Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
45
Cevap
1864
Tıklama
10
Öne Çıkarma
Cevap: Yeni Windows 11 güncellemesi oyunları bozuyor (2. sayfa)
S
3 hafta (2266 mesaj)
Yarbay

Sorun yapay zeka zaten, microsoft windowsun kodunun büyük çoğunluğunu yapay zeka ile hazırlıyor. Bu sistemde bileşenler arasında uyumsuzluklara neden oluyor, bi tarafı yaparken bi tarafı bozuyorlar.





Bu mesajda bahsedilenler: @MarionCobretti
S
3 hafta (4263 mesaj)
Binbaşı

Sistem genişledikçe işler daha da zorlaşıyor



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

N
3 hafta (2393 mesaj)
Binbaşı

aynen..




Bu mesajda bahsedilenler: @TiesTorN
S
3 hafta (18468 mesaj)
Yarbay

Birkaç gündür bende yasıyorum oyuna giriyorum gösterge 300fps ama oyun kasıyor 10fps görüntü veriyor. Reset ile düzelyirodu



E
3 hafta (752 mesaj)
Yüzbaşı

önceki versiyonları bozmuyordu sanki ben bu kadar sorunlu bi işletim sistemi görmedim.



W
3 hafta (4362 mesaj)
Binbaşı

Bilişim dünyasında temiz bir sayfa açılması lazım ya. Yazılımcılar donanımcılar bir araya gelsin bir konsorsiyum kursun temiz bir sayfa açılsın bir tarih belirlensin 2030 mesela, desteklenecek teknolojiler, sürücüler şunlar bunlar belirlensin. Windows çekirdeği milyarlarca kod olmuş. Bazı kodlar Windows 3.1'den Win 95'den falan kalma. Hala Internet Explorer gömülü geliyor galiba eski web sitelerine bakmak istenirse diye. Bazı ekranlar yine Win 95'ten beri değişmiyor. 30 yıllık yazıcıya sürücü desteği vermeye çalışacağım diye bilmem ne legacy portundan güvenlik açığı verip sistem hacklettiriyorlar. 25 yıllık oyunu geriye dönük çalıştıracağım diye hala Direct Play bilmem ne kurmaya çalışıp 2026 yılında sistem açığı yaratıyorlar.

Linux tarafı da gerekirse çekirdeğini legacy kodlarını düzenleyip temiz bir sayfa açmalı. İş yamalı bohçaya döndü. Bir tarafı döksen öbür taraf patlıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
3 hafta (5429 mesaj)
Yüzbaşı

Bilgisayar mühendisliği projeleri anladığım kadarıyla çoğu zaman bununla karşı karşıya kalıyor çünkü bir işin başından beri clean code ve optimizasyon adına atlanan her detay karmaşıklığı bir adım daha artırıyor, bir yerden sonra ise sıfırdan başlamanın maliyeti o kadar çok artıyor ki kimse buna girişmek istemiyor, muhtemelen hava araçları yazılımları da böyle oyun motorları da aynı şeyi yaşıyor zira bazı bankalar hala cobol bilen birilerini arıyor üstüne üstlük donanıma hükmedecek her sürücüsünün olası etkilerini analiz edecek bir os yapmak daha da zahmetlidir, belki o da tam anlamıyla düzgün yapılamayacak bir yerden sonra onun kodları da spagettiye dönecek vs.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Weisanstein
W
3 hafta (4362 mesaj)
Binbaşı

Öyle hocam. Dediğiniz doğru. Bir sürü ATM'de hala Windows XP/7 çalışıyor. Kocaman havayolları, demiryolları, oteller MS-DOS benzeri görünümlü proprietary yazılımlarla trenlerini, biletlerini, arka planı yönetiyor. Otel işlerinde çalışanlar varsa resepsiyondakiler bilirler bahsettiğim ekranı. Hala bir sürü otel kullanır Norton Commander görünümlü baya legacy bir yazılım var. Çok yaygın. BOEING yakın zamana kadar uçaklarını hala disket ile güncelliyordu. Bankalarda dediğiniz gibi arka plan zamanında nasıl kurulmuşsa hala IBM'den Amerika'dan ekip geliyor büyük çökme yaşanınca buradan toparlayamıyorlar. COBOl, Pascal, Basic ne çıkarsa şaşırmam

Bunları az çok biliyoruz bir şey diyemiyoruz. Çalışıyorsa dokunma mantığı da olabilir ama artık sene 2026 yani. Kendi şirketlerinizde ne yapıyorsanız yapın da milletin evindeki bilgisayarı da her güncellemede mahvedip durmayın. Benim üstteki yazıda söylediklerim elbette biraz ütopya bir sürü firma donanımcı yazılımcı bir araya gelip bir milat belirlemeleri olacak iş değil ama en azından atıyorum oyunlara özel bir Windows sürümü yapılır ve denir ki bu sistemde sadece güncel oyunlar olacak. Internet Explorer olmayacak. 1999 model HP yazıcının bu işletim sistemine kuramazsın. Legacy oyunlar, yazılımlar kullanamazsın. Millet de ona göre alır almaz kararını verir. Şu an her şey içinde her şeyin döndüğü dev bir aşure kazanına döndü. Windows 8'den kalma dokunmatik arayüzler, denetim masası ve sistem ayarları ayrı ayrı. Ekran koruyucu bir yerde, duvar kağıdı Windows 7'nin bıraktığı yerde, ağ ayarları bir yerde, internet ayarları daha farklı bir arayüzde. İşletim sisteminin bir kısmı native, bir kısmı web tabanlı, bir kısmı React bilmem ne ile çalışıyor. Yahu Windows 11'in masaüstü uygulaması 1 GB Ram tüketiyormuş. Altı üstü web tabanlı saçma sapan bir şey. 1 Gb ne tüketebilirsin. İzin verirsem konumumu al, accuweather ya da weather.com'dan bir istatistik çek getir önüme bitti gitti. Ama çekirdek,kodlar, arayüz, webview şu bu her şey birbirine girmiş.

Olmuyor yemiyor artık. Bu hayvan terli. Bunu herkesin kabullenmesi lazım. Quake II ya da HoMM ya da ne biliyim Commander Keen oynamak istiyorsan ya da HP Deskjet 1010 (1996 Edition) kullanmak istiyorsan bu yeni sistemde bu olmaz diyebilmeleri lazım. Bir set çekebilmek lazım. Benimki olmayacak bir hayal. Dual boota geçtim zaten. Win tarafı artık çok yoruyor cidden. Arada sırada Battlefield 1 oynamak için başlatıyorum sadece. Gerisi midemi bulandırıyor başımı döndürüyor. Bu kadar takip, telemetri, ısrar, slop, kepazelik, rezillik fazla.




Bu mesajda bahsedilenler: @Leopard76
M
3 hafta (9745 mesaj)
Yarbay

ha bu arada bu yapılan yorumların benzerleri her windows döneminde var. win 10'da da aynı muhabbetler dönerdi



Alın bu arkadaşı dışarı. Utanmasak windows 10 dönemlerini görmediğimizi sanacak. Al sana kapı gibi kendi mesajımı bırakıyorum bu kadar “sorun” çıkarmış windows 10 linki bırak benim gibi, ben senden özür dileyeceğim. Kaç tane link bıraktığımı sayamadım bile. Windows 11’i kullandığı için para alan birisinden başkası söyleyemez şu sözlerini

Dinazorluluk değil “akıllılık” diyoruz buna. Sana göre yeni çıkan her otomobil modeli daha sorunsuz daha verimli daha sağlam o halde? Neden milletin 90 ların arabalarını sağlam kaya gibi bulurken bugünkü arabalarda hep elektronik sorunlar var? Windows neden Toyota gibi olamıyor mesela? 10 sene önceki toyotada sapasağlam bugünkü toyotada sapasağlam. Ama windows 11 e bi bakıyosun biz japon olmaya devam ettik bu zamana kadar windows 11 ile fransız citroen gibi sorunlu olalım demeyi tercih ettiler bariz bi şekilde

https://mini.donanimhaber.com/bir-donemin-sonu-windows-10-destegi-resmen-sonlandi--162318470-2#162323500





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 23 Ağustos 2026; 1:57:2 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TiesTorN
F
3 hafta (9792 mesaj)
Yarbay

Konuda bu güncellemenin kaldırılabilir olduğu yazıyor ancak bende kaldırılabilir güncellemeler arasında görünmüyor.

< Resime gitmek için tıklayın >



T
3 hafta (9015 mesaj)
Yarbay

hayırdır zoruna mı gitti? ben 40 yaşındayım, hayatım boyunca da IT sektöründe çalıştım. senin boş yorumlarına ihtiyacım yok neyin ne olduğunu anlamak için.

küçük bir kesimi etkileyen spesifik sorunlar için clickbait başlık açılıyor siz de sanki herkesde sorun varmış, sistemler kullanılamaz hale gelmiş gibi tepki veriyorsunuz. böyle bir şey hiç bir zaman olmadı.

not: dinazor değil dinozor diye yazılır.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MeGaDave06
K
3 hafta (52247 mesaj)
Yarbay

Usta, yazdıkların tam olarak doğru değil. Win XP evet epey sevilmişti ama Win 7 çıktıktan sonra millet W7'yi aşırı sevmişti. W7 kullanan XP'nin yüzüne bakmıyordu. Çünkü ortada büyük bir OS sıçraması vardı. Ondan sonra gelen 8 ve 8.1 pek sevilmedi. 8.1 yine 8'e göre bi tık daha fazla sevildi. Ama Win 10 gelince 8.1'den daha fazla sevildi. W7 kadar olmasa da W10 epey sevildi diyebilirim yani senin dediğin gibi her gelen yeni sistemde hep bir önceki sevilip övülüyordu gibi bir durum yok. Bazı Win sürümleri diğerlerine göre çok daha fazla sevildi sadece. Sanırım bunun zirvesi Windows 7'dir. Ben bu kadar beğenilen başka bir Win sürümü hatırlamıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @TiesTorN
E
3 hafta (1478 mesaj)
Binbaşı

