Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
81
Cevap
13386
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: sollama nasıl yapılır? sollamaya dair doğru hareketler? (3. sayfa)
G
14 yıl
Binbaşı

Bir kere başıma geldi, gece 100-120 süratle Ankaradan Konyaya geliyorum, Bir caddy'i solladım adam 80-90 gidiyor, baktım peşimden bastı bende kapattım 140-150'ye çıktım o yolu gidenler bilir yol düz ama asfalt bozuk olduğu için çok sallıyor, daha fazla yapmadım neyse bu sol şeritte peşimden geliyor sollayamıyorda ama arkamada geçmiyor en az 3-4 km öyle gittik baktım pes etmeyecek yavaşladım solladı biraz daha gitti sonra tekrar 90'a düştü bende tekrar solladım.

Benimde gıcık olduğum tip: Konvoy halindeyiz 90-100 le kamyon solluyoruz diyelim, arkadan dayanıp selektör yapanlara sinir oluyorum, anten, yol boş olsa zaten gideceğiz önümde en az 4-5 araç daha var selektör'ün anlamı ne.

Bir kerede rampada böyle bir durum oldu, suzuki jip arkadan dayandı neyse kamyonların araya girip yol verdim, peşine kapattım öndekilerdende yol aldı bu sefer ben selektör yapmaya başladım önce yol vermedi ama rampa olduğu için 120'yide geçemedi, mecburen kenara çekti bende solladım. Kullandığım araç Hyundai era 1,5 crdi 110 beygir, herkese tavsiye ederim


quote:

Orijinalden alıntı: idemo
benim de en gıcık kaptığım tipler sollanmayı hazmedemeyenler. nedense erkekliklerine zarar gelmiş gibi davranıyorlar. sağ şeritte 100'le hız sabitleme açık gidiyorum. önüme benden daha yavaş (80 km) bir araç çıkıyor. adamı solluyorum. tabii hız duruma göre 120+ oluyuyor. sonra tekrar sağa geçiyorum ve hız sabitleme eski kaldığı hızdan yanı 100'den devam ediyor. ama biraz önce solladığım dangalak bu sefer dibime kadar girip beni solluyor. sollasın çok da tikimdeydi ama sollama bittikten sonra tekrar önüme geçiyor ve yine 80'le gitmeye devam ediyor. benim hız 100. sollasan yine aynısını yapacak. dangalak işte. sollanınca sanki anasına küfrediyoruz. iyi önde gitmek istiyorsan dangalağın önde gideni ol deyip bulaşmıyorum.



S
14 yıl
Yüzbaşı

İlk olarak sabırlı olmak gerekli ben arabada tek yolculuk yapıyosam pek sabırlı olamam açıkcası fırsatını bulduğum an sollarım fakat arabada aileceksek yazlık zamanı felan hep dikkat etmişimdir.Beklerim sabrederim güvenli bir anda sollama yaparım.Bana göre sollama yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar;
1-) Sollanacak mesafenin kafadan hesaplanıp karşıdan araba gelip gelmeme durumu,viraj durumu felan olup olmadığına göre sollamaya çıkmak.
2-) Eğer bir tır veya kamyonun arkasında konvoy oluşmuşsa en öndeki araçsanız eğer sollamadan önce kesinlikle aynadan arkanızı kontrol edin yaşadığım için biliyorum 100le felan sollamaya çıkacağım zaman arkadan tahminimde 130-140la gelen bi A6yı son dakika farketmiştim.
3-)Sollamaya çıkmadan sinyal verin kesinlikle eğer kamyon/tır solluyyosanız selektör felan da yapın onlar çok dikkatsiz sürüyorlar
4-) Sollayacağınız şerite çıkan tali yol/ anayol bağlantısı varsa onada dikkat edin.
5-) Sollayacağınız zaman vites küçültme ve hızlanmalarınızı yapın, sollarken en yüksek hıza kadar çıkın şeridinize girince yavaşlarsınız.Sol şeritte fazla kalmanız sollarken vites değiştirmeye kalkmanız felan zaman