Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
228
Cevap
13512
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: TürkNet GigaFiber Kurulum Süreci ve Deneyim (10. sayfa)
S
2 yıl
Er

hocam ont'dan modeminize gelen cat kablo LAN portuna mı yoksa WAN portuna mı takılı?. ilginize teşekkürler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

ONT den gelen Ethernet Modem de WAN portuna takılır. Bilgisayar ve diğer aygıtların bağlantısı 'da LAN portuna takılır.




Bu mesajda bahsedilenler: @Selectron2
_
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Verilen Ethernet kablosu Cat6 beni biraz endişelendirdi. Olası kayıp ve kapasitenin daha yüksek olması amacıyla CAT8 40Gbps destekli kablo kullanıyorum.


https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08R9Y5LVK/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s00?ie=UTF8&psc=1



T
2 yıl
Yarbay

Merhaba, sorunun bir an önce çözümlenmesi için uzmanımıza bilgi verdim. En kısa süre içerisinde dönüşümü tamamlayıp hizmeti aktif bir şekilde teslim edeceğiz.




Bu mesajda bahsedilenler: @Selectron2
A
2 yıl
Er

İzmir Buca ufuk mahallesi 869-5 sokak no:24-1 daire:3 adresime aktivasyon ne zaman olur tarih verirmisiniz dönüşüm olacak?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TurkNetDestek
T
2 yıl
Yarbay

Merhaba, fiber ekibimize dönüşüm işlemi için bilgi verdik ama bu konuda süre bilgisi veremiyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @Ahmet35968
M
2 yıl
Yarbay

Yazmayayım yazmayayım diyorum ama bu kadar amatör bir işleyiş görmedim ben ya, sanki 5-10 kişi toplanıp hadi bir şirket kuralım iş yapalım demişler gibi... Başvuru yapma, kurulum, kurulum sonrası bilgilendirme hep fecaat... Müşteri hizmetlerinin verdiği cevaplar gerçekten kopyala yapıştırmış yaşayarak gördüm, ben bir bilgisayarcı olarak daha fazla biliyorum durumu öyle söyleyeyim..

Gigafiber dönüşümü için resmen şansla yan komşum yeni kurulum yaparken oradan adamdan rica ettik geldi hemen aşırı acele şekilde bana da kurdu yoksa 1 aya yaklaşmıştı bekleme sürem malum..

Telekom'dan kalan modem ve gpon'u iade edeceğim çok basit değil mi? çalışan arkadaş, adresi mesaj göndereceğim diyor mesaj gelmiyor gelmiş olması lazım diyor bakıyoruz taa yarın geliyor adam bana sadece adres veriyor anlaşma kodu falan yok nereden göndereceğimi falan hiç söylemiyor, mesajda da yazmıyor, karşı ödemeli olarak yollayabilirsiniz diyor, bu durumda siz ne yaparsınız? Yurtiçi kargoda işim vardı onu da verdim şimdi bir baktım "Adres Sorunu Nedeniyle Alıcıya Ulaşılamadı" olmuş bu bana geri dönecek parasını alacaklar.. sonra saatler geçiyor bana diyorlar ki Aras kargo anlaşması vardı.. güler misin ağlar mısın?

İnternet hızı da sürekli dalgalanıyor 400, 500, 600, 800, 900 her rakamı gördük sağolsunlar şuan fiyattan başka bir avantajı yok gibi geçmeye çok hevesli olan arkadaşlar sorunsuz akan bir sisteminiz varsa arada uçurumlar yoksa sisteminizi bozmayın derim.,

Bu arada muhatap olacağınız canlı insan yok, müşteri hizmetleri diye boşuna telefon etmeyin dakikalarınıza yazık, robotu koymuşlar aynı şeyleri tekrarlıyor, destek kaydı açıyorsunuz da onu görecekler de size dönecekler de sen orada bekle boş boş...

Kurumsallık yerlerde geziyor, dediğim gibi bir grup insan toplanmış amatör bir şeyler yapmaya çalışıyor gibi oturması için yıllar gerekiyor bunlara gelemeyen hiç bulaşmasın ama niyetleri konusunda bir şey diyemem çok böyle umursamaz, lakayıt, art niyetli bir şeyde görmedim yardımcı olmaya çalışıyorlar gibi zaten onu da görseydim çok ağır bir şekilde her yere yazardım UZAK DURUN! diye ama yetkili, bilgili işçi kapasitesi az sanıyorum, malum ülkemizin sorunu az maaş çok işçi mantalitesi...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 15 Kasım 2022; 14:49:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 yıl
Yarbay

Merhaba, yaşadığınız sorun için üzgünüm. Verdiğiniz bilgileri net uzmanımız ile paylaştım ve hizmeti kontrol ederek sizinle iletişime geçecek.




Bu mesajda bahsedilenler: @MühendisMurat
A
2 yıl
Yüzbaşı

Benim deneyim muhteşem akşam saatlerinde alabildiğimiz hız aşağıdaki gibi ve durumu ilettiğimizde komple bir çözümsüzlük ve bilgisizlik var. Çözüme gelince de hep bir geçiştirme durumu söz konusu vdsl arar oldum bu kadar olmaz.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
2 yıl
Çavuş

Geçtiğimiz cumartesi günü Gigafiber kurulumuna gelen ekip kutuda kablo bağlantısı ve sinyal olmadığını iletti. O günden beri hiç kimse gelip bu sorunla ilgilenmedi. Bu saatten sonra TurkNet gigafiber gelmiş, umrumda değil!



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TurkNetDestek
T
2 yıl
Yarbay

Merhaba, işlemlerinizin önceliği için bilgi verdim ve dönüş yaptıklarında sizinle paylaşacağım.




Bu mesajda bahsedilenler: @alizeo
T
2 yıl
Yarbay

Merhaba, destek kaydınız varsa kayıt numaranızı gönderir misiniz? Kontrol ederek yardımcı olmak isterim.




Bu mesajda bahsedilenler: @AnorieL
_
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam bölge neresi özel değilse esenler tarafında kullanıcılarda böyle bir durum vardı uplink cihazlardan kaynaklıydı düzeltilmişti mesela, yoğun saatler dışında ne durumda hızınız ?




Bu mesajda bahsedilenler: @AnorieL
T
2 yıl
Yarbay

Sizi anlıyorum ve yaşadığınız sorun için üzgünüm. Takibini yapıyorum, gelişme olması durumunda sizinle paylaşacağım.




Bu mesajda bahsedilenler: @alizeo
A
2 yıl
Yüzbaşı

Hocam bölgem gaziosmanpaşa 1 aydır bu problemi türknete anlatma çabası içerisindeyim. En sonunda sorunun kendilerinden olduğunu kabul ettiler ve aşağıdaki cevabı gönderdiler.

Merhaba, bağlı olduğunuz bölgede artan talepler internet trafiğinde yoğunluk yaratmıştır. Artan talebi göz önüne alarak hızla çözümler üretiyor ve altyapı çalışmalarımızı da tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Cuma gününü Cumartesi gününe bağlayan gece 02:00 – 06:00 saatleri arasında yapılacak planlı çalışmadan dolayı hizmetiniz etkilenecektir. Gelişmeleri sizlere aktaracağız. Bizden bilgi beklemeniz, cihazlarınıza ve kablolarınıza müdahalede bulunmamanızı önemle rica ederiz. İyi günler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alizeo
T
2 yıl
Yarbay

Merhaba, yaşadığınız olumsuz deneyim nedeniyle üzgünüm. Hizmetinizi kontrol ederek yardımcı olmak isterim. Konunun linki ile birlikte müşteri numaranızı PM üzerinden iletebilir misiniz?




Bu mesajda bahsedilenler: @praximuns61
_
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bende gop'dayım. Benim mahallemde sorun oluşmadı. Verilen bilgiden anlaşıldığı kadarıyla kapasite artırımına gidilecek sanırım belirli bir süre bu sorunun devam etmesi normal hatların kapasitesi, pik time hareketleri, ileriye dönük kapasite planlaması, kullanılacak ekipmanın temin edilip aktif olarak devreye alınması vb. durumlar nedeniyle biraz zaman alabilir. Nihayetinde sorun mutlaka çözümlenir.

Sonuçta yatırım yapılmış aktif yüzlerce abonesi var. Mağdur bırakılmaz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AnorieL
T
2 yıl
Yarbay

Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim. Destek kaydı numaranızı benimle paylaşabilir misiniz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AnorieL