Güvenlik açığı kapatıyoruz güncel kullanın diyorlar ama bence en büyük güvenlik tehditi kendileri, senin bilgilerin onlar için milyon dolarlar değerinde, siz bu firmaları sütden çıkmış ak kaşık olarak mı görüyorsunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
3 hafta (2393 mesaj)
Binbaşı

ak kaşık olan yok hepsi bir şekilde bilgilerimizi alıp kullanıyor yapacak birşey yok, windows gibi kendi milli yazılımımız olsa kullanırdık. pardus var ama linux ben kullanmak istemiyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nadir3391 -- 23 Ağustos 2026; 16:55:0 >


Bu mesajda bahsedilenler: @ErKaN-23
İ
3 hafta (25831 mesaj)
Moderatör

Antalamazsın 2 ayar yapan uzman oluyor mübarek ülkede.




Bu mesajda bahsedilenler: @TiesTorN
W
3 hafta (5194 mesaj)
Yarbay

Bu güncellemeden önce de Fc 26 sorunum vardı. Hala da devam ediyor(sistem kilitleniyor ve tuşla kapatmak zorunda kalıyorum). 3 yıllık oyun laptopu(hp). Her şey düzgün ve güncel, tüm oyun ayarları harici kart için hem Windows ayarlardan hem de nvidia ayarlarda seçili. Buyurun sorunu çözün(denemediğim şey kalmadı), haklı olduğunuzu gösterin.(Herşey orijinal, hackli crackli bir şey yok). @TiesTorN





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weneorn -- 23 Ağustos 2026; 18:10:36 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TiesTorN
M
3 hafta (24844 mesaj)
Yarbay

Win11’e bok atmak için Win10 güzellemesi yapanlar ne yaşıyorlar acaba? Win11 dediğiniz şey aynı bokun laciverti. Buradaki bok Win10. Microsoft çıkıp Win7 ve sonrasına destek vereceğim dese gider Win8.1’i kurarım. Win7 sonrası modern arayüzle çıkmış Win sürümleri içersinde hala en hafif ve en hızlı sürüm Win8.1’dir. Win7’den çok daha hafif ve hızlıydı.

Win7’deki Aero Glass UI, GPU ve RAM’e ciddi yük bindiriyordu. Sistem servisleri ve başlangıç süreçleri optimize edilmediği için açılış süreleri uzundu ve boşta RAM kullanımı 8.1'e göre daha yüksekti. Win8.1’de Aero Glass UI kaldırılarak düz ve hafif bir arayüze geçildi, bu da GPU ve RAM üzerindeki gereksiz yükü kaldırdı.

Ayrıca Win10 çıkmadan önce Win8.1’de telemetriler tamamen kapatılabiliyordu. Yani hem arayüz tasarımı hem de arka plan işlemleri olarak Win8.1 kullanıcı dostu olan son Windows’tu. Win10 ile zorunlu telemetri getirildi ve sistem veri toplama ağına döndü ve hantallaştı. Burada Win10 övmeye gerek yok. Win11 ile birlikte birbinin ikizi olan çerçöp işletim sistemleri ikisi de.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 hafta (9015 mesaj)
Yarbay

birincisi fc26'ya özel olan bir sorunu win11'e nasıl bağladın, ikincisi ise bundan banane? neyi kanıtlayacağım? neredeyse her ay 1-2 farklı oyun bitiriyorum win11 bilgisayarımda, daha 1 kere bile böyle bir sorun yaşamadım. tüm güncellemelerim de yapılı halde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @weneorn
P
3 hafta (59818 mesaj)
Yarbay

Yoo, zor değil hocam. Bilerek yapmadılar. Hintli pajeet Nadella şirketin başına geldiği yıl bozulma ciddi şekilde ivmelenmeye başladı Windows tarafında. Sonra da AI ile kafayı bozdular. Sonuç: Enshittification.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @MarionCobretti
M
3 hafta (9745 mesaj)
Yarbay

Ne zoruma gidecek birader. Bak bakayım kim kimi körü körüne savunuyor. Bi kere senin windows 10 dada benzer hatalar sorunlar vardı diyip yalan söylemen. güneş balçıkla sıvanmaz

20 tane link bırakmışım daha bi elin parmağı kadar windows10 sorunlu yama/sürüm linki bırakamamışsın. Gerçekler seni acıtıyor belliki. 🤣

Ben windows10 kullanıyorum kafa rahat. Win11 çıktığından bu yana milleti windows 11 e geçirmek için SENELERCE cebelleştiler mi? Evet

Senin itliğin itlik değil o halde. Sanayidede usta var usta var. Her it olan teknolojiden yazılımdan anlasaydı ohooo

Üşenmesem bulurdum özel bi şirketteki it ekibinin windows11 yüzünden ne kadar sorun yaşayıp windows10 a geçen koca bi ekip olduğunu

Windows 12 veya doğru düzgün bişey çıkana kadar win10 devam





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 24 Ağustos 2026; 0:30:14 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TiesTorN