Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
19657
Cevap
1453085
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: 'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (862. sayfa)
E
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ahmedsaid

Aracı dün özel volvo servisine götürdüm, arkadaşlar kendi kaporta ustasına gösterdiler, bagaj kapağını boyamadan vakum vs ile hallederiz, tamponu söker alttaki demirleri vs kontrol eder ve tamponu boyar takarız dedi.

Özel volvo servisine geri döndüğümüzde volvo yetkili servisinden bir usta gelmiş hemen ona aracı gösterdim. Biz tamponu da bagaj kapağınıda direk boyarız dedi. Hal uki bagaş kapağında boyanmayı gerektirecek darbe yok göçük düzeltilecek dedim. Göçük düzeltmek daha maliyetli olduğu için biz boyamayı tercih ediyoruz dedi, şaştım kaldım.

Değişmediğine şükret :)
Tekrar çok geçmiş olsun.
Lokal boya yapılacaksa sorun olmaz kanısındayım.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
7 yıl
Teğmen

Muhtemlen lokal olacak ama hala kararsızım. Lokale bile razım yok. Dışardaki bir ustanın boyasız hallettiği bir hasarı neden servis yapmıyor anlamış değilim. Daha fazla para kazanmak için yapıyor olabilirler. Göçük düzeltmenin ne maliyeti olabilirki ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @EfsaneFocus
K
7 yıl
Yüzbaşı

Aracımın 120bin bakımı yaklaşıyor, 2011 S60 D2. Triger de değişecek. Turbodan 2000-3000 devir arası üfleme sesi geliyor. Kışa kadar 10bin km yaparım büyük ihtimalle. Acaba bu motul marka yağı seçsem bir faydası olur mu? Yaz için uygun olacak yağ kışa kalsa sorun olur mu? @fsnn nickli arkadaş bahsetmişti daha önce, acaba biraz bilgi verebilir misiniz? Mesela yine 5w30 mu almalı, özellikle uygun bir tipi var mı? Specific diye de bazı serileri var gördüğüm kadarıyla. İnternette güvenle alınabilecek bir site var mı? Yoksa bayiden falan mı almalı?

https://www.motul.com/tr/tr/products?facets%5Bapplication%5D=139&facets%5Brange%5D=25&page=3

Koray



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fsnn
A
7 yıl
Yarbay

Motul çok güzel bir yağ ama ona göre de yüksek fiyatlı ve daha da kötüsü, her motor için o motorun speklerini karşılayan ürününü bulamayabiliyorsunuz piyasada.



Kalitede motul'u aratmayacak bir kaç marka daha var ve onlar daha uygun fiyatlı. Bunlardan birisi lukoil, bir başkası da liqui moly.



Ben T4 motorlu aracımda liqui moly'nin tam da bu motorun istediği ACEA A5/B5 ve Ford WSS spesifikasyonlarını karşılayan special tec/f modelini kullandım.



Motulun aynı spesifikasyonları karşılayan specific 913d modeli ile arasında neredeyse yarı yarıya fiyat farkı var ama bununla birlikte test sonuçlarına bakınca motul'u aratmayacak bir yağ olduğu görünüyor.



Bana sorarsanız, siz de bu markalarda kendi motorunuzun istediği spekleri karşılayan modellerini bulup aralarından fiyat/performans karnesi aklınıza yatan bir ürünü tercih edin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @korayesque
G
7 yıl
Teğmen

Merhaba,
Anlattığınız şikayet muhtemelen amortisör takozu sorunu. Ben 2 kere değiştirmek zorunda kaldım:) Basit bir işlem, 100-150 tl civarında tutuyordu yanlış hatırlamıyorsam. ( 2011 T4)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @boatswain
B
7 yıl
Yarbay

Sağolun hocam kronik denilebilecek bir şey olabilir mi bir de bakım zamanı kışa girmeden yaptırsam o zamana kadar sorun yaratır mi



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @gyneco
K
7 yıl
Yüzbaşı

Bilgi için teşekkürler. Sizin araç D2 motorlu muydu? K.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fsnn
K
7 yıl
Yüzbaşı

Bilgi için teşekkürler, araştırıyorum ben de.

K.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @aya
A
7 yıl
Yarbay

Ama motul'un T4 spesifikasyonlarını karşılayan yağı 8100xcess değil, specific 913d modeli...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @fsnn
K
7 yıl
Onbaşı

Merhaba arkadaşlar 2013 D2 aracımın yakıt tüketimi ekim-kasım döneminde şehir içinde 6.2 litre şehir dışında 4.2 litreyken bakımının yeni yapılmış olması ve yazlık lastiklere geçmeme rağmen yükselmiş durumda. Yaklaşık 2 ay önce bakımın hemen evvelinde tüketim 7 litreye çıktı ancak fazla önemsemedim, bakımdan sonra düşmesini bekledim ancak şu an şehir içi 8.5 litre - şehir dışı 5.9 litre ve dolar gibi yükselişi durmaksızın devam ediyor. Sebebi ne olabilir? D2 kullanan arkadaşlar sizin yakıt tüketim değerleriniz nedir?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karakahya- -- 6 Mayıs 2018; 19:26:55 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
7 yıl
Yüzbaşı

Geçtiğimiz hafta şehirlerarası 920km yol yaptım. Araç yüklü, klima açık, hız 120km civarı, depodan depoya 6lt/100km tüketimi oldu. Bunun üçte biri düşük hızda zor yollarda geçti. Daha önce şehirlerarası depodan depoya yakaladığım en iyi değer 5,5lt/100km. Kış aylarında şehiriçi 8,5lt'yi bulduğum oldu (hep kısa mesafe ve çok düşük hız).

K.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Karakahya-
G
7 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar ocak 2013te aldığım sıfır siyah s60 aracıma ankara sonaxta kaput filmi yaptırmıştım. 5 yıl dolunca ton farkıda oluşunca çıkarttırayım dedim. Ama şu an konyadayım, burda bir ustayı önerdiler ona gittim. Kaput filmi çıkartırken fotodaki gibi 4-5 yerde boya kaldırmış, usta ister rütuş boya, ister komple boya yaptırayım diyo. Çok canım sıkıldı, önerisi olan varmı





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gargicim -- 7 Mayıs 2018; 10:45:58 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
7 yıl
Çavuş

Arkadaşlar merhaba dün şehir içinde ilerlerken kalkış anında aracın ön tarafıdan çok güçlü bir tak sesi geldi.Sonrasında da bir sürtme sesi.Aracı sağa çektim.Bir baktım sol ön helezon yayı tekerleğe sürtüyor.Aracı kenara çekip bıraktım.Bir ustaya gösterdim.Aracın helezon yayının kırıldığını söyledi.Düz yolda 47000 km deki bir aracın helezon yayı nasıl kırılabilir anlamadım.Servisi aradım,yay=612 tl-bilye=102 tl.Servise götirirsem 900 tl ye yapacaklarını söylediler.Bu parçalar garantiye girmiyormuş.Nasıl oluyor böyle birşey anlamadım.Sizce ne yapmalıyım?< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
7 yıl
Er

Merhaba arkadaşlar,



Ben de 1 hafta önce 2015 model s60 T3 aldım fakat yakıt konusunda ikna olmaya ihtiyacim var. Hazirim aslinda ama olamiyorum :) şöyle ki; araçta Harman Kardon ses sisteminden, bliss e, şerit takibe, tabela okuyucusuna, sunroofuna kadar akla gelebilecek her ozellik var. Vitesin onunde 3 sürüş modu var. Comfort Sport Advance. Pek gormedim baska s60 larda. 2 takim 18 inc jantli lastik aldim. Cift renk direksiyon. On iki koltuk elektrikli isitmali. Yani kisaca dizel olsa 170bin tl fiyat cekerler ben 103 bin liraya aldim. Aldim ama İstanbul ici yakiti beni cok dusunduruyor. Asinda sizden ricam şu; ben kesinlikle s60 kullanmak istiyorum ama dizelin yakit tuketimiyle arasinda farki kestiremiyorum. Yani ayni arabanin dizeli İstanbul’da kac yakar 4,5 -5litre imkani var mi? Yoksa diyelim dizeli de sehir icinde 7-7’5 yakiyorsa zaten dizelle benzin arasinda pek fark yok o zaman arabayi satmam. O yuzden sizden yardim bekliyorum. Lutfen ikna edin de satmayayim :( sehir ici dolastigim rotalara bakilacak oluraa ortalama 9 litre yakacagim. Veya 8,5 maks. Sehirlerarasi daha gitmedim bilmiyorum.



Hepinize tesekkur ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 8 cevap geldi.
L
7 yıl
Yarbay

Sıkışık trafikte dizelin en fazla inebileceği rakam 6.5-7. Bunlarda zorlama. 7.5-8 civarı da yakabilir



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @maylo6630
M
7 yıl
Er

< Resime gitmek için tıklayın >

Hepinize tek tek teşekkür ederim. Sizin gibi dostlarım olsa etrafımda dağları delerim de bizimkiler anca "çok yakar, pişman olacaksın, hemen sat..." gibi laflarla moralimi bozup duruyorlar. Onlar yüzünden arabayı bırakıp metrobüsle işe geliyorum. Aslında Allah'a şükür benzini dert edecek durumda da değilim ama mahalle baskısı işte..

Araba 68 binde. Sol iki kapı yetkili serviste değişmiş ufak bir kazadan dolayı. o yüzden 26bin hasar işlenmiş ama ağır hasar değil. Ekspertize ve Volvo yetkili servisine baktırdım sadece sol kapılar değişmiş harici orijinal. Ben de hasar kaydı takıntısı olan biri değilim nihayetinde uzaklarda bir bilgisayarda 26000 rakamı yazıyor diye boşuna 10-20bin fazla verme taraftarı değilim. Arabanın mekaniğinde ve yürüyeninde sorun olmadığı sürece ve bakımları yetkili serviste yapıldığı sürece hasar kaydı olan araba alırım ( ağır hasar, pert olmayan ).

Aslında haklısınız eğer daha az yaksın istiyorsak bir sürü araba var ama S60'a binmek istiyorum diyorsak benzinle dizel arasındaki fark devasa değil gibi duruyor. Bakım maliyetleriyle de kendimizi bi nebze avutursak bu iş tamamdır :)

Ben İstanbul içinde 9 litre civarı dolaşıyorum. benzinli motorun sessiz ve güçlü olması akıcı bir sürüş sağlıyor bu da kolay vazgeçilebilecek bir zevk değil.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
D
7 yıl
Yarbay

7 den aşagısını göremedim dizel d2 motorda. ama ilk aldığımda(2. el almıştım) 6 litreyi rahat görüyordum, sonra 7üstüne çıktı. bazı forumlarda 5,6-6 arası görenlerin olduğu soyleniyor. bu sebepten çok araştırdım ama çözüm bulamadım. piyasada 2 çeşit dizel d2 var. biri şehiriçi 5,5-6 lt yakanlar biri de 7 üstü yakanlar. çözümü bulamadım. yazılımsal mıdır, otomatik vites farkı mıdır(otomatik viteslerde de düşük yakanlar var), kronik bir problemmidir... yok, çözüm yok, bilen yok.. :(


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @the_slm
D
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: maylo6630

< Resime gitmek için tıklayın >

Hepinize tek tek teşekkür ederim. Sizin gibi dostlarım olsa etrafımda dağları delerim de bizimkiler anca "çok yakar, pişman olacaksın, hemen sat..." gibi laflarla moralimi bozup duruyorlar. Onlar yüzünden arabayı bırakıp metrobüsle işe geliyorum. Aslında Allah'a şükür benzini dert edecek durumda da değilim ama mahalle baskısı işte..

Araba 68 binde. Sol iki kapı yetkili serviste değişmiş ufak bir kazadan dolayı. o yüzden 26bin hasar işlenmiş ama ağır hasar değil. Ekspertize ve Volvo yetkili servisine baktırdım sadece sol kapılar değişmiş harici orijinal. Ben de hasar kaydı takıntısı olan biri değilim nihayetinde uzaklarda bir bilgisayarda 26000 rakamı yazıyor diye boşuna 10-20bin fazla verme taraftarı değilim. Arabanın mekaniğinde ve yürüyeninde sorun olmadığı sürece ve bakımları yetkili serviste yapıldığı sürece hasar kaydı olan araba alırım ( ağır hasar, pert olmayan ).

Aslında haklısınız eğer daha az yaksın istiyorsak bir sürü araba var ama S60'a binmek istiyorum diyorsak benzinle dizel arasındaki fark devasa değil gibi duruyor. Bakım maliyetleriyle de kendimizi bi nebze avutursak bu iş tamamdır :)

Ben İstanbul içinde 9 litre civarı dolaşıyorum. benzinli motorun sessiz ve güçlü olması akıcı bir sürüş sağlıyor bu da kolay vazgeçilebilecek bir zevk değil.
hocam ilkkez bu 3 tuşu gördüm bi s60 da. bizim araçta sadece ekran rengini ayarlayan secenekler var ve bunlar motora etki etmiyor.

sizin araç sanırım yurtdışından alınma. tr de full + full advance yada r-dizaynlarda bile bu 3 secenek haricinde ekran çevresindeki diğer özellikler de yok. bu menu secenekleri için sahibinden girip tüm arabalara bakın anca extra donanımlılarda bir kısmı var. yurtdışındakilerde var ancak. iyi fiyata almışssınız. evet benzinli biraz masraflı ama aracınız çok donanımlı, güle güle kullanın, dizeller de 7 lt üstü yakıyor şehiriçi :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 8 Mayıs 2018; 17:2:1 >

Ç
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: maylo6630

< Resime gitmek için tıklayın >

Hepinize tek tek teşekkür ederim. Sizin gibi dostlarım olsa etrafımda dağları delerim de bizimkiler anca "çok yakar, pişman olacaksın, hemen sat..." gibi laflarla moralimi bozup duruyorlar. Onlar yüzünden arabayı bırakıp metrobüsle işe geliyorum. Aslında Allah'a şükür benzini dert edecek durumda da değilim ama mahalle baskısı işte..

Araba 68 binde. Sol iki kapı yetkili serviste değişmiş ufak bir kazadan dolayı. o yüzden 26bin hasar işlenmiş ama ağır hasar değil. Ekspertize ve Volvo yetkili servisine baktırdım sadece sol kapılar değişmiş harici orijinal. Ben de hasar kaydı takıntısı olan biri değilim nihayetinde uzaklarda bir bilgisayarda 26000 rakamı yazıyor diye boşuna 10-20bin fazla verme taraftarı değilim. Arabanın mekaniğinde ve yürüyeninde sorun olmadığı sürece ve bakımları yetkili serviste yapıldığı sürece hasar kaydı olan araba alırım ( ağır hasar, pert olmayan ).

Aslında haklısınız eğer daha az yaksın istiyorsak bir sürü araba var ama S60'a binmek istiyorum diyorsak benzinle dizel arasındaki fark devasa değil gibi duruyor. Bakım maliyetleriyle de kendimizi bi nebze avutursak bu iş tamamdır :)

Ben İstanbul içinde 9 litre civarı dolaşıyorum. benzinli motorun sessiz ve güçlü olması akıcı bir sürüş sağlıyor bu da kolay vazgeçilebilecek bir zevk değil.
26.841 TL + 11.592 TL + 1400 TL'lik 3 adet hasar kaydı olan aracı aldınız galiba.

Bende almakla almamak arasında çok gidip geldim, kasko ekspertiz raporlarında 26.841 TL'lik hasarda tavan airbag'in açıldığını ve 11.592 TL'lik hasarda ise ön takımdan hasar aldığını görünce vazgeçmiştim.

Hasarları yetkili serviste yapılmış fakat aracı satmaya karar verdiğimde bu kayıtlar ve işlemlerden dolayı zor satacağımı düşünerek almamıştım, size kısmet olmuş.

Fakat şöyle bir gerçek var ki bu araç hatasız-boyasız ve kayıtsız olsaydı bu donanımından dolayı 150.000 TL'leri görürdü.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
7 yıl
Yüzbaşı

Bu daha önce hiç duymadığım bir şey. Büyük ihtimalle malzemede imalat hatası var. Garantiyi zorlardım ben olsam.

K.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @shine14