan Enflasyon %85
17 Ekim de aracımın kaskosu bitecek geçen sene 1850 TL ye yaptırdığım kasko aynı klozlar ile 10.100 TL çıktı aynı sigorta fimasında. Yaptırmama kararı aldım, trafik sigortası ile yola devam edeceğim. Adamlar bir yılda %500 zam yapmışlar. Motorsikletimin de trafik sigortasını yaptırdım geçen sene 225 TL ye yapılan bu gün itibarı ile 1000 liraya mal oldu. Fiyat aldığım firmalar arasında devlet bankalarına ait sigrota şirketleride vardı. Yani yine alırken kepçe ile verirken çay kaşığı ile hesabı.

Özellikle finans sektörü ülkedeki durumun farkında ve ona göre pozisyonlarını alıyorlar. Enflasyonunun ne kadar olduğunu da çok iyi ölçüp biçiyorlar. Hükümetimiz benim gibi ev sahiplerine %25 max zam yapacaksın yoksa ceza keserim demeyi biliyor da , bu sigorta şirketlerine neden açıklanan eflasyon oranında zam yapacaksın diyemiyor ? Nedeni basit çünkü halk ve emekten yana değilde sermayeden yana olmaları.
D
3 yıl
İkinci el içki satışı yasal mı ?
Elimde hiç kullanmadığım bira, rakı vs var diyelim, ikinci el satabilir miyim ?
D
4 yıl
AF li nikon tavsiyesi
Bundan 6 yıl önce d5100 makina aldım fakat hem f.frame olmaması hemde gövden a.focus olmaması canımı sıkmaya başladı. Yeni makina arayışındayım olmazsa olmazım gövdeden auto focus, nikon marka ve full frame. Yardımlarınızı bekliyorum teşşekürler
D
5 yıl
Binali Bey\u0027e Protesto
Katıldığı bir etkinlikte ( sanırım opera ) protesto edilmiş. Eeee öyle akgençliğin evinde iftar açmaya benzemiyor, ancak 39 miting yaparak seçim propagandası yapabiliyorlar. Ekrem Bey gibi pazara girebilecekler mi acaba ?

https://odatv.com/vid_video.php?id=8G655

Salonda protesto yükselince, alttan vermişler mehteri
D
5 yıl
Drone ile Ceza.
devletimizin maşallahı var , halk yararına yenilik yapma konusunda kaplumbağa hızında davranırken, yeni alınacak ( pardon hibe edilecek ) ameliyathaneli jumbo jetlere kaynak için teknolojinin son nimetlerinden ışık hızı ile faydalanıyor. Ceza konusunda yorum yok polis haklı ama, drone nedir ya ?


Ceza uygulama aleti : Drone :))

< Resime gitmek için tıklayın >
Kaynak : İzmirde Çevirme Radar İnstagram
Paylaşıydıysa af ola.
D
6 yıl
Başka ilden alınan araç plaka değişimi
Eşim için araç arayışımın sonuna geldim ve salı günü ankaradan bir araç alacağım. Ben plakanın 35 olmasını istiyorum noterde de belirteceğim bunu, noter plaka değişimi için plakaları istiyor mu ? Çünkü noterden sonra izmir'e yola çıkacağım plakasız dönüş gibi bir süpriz ile karşılaşmak istemiyorum. Bilgisi olan forum üyelerinden yardım rica ediyorum.
D
6 yıl
Eşim için otomatik araç tavsiyesi
Herkese merhabalar,

linkte ki kasa yaris düşünüyorum. Aklımda ki tek soru otomatik vitesi sıkıntılımıdır ? Kullanan arkadaşların yorumlarını rica ediyorum. Link örnektir.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2010-toyota-yaris-1.3-otomatik-vites-581199226/detay
D
6 yıl
Bisiklet Tavsiyesi
Merhabalar herkese,
Eşim için düşünüyorum şu an salcano 26 " alüminyum kadrolu Salcano NG650 kullanıyor yol lastikli. Kendimde 28" Salcano Citysport var, bu güne kadar sıkıntısız kullandım. Amaç kilo kontrolü ve kuş cenneti yolunda temiz hava almak

1000 lira civarı bisiklet bakıyorum. Marka takıntım yok olmazsa olmazlarım arasında

- Alüminyum kadro
- Shimano vites takımı
- 28 " jant

Sürüş yeri izmir karşıyaka bisiklet yolu, yaklaşık olarak haftada 4 gün git gel 25 km lik düm düz bir yol. Düşündüğüm modeller ; sizlerin görüşlerini bekliyorum. İzmir içindeki satıcıların linkini verdim çünkü şu an kullandığı bisikleti takasa vermeyi düşünüyorum.

Carraro 220
https://kadansbisiklet.com/28-jant-sehir-bisikletleri-/350-carraro-sportive-220-28-jant-%C5%9Fehir-bisikleti.html#/boy_ve_renk-mat_turuncu_siyah_51cm

Salcano
https://www.izmirbisiklet.com/magaza/bisiklet/salcano-city-explorer-40-v-r/

Kron
http://www.dorukbisiklet.com/Kron-tx-100-v-2018-P770

Bianchi
http://www.dorukbisiklet.com/Bianchi-touring-411-2017-P607
D
6 yıl
Sahada yerli oyuncu göremiyoruz (!)
Kadrodan Serdar Azizi çıkar , yerine topalı koy, sonrada sahada yerli oyuncu göremiyorum de işin içinden çık. Evet Luce bey bizde sahada yerli, vatanını seven, terini son damlasına kadar akıtan futbolcu göremiyoruz haklısın. Hadi 36 dakika sahada kalabilmiş Volkan Şen'i oyuna alda kurtarsın takımı. Yazıklar olsun sizlere.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.