Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 5 misafir, 2 mobil kullanıcı
7433
Cevap
362454
Tıklama
54
Öne Çıkarma
Cevap: Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı! (339. sayfa)
A
2 yıl
Yüzbaşı

https://forum.donanimhaber.com/openwrt-modem-ile-fake-delay-packet-loss-packet-dupplicate-yapma--157404464

Açtım hocam buyurun. Eksiklerim var mı diye sonra kontrol ederim. Eksik varsa konuyu güncellerim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Destan2k1
E
2 yıl
Yarbay

Openwrt yi mi router 3 e kurabiliyormuyuz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 yıl
Yarbay

E
2 yıl
Yarbay

Verdiginiz linkte mi Router 3 yok ama 3g ve 3g v2 diye olanlar var. O halde kurulmuyor mu demek?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Turkforce
M
2 yıl
Yüzbaşı

Tesekkur ederim, router gelince bir kac gun test ettim. Openwrt kurulumunu yeni yaptim, sorunsuz gecti. Hemen sqm kurdum ve sonuc mukemmel gercekten.
Ilk sayfadaki kurulumda openwrt surumu olarak 23.05.2 verilmis ama xiaomi 4a gigabit edition openwrt sayfasinda son surun 23.05.0 olarak gozukuyordu. Sorun yasamamak adina forumdaki adimlari takip ettim 23.05.2 kurdum. .0 ve .2 arasindaki fark nedir acaba, birde neden wikide .0 var biliyor musunuz acaba?
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Destan2k1
D
2 yıl
Çavuş

aralarındaki fark bir sonraki sürüm öncesinin eksiklerini gidermiş halidir




Bu mesajda bahsedilenler: @Metrekare
A
2 yıl
Yarbay

Bu hangi servis sağlayıcı?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Metrekare
M
2 yıl
Yüzbaşı

Su an netspeed kullanıyorum. Türktelekom altyapısı. Vdsl





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metrekare -- 28 Kasım 2023; 20:18:37 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Adabeyi
A
2 yıl
Yarbay

@0ldskool hocam openwrt yi statik ip olmadan password manager host olarak kullanabilir miyiz?




Bu mesajda bahsedilenler: @0ldskool
G
2 yıl
Er

@0ldskool iyi günler hocam. Xiaomi Mi WiFi 4A AC1200 Router Gigabit Edition almak istiyorum. Cihazı alıp OpenWRT kuracağım.
İnternette satan 2 site buldum. Hepsiburada'da satan 2 satıcı tek var, ikisine pek güvenemedim. Trendyol üzerindeki satıcıda Trendyol buradan alacağım yalnız EON çipli mi tam bilmiyorum, belki yakın zamanda bir tanıdığınıza veya forumdan bir arkadaşa aldırmışsınızdır diye size sorayım dedim. Ürünü Trendyol'dan mı almalıyım sizce.

Yukarıda dediğim cihaz EON çipli değilse onu alacağım, sizin tavsiye ettiğiniz daha ucuz veya bir tık pahalı önerdiğiniz bir OpenWrt destekli bir router var mı? İyi günler dilerim


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @0ldskool
H
2 yıl
Yüzbaşı

İnternetten alacağınız Mi4A muhtemelen yeni üretim olacak. Çok fazla varyantı olduğu için OpenWRT yükleme konusunda sorun yaşayacaksınız. Geçenlerde bir arkadaş denedi, cihazı brick etti. Eylül ayında enişteme aldığımız Mi4A flashı GigaDevice ve OpenWRT yükleme konusunda net bilgi yok. Sizin yerinizde olsam Mi4A alacaksam hazır OpenWRT yüklü bir tane alırdım. @cimbom38 abimiz satıyor, iletişime geçebilirsiniz. OpenWRT yüklemenin kolay olduğu başka bir model araştırıp onu almak da bir seçenek.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cimbom38 , @Evdıla Bey
G
2 yıl
Er

Biraz üst mesajlara bakayım dedim yakın zamanda alan var mı diye kendisine sorarım nereden almış diye, sizi gördüm soracam dedim işim çıktı, ama siz bana yazdınız teşekkürler.
Trendyol'dan satıcıya sorayım dedim bana direk Mi AC1200 Router dedi, herhangi bir şekilde 4A Gigabit Edition demedi, bende pek güvenemedim. Sizin önerdiğiniz kullanıcı Sahibinden üzerinden Param Güvende ile satıyor ama fiyatı çok düşük gibi, internette 1100-1200 gibi bir fiyata satılırken 500 liraya satmak çok garip geldi. 15 satış gerçekleştirmiş belki o kullanıcıdan alırım, öneriniz için teşekkürler.
Onun dışında sizin kullandığını veya önerdiğiniz MiR4A Giga dışında router öneriniz var mı?




Bu mesajda bahsedilenler: @Halacoglu
H
2 yıl
Yüzbaşı

Satıcı özellikle Gigabit Edition diye belirtmediyse ondan almayın derim çünkü Mi4A'nın Gigabit portları olmayan ve 64 MB RAM'li modeli de AC1200 olarak geçiyor zaten, riske girmeye gerek yok. Fiyata gelecek olursak, bu cihazın fiyatı son 2 ayda çıktı 1000 küsur liralara. Yaza kadar 500-700 arasında geziyordu, öncesinde daha da düşük. Malum, enflasyon. Sahibinden'de satan arkadaş güvenilir, o konuda şüpheniz olmasın. Başka cihaz sorarsanız TP-Link AX23 ve Mercusys MR70X geliyor aklıma, OpenWRT yüklemesi kolay olan modeller bunlar. Ancak kendim kullanmadım, dolayısıyla performansı konusunda bir yorum yapamam.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
2 yıl
Er

Hocam Mercusys MR70X cihazına OpenWRT cihaz listesinden baktığım zaman bulamadım, MR90X var. Ayriyeten ilk başta marka ismi garip geldi sora Mercury aklıma geldi .
TP-Link AX23 baktığım zaman da relase sürümü yok sadece snapshot sürümü var, cihaz sürekli sapıtabilir. Onun dışında cihazda MiR4A Giga Edition'a göre güzel cihaz. Onun dışında cihaz donanımı MiR4A Giga Edition'a göre gelişmiş ve WiFi 6 destekliyor. Yalnız kararlı sürümü olmaması beni üzdü. Önerileriniz için teşekkürler. Başka önerilere açığım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Halacoglu
H
2 yıl
Yüzbaşı

G
2 yıl
Er

Hocam ben genelde Table of Hardware'dan bakıyordum ama Firmware Selector'da da gözüküyormuş. Peki neden Mercusys Firmware Table of Hardware'da gözükmedi de Firmware Selector'da gözüktü.
Bu arada önerileriniz için yeniden teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-499651D58 -- 3 Aralık 2023; 11:16:54 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Halacoglu
S
2 yıl
Çavuş

Arkadaşlar yardımcı olabilecek varmı redmi ax6000 aldım openwrt için son aşamaya kadar geliyorum Host 192.168.31.1 HostKeyAlgorithms=+ssh-rsa bu kisimi halledemedim windowsta



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
2 yıl
Çavuş

Elimde 2 adet openwrt kurulu bir router var bunların birini wifi dağıtıcı olarak kullanabilir miyim ?



H
2 yıl
Yüzbaşı

Resmi olarak desteklenen cihazların firmware dosyaları otomatik oluşturuluyor, dolayısıyla sürekli güncel. Table of Hardware sayfasının manuel olarak güncellenmesi gerek, Wikipedia gibi düşünün.




Bu mesajda bahsedilenler: @Evdıla Bey
P
2 yıl
Yarbay

Selam, sizde unloaded ping 56 ms olduğundan normal ünlem olması ama bende Mi Router 3 ile (OpenWrt yok) OoS ile bant sınırlama yapıp bufferbloat testinde unloaded 20 ms altında ve toplamda A aldığım halde her daim low latency gaming kısmının sağdaki sütunu (currently yazan) hep ünlemde kalıyor. Üstelik latency yani ilave gecikme (bufferbloat durumunda) değeri de eklendiğinde sonuç normal ve 40 ms'i geçmiyor. Waveform sitesinde 40 ms ve altı yeterli diyor ama değerler bunun altına olduğu halde ünlem veriyor saçma şekilde. Neden böyle ki?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Aralık 2023; 14:45:0 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @FRED BAKER