Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
4470
Cevap
373391
Tıklama
50
Öne Çıkarma
Cevap: Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri (7. sayfa)
X
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Çevrenizde yüksek hız isteyenler olarak topluca taleplerinizi iletirseniz daha iyi olacaktır. Rica ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 9 Haziran 2020; 16:29:34 >


Bu mesajda bahsedilenler: @HeiLi
X
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

1.Superonline kullanacaksanız,
İlgili işletmeciye yönelik olarak talep oluşturacaksınız. Sinyalin aktif edilmesi ile ilgili.
2.Telekom kullanacaksanız,
Bölge müdürlüğünüz erişim planlama birimine VDSL veya bölgenizdeki fiber çalışmaları ile ilgili bilgi talebinde bulunabilirsiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @HeiLi
X
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Öncelikle estağfurullah, yardımcı olmak için buradayım. Uzun mesaj kısa mesaj diye düşünmeyin.

Sizin durumunuzu anladım ancak burada şöyle bir hukuki durum söz konusu. Eğer siz bir site olarak kabul ediliyorsanız, hanelerinize veya binalara kadar fiber almanız çok kolay. Sitenin yöneticisi kim ise onu buluyorsunuz ve sitenize fiber istediğinizi içeren bir talep dilekçesi hazırlıyorsunuz. Daha sonrasında tüm binaları daireleri site yöneticisi dolaşıyor ve abonelik isteyenlerden imza topluyor dilekçeye. Bir sayfaya tabiki sığmaz imzalar, arka arkaya bir sürü imza kağıdı olabilir problem değil.

Toplu bir şekilde hareket edebildiğiniz için çok kısa süre içerisinde fiberiniz bağlanacaktır. Siz kendinizi siteden ayrı gibi düşünmeyin, adres sorgulama sisteminde (mernis) o sitenin parçası gözüküyorsanız siz de o sitedensiniz. Sadece bu süreçleri takip etmeniz gerekiyor.

Siz site yöneticisi ile dilekçeyi hazırlayın, kaç tane imza toplarsanız kârdır. Burada bireysel hareket edemezsiniz. Ya bizim bloğa çeksek diğerlerini boşversek gibi bir durum söz konusu değildir. Zaten başvurunuz halinde tüm binalara fiber verilebilecek bir durum söz konusu.

KYK ile karıştırmayın, devlet kurumlarının ve bazı özel kuruluşların telekom ile anlaşması var, nereye giderlerse oraya da fiber gidiyor.

Siz dilekçenizi hazırlayın, daha sonra buradan bildirin kaç imza topladığınızı. Daha sonra bu imzalı dilekçeleri bağlı olduğunuz telekom müdürlüğünün "erişim planlama" birimine teslim edeceksiniz ve size bir takip no verilecek. Dilekçeler "operasyon büro" kısmında da kayıt edilebiliyor, bölgeden bölgeye değişen bir durum söz konusu.

Siteyi temsilen, yönetici de gidebilir, dilekçede "bu konunun takipçisi şu kişidir" diye belirtip siz de konunun takipçisi olabilirsiniz. Ancak öncelikle imzaları toplamanız gerekiyor.. Müstakil binalarda oturanların sizin gibi toplu hareket etme şansı olmuyor maalesef, çok şanslısınız ve çok kısa sürede fiberiniz olacaktır, sadece sabırlı olun ve doğru adımlarla ilerleyin. Bizler de burayız zaten yönlendirmeleri yaparız sağlıklı şekilde, en doğru yerlerle temas kurarsınız.

Saygılar.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @BlackMarlin
X
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Merhaba.

Bir site olarak değerlendirildiğiniz için onlardan ayrı değilsiniz, problem yok. Daireye kadar olmasa bile binalara kadar fiber almanız çok kolay olacaktır. Bahsettiğim adımları izleyebilirsiniz.

Binanızda bir site yöneticisi yok ise, komşular ile ortak dilekçe hazırlayarak fiber talebinizi iletebilirsiniz. Kendinizi yönetici olarak tanıtmayın, site yöneticiliği de kanunda karşılığı olan bir durumdur ve olmadığınız halde öyle gibi davranmayın. Öyleyse geriye bir yol kalmış oluyor, dilekçeyi hazırlayın, daireleri tek tek dolaşın. Fiber isteyenlerden imza almanız kafi. İmza, telefon numarası daire no gibi bilgiler yeterli fazlasına gerek yok.

Fiber çekildikten sonra Telekom ile fiber anlaşması olan her firmadan hizmet alınabilir, soran olursa söyleyebilirsiniz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @BlackMarlin
X
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Erişim planlama birimi ile görüşünce orada tanışmış olursunuz ekiple hocam. :)



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BlackMarlin
X
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Gayet güzel, elinize sağlık. :)



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BlackMarlin
X
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Corona sebebiyle içeriye almamış olabilirler, normaldir. Size dilekçenin teslim alındığına dair işlem yapılmış, problem yok size dönüş yapılacaktır hocam. Bir süre bekleyiniz sadece.




Bu mesajda bahsedilenler: @BlackMarlin
X
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Telekom ile fiber internet anlaşması olan (Dsmart'ın var mı bilmiyorum) herhangi bir firmadan hizmet almak koşulu ile fiber erişim talebi kaydı açabilirsiniz.
Bir tek siz olduğunuz için onaylanır mı bir fikrim yok maalesef.




Bu mesajda bahsedilenler: @webya
X
5 yıl
Yarbay

Fiber isteniyorsa herkesin elini taşın altına koyup bir şeyler yapması gerekiyor hocam. Keçiören Telekom baskı olmadan bir şeyler yapmıyor maalesef. Açıkkapi başvurularımdan bir kaç tanesini ekliyorum buraya. Süreç uzadıkça ve şikayetler arttıkça daha olumlu cevaplar almaya başlamıştım ben.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ayhann06
X
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

İçişleri Bakanlığı uygulaması Açık Kapı. Ana konusu da mevcut.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 15 Ağustos 2020; 20:25:45 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @efsane190789
X
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Merhaba. Hattınız ADSL modunda oldugundan dolayı maksimum 20/21 görebilirsiniz. VDSL moduna alındığında maksimum hızı görebilirsiniz. Bunun için de işletmecinin işlem yapması gerekir.

Dilerseniz VDSL bir pakete geçiş yapmak istediğinizi söyleyin. İşlemler başlatıldığında tarafınıza bilgi verilecektir diye düşünüyorum altyapı durumu ile ilgili. Taahhütünüz vs yoksa tabi. Bu arada modem VDSL desteklemesi gerekiyor. Son olarak ise üst pakete geçişlerde taahhüt bozulmuyor genellikle ama yine de işletmeciden bilgi alınız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 18 Ağustos 2020; 15:56:44 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @karakabus_
X
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

İşletmeciniz, abone olduğunuz firma demek.

Bahsettiğiniz saha dolabının kodu ile, binanızdaki ankastre üzerinde yazan saha kodu aynı mı?
Örnek

123sd
A3

123 sizin saha kodunuzu gösterir. Dolabın üzerindeki kod ile karşılaştırma yapmanız gerekir. Bağlı olduğunuz sahayı böylece öğrenebilirsiniz.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @karakabus_
X
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Merhaba.

Yeni abonelik veya nakil gibi durumlarda, arıza durumlarında vb. telekom ekibi o dolaptan işlem yapıyor. Bir problem olduğu anlamına gelmiyor, kontrol de yapıyor olabilir.

Öncelikle,https://www.acikkapi.gov.tr/ adresinden, söz konusu saha dolabından hizmet aldığınızı, ancak hizmet kalitesinden memnun olmadığınızı anlatan bir dilekçe yazın. Problemlerinizden bahsedin. Gelecek cevaba göre diğer adımlara geçelim ne dersiniz?
https://forum.donanimhaber.com/acik-kapi-port-ve-altyapi-taleplerinizi-iletebiliyorsunuz--140709091-15





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 21 Ağustos 2020; 16:33:21 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @karakabus_
K
5 yıl
Yarbay

açık kapıdan gelen cevap şu şekilde hocam "Kamu Kurumu Niteliğinde olmadığı için Mustafakemalpaşa Türktelekom Müdürlüğüne bu konu ile ilgili dilekçe ile başvuru yapılması gerekmektedir." ilgili müdürlüğe posta ile dilekçemi yollayacağım.

açık kapıya şu şekilde yazdım. "Merhaba ben Bursa/Karacabey ilçesinde ikamet etmekteyim. Adresim ....................... Karacabey/Bursa. Benim sorunum internet altyapısı. Altyapı sahibi Türk Telekom firması. İkamet ettiğim apartmanın bağlı olduğu santral/saha dolabına olan uzaklığı 1100 metre civarında olduğundan dolayı alabileceğim maksimum hız en fazla 15 mbps. Ancak ikamet ettiğim apartmanın hemen yanı başında veya arkasındaki apartmanların aldıkları hız 75 mbps ila 100 mbps arasında değişiyor. İkamet ettiğim apartmanın en fazla 100 metre ilerisinde Türk Telekom firmasının büyük bir saha dolabı mevcut. İsteğim ikamet ettiğim dairenin bulunduğu apartmanın altyapısını en yakın saha dolabına bağlantısını gerçekleştirilerek internet altyapısının diğer apartmanlarla aynı hız seviyelerinde olacak şekilde iyileştirilmesi için gerekli işlemlerin yapılmasıdır."

bunu dilekçe olarak ilgili müdürlüğe yazsam olur mu?


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34
H
5 yıl
Er

Hocam benim durumumda aynı Kütahya merkezde oturmaktayım Türk telekom müşterisiyim gidip konuştuğumda çözüm masasıyla beni teknik ekiple görüştürdü adam bana yakın saha dolabına taşınmanın mümkün olmadığını söyledi. Açıkkapıya da yazdım , 2 tane dilekçe verdim Türk Telekoma,ekstra sürekli şikayet kaydı oluşturuyorum tek düzgün dönüş açıkkapıdan oldu Türk Telekom benim bağlı olduğum saha dolabı ile ilgili çalışma planlandığını projenin onaylanırsa benimde hızımın artacağını söyledi bende farklı bir altyapı olarak baktığımda Türknetin YAPA sını gördüm ona başvurdum onların hızına bakıcam bir de ama Bursada kablonet altyapısı vardı istersen ona bir bak altyapı yoksa da talepte bulun ne olur ne olmaz
Ekstra eğer saha dolabın değişir veya altyapı olarak şuraya başvurdum hemen gelip çektiler gibi bi durum olursa beni de haberdar eder misin?


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @karakabus_
X
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Kayıt edilip işleme alındığında gelir hocam. Gelmez ise bir hafta sonra dilekçe verdiğiniz yere sorabilirsiniz konunun akıbetini. Cevap süresi ise 15 gündür.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Rhalith
X
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Dilekçe yazabilirsiniz dilerseniz. Yazmışsınız gerçi açık kapıya, gelen cevabı paylaşırsanız seviniriz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 4 Eylül 2020; 22:39:55 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alpereNN7
X
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Belirli bir süre sonra müdürlüğe soracaksınız hocam. Cevap süresi 15 gündür.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Rhalith
X
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Tabi hat değerlerinizi ekleyin.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @darthskywalker
K
5 yıl
Yarbay

bahsettiğiniz modemi ben 3-4 aydır kullanıyorum ve de çok memnunum. altyapı desteklemediği için en fazla 10 mbit internetle kullanmaktayım. modeme 1 tb harddisk bağladım evdeki internete bağlanan bütün cihazlardan harddiske erişim sağlayabiliyorum. TV ile harddiske bağlanıp müzik, video ve fotograf görüntüleyebiliyoruz. USB harddiskteki dosyalara WebDAV, SFTP ve FTP protokolleri üzerinden erişiyorum. (uzaktan harddisk erişimi) modeme özellik ekleyip çıkarabiliyorum. işletim sistemi gibi modem. güncelleme desteği çok iyi. aldığımdan beri 2 tane sistem güncellemesi geldi. aldıktan sonra ürünü kayıt ettirirsen garanti 1 sene daha uzuyor...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakabus_ -- 13 Eylül 2020; 18:32:27 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @menectras