Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
259
Cevap
14481
Tıklama
35
Öne Çıkarma
Cevap: SON DAKIKA: 10 buyukelcinin geri vitesinden sonra 'istenmeyen adam' kararindan vazgecildi (7. sayfa)
G
3 yıl
Yüzbaşı

Dolar artışınıda buna bağlar koyun kitle yer nasıl olsa hiç düşünmüyorlar....



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Teğmen

Kavala açıkça ülkede ajanlık faaliyeti yürüten birisi, avrupa boşuna bu adam için o kadar çırpınmıyor. Gerizekalı olmayın, bu ülke değil yüzlerce, binlerce AİHM kararını çiğnedi ve çiğniyor, kaç tanesinde avrupa bu kadar devreye girdi? Demirtaşın da kavalanın da hapiste olması doğru karar, bu tarz şahıslar kanunlardaki açıklardan ya da buglarlardan faydalanarak dışarda istedikleri gibi at koşturuyorlar. Bu gibi durumlarda hukuğu biraz çiğnemek gerekli, tabi ki hukuğu ona göre modifiye etmek en iyisi.

Demirtaş geçen bizim aklımızla dalga geçer gibi pkk'nın silah bırakmasına 1-2 ay vardı erdoğan işleri bozdu demiş. Adamlar, açılım süreci saçmalığı sırasında doğuya resmen savaş yığınağı yapmış, suriyeden destek için son model tüneller kazmış hala diyor ki silah bırakacaktık. Şimdi bunların hapiste olması doğru değil diyen terör sevicidir, bu ülkenin düşmanıdır net. Sol gericilerin, bu ülkeye şehir teröristlerinden yayılan liboş akımlara kanıp "aBi bU aDamLarI UyDurMa kAraRNaMelErLe iÇeRidE tUtuYorLar" demeyin hiç.

Harbiden neden hala avrupa birliği aday adayıyız neden hala bu saçma sürecin içerisindeyiz bilmiyorum, çık gitsin bitsin nasılsa hiçbir zaman almayacaklar. Açılım sürecini başımıza saran avrupa, olmayan azınlık sorunlarını var diyerek yoktan var eden avrupa, sınırları mayınlardan temizlettirip ülkeye mülteci dolduran avrupa. Belli ki üyelik sürecini kullanıp bizi kukla oynatır gibi oynatıyorlar.

Ülkenin diğer en büyük sorunu da baştaki şahısın ve saz arkadaşlarının herkes tarafından böyle çok kolay kandırılabilmesi. Her oyuna geliyorlar maşallah gram akıl yok. Ulan adamın komşusu macaristan, çek cumhuriyeti, polonya, fransa, almanya vs. onun bir endişesi yok ki sınıra mayın döşesin, biz ortadoğu bataklığındayız etrafımızdaki bütün ülkeler çürük sen niye avrupa dedi diye sınırdaki mayınları temizliyorsun avanak.

Avrupa birliğine üye olmadan da onların standartlarını yakalamamız için önümüzde iktidarın gerici kafası hariç hiçbir engel yok, çık adaylıktan gene onların standartlarını getir ülkeye. Sonra böyle kendi ajanları ülkemizde istediği gibi at koşturuyor içeri atılınca da diplomatik baskı yapıyorlar.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
M
3 yıl
Yarbay

Bu gibi durumlarda hukuğu biraz çiğnemek gerekli!

Bu gibi durumlarda hukuğu biraz çiğnemek gerekli!

Bu gibi durumlarda hukuğu biraz çiğnemek gerekli!

Yazık. İktidara göre kendini neyle ilerici konumlandırıyorsun merak ettim. Aynı hukuksuzluğu savunma var, aynı kasaba milliyetçiliği var, aynı hamaset var, aynı akılcılıktan uzak kalma var, aynı seninle aynı fikirde olmayanı terörist ilan etme var. Farkın nedir o zaman dindar bir olmaman mı? Eh bu da bir ilerlemedir sanırım :/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 24 Ekim 2021; 10:56:36 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Marshall-Bruce
S
3 yıl
Yüzbaşı

Pardon da büyükelçi dediğin görevli nereye gidecekti? Muhtarlığa mı? Adamın talebi varsa bunu tabii ki dış işleri bakanlığına bildirecek. Doğrudur yanlıştır o ayrı, bakanlık talebi alır, degerlendirir, red yanıtı verir ve iş olur biter. Bürokrasinin getirdiği budur. Ama kabile devletiysen eğer ahanda böyle yırtık dondan çıkar gibi biri çıkar bağırır çağırır. Bu mevzuyu bu kadar büyütmenin sebebi ne? Asıl amaç ne? Dij güçler eyvallah da paki ya bu iç güçler ne olacak?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
3 yıl
Yarbay

O zamanlarda yazılanı ortaya dökmüştüm. Uğraştırmayın beni yeniden.


Bombaların patlamasına sebep olanda belli.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @01107700
S
3 yıl
Yarbay

G
3 yıl
Yarbay

Togo ve Angola Reisle gurur duyuyor.
Çatlayın.
Afrikalı ümmetin lideriyiz.Uyduruk 10 ülkeden mi korkacağız?



N
3 yıl
General

Anketlere göre oyları eriyen Erdoğan milliyetçi veya muhafazakar seçmen tabanının konsolidasyonu için Putin Rusyası örneğini takip ediyor. Yani Erdoğan elçileri istenmeyen kişi ilan ettireceğim diyerek tıpkı Rusya gibi "Batı'ya meydan okuyor". Ancak sorun şu ki Türkiye'de Rusya'nın sahip olduğu doğalgaz, petrol gibi doğal kaynak ve altın rezervleri yok. S - 400 ve yeni tipte F - 16 satın alan Türkiye'nin Rusya'nınki kadar bağımsız ve kudretli bir savunma sanayisi de yok. Bir yandan kendi ülkesinde Erdoğan'ın Putin'inki kadar geniş bir seçmen tabanı yok ve Putin'in iktidarı eğitimsiz dalkavuklar ve tarikat mensuplarından ziyade Sovyet döneminden miras kalmış gerçekten eğitimli bir devlet aristokrasisi tarafından destekleniyor. Erdoğan'ın aksine Putin'in Medvedev gibi iktidarı paslaşabileceği birisi de var. Haliyle Erdoğan'ın anketlerdeki kayıpları Putin'in yaptığı gibi "Batı ile açıkça restleşerek" konsolide etme çabaları Rusya'da yaşananın aksine pek verimli sonuçlar vermeyecek. Vermediği gibi Türkiye'nin Batı dünyasıyla ilişkilerini zedeleyecek ve bu ilişkilerde meydana gelen hasar Batı'dan ziyade Türkiye'nin iktisadi zararına olacak. Kur daha da değersizleşip enflasyon artacak. Alım gücü daha da düşecek. İthal mallar kaybolacak. Bu iktisadi zarar da Erdoğan'ın konsolidasyon politikasının altını oyacak. Bir yandan başkanlık sisteminin kişiselleştirilmiş doğası gereği Türk halkı bunun gibi yapılan her bir hatanın veya aşırı davranışın sonuçlarının sorumluluğunu Erdoğan'a yükleyecek görece daha anonim ve gayrişahsi niteliğe sahip bir "hükümet" veya "kabineden" ziyade.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Yarbay

Halkbank davası bitti mi sanıyorsun cidden?

https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-ekonomi-abd-de-mahkeme-halkbank-davasinin-devamina-karar-14480604/
Venezuela meselesi ise çok ilginç:
quote:

Dünyanın en bereketli tarım ülkelerinden biri olarak son yıllarda kitlesel açlık yaşayan bir ülkeye dönüşmüş olması veya dünyanın en büyük nehirlerinden bazılarına ve sulak arazilerine rağmen su kıtlığı yaşanmasıyla da sınırlı değil ironisi.


quote:

Ancak 20 yıl boyunca sosyalizmin sadece en çürütücü yanlarını uygulamayı başaran Venezuela rejimi, kapitalizmin de sadece en sorunlu yönlerini uygulamak gibi bir başarı daha sergiliyor. Örneğin, son bir yılda hızla palazlanan özel sektör gerçek bir özel sektör değil. Çoğunlukla generallerle ve parti ileri gelenleri ile irtibatlı imtiyazlı şirketler bunlar. Mafyanın ve organize suçun adı, 'özel sektör' konularak, krizden çıkılacağı umudu pompalanıyor. Gerçek bir özel sektör oluşmasının ilk şartı olan, hukuksal güvence ve yargı bağımsızlığı ise mevcut rejimin asla sahip olamayacağı şeyler.


quote:

"Dünyaya meydan okuyoruz", "dünya dengelerini değiştiriyoruz", "Başarımız Amerika'yı çatlatıyor" gibi hamasi resmi propagandalar dışında her şeyde kıtlık yaşayan Venezuela'nın resmi açıklamalarına göre Venezuela hâlâ benzinin dünyada en ucuza satıldığı ülke.


quote:

Venezuela'nın bugünlerde belki de en büyük ironisi, yıllarca, 'şeytan imparatorluğu' ve onun parasının egemenliği ile savaştığını iddia eden rejimin, Amerikan dolarını, ülkenin fiili tedavül aracı haline getirmiş olması.


quote:

Maduro, aralık ayında bir televizyon programında, "Dolarizasyon sürecini kötü bir şey olarak görmüyorum. Dolar için tanrıya şükürler olsun. İyi ki var." şeklinde konuşabildi. Aynı Maduro, 1 yıl öncesine kadar sırf dolarla alışveriş yapanları veya bunu çözüm olarak savunanları 'terörist' olarak yaftalayıp hapse tıkıyordu.


quote:

Sadece Chavez döneminde 7 kez devalüasyon yapıldı. Her devalüasyonda da, "dünyada yeni bir çağ başladığı", "Bolivar rejiminin ekonomik şahlanışına başladığı", "Venezuela'nın ekonomik şahlanışının ABD'nin ve küresel kapitalizmin korkudan titrettiği" gibi içi boş hamasi propagandalarla…


quote:

Yargının bağımsızlığının tırpanlanması ve muhalif medyanın susturulmasıyla Chavez ve bütün hükümet aygıtı kadrosu, her türlü denetim karşısında dokunulamaz oldu. Bu da ülkede yolsuzluğu ve büyük bir organize soygunu tetikledi.

https://t24.com.tr/yazarlar/cemal-tuncdemir/dolar-icin-tanriya-sukurler-olsun,26762

Gerçekten de benzemiyormuşuz /s




Bu mesajda bahsedilenler: @amacsızpanda
D
3 yıl
Yarbay

-New York Times gazetesi, 10 büyükelçinin 'Osman Kavala'ya özgürlük' çağrısının arkasında Joe Biden olduğunu iddia etti.30 ekimdeki G20 zirvesi öncesi Biden'ın Erdoğan'la olacak görüşmesinede değinen gazete Biden'ın bu hamlesini stratejik olarak niteledi.



R
3 yıl
Binbaşı

bunu doların son zamanlarda yükselmesine bahane edecekler
dış güçlere rest çektik, ekonomimize saldırdılar dolar yükseldi diyecekler



D
3 yıl
Yarbay

Diplomatik anlamda bu bir geri adımdır.

Bu konuyla alakalı kendi öngörümü başka bir başlıkta yazmıştım;
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150932269

O mesajımda öngördüğüm üzere biraz öncede Cumhurbaşkanlığının resmi olarak yayınladığı mesajda bu adımın olumlu karşılandığı açıklandı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @amadeus99
L
3 yıl
Binbaşı

Kisacasi elciler gitmeyecek. Ama bunu zafer gibi adletmek nedir?

Adamlar ozur mu dilemisler? Hayir. Haddimizi astik mi demisler? Hayir. Yururlukteki "18 Nisan 1961 tarihli Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesi'ne riayet edecegiz" demisler...

Ha Reyis bunu olumlu karsilamis, yumusamis...

Kisacasi Reyis'i yine bati kurtardi... Bizde yedigimiz ayarla kaldik...

< Resime gitmek için tıklayın >



R
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

10 buyukelci geri vitesin kralini yaptilar. AKP basininda da bir bayram, "nasil da gosterdik gunlerini" diye mansetler atilmis bile.

Bundan en cok erdogan karli cikti, hanesine ek puan yazildi. Ama elciler gonderilse, yaptirim gelse de RTE yine karli cikacakti, ekonominin faturasini dis guclere kesecekti. Buyukelcilerin geri adim atmasi, erdogana arti olarak yazildi ama bu arti kisa donem bir arti.

Bir kac kafta buyukelcilere nasil hadlerini bildirdiklerini duyacagiz, sonrasinda ibre yine halkin gercek gundemi ekonomiye donecek.



C
3 yıl
Binbaşı

Yahu saçma sapan başlık atmayın. Sınırdışı kararı almak için savaş ilan etmen lazım.
Istenmeyen adam ilan etmekle sinir dişi etmek aynı şey değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Yüzbaşı

İlk açıklama AİHM kararına uymasını bekliyoruzdu...Karşı açıklama iç işlerimize karışmayın oldu...Elçilerden gelen ikinci açıklama biz ülkenizin iç işlerine karışmayacağımızı bir kez daha bildiriyoruz...Medyada algılanansa zafer kazandık... AİHM kararına uymanızı bekliyoruz demek iç işlerine karışmak değil ki zaten. Yine isteyen istediği gibi algılamış olayı :D

NOT: Zaten başlıkta yazan sınır dışı kararı hiçbir zaman alınmamıştı ki. Bu ne perhiz bu ne uydurma ya :D





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 25 Ekim 2021; 19:55:27 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

R
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Buradaki bazi arkadaslar bir seyi unutuyor sanirim, turkiye parlamenter rejimle yonetilmiyor degerli kardeslerim.

Turkiye'de tek adam rejimi var. Tek adam cikti, "biz sizi gonderecegiz" diye ilan etti.

Bunun uzerine hala "karar aldik mi almadik mi" vs. demek absurddur.

Buyukelciler bugun bu aciklamayi yapmamis olsaydi, su an bu kisilerin persona non grata ilan edilmis olmalarini konusacaktik.

RTE ve AKP rejimini ekonomik yaptirimla falan korkutamazsiniz, zaten olsa da oy toplasak havasindalar. Hal boyleyken hala "yok ya olmaz" diyenler ya politikadan anlamiyor, ya da son 20 senedir AKP'yi cozememisler.



2
3 yıl
Yarbay

Hadi bu 10 ülke büyükelçilerini anlarımda içimizdeki küçük elçilere noluyo arkadaş!

Kavala denen soros artığı ülkede terörizmin bildiğin finansmanı!! Erdoğan nefretinin kaçıncı boyutundasınız?
Hadi Erdoğanı sevmiyorsunuz, nefret ediyosunuz ülkenizide mi sevmiyosunuz?
Bu adamda ülkenin onurunu savundu kötü mü yaptı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >