Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
153
Cevap
8045
Tıklama
20
Öne Çıkarma
Cevap: Tasarımın karanlık dünyası hakkında gerçekler / Ampul komplosu -Light Bulb conspiracy (5. sayfa)
2
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: vezir


quote:

Orijinalden alıntı: aalpan

Belgeseli izledikten sonra ne kadar iyi niyetli olduğumu gördüm. Bunun yanında tüketim toplumu konusunda devamlı halkımızı eleştiren arkadaşlarımızın da bu belgesel vesilesiyle hemen her toplumda bu sorunun olduğunu görmeleri gerekiyor. Biz üretmeden tüketiyoruz vs. bunlar (bana göre) bu belgeselin konusu değil.

Peki, üretilen malın (ilk başta California'daki ampul gibi) uzun yıllar dayanma imkanı var mı? Hani üreticilerin planlı eskitmesini anladım da, örneğin motor yağı, belli bir km'den sonra değişmesi gerekiyor. Bu yağ (belki 30 yıl olmaz ama) 3 senede bir değişebilir mi? Ya da ayakkabı mesela... Sonuçta deri malzeme, bu organik malzemenin (tıpkı belgeselin sonunda örnek verdiği kumaş fabrikasında olduğu gibi) biyolojik olarak tamamen çözünebilen maddelerle ömrü artırılabilir mi?

Bu soruları şu sebeple soruyorum: Hemen her üründe planlı eskitme yapılıyor mu?

Sayın aalpan ,

Otobobiller için gelişme olarak gördüğünüz leyler aslında büyük bir kandırmacadan ibarettir, teknolojik gelişmeler onlarca yıl önce sınırlandırılmıştır,

Bugun ortaya çıkan ve yeni bir şey diye aktarılan bir çok konu yıllar öncesinin mühendislerinin çizimlerinin hayata geçirilmiş halidir, öyle olmasa v8 efsanesi moorlar 60 yıldır çalışmasını sürdüremezdi, şaseleri bu kadar süre dayanamazdı. Hepsi üretim canavarının daha fazla üretebilmesi için yapılmış uzun vadeli planların sonucudur,belgeseli bunun için koydum,

Sizler daha güçlü motorlar istedikçe ve bunun için daha az para vermek ve güncel tasarımlar talep ettikçe piyasa da buna dinamik bir tepki vermektedir. babanızın kurmalı saatleri bugun bile çalışabilirlen gidip internetten 300 liraya saat almakla mantık olarak diğerlerinin farkı yok.

Farkında olmamız gerekn alışkanlıklarımızın dünyayı ne hale getirdiği ve getireceği çocuklarınızın veya torunlarınzın bu gelecek dünyada sizlerin alışkanlıklarızın toplamanın zararlarını yüklenecek olmasıdır.

Sizi gormek cok guzel hos geldiniz.
yillar once bir tv kanalinda izledigim yasli ekonomi prof.u aklima geldi. diyordu ki "bizim gencligimizde her sene pantolon alirdik ve babam kizardi her sene pantolin mu degisir diye.simdi cocugum her sene telefon aliyor ve ben kiziyorum.muhtemelen o da cocuguna her sene araba mi alinir diye kizacak" demisti...



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: BayBaba

Güzel bir belgesel paylaşım için teşekkürler, tahmin edilen bir şeydi, yoksa durduk yerde bir ürün garanti süresi
bitince neden bozulmaya başlasın, tüketiciler olarak ne yapılabilir belki firmaların sattıkları ürünlere verdikleri garanti sürelerini
artırmaları için bir kampanya yapılabilir, genellikle 2 yıl olan garanti sürelerinin tüm ürünler için en az 5 yıla çıkartılmaları bir
kazanım olabilir,


evet çok doğru adımlarda birisidir. Garanti sürelerinin artırılması ürün kalite şartnamelerindeki güvenlik katsayısının artırılmasına yol açacağı için sürenin en az 2 katı normal dayanım süresi olacaktır.

Ancak işlk adım atması gereken hükümetlerin çevre ve ekonomi bakanlıklarının yapacağı yaptırımlar olacaktır. Bu konuda ülkelerin kalkınma hızları ve gelişmişlik düzeyleri farklı olduğu için hiçbir uluslar arası politikada mutabakat sağlayamamaktadırlar .

ayrıca büyük firmaların finansörleri ve malum piyasa yönlendiricileri hükümet kanadına baskı yaparak bazı kanun önerilerini bir süre sonra geri çektirerek sümen altı edilmesini sağlamaktadırlar. En başta petrol lobileri ve di,ğer ilk 15-20 sıradaki firmalar başı çekerler bunların gerçek sahipleri de bir elin parlakları kadar az kişi veya varislerinden oluştuğu için tüm piyasa tekeli kontrol altındadır denebilir.

Bu işi bozan tek şey küresel felaketler ve beklenmeyen doğa olayları olabilir .Dünya savaşları dahil bu plan çevresinde şekillenirler. Her adımı planlı olmayabilir ancak sonuç için önceden plan yapılmıştır.

Bulabilirsem bu konuda güzel bir belgesel vermiştim uzun zaman önce ona bakayım linki canlı ise



V
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Şunu her zaman aklınızın bir köşesinde tutunuz, eğer ihtiyacınızdan fazlasını tüketebilme alışkanlığı tüm bireylerde olursa dünyanın felaketi bu zihin yapısının sonrası olacaktır.

Şimdiye kadar bu ekonomik yapı kişisel gelir düzeyi düşük bireylerce sınırlandırıldığı için sıkıntılar ile birkaç ülke beraber karar aldığında durumun aşılması mümkün olabiliyor idi.

Ancak 1980 sonrası sosyal yapı Gorbaçov ile başlayan süreçte daha global bir büyüklüğe ulaştı , devreye giren yeni ülkeler ve kaynaklar ile yapının kaynak açısından bollaştırılması sonucunu planlamışlardı.
Kazakistan ,Azerbaycan ,Türkmenistan gibi ülkeler nüfus olarak küçük ancak kaynak olarak dünya geneli için büyük bir kapasiteye sahiptirler , bu konu uzun süre rafta kaldı ve 1970 krizleri sonrası kaynak bolluğu için devreye sokulmuştur.

Ancak planı bozan önemli bir şey oldu veya olmakta, çin kalkınma hızı aşırı büyük bir şekilde diğer ülkelerden bağımsız şekilde 1990 larda ilerlemeye başladı üst üste %10 dan daha fazla büyüme oranı ile inanılmaz büyük nüfusu ile devreye girince bütün dengeler alt üst oldu .

Dünyanın bireyleri tüketim alışkanlıklarını Amerika ya benzetmeye başladığında dünyamızın da sonu için ileri sürülen senaryolar öne çekilmeye başlamıştır. Çini enerji talebi her yıl katlanarak devam etrti ve dünya için kritik CO2 oranını tek başına bozabilen ülke konumunu da tek başına alabildi ne yazık ki .

Bu konuda yapılan CO2 ınırlandırmaları için dünya çapında toıplanan her kongre ABD ve ÇİNin desteklememesi nedeniyle bozguna uğramıştır.Bu konuda geri dönülmez CO2 oranı dünya orlaması 2015 yılında bitecektir. Yani artık tüm dünya bir araya gelse de CO2 oranını düşürmek için karar alıp bugun uygulamaya koysa veya dünyaya göktaşı düşse de tüm elektrirk üreten fabrikalar kapansa dahi küresel çöküşün önüne geçilemez.

Çöküşl adım adım olacaktır. İlk önce bölgesel , sonra birkaç devletin sınırlarını kapsayan ki bunlar yakın çevremizde olmaktadır .Türkiye'miz içinde benzer senaryolar vardır şuan için rafa kalkmış değildir.

sornaki adımda kaçınılmaz son olarak dünya savaşına kadar hızla ilerleyecektir. On yıldır bu forumda yazıyorum herhalde bir on daha yazabilecek süre kalırmı bilemiyorum, en azından internet özgürlüğü açısından

Herşeyin bir sonrası olduğu için 3. dünya savaşı sonrası da enerji talebi kısıtlanarak (mecburen)kontrol altına alınmaya çalışılacaktır. 2060-2100 yıllara kadar devam edecek kaotik durum 4 .dünya savaşı ile sonuçlanana kadar.

Hidrojen çağına geçiş ne kadar uzun sürerse ,sancılı süreç de o kadar uzun sürecektir. Enerji üretimi için bireysel teknoloji ve fikir birliği dünya çapında sağlanmadıkça tüketim için de kota uygulanması çok yakında başlayabilir , benden uyarması .




Bu mesajda bahsedilenler: @26_bbz_26
İ
11 yıl
Binbaşı

Mutlaka izliycem..benzer seyleri gormustum zaten ama



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
11 yıl
Binbaşı

Videoyu izlemek için tıklayınız

Elektirikli arabayı kim öldürdü diye bir belgesel var daha önce konu açmıştım bununla ilgili.

Şuan hala keşke yaygınlaşsa, gelecek elektrikli otomobillerin dediğimiz ve merakla beklenen teknolojinin aslında çok önceden geliştiği, kullanıma sunulduğu ve birden ortadan kaldırılıp araçların nasıl imha edildiği gerçeğini gözler önüne seriyor.

Silecek suyu ve lastik havası dışında bir araca bakım yapmasak nasıl olurdu ?

Araçlar şanzıman, motor gibi sorun çıkarabilecek yüzlerce parçadan oluşmasaydı ?

Bataryasına 8 sene garanti verseler ?

Tek şarj ile 125 mil gitse...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
11 yıl
Yarbay

Cirkin araba yoktur az reklam vardir.

Cirkin kadin yoktur az votka vardir.


Hepsi ayni şey .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

elektrikli araba hızla yaygınlaşacak bundan kaçınmak imkansız ancak kimler fren koyuyor bunu da bilnçaltı olarak öğrenemezsek yarın başka bir konuda yine karşınıza çıkacaklardır , bu lobiler ingiltreinin pamuk üretimini artırmak için ABD kuzey -güney çıkarmış lobilerden bahsediyorum
10 -50 yıllık lobiler değil . Konu derin sadece bilinçlenmek için ise sadece okumak ve ilişkilendirebilmek yeterlidir. Bundan sonrası bilinçli tüketim aşamasına geçilmesi ile yüreyecektir.

Bakınız tek başına tesla motor kaç yılda nereden nereye geldi , aynen Microsoft un patronu gibi IBM devini devirmeye başladı ama illa ki önü kesilecektir , tehdit global olunca alternatifleri petrol fiyatını indirterek satranç oyununda hamle yaparlar . Sanki bir şey değişiyor her şey planlıdır.

http://www.teslamotors.com/supercharger

tesla motor için Avrupa haritasını tıklayınız ve bugünkü elektrik şarj istasyonlarına baktıktan sonra 2016 yılını tıklayınız , göreceksiniz ki Türkiye de bile birçok yer açılmayı planlamaktadır.

Öyle kutu gibi tasarım olmasına da gerek yok tesla nın tasarımına bakınız beğenmezseniz başka bir forumda tartışırız nesi olmamış diye.

http://www.teslamotors.com/models

http://www.teslamotors.com/modelx


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Daft Punk
C
11 yıl
Yarbay

İnsanın aklına şu soru takılıyor.
Tamam kabul. Bu kapitalist sistemin geliştirdiği bir yöntem. Ömrü belli ürünler üretiyoruz ki tüketimin sürekliliği olsun.

Peki o halde kapitalist olmayan, devletin çok güçlü olduğu rejimlerde, komünist ülkelerde (gerçi kalmadı desek yeridir) üretilen ürünlerin ömürleri çok yüksek olması gerekmez mi?
Yani şu an Rusya'da hala komünist rejimden kalma ampuller çalışıyor olmalı (uç bir örnek verdim).
Ama bakıyoruz o dönemden kalma otomobiller çok kötü durumda.
Ne dersiniz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vezir
C
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: vezir

elektrikli araba hızla yaygınlaşacak bundan kaçınmak imkansız ancak kimler fren koyuyor bunu da bilnçaltı olarak öğrenemezsek yarın başka bir konuda yine karşınıza çıkacaklardır , bu lobiler ingiltreinin pamuk üretimini artırmak için ABD kuzey -güney çıkarmış lobilerden bahsediyorum
10 -50 yıllık lobiler değil . Konu derin sadece bilinçlenmek için ise sadece okumak ve ilişkilendirebilmek yeterlidir. Bundan sonrası bilinçli tüketim aşamasına geçilmesi ile yüreyecektir.

Bakınız tek başına tesla motor kaç yılda nereden nereye geldi , aynen Microsoft un patronu gibi IBM devini devirmeye başladı ama illa ki önü kesilecektir , tehdit global olunca alternatifleri petrol fiyatını indirterek satranç oyununda hamle yaparlar . Sanki bir şey değişiyor her şey planlıdır.

http://www.teslamotors.com/supercharger

tesla motor için Avrupa haritasını tıklayınız ve bugünkü elektrik şarj istasyonlarına baktıktan sonra 2016 yılını tıklayınız , göreceksiniz ki Türkiye de bile birçok yer açılmayı planlamaktadır.

Öyle kutu gibi tasarım olmasına da gerek yok tesla nın tasarımına bakınız beğenmezseniz başka bir forumda tartışırız nesi olmamış diye.

http://www.teslamotors.com/models

http://www.teslamotors.com/modelx

Elektrikli otomobil konusu muhtemelen dünya devlerinin laboratuarlarında geliştirildi ve gününü bekliyor.
Şarj konusundaki sıkıntı, yeni geliştirilen bir alaşım ile giderilmiş olabilir. Sanırım önce bu alaşım bakımından dünya üzerinde zengin bölgeler belirlenip buralara "barış götürülecek".
Minareyi çalan kılıfını hazırlar diye bir sözümüz var.

Bizde ise buna benzer en güzel örnek şu olabilir.
Önce hiç bir özelliği olmayan araziler çok ucuz fiyattan alınır. Sonra buradan otoyol geçirilir, havaalanı yapılır, kanal geçecek denir.
Sonra bu araziler imara açılır.



V
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

İnsanın aklına şu soru takılıyor.
Tamam kabul. Bu kapitalist sistemin geliştirdiği bir yöntem. Ömrü belli ürünler üretiyoruz ki tüketimin sürekliliği olsun.

Peki o halde kapitalist olmayan, devletin çok güçlü olduğu rejimlerde, komünist ülkelerde (gerçi kalmadı desek yeridir) üretilen ürünlerin ömürleri çok yüksek olması gerekmez mi?
Yani şu an Rusya'da hala komünist rejimden kalma ampuller çalışıyor olmalı (uç bir örnek verdim).
Ama bakıyoruz o dönemden kalma otomobiller çok kötü durumda.
Ne dersiniz?

oluır mu hiç ,sanırım sizde farklı bilgiler var.

İlk düzen kurulduğu zaman yapılan tüm mekanik sistemler 50 yıl dayanacak veya tamir edilebilecek şekilde tasarlanmıştır .Tamir için gereken parçaların değiştilme süreleri dahi hesaplanmış ve kaç dakikada devlete yükü ne olacak bunlar fizibilite raporlarına konmuştur.

elektronik veya elektrik için belşki bilgim eksik kalabilir ancak mekanik olarak yapılan herşey daha uzun süre dayabilmesi için tasarlanmıştır. Evet estetikten uzak ,hantal veya rahatsız edici ses ile çalışabilirler ancak dayanım süresi mühendislik hesaplarının içine dahil edilmiştir.

Böyle olmasa idi yer altı metro sistemleri , yapılan binalar , şehir planlamarı ve ısıtma sistemleri bugun için çalışmaz olurdu. Düşünülmeyen şey sistemin çalışması için gerekli bakım ve ödenek sonsuza kadar sürecek şekilde düşüldüğü için sorunlar çıkmıştır. Bakılmayan binanın dışı harabeye benzemiş, kimse cebinden tamir veya sıva parası vermemiştir ve vermeyecektir.

Çünkü böyle bir alışkanlıkları yoktur ,herşeyi planlayan devlettir ve bu onun görevidir zihniyeti en az 3-4 nesildir sürdüğü için bundan sonrası için de umut yoktur.Bizdeki fark devlet,n sprumlu olduğu alanlar kısıtlı olduğu için bireyler kendi başının çaresine bakabilme kabiliyeti zorunlu nedenlerden dolayı kazanmıştır.

Yollarına bakınız çoğu beton yoldur bizde numune olarak yapılıyor ısıtma sistemlerine bakınız , metropoller merkezi olarak tek başına ısınabiliyor ama her tasarımda ara basamakların atlanmadan yapılması sayesinde bu konu möevcudiyet kazanır. Siz dünyanın en dayanıklı arabasına zamanında yağını eksik koyar ve kalitesiz yakıt koyarsanız tasarımcının suçu olmaz , kullnıcının suçu olur.

Böyle olmasa idi ABD den önce uzaya çıkamazlardı , ABD programı ise Almanların savaş sopnrası ülkelerine götürülen kalan bilimadamları ,ihtal von braun edibi ile tamamlanabilmiştir,bu konuda birçok belgesel vardır ,isteyen internetten bulabilir.

Çok ülke gezdim ve halen de yurtdışında yaşamaktayım dolayısı ile kesinlikle doğu bloku ülkeleri için yanılıyorsunuz ,diyebilirim. (yanlış anlaşılmasın)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: vezir

Üretim sürecinin püf noktaları bulunmaktadır. Bütün üreticiler piyasada yer almak için ürünlerinin satış fiyatını belirlerler. Buradan yola çıkarak ürünün hangi kalitede ve teknik donanımda olabileceği ortaya çıkar, mühendislerin üstünde parasal sınırlar bir giyotin gibi durur ve hatalı tasarım aslında satılamayan veya imalat fiyatı yanlış hesaplanmış bir ürün olduğu uzun toplantılarda karar alınır. Üst yönetim için imalat fiyatı işin en önemli aşamasıdır ve karar alma ve ürünün piyasaya sürülme aşamasında büyük önem taşır. Konu teknik olarak çok derin olmasa sa ne kadar satılacağı ve ürünün piyasaya sürüldüğünde tutulup tutulmayacağı pazarlama bölümünün öngürüleri ve geri dönüşleri ile şekillenir . Kapitalizm işte acımasızlığını bu noktada göstermeye başlar.çünkü satılan başarılı satılmayan başarısızdır felsefesi ancak acımasız bir sistemin adıyla anılabilir.

Konuyu genişletebilirsiz sonuç değişmez .yine mesela diyeceğim;)

Retting uğruna televizyonlardan iletilen programlara bir bakalım.reytingin çok olup olmamasının tüketiciler veya seyirciler açısından fayda ve çıkar oranı ile televizyon istasyonu sahiplerinin fayda çıkar oranı aynı olamayacaktır.

20 yıl boyunca yüksek reytingli programları takip etmenin bireye katma değeri ne olacaktır ... Koca bir hiç değil mi ,

İşte kaybedilen sürenin nasıl geri dönüşü yok ise israfın da dolaylı olarak dünyamız üzerinde geri dönüşü olmayan zararları olduğu artık tartışma konusu bile olmamaktadır.

Konunun özünü anlayamazsak değişmeyen şey Mutluluk kavramının da sulandırılması ile sonuçlanacaktır.üzerinde düşünmemiz gerekli

Bu çok güzel bir anlatım olmuş. TV ve reyting'den örnek vermek hele çok başarılı. Aynı şeyi düşünerek girmiştim konuya.

TV - reyting - izleyiciye katkı üçlemesinde çözüm aslen basit. Zaten son derece küfürbaz bir milletiz, RTÜK'ün edilen küfüre, edebe, adaba karışması yerine, görevini bir kalite belirleme mercii olarak icra etmeli ve yayınlanan her bir TV programına haftalık kalite notu vermeli. Kalite notu da doğrudan o programdan elde edilen gelirin vergi oranını belirlemeli. Özetle "Kalite düştükçe vergi artar arkadaş. Halka paçozluk izletmenin bir bedeli var." denmiş ve TV programlarının kalitesini yüksek tutmak için bir önlem alınmış olur.

Benzer yöntemler üretim için de oluşturulabilir. Ürün ömrü ve bakım maliyeti konularını inceleyen birlikler üreticileri yaptırım altında bırakıp, tüketicinin olası zararını bir nebze karşılayarak ekonomide bir denge unsuru oluşturulabilir. Üretici planını oluştururken hesaplamalarına birliğin vereceği olası yaptırımları da hesaba katarak yeni kar optimizasyon planını oluşturup, üretimini ona göre ayarlamaya başlar. Ancak soru şu: ömrü kim belirleyecek? Bir ürünün ideal ömrü nedir? Ne olsa tüketici de, üretici de mutlu olur? Her ürün için bunun oluşturulması da dertli bir süreç. En basitinden verilen örnek gereği, printer... Bana göre 5 yıl boyunca aktif kullanıma (her gün 20 sayfa çıktı.) dayanan ev tipi printer yeteri kadar hizmet etmiştir. Başkasına göre bu süre belki de çok daha uzun olmalı. Tüketici ise sıradan bir printerın ömrünü 3 yıl ile sınırlamış.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl
Yarbay

Eey ampul lobisi !



B
11 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: vezir

quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

İnsanın aklına şu soru takılıyor.
Tamam kabul. Bu kapitalist sistemin geliştirdiği bir yöntem. Ömrü belli ürünler üretiyoruz ki tüketimin sürekliliği olsun.

Peki o halde kapitalist olmayan, devletin çok güçlü olduğu rejimlerde, komünist ülkelerde (gerçi kalmadı desek yeridir) üretilen ürünlerin ömürleri çok yüksek olması gerekmez mi?
Yani şu an Rusya'da hala komünist rejimden kalma ampuller çalışıyor olmalı (uç bir örnek verdim).
Ama bakıyoruz o dönemden kalma otomobiller çok kötü durumda.
Ne dersiniz?

oluır mu hiç ,sanırım sizde farklı bilgiler var.

İlk düzen kurulduğu zaman yapılan tüm mekanik sistemler 50 yıl dayanacak veya tamir edilebilecek şekilde tasarlanmıştır .Tamir için gereken parçaların değiştilme süreleri dahi hesaplanmış ve kaç dakikada devlete yükü ne olacak bunlar fizibilite raporlarına konmuştur.

elektronik veya elektrik için belşki bilgim eksik kalabilir ancak mekanik olarak yapılan herşey daha uzun süre dayabilmesi için tasarlanmıştır. Evet estetikten uzak ,hantal veya rahatsız edici ses ile çalışabilirler ancak dayanım süresi mühendislik hesaplarının içine dahil edilmiştir.

Böyle olmasa idi yer altı metro sistemleri , yapılan binalar , şehir planlamarı ve ısıtma sistemleri bugun için çalışmaz olurdu. Düşünülmeyen şey sistemin çalışması için gerekli bakım ve ödenek sonsuza kadar sürecek şekilde düşüldüğü için sorunlar çıkmıştır. Bakılmayan binanın dışı harabeye benzemiş, kimse cebinden tamir veya sıva parası vermemiştir ve vermeyecektir.

Çünkü böyle bir alışkanlıkları yoktur ,herşeyi planlayan devlettir ve bu onun görevidir zihniyeti en az 3-4 nesildir sürdüğü için bundan sonrası için de umut yoktur.Bizdeki fark devlet,n sprumlu olduğu alanlar kısıtlı olduğu için bireyler kendi başının çaresine bakabilme kabiliyeti zorunlu nedenlerden dolayı kazanmıştır.

Yollarına bakınız çoğu beton yoldur bizde numune olarak yapılıyor ısıtma sistemlerine bakınız , metropoller merkezi olarak tek başına ısınabiliyor ama her tasarımda ara basamakların atlanmadan yapılması sayesinde bu konu möevcudiyet kazanır. Siz dünyanın en dayanıklı arabasına zamanında yağını eksik koyar ve kalitesiz yakıt koyarsanız tasarımcının suçu olmaz , kullnıcının suçu olur.

Böyle olmasa idi ABD den önce uzaya çıkamazlardı , ABD programı ise Almanların savaş sopnrası ülkelerine götürülen kalan bilimadamları ,ihtal von braun edibi ile tamamlanabilmiştir,bu konuda birçok belgesel vardır ,isteyen internetten bulabilir.

Çok ülke gezdim ve halen de yurtdışında yaşamaktayım dolayısı ile kesinlikle doğu bloku ülkeleri için yanılıyorsunuz ,diyebilirim. (yanlış anlaşılmasın)


Bende Rus mallarının sağlamlığı konusunda aynı fikirdeyim, bundan yaklaşık 20 yıl kadar önce doğu bloku ülkeleri dağıldığında ,
o ülkelerden bir çok insan gelip rus pazarı denilen yerlerde çok ucuz fiyatlara eşyalar satmışı, o eşyaların sağlamlığı konusunda hayrete
düşmüştüm, tipsiz , renksiz şeylerdi ama kaliteli oldukları her hallerinden belli oluyordu, bu pazarlardan bir çok malzeme almıştım hiç
birinden de pişman olmadım, 2 kişilik bir çadır almıştın, ben hayatımda böyle sağlam bir çadır kullanmadım halen duruyor, ilk aldığım
gibi herhalde torunlarımın, torunlarıda kullanır


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl
Yarbay

Hatırlanması gerektiğini düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Konu hem hareketlensin hem de zihin cim lastiği için birkaç konuyu açmayı düşündüm ,

mesela petrol fiyatlarının bilerek düşürülmesi , herkesin kolayca tahmin edebileceği gibi Rusya'nın dize getirilmesi için yapılmış planlı bir karalık anlaşmalardan biridir. Bir tarafta Arap üreticiler ve opec diğer tarafta tüm ABD lobisi ve uzantıları aynı anda karar alarak üretimi düşürmeyerek fiyatları aşağı çekerek Rusya'nın yayılmacı politikaları için büyük bir hamle yapmışlardır . Rusya nın cevabını göreceğiz ama bir kalemde doğalgaz güzergahını değiştirecek kararlılıkta açılımı geçenlerde Türkiye 'de açıkladı.

Bilmediğimiz veya bilemeyeceğimiz konu ise karları azalacak petrol kartellerinin bu duruma nasıl sessiz kalmayı tercih ettikleri sorusunun içinde gizlidir. Çünkü bu şirketler devletleri yönetebilecek maddi ve politik güce sahiptirler ve bir dolar fiyatın düşmesi bile karlılıklarda ciddi düşüşlere ve uzun vadeli planlarda değişikliğe neden olacaktır.
Büyük bir ihtimalle büyük kartellere bu durumun geçici bir süre için olduğu üzerinde anlaşmaya varılmıştır, aksi halde ülke başkanlarının devre dışı bırakılması için gerekli ayaklanmalar başlayacaktır zaten ABD de başlatılmıştır . Unutmayın tesadüf yoktur Plan vardır !!!

hatta ve hatta konu dışı anti parantez, '' insan yaşam süresi bile (neden 100-120 yıl olsun ki )'' bir başka planın eseridir. Planlayanlar meçhul o kadar ...



A
11 yıl
Binbaşı

Favorilerime aldim izleyecegim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 yıl
Yarbay

En azından neye gerçekten ihtiyacımız olduğunu bilip ona göre tüketsek süper olacak.
Dünyanın kaynakları sınırlı malesef...


< Resime gitmek için tıklayın >



A
11 yıl
Yarbay

@vezir

Ben de bunu sorayım diyordum size "Petrol fiyatlarında düşüş var, sizin bahsettiğiniz karbon devri sonunu ötelemek için mi bu durum ortaya çıktı?" diyecektim ki siz cevap vermişsiniz zaten. Anlamadığım nokta şu: Rusya'nın doğal gazı var, petrol rezervleri nasıl bilmiyorum. Petrol fiyatlarındaki düşüş neden Rusya' ya zarar versin ki? Hatta öyle inanıyorum ki Rusya İran petrolünü kullanıyor ve takip edebildiğim kadarıyla Rusların da petrole olan ihtiyaçları güne be gün artıyor. Baktığınızda aslında bu işten Rusya kârlı çıkıyor. Gerçi doğal gaz fiyatlarında -en azından son haberlere göre- ülkemiz için bir indirim söz konusu fakat bunun petrole bağlı olduğunu düşünmüyorum. Ziyade, alternatif yolları güçlendirme adımı olarak görüyorum. Siz ne diyorsunuz?

Bir diğer sormak istediğimde şu: Bugün mazda3 konusuna göz attım. Mazda'nın Türkiye genel müdürü diye düşündüğüm birisinin söyleşisi paylaşılmış. Büyük oranda okudum. Söyleşide, araç üretim sayısının az tutulduğu, bilerek üretim hacminin artırılmadığından falan bahsediliyordu. Bu cümleyi : Kaliteli mal üretmek düşüncesine mi bağlamalıyım; yoksa imkanları olmadığını açık açık söyleyemedikleri için bir kıvırma olarak mı okumalıyım?

Bir de yeri değil ancak aklıma gelmişken sorayım: 2013 dizel kia ceed aracım var. Geçen bir hata bizim arkadaşlar, yanlışlıkla 5-30 magnatec koymuşlar. Gerçi yağ yine de standartları karşılamıyor ama ona bakarken magnatec 5-40 yağ gördüm, üzerinde kocaman C3 yazıyordu. Castrolun sitesinde edge 5-30 tavsiye ediliyor, merakımdan soruyorum, magnatec 5-40 kullansam ama ACEA C3 standartını taşıyan bir magnatec 5-40 doğru olur mu? Yoksa edge kullanmaya devam mı edeyim?



@AiQUiDiE

Resimdeki adam bana fazlasıyla "Dövüş Kulübü" filminde oynayan Edward Norton' u hatırlattı. Filmi hatırlıyor ya da biliyor musunuz bilmiyorum ancak orada da bir baş kaldırı vardı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AiQUiDiE , @vezir
V
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Rusya'nın en büyük gelirini oluşturan şey petrolden elde ettiği gelirler İle olmaktadır. aslında petrol ve doğalgaz gelirleri demek daha doğru olacaktır bu nedenle rusya'nın petrol fiyatlarının düşüşünden olumsuz etkilenmesi söz konusudur bu durumu tersine çevirecek tek şey petrol fiyatlarının yükselmesiolacaktıristerseniz son 5 6 yılın rusyadan ihracat gelirlerini araştırırsanız petrol ve doğalgaz gelirleri yüzdesi olarak çok büyük bir yEküntutacaktır.
mazda'nın konusunu çok iyi bilmiyorum ama büyük adette üretim yapılırsa arz talep dengesine dolayı ürünün birim fiyatı düşmektedir aracın fiyatını düşürmek istemiyorum mazda yetkilileri böyle bir karar almış olabilirler satış ve pazarlama bölümleri üretim kapasitesine ayarlarken ve bu konuda yatırım yaparken en büyük olur bir ürünü kaç paraya satacağız piyasa rant koşullarına göre önceden belirlenmesiDir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Rusya'nın en büyük gelirini oluşturan şey petrolden elde ettiği gelirler İle olmaktadır. aslında petrol ve doğalgaz gelirleri demek daha doğru olacaktır bu nedenle rusya'nın petrol fiyatlarının düşüşünden olumsuz etkilenmesi söz konusudur bu durumu tersine çevirecek tek şey petrol fiyatlarının yükselmesiolacaktıristerseniz son 5 6 yılın rusyadan ihracat gelirlerini araştırırsanız petrol ve doğalgaz gelirleri yüzdesi olarak çok büyük bir yEküntutacaktır.
mazda'nın konusunu çok iyi bilmiyorum ama büyük adette üretim yapılırsa arz talep dengesine dolayı ürünün birim fiyatı düşmektedir aracın fiyatını düşürmek istemiyorum mazda yetkilileri böyle bir karar almış olabilirler satış ve pazarlama bölümleri üretim kapasitesine ayarlarken ve bu konuda yatırım yaparken en büyük olur bir ürünü kaç paraya satacağız piyasa rant koşullarına göre önceden belirlenmesiDir.

http://m.haberler.com/rusya-nin-dogalgaz-uretimi-yuzde-5-2-dustu-petrol-6650225-haberi/



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >