S

Yüzbaşı
02 Eylül 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
57 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
S
4 yıl
Windows 10 ve Deep Freeze
Merhabalar,
Ben en temiz haliyle windows 7 kullanıyorum şu an. İçerisinde de deep freeze kurulu. İşim oyun geliştirme olduğu için bir çalışma esnasında ortalığı fazlasıyla dağıtabiliyorum. Deep freeze'e de bu yüzden ihtiyaç duyuyorum zaten. Kapatıp açtığım anda herşey tertemiz oluyor. Fakat malum sebeplerden ötürü artık Win 10'a geçmem gerekecek. (Unity geliştiricilerinden biride bunu açık açık yazdı geçenlerde. Artık Microsoft tarafından Win 7 nin desteklenmediğini, kendi işletim sistemlerinin de Win 10 olduğunu vs.. Bunu ne zamandır düşünüyorum ama daha önce de denediğimde sıkıntı yaşadığım en önemli nokta GÜNCELLEMELER! Win 7 de bunu kapatıp, freeze ile rahat rahat ilerleyebiliyorum. Ama windows 10 illa yapacam diyor. Bu konuda bilgisi olan, Windows 10 ve Deep Freeze'i beraber kullanan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Not 1: Bu konuda eski bir forum başlığı var ama win 7 ile noktalanmış. Kendi sitesindeki açıklamaları da anlayacak kadar ingilizcem yok malesef.
Not 2: Rollback tavsiyeleri okudum ama sanki freeze ile aynı yapıda değilmiş gibi geldi bana. (Ben bilgisayarı her açtığımda sıfır hale gelmesini istiyorum. DF'yi tanıdığım için oradan devam etmek mantıklı geliyor birde)
S
6 yıl
FREELANCER ve STEAM\u0027den en az zaiyatla para nasıl çekilir?
Merhabalar,
Benim halihazırda freelancer.com'da ve Steam'de birikmiş bir miktar param ($) var. Daha önce 100$'lık bir ödemeyi bankama(Akbank) aldığımda 10$ kesinti yapmışlardı. Şimdi baktım ki, en düşük kesinti tutarı 30$ olmuş. Böyle bir kesintiye uğramadan, yada en az kayıpla parayı Türkiye'ye getirmenin bir yolu varmıdır? Benim aklıma gelen ama başarılı olamadığım şeyler şunlar:

1) Direk başka bankalara baktım önce. Hemen hemen hepsi aynı miktarda kesinti yapıyor. Acımıyorlar maşaallah. En para'yı aradım, masraf filan almadıklarını söylediler ama swift durumunda herhalukarda bir kesinti yapılır dediler. Ne kadar olduğunu da söylemediler. Eğer yanlış anlamadıysam tabi.
2) Payoneer diye bir sistem vardı. Orda 1000'de iki-üç oranında bir kesintiyle alınabiliyormuş. Hesap açılıyor ve kart başvurusu yapılıyor falan. Ama bugün baktığımda freelancer.com'da para çekme seçenekleri arasında artık bulunmadığını gördüm. Kaldırmışlar malesef..
3) Paypal hesabını yurtdışında alıp burada kullanmak gibi bir şey var. Güvenemedim..

Kısacası başlıkta belirttiğim gibi, en az zayiatla bu parayı (ve olursa sonrakileri) nasıl alabilirim? Yardımcı olabilecek arkadaş varsa çok makbule geçer..
S
9 yıl
Sıfır Samsung Wave s8500 - s8530 bulabilme ihtimali varmı?
Yurtdışı yada yurtiçi sıfır bulunabilirmi? Yada saglam bi tane 2. el bulup kasa degisimi yaptirsam nasil olur?
S
10 yıl
Mobil Personel takip programı - Yardım
Mobil üzerinden 100-200 kişilik bir personeli takip edecek program yazmam gerekiyor. Programın ozellikleri kabaca şunlar;

1) Her gün her bir personel sisteme günlük urun miktarı, kod vs. gibi temel 3-5 veri gönderecek.
2) Is sahibi gun sonunda tüm personelin durumunu değerlendirebilecek (en çok satan, en yuksek fiyat vs..) Her hafta basinda yeni haftanin programini sistemden okuyacak..

Fazla uzatmadan, bu işin mobil kisminda sorunum yok ama datalarin bir sunucuda tutulmasi hakkinda hic bilgim yok. Cok teferruatli olmayacagi için yapabilirim diye düşünüyorum. Ama şu konularda yardima ihtiyacım var;

1) Bu iş için uygun ve ucuz bir sunucu hizmeti almam gerek galiba. Nerden, hangi kapasitede, ne tip vs.. ayrıntılı bir bilgi..
2) Sunucu uzerinde verileri isleyebilecegim 'şey' nedir? Sql, php vs.. ve basit seviyede ihtiyacim olan kadarini nasıl ogrenebilirim

Aslinda hangi terimleri kullanacagimi bile tam bilmedigim icin bazi seyleri yanlis ifade etmis olabilirim. Mazur görün.
S
10 yıl
Zeka oyunu.. Tavsiye edilir..
Bazı bölümleri biraz zor ama güzel. Vakit geçirtiyor..

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pedicagames.marblesphilosophersstone

S
10 yıl
DH forum\u0027da PM den gelen oyun reklamları
Bir kac hafta icinde iki defa "şöyle bir oyun yaptık. Indirip destek olursanız sevinirim. Rahatsiz ettiysem ozur dilerim. vs." tarzinda PM den mesaj geldi. Ben undan hoşnut değilim. Bunu engellemenin yolunuda bulamadım.

PM den reklam yapmaya çalışmak -iyi niyetli olup olmadığı önemli değil- arabada yolda giderken açık pencereden içeri kart atan adamlarin yaptigi şeye benziyor.. Su reklam zimbirtisini bari özel diye nitelendirdiğimiz yerlere bulaştırmayin..

Bu konuda ilave olurak sunuda söylemek istiyorum;
Uygulama yada oyun için reklâm bi ölçüde önemli, kabul.. Ama eğer yaptığınız işte kalite yoksa, yada insanlar bi şekilde begenmiyorsa ne kadar yirtinirsaniz yirtinin bir ise yaramayacaktir. Yani ne yapıp edip kullanicinin sahiplenecegi bir ürün ortaya koymaniz lazim.. Ondan sonrasında az bir itekleme yeter zaten. (Piyasada bu tarz binlerce örnek var)
Hele birde "Türk yapımı, destek olalım" düşüncesi yokmu!? En çok rahatsiz olduğum şey. Eli yüzü düzgün birşeyler yapamamamizda bununda az buz bir payi var bence..

Velhasıl bu reklam meselesine bir çözüm, engellem vs. varsa yazarsaniz sevinirim. selametle ..
S
12 yıl
Yazılım güncelleştirme de sırayla olmuş :)
Telefonum galaxy s3 bugün yazılım güncelleştirme uyarısı geldi, bende 12 saat sonraya erteledim.. akşam eve gidince yapayım dedim, "güncelleştirme talep sırasına göre yapılmaktadır daha sonra deneyin" gibi birşey yazdı.. Bi yaşıma daha girdim
S
12 yıl
Galaxy s3 için NFC kartı nereden bulabilirim?
http://www.youtube.com/watch?v=LfkFgtoQtFQ

Yukarıdaki videoyu ilk izlediğimde çok hoşuma gitmişti. Oldukçada kullanışlı olacak ama bu kartlardan nerede bulabiliriz acaba?
S
12 yıl
Galaxy s3 ve gorilla glass
Lafı uzatmadan kısaca yazıyorum;
Önceki telefonum wave'di. 1.5 yil boyunca kılıf ile ve ekran koruyucu olmadan kullandım. Zerre miktar (abartmıyorum) çizik oluşmadı. Şu an ise galaxy s3 var elimde ve aynı şekilde kullanıyorum.. Şimdiden kılcal çizikler oluşmaya başladı. Demem o ki S3 sahibi olan hassas arkadaşlara tavsiyemdir; ya dikkatli kullanın yada ekran kılıfı alın..
S
12 yıl
Neden hala \"Galaxy s3 - Ana Konu\" açılmadı?
Yeterli sayıda kişinin telefonu aldığını zannediyorum.. 5-6 çeşit başlık var bu telefonla ilgili. En azından bir ana başlık olursa bizde takiplerimizi oradan yaparız..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.