Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
45
Cevap
1061
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Türkiye’de üretilen ilk hibrit otomobil 9 Kasım’da yollara çıkıyor
A
8 yıl
General
Konu Sahibi

Türkiye’de üretilen ilk hibrit otomobil 9 Kasım’da yollara çıkıyor

 
Türkiye’de üretilen ilk hibrit otomobil olacak olan Toyota C-HR üretim bandından çıkıp yollardaki yerini almak için geri sayıma geçti. C segment crossover sınıfındaki otomobil, 9 Kasım’dan itibaren Türkiye’den çıkıp dünyadaki satış noktalarına gönderilmeye başlanacak.

 

Bu modeli ülkemizde üretmek için ciddi bir yatırım yapan Toyota, fabrika kapasitesini 150 bin adetten 280 bin araca çıkarmış. Eylül ayından bu yana üç vardiyalı olarak gerçekleştirilen üretim süreci ile birlikte 5 Japon üretici 5 bin kişiye istihdam sağlamış oldu. Bu araç için 350 milyon Euro yatırım yapan Toyota’nın bu rakam ile birlikte Türkiye pazarındaki yatırım toplamı 1.7 milyar Euro’yu aşmış oldu.

 

TNGA platformuna dahil bir aracın Japonya dışında üretildiği ilk ülke bu model ile birlikte Türkiye olmuş oldu. Prius ile birlikte Avrupa hibrit pazarında zaten ciddi bir kitlesi bulunan Toyota, TNGA platformunda mühendislik tecrübesini bir adım öteye taşıyor. Dengeli ağırlık merkezi dağılımı, konfor, frenleme ve sürüş hakimiyeti adına destekleyici bir çok gelişme ve yüksek gövde dayanıklılığı platformu öne çıkaran detaylardan.

Türkiye’de üretilen ilk hibrit otomobil 9 Kasım’da yollara çıkıyor

Teknik özellikleri, tasarımı ve fiyatı ile piyasada vurucu bir etki yaratması beklenen aracın içerisinde 8.9inçlik bir bilgi ve eğlence sistemi bulunuyor. Ayrıca iç tasarımdaki lacivert detaylar ve siyahın hakimiyeti otomobili dıştan olduğu kadar içten de etkileyici kılıyor.

 

Toyota C-HR Motor Seçenekleri 

Aracın 1.2 litre, 1.8 litre ve 2.0 litre olmak üzere üç farklı motor seçeneği bulunacak. Bu motorlar sırasıyla 116, 122 ve 150 beygir güç üretiyor. 1.2 litrelik ekonomik motora sahip olan model, 6 ileri manuel veya CVT otomatik vites seçenekleri ile satın alınabilecek. CVT vitesli model, 4 tekerlekten çekiş sistemi ile sunulacak.

 

Aracın 1.8 litrelik hibrit motoru ise eCVT vites seçeneği ile satılacak. Bu model önden çekişli olacak ve donanım seçenekleri diğer modellere kıyasla daha az esneklik sunacak. Ayrıca hibrit model, diğer modellerden 1 cm daha alçak olacak.

Türkiye’de üretilen ilk hibrit otomobil 9 Kasım’da yollara çıkıyor 

Toyota C-HR Yakıt Tüketimi 

Toyota CH-R’ın 1.8 hibrit benzinli motora sahip modelinin yakıt tüketimi konusunda Prius modeli ile yakın rakamlar sunacağı ifade ediliyor. Bahsedilen tüketim değerleri şöyle:

  • Şehir içi: 3.8 litre
  • Şehirler arası: 4.2 litre
  • Karma: 4.0 litre

 

Sakarya'dan üretilen Toyota C-HR'ın fiyatına ilişkin rakamlar henüz netlik kazanmış değil ancak ülkemizde kısa bir süre önce hibrit otomobillerde ciddi bir vergi indirimi olmuştu. Bunun etkisi ile CH-R'ın da hibrit modeli vergi avantajı ile satışta olacaktır. Tahminler otomobilin baz versiyonu için 80-85 bin liralık fiyat bandı üzerinde yoğunlaşmış durumda.
 
 
Toyota C-HR modelinin en özel görüntülerine galerimizden ulaşabilirsiniz
 
 
 
 

 Haberi Portalda Gör

M
8 yıl
Binbaşı

Güzel araba bence fiyat seviyesinde alınacak ideal bir araç olmuş...




B
8 yıl
Yarbay

Toyota dünyanın en önde gelen araç üreticisi konumunda ilk 100 dünya markası içinde, ilk adımda direk elektrik sevdasına tutulmayıp hibrit makul araçlar yapması önemli, 80 küsür değilde 70 lere satılsa alıcısı bol olurdu, yine satar bu piyasada ancak ucu açık bir soru tutulup tutulmayacağı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
8 yıl
Binbaşı

Aracı ilk defa burada gördüm. Dış tasarımı güzel bir konsept araç gibi, çok güçlü çizgileri var. Tasarım çok hoş ve güçlü. Benim bildiğim sportif, kaslı tasarımlarda görüş açıları daralır, bagaj hacmi küçülür, bunlara bakmak lazım. Bence Toyota iç tasarımı beceremiyor, simetri olmaması, hoş olmayan görüntüye yol açıyor. O dış tasarımın içi böyle olmamalıydı. Hibrit otomobiller bu yakıt fiyatlarıyla, vergi indirimleriyle çok cazip oldu. 80-85 000 e çok satabilir.




U
8 yıl
Yarbay

En azından ülkeye yatırım yapılıyor, kaç bin kişiye ekmek yediriyor Toyota.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
8 yıl
Binbaşı

Yakıt tüketimi pekte iyi değil gibi geldi bana




S
8 yıl
Yüzbaşı

Gerçekten etkileyici bir dış görünüşü var. Alt sınıf hibrit araçlar için yaris ide bi elden gecirse iyi olurdu..




K
8 yıl
Çavuş

Honda?




K
8 yıl
Yarbay

Hibrit araçların yaygınlaşmasını destekliyorum. Şu vergi indirimini daha da genişletseler keşke.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
8 yıl
Yarbay

nissan juke a kardeş geldi, 80-85 bişey değil ya B sınıfı kibrit kutusu suvcuk a, gidin ötede oynayın lan



K
8 yıl
Yarbay

Alırkenki ÖTV indi ama 1.8 motorun yıllık mtvsini kim ödeyecek? Yine çöp yine çöp. 1,2 turbo hibrit yapın madem de bişeye benzesin. Ama B sınıfı için çok çok pahalı.




L
8 yıl
Çavuş

bu fiyatlarla hybrit araba almanın hiçbir anlamı yok.benzinli versiyonundan daha ucuza satılmadan hybrit araçların albenisi olamaz.zaten geçen yıl 745000 adet araç satılan ülkemizde sadece 120 adet hybrit ve elektrikli araç satılması da bunu kanıtlıyor.elektrikli araçlarda ötv 0 ve üzerine 4000 euro ortalama devlet desteği ile avrupada hybrit satışları yapılmış olması nedeni ile satışlarında yükselme olmuş ve yollarda görüldükçe insanların ilgileri artmıştı.sonra makul bir seviyeye çekilem vergiler ile destek kaldırılmış ve şu an haberlerini duyduğumuz 10-20 yıl içerisinde tamamen elektrikli araçlara geçme hedefi koyan ülkeler amaçlarını insanlara da kabul ettirebilmişti.Eğer ülkemizde elektrikli ve hybrit araç kullanımı için gerçekten bir devlet politikası olsaydı zaten bu uygulamalar 5 yıl önceden başlardı.vergi indirimi şu an sadece rav4 için gözle görünen bir indirim sağladı(230binden 179bine)(kaldı ki dizeli bile 145binken neden alınsın) yoksa zaten düşük hacimli hybrit motorlarda %45 vergi vardı ki bu hala benzinlilerden daha fazla vergi ve fiyat demek.uzun lafın kısası fiyatı belli ki 1.2 versiyonundan daha pahalı olan hybrit ki arada sadece 6hp fark var 50 adetten fazla satılmaz burada alanlar da neden tercih ettiklerinin farkında bile olmayan güruhtan çıkar.



Bu mesaja 2 cevap geldi.
Y
8 yıl
Binbaşı

Bir arkadaşım yeni CH-R nin sileceklerinin paketlendiği kutuyu üreten firmada çalışıyor.Düşünün nerden ekmek yiyor yani




Bu mesajda bahsedilenler: @unknownartist
Z
8 yıl
Yarbay

Pahalı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwanzig -- 17 Ekim 2016; 19:15:30 >


B
8 yıl
Yarbay

1.2'nin şehiriçi benzin verisi 7,3 ,hibrid 3,8.... 7,3-3,8=3,5 litre fark oluyor 100 km'de 17 lira fark , mtv ler arasında 1000 lirayi cikartmak icin aşağı yukari 6-7 bin km sehirici yol yapmak lazım senede.benzin fiyatları dahada artarsa bu km dusebilir ama mtv duzenlemeside gelmeliydi mutlaka.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Yarbay

Yazık. Çıkış tarihi ülkemizde yanlış bir zamana denk geldi. Ne zaman ki güzel bir şeyler yapıyoruz; yüksek kurlar çıkıyor karşımıza.



S
8 yıl
Yarbay

Hocam çoğu yerde size hak veriyorum ancak daha düne kadar 1.8 motorlu hybritler'den %90 vergi alınıyordu. Şimdi ise %45. O yüzdendir 120 adet hybrid araç satılması. %45 mi olmalıydı, tabii ki daha düşük olmalıydı ama LPG'li bir araca 95.000TL istenen bir ülkede yaşıyoruz. Hem de avrupaya göre eksik donanımları mevcut. Tam donanımlı bir araç bile alamıyorsunuz 95.000TL'ye. Siz düşünün artık. Ancak Toyota Hybrit fiyatlarını, ters köşe yapıp kabul edilebilir bir fiyatta tutar ve de özellikle şehir içinde düşük yakıt tüketirse; ilk yıl 700-800 adet satar diye düşünüyorum. İnsanların alım gücü konularına, döviz kurlarına hiç deyinmek bile istemiyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @lifeisunfare
S
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

En azından ülkeye yatırım yapılıyor, kaç bin kişiye ekmek yediriyor Toyota.

Kaç kisi Toyotaya para kazandiriyor desene, Yoksa Toyota hayir kurumu olup bedava para dagitiyor da haberimiz mi yok?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
U
8 yıl
Yarbay

Güzel kardeşim, kaç kişi vw ye BMW ye para kazandırıyorsa Toyota ya da o kadar kişi kazandırıyor.

Peki kaçı bunların tr de fabrika açmış? İstihdam sağlamış?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Statistik
E
8 yıl
Binbaşı

Haberin Son paragrafında honda yazıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >