A

Yarbay
22 Temmuz 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme (?)
286 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
A
5 ay
Arka kamera fotoğraf kalitesi güzel F/P tablet tavsiyesi
Merhaba,
Aradığımız özellik arka kamera fotoğraf kalitesinin iyi olması. Android olması yeterli. Başka bir özelliğe ihtiyaç yok. Ram işlemci vs çok önemli değil. Arayüz akıcı olsa yeter. Belirttiğim özelliklerde bir tablete ihtiyacımız var. Tablet denince kamera performansı hiç beklentide değil sanırım. İncelemelerde bile yer almıyor adam akıllı.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
A
geçen yıl
Evde Çekmeyen Operatöre Verilen Taahhüt Cezasız Bozulabilir mi?
Merhaba,

5-6 ay kadar önce Turkcelle geçiş yapmıştım. Evimde hiç sorun yoktu. İyi de çekiyordu. Son 2 aydır evde hiç çekmiyor. 2g de bile çekmiyor.
Turkcelle 2-3 defa durumu ilettim, inceleyip "olumlu geri dönüş yapamıyoruz" şeklinde dönüş yaptılar. Her şey düzgünken bir anda ne oldu anlayamadım.
Cimer'e şikayet ettim, bir link verdiler buraya yazın dediler. Orada zaten otomatikman benim şikayetlerim düşmüş. Bu sebeple tekrar talep açamadım. Sistem izin vermedi.
E artık ev telefonu da yok. Evde iletişimimiz sıfır.

İmzaladığım taahhüt ve sözleşmelere baktım. Her maddeye "coğrafi koşullar sebebiyle değişkenlik gösterebilir" ibaresi yazmışlar.

Tüketici haklarında hizmetten fayda sağlayamamak haklı cayma sebebi. Ancak hakem heyetinde vs durumlar 6 aydan önce çözülmüyor.
Benim taahhütümün zaten bitimine 6 ay civarı var.

Hiç başına gelen, yaşayan ya da şahit olan oldu mu diye sizlere danışmak istedim.

Tartışmasız, uzatmadan turkcell ile olan sözleşmeyi haklı sebeple bozma hakkım var mı evimde bana hizmet sunamadıkları için?
A
geçen yıl
Turkcell Pişmanlığım!
Yaş 40'lara dayandı. İlk defa Turkcell'e geçtim. Hep övdükleri Turkcell nasılmış göreyim dedim.

Ev internetini, TV hizmetini ve Cep telefonu hatlarını Turkcell'e taşıdım.

Yorum katmadan başımdan geçen olayları aktarıyorum.

Cep telefonu hattı;
Evde az çekiyordu ama sorun yaratmıyordu. Görüşme yapabiliyorduk. Son 6-7 günde hiç çekmemeye başladı.
Evde iletişimimiz yok. Resmen Vowifi'ye kaldık. O da zaten kesik kesik görüşme sağlıyor. Bazen kopuyor.
Yer Ankara'nın göbeği. Çankaya.
Şikayet talebi açtım, cevap "ilettiğiniz bölgeyi inceledik malesef olumlu dönüş yapamıyoruz"
Açıkçası hayatımın döngü içinde olduğu konumlarda da çok iyi çektiğini tecrübe etmedim.

Ev interneti;
Binaya Turkcell süperonline geleli 3 yıl oldu.
3 yıldır her akşam kapıdalar. Abartmıyorum her akşam.
Zaten ayda 1-2 gelen personel de değişiyor.
Whatsaptan sürekli yazıyorlar. Yeni kampanyamız vb.
Bıktım gerçekten bıktım. Tamam dedim geçiyorum. Ama bana ONT entegre modem getirmeyin. İki ayrı cihaz olsun. Dediler tamam.
Bağlamaya geldiklerinde evde yoktum. ONT entegre cihaz gelmiş.
Her gün kapıya gelen Türkcell saha ekibine ulaşamaz oldum. Arıyorum açmıyorlar, whatsaptan yazıyorum görüyor dönüş yapmıyorlar.
Şikayet ettim. Müdürleri aradı. "Elde olan modem bu o sebeple bunu getirdik. Bir tane daha var ama o da ONT entegre."
Tekrar şikayet ettim. Gelen cevap "Modem bayi stokları dahilinde iletilmektedir. Biz müdahele edemeyiz."

TV hizmeti;
En üst paket dediler en ileri cihaz dediler.
Gelen cihaz alt seviye HD cihaz. Full HD bile değil. Hizmeti başkasının ismine açmışlar. Fatura adresi yanlış.
Düzelttirene kadar canım çıktı.
Cihaz arayüzü takılıyor. Görüntü zaten HD.
Cihazda ayar değiştiriyorum bir şekilde eski ayarlara geri dönüyor.
Başka cihaz istiyorum bayi ile görüşün diyorlar.
Abone oldukya bayi sanki telefonlara bakıyor...

Burdan çıkardığım sonuç;
Anladığım kadarıyla pazarlamada reklam ve algı çok önemli, malın ya da hizmetin önemi yok.

Tahhüt verdik ne yazıkki. Biter bitmez tüm hizmetlerimi sonlandıracağım.
A
geçen yıl
Osram H4 Led Far Ampulü 64193DWESY
Merhabalar,
Başlıkta marka ve modelini paylaştığım, aşağıda görselini eklediğim LED ampulu kullanan var mı acaba?
Pazaryerleri yorumları dışında bir inceleme ya da yorum bulamadım. Yeni sanırım.
Nightbreaker alacaktım, arattığımda bunla karşılaştım. Almaya deyecek bir şey değilse bulaşmak istemiyorum.


< Resime gitmek için tıklayın >
A
2 yıl
35000 TL bütçe ile sistem tavsiyesi.
Merhaba. 35000 TL ile sistem tavsiyesine ihtiyacım var. (sadece kasa / oyun bilgisayarı)
Sistemi farklı şehirdeki birine kargolatacağım. Ya hazır sistem olmalı ya da parçalar tek bir yerden alınıp montaj talep edilmeli.
Son teknolojilerden çok anlamıyorum özellikle ekran kartı konusunda oku oku beynim bulandı.
Bu şekilde tavsiyeleriniz olursa çok memnun olurum.
Yorum yapan herkese teşekkürler.
A
2 yıl
47UF 25 V NP KONDANSATÖR
Merhaba,
47UF 25 V NP KONDANSATÖR arıyorum ama hiç bir yerde np kondansatör bulamıyorum.
Açıkçası hiç bilmediğim konu. İnternette çelişkili bilgiler mevcut. Polar yarı kapasitede iki kondansatörü - kutupları birbirine bağla + kutupları devreye lehimle diyen de var, + kutupları birbirine bağla - kutupları lehimle diyen de.
İşin doğrusu nedir acaba?
Belki de ikisi de aynı kapıya çıkıyor ama bilemiyorum.
Nasıl bir yol izlemeliyim?
Teşekkürler.
A
5 yıl
Hepsiburada Sahte Telefon Rezaleti ve Sonrasındaki Tutumu
Merhabalar. Lütfen yakınlarımızı uyaralım. Piyasada çok fazla sahte telefon dolanmakta imiş. Telefon fiyatlarının yükseldiği bu dönemde dikkatli olmakta fayda var.

Sizleri Hepsiburada ile yaşadığım bir süreç hakkında bilgilendirmek isterim.

26 Ağustos tarihinde 476 324 690 sipariş numarası ile Hepsiburadadan Redmi Note 8 Telefon satın aldık.
Satıcısı Hepsiburada değil başka bir satıcı idi.

Telefon tarafımıza ulaştığında daha kutusunu bile açmadan sahte olduğu dikkatimizi çekti.
Ürün ile ilgili görseli paylaşıyorum (aynı görseli hepsiburadaya da göndermiştim):
< Resime gitmek için tıklayın >

Belirtileri fotoğraf üzerinde yazdım.

Hepsiburadayı ilk aradığımda kutu üzerindeki hataları aktardım kendilerine. Kutuyu açmadığımı dile getirdim. Sorumluluğu kabul ediyorlarsa açıp içinde ne olduğuna bakabileceğimi söyledim. Bana tüm süreci kendilerinin yöneteceklerini dile getirdiler. Kendi isimlerini kullanarak satış yapan bir satıcının kendi isimlerini kötüleyebileceğini bu sebeple bana satıcıya ait iletişim numarası vermeyeceklerini söylediler ve kayıt açtılar.

Aslında bu tutumu çok beğendim. Olması gereken de buydu sonuçta. Ben neden uğraşacaktım ki? Satıcı da kendi adı ile açtığı internet sitesinde orjinal ürün satışı bile yapamayacakken hepsiburada ismi ile sahte telefon satışı yapıyordu. Helal olsun dedim hepsiburadaya.

2-3 gün sonra mail geldi tarafımıza.
Mailde ne yazıyordu?
Kutusu açılmış cep telefonlarının iadesi yapılamamaktadır. Eğer cihaz ile ilgili bir sıkıntı görüyorsanız telefonu servise gönderin, servisin alacağı karar metnini bize iletin. Ona göre işlem alalım.

Neydi peki bu şimdi? Ürün diyorum sahte. Belirtileri iletiyorum. Evet haklısınız diyorlar. Kutuyu açmadığımı bastıra bastıra belirtiyorum. Bana kutusu açılmış ürünleri iade alamayız diyorlar.

Tekrar aradım. Dedim benim tek derdim iade değil. Ben her halukarda iade ederim bu telefonu. Ürün sahte çünkü. Sahte değilse bile kaçak. Kaçak olarak yurda girmiş, burada derme çatma bir kutu hazırlanmış satışa sunulmuş. Hadi kaçak da değil, içinde düzgün bir telefon var diyelim ki bilmiyoruz. Size açayım kutuyu diyorum kabul etmiyor sorumluluk almıyorsunuz, e o zaman kutusu neden sahte? Her halukarda bu telefonda bir sıkıntı var.

Çok özür dilediler bana anlaşmalı kargo numarası verdiler ürünü yollayın dediler.
Dedim tekrar ediyorum derdim sadece iade değil. Ben bu ürünü iade edeceğim sonra adam gidip başkasına satacak.
Hadi ben anlıyorum bu işlerden, anlamayan birine denk gelecek mağdur olacak. Adam da haksız kazanç sağlayacak.
Ben satıcı hakkında da yasal işlem başlatmak istiyorum. Doğal olarak olay size de sıçrayacak.

Bana dediler ki, siz öyle bir şey yapmayın biz durumu en yakından takip edip gerekli denetimleri yapıp gerekli işlemi gerçekleştireceğiz.

E dedim ben ürünü satıcıya yollarsam sizin verdiğiniz kod ile, neyi nasıl denetleyeceksiniz. Ürün satıcıya gidecek değil mi?

Ürün tarafımıza gelecek biz inceledikten sonra ileteceğiz satıcıya.

Tamam dedim kargoya verdim ürünü. Kargoda adama sordum alıcı kim görünüyor? D market dedi. Tamam dedim kargo poşetinin etiket yapıştırılmış halini foto çektim eve geldim. (KARGO TAKİP NUMARASI MEVCUT, PAKETİN FOTOĞRAFI MEVCUT)

Daha sonra fotoğraflara bakarken farkettim ki, ürün üzerinde alıcı bilgisi olarak D market değil satıcı bilgisi var. Hemen takip no ile takibi sağladım. Takip ekranında D market yazıyor ama...

Hemen aradım tekrar hepsiburadayı. Siz bana ürün bize gelecek inceleyeceğiz demiştiniz, ürün satıcıya gidiyor?

Yanlış bilgilendirilmişsiniz dendi.

Tüm olayları baştan anlattım. Size böyle bir telefon gelse anlar mıydınız dedim müşteri temsilcisine, ya da annenize gelse anlar mıydı? Direk dolandırılırdı. Haklısınız dedi. İade yolladık artık. Hatalarınız da mevcut. Ama isminizi böyle satıcılara kullandırtmayın. Ben hadi bilirim hepsiburada değil onun altına bir satıcı satıyor sahte ürün. Ama başkası bilmez, hepsiburadadan ürün aldım sahte çıktı der dedim. Haklısınız dedi gerekli işlemler sağlanacaktır.

Gel zaman git zaman ürün fiyatı yattı tarafımıza.

Bugün baktım satıcı hala hepsiburadada ürün satıyor ve telefon da satıyor.

Whatsap hattından yazdım. Ne iş? Hani ceza? Gerekli işlem nerde?

Bana şunu dediler,

inceleme yaptığımda ürün iade olmuş bedeli de tarafınıza yatmış.

Demek istiyor ki ee daha ne istiyorsun?

Dedim peki iyi günler.

Şimdi ne yapmalı? Elimde telefon yok. Hepsiburada işlemleri kendi yapacak diye ürünü de yolladık.

Ama şöyle bir şey de var. Bugün farkettim ki kullandığım xiaomi telefonda nasıl oldu bilmiyorum ama otomatik çağrı kaydı aktifmiş. Sonra farkettim ki tüm yaptığım telefon görüşmeleri telefonda kaydoluvermiş. Yani ürün elimde olmasa bile bir şey ifade ediyor mu bilmiyorum ama tüm telefon görüşmeleri kayıtları mevcut. mail kayıtları mevcut. ürünün fotoğrafları mevcut. whatsap üzerinden görüşmelerimiz kayıtlı.

Başkalarının zarar görmemesi adına nasıl bir yol izlemeliyim?
A
6 yıl
Türk Telekom VoWifi Hizmeti İstek Şikayeti
Sizleri Türk telekomun VoWifi hizmetini sunması için Online işlemlerden tüketici şikayetleri kısmından şikayet oluşturmaya davet ediyorum.
Bu konuyu ön plana çıkarırsanız daha çok kişiye erişecektir.

Bu forumun nüfusunu ve gücünü gördükten sonra talebimizin değerlendirmeye alınacağına eminim.
Ben erişebildiğim tüm hatlardan şikayet talebi gönderdim. Hepsine müşterilerin talepleri bizim için değerlidir, talebiniz kayda alınmıştır ve değerlendirilecektir şeklinde cevap geldi.

Örnek şikayet mesajı;

"Rakipleriniz yıllardır vowifi hizmetini aktif ve başarılı şekilde sunarken Türk Telekom'da vowifi hizmeti sunmamanız büyük eksiklik. Turkcell ve Vodafone da da vowifi var. Günümüzde tüm güncel telefonlarda aktif şekilde kullanılabilir özellik olan vowifi hizmetinden Türk telekom müşterisi olarak faydalanmak istiyorum. Baz istasyonunun olmadığı yerlerde veya çekim gücünün az olduğu yerlerde kablosuz internet üzerinden görüşme yaparak iletişimimin kesintiye uğramamasını istiyorum. "

Vowifi nedir?
Arkadaşlar bilmeyenler için Vowifi kendi tarifenizdeki dakika/smsleri kullanarak kablosuz internet üzerinden telefon görüşmesi yapmanızı sağlayan bir hizmettir. Peki ne işe yarayacak?
Telefonun çekmediği, baz istasyonunun olmadığı yerlerde evin, kafenin, otelin (herhangi bir wifi ağına) bağlı iseniz, yüksek kalitede ses aktarımı ile sanki telefonunuz çekiyormuş gibi telefon görüşmesi yapıp sms alıp göndermenize yarar. Yurt dışı da dahil.

Bu hizmeti hali hazırda Turkcell ve Vodafone yıllardır sunmaktadır.

Birlik olursak ses çıkartırız ve dikkate alınır.

Herkese iyi forumlar.
A
10 yıl
TELEFONDAKİ İSTEMEDİĞİNİZ UYGULAMALARDAN KURTULUN (ROOT GEREKMEZ)
Bu uygulama telefonunuzda kaldıramadığınız ve donduramadığınız uygulamalardan kurtulmanızı sağlıyor.
Kullanımı çok basit.
Telefonunuzda "Usb Hata Ayıklama" modunu açıyorsunuz ve bilgisayara bağlıyorsunuz.
Programı bilgisayarınıza kuruyorsunuz ve çalıştırıyorsunuz.
Telefonunuzda izin isteği çıkıyor, kabul ediyorsunuz.
Sol üstteki butona tıklıyorsunuz. Telefondaki tüm uygulamalar listeleniyor.
Kurtulmak istediğiniz uygulamaları seçip uygula diyorsunuz ve telefonu yeniden başlatıyorsunuz.
Bukadar.

Dikkat etmeniz ve bilmeniz gerekenler;

-Android 4.4 ve üstü gereklidir
-Kullanmanız için windows kurulu bir bilgisayar gereklidir
-Android hata ayıklama modunu açmanız gerekmektedir
-Bu program uygulamaları silmez, dondurur. Yani telefon onlar yokmuş gibi davranır. Çalışmazlar, ram ve şarj tüketmezler.
-Ne olduğunu bilmediğiniz uygulamaları kesinlikle dondurmayın. Telefonun normal işleyişini bozacak, aksatacak bir uygulama donduruyor olabilirsiniz ve bu size telefonu fabrika ayarlarına döndürmeye, doğal olarak verilerinizi kaybetmenize sebep olabilir.
-Hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmiyorum. Bu program XDA da paylaşılmış ve ben dahil bir çok kullanıcı tarafından denenip olumlu yorum almış bir uygulamadır. Geliştiriciler ile hiçbir bağlantım olmamakla birlikte kullanıp kullanmama konusu tamamen size kalmıştır. Sorumluluğu da size aittir.
-Kitkat ve üzeri çoğu telefon modeli ile uyumludur

Ekran görüntüsü:
< Resime gitmek için tıklayın >

Gezinirken buldum, paylaşayım dedim.

Uygulama indirme bağlantısı: TIKLA!
XDA daki konunun bağlantısı: TIKLA!
A
10 yıl
32\" En Mantıklı Tercih Ne Olurdu? Limit 1250 TL
1250 TL ye kadar 32" alması en mantıklı televizyon ne olurdu? Daha büyük olabilir. Limit 1250 TL. Not: Kullanacak kişinin samsung takıntısı var.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.