T

Yarbay
28 Eylül 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
241 (Bu ay: 7)
Gönderiler Hakkında
T
5 yıl
toplu taşıma şöförleri
bu toplu taşıma araçlarını süren şöförlere verilen araçlarda gaz ve fren pedalı yok galiba, pedal yerine düğme koymuşlar klavyeyle oyun oynar gibi tam gaz verip, tam güçte fren yapıyorlar sürekli. ne kadar vasıfsız, şöförlükten anlamayan adamları dolduruyorlar şuraya. adamlar hususi aracını sürüyor sanki bu ne rahatlık biraz yumuşak sür be ayakta gidiyor insanlar.
T
5 yıl
Arabanın önü niye basılır?
evet arkadaşlar soru net. siz de görmüşsünüzdür. trafikte veya paylaşılan resimlerde görüyorum sık sık, adam arabasının önünü basmış kıç tarafı kalkık, bu ne saçma bir uygulamadır? araç sanki sürekli yokuş aşağı iniyormuş gibi hiç bir mantığa uymuyor, arabanın tüm dengesi bozuluyor. birisine neden yaptın diye sorduğumda hoşuma gittiği için, daha güzel görünüyor bence falan demişti. ki bence gayet çirkin duruyor.

bir amacı var mı bu uygulamanın? yoksa Allah akıl fikir versin diyorum sadece.
T
6 yıl
fren diskleriniz sürekli yamuluyor ve kısa süre sonra titreşim başlıyorsa okuyun
arabalarında sürekli fren diski yamulması (titreşim) sorunu yaşayanlar varsa beri gelsin... yıllardır niye olduğunu çözemiyordum, kimse de bilmiyor bunu, meğerse bijonların hayvanat gibi şuursuzca sıkılmasından kaynaklıymış. 3 kere disk değiştirdim max 1000km sonra aynı şey oluyordu. yabancı forumlarda başka bir şey okurken şans eseri denk geldim bu bilgiye. bijonların doğru tork değeri ile sıkılması şartmış. belki buralarda da yazılmıştır daha öncelerde ama denk gelmedim hiç.

şu anki mevcut diskim arabayı zangır zangır titretecek seviyeye gelmişti ısındığında, dün tekerlekleri söktürüp kendi aldığım tork anahtarı ile kullanma klavuzunda yazan değerde sıktım bijonları (120nm) ve şu an o rezil durumdaki diskler bile çok büyük ölçüde düzeldi, hafif bir titreşim kaldı sadece. 0 disk alıp adam gibi sıkarak taksam demek ki sorunsuz çalışacak onbinlerce km.


diski yamultan 2 etmen var (sıcak-soğuk ani ısı değişimi hariç);

1- ayı sanayicilerin bijonları neredeyse üstünde tepinerek sıkması (300-400nm hatta 500nm'ye tekabül eder) bu kadar sıkmanın hiç bir anlamı yok.

2- bijonların orantısız sıkılması. aynı tekerlek üzerinde biri 300le sıkılıyor biri 500le, fazla sıkılan taraf diski zorlayıp gerdiriyor, disk ısındığında direkt deforme oluyor.
T
7 yıl
dsl sinyali hk bir soru
merhaba arkadaşlar, eve yeni vdsl bağlattım, telefon hatları hakkında bir sorum olacaktı;

apartmanın bodrum katındaki fiber kutusundan eve 2 tane telefon hattı geliyor, 2 oda için. normalde bunların ikisi de bağlı değildi ancak ben ikisini de paralel şekilde bağlattırdım. kabloları -ucunda bir şey olmasa bile- paralel bağlamak sinyali düşürür mü? 2. hattı boşverip sadece tekini bağlatsaydım daha yüksek sinyal alır mıydım? teknik olarak bunu merak ediyorum.
T
7 yıl
vodafone başvuru
vodafone fiber internet başvurusunu nerelerden yapabiliyoruz? herhangi bir vodafone bayisine gidip yapabilir miyiz? yoksa illa ki telefonla mı yapmak gerek?
T
9 yıl
Canon 70D
Sizce hala alınır mı? 80D beklemeye niyetim vardı ancak daha uzun süre çıkmayacak oluşu ve çıkışında çok pahalı olur düşüncesi ile 70D alayım diyorum.

Aslında 760D alacaktım ancak "micro focus adjustment" özelliği istediğim için geriye başka seçenek kalmıyor gibi. Elimde Sigma 17-50 F2.8 Canon lensi olduğu için Canon'dan başka markaya da bakamıyorum :)
T
10 yıl
Hipernet\u0027te gerçek limitsiz bağlantı tipi yok mu?
Evet soru açık... Websitesine baktım bulamadım, sadece fibernet için gösteriyor tam limitsiz seçenekleri. Bu nasıl bir saçmalıktır yahu? İkisi de aynı şey sayılmaz mı zaten...
T
10 yıl
internet her gece kopuyor... (vdsl)
Ben anlamadım bu işi... Modem her gece saat 2'de, sonra da sabah 7.30'da resetleniyor ama hep istisnasız aynı saatlerde... Nedir bu saçmalık acaba? Santral'deki cihazlar bu saatlerde otomatik reset atmaya mı ayarlıdır nedir... Online oyun falan oynarken kopuyor hep gece
T
10 yıl
vdsl modem sinyal değerleri
arkadaşlar uydunet'ten yeni vdsl'e geçtim (fibernet), sinyal değerleri hakkında hiçbir fikrim yok... bu sinyaller nasıldır iyi midir? 24'ten 50mbit'e yükseltmeyi düşünüyorum ama kaldırır mı acaba...


Line standard VDSL
Channel type Fast
Downstream line rate (kbit/s) 24576
Upstream line rate (kbit/s) 2047
Downstream SNR (dB) 32.4
Upstream SNR (dB) 31
Downstream line attenuation (dB) 8.1
Upstream line attenuation (dB) 3.2
Downstream output power (dBmV) 6
Upstream output power (dBmV) -14.1
Downstream CRC 0
Upstream CRC 0
Downstream FEC 0
Upstream FEC 0
T
11 yıl
Nexus 5 batarya
Arkadaşlar forumda hangi konuya denk gelsem sürekli bu telefonun pilinin rezilliğinden bahsediliyor... "çöp" vs. gibi tabirler kullanılıyor... :) konuyu açıklığa kavuşturmak lazım.

Aşağıdaki SS'ten de anlaşılacağı üzere telefonumu 49 saattir kullanıyorum, kalan pil açıkça görülebilir... Bu süre içersinde pil bitmesin diye herhangi bir uğraşım olmadı, normalde nasıl kullanıyorsam öyle kullandım (mesajlaşmak, e-mail okumak, foto çekmek, cloud'a upload etmek, facebook'a bakmak vs. gibi) + olarak 4G (LTE), 3G, Wi-Fi vs. hepsi açık durumdaydı. (amerika'da olduğum için LTE çalışıyor genelde)

< Resime gitmek için tıklayın >

Burdan da bu telefonu almayı düşünen arkadaşlar varsa pil hurafesine inanmasınlar kısaca. Genelde telefonu kullanmayanlar sadece 2300mah ibaresine bakarak bu sonuca varıyorlar ama farkında değillerki Nexus serileri her zaman için daha az pil harcar diğer markalara göre, temiz android ile geldiği için... (bunda kitkat 4.4'ün etkisi de olabilir tabi)

Tabii sonuçta telefonu yoğun kullanan birisiyseniz bu kadar gitmeyeceği aşikar ama sonuçta 1 gün bitmeden (15 saatlik dilim) şarjın bitmeyeceği de ortada...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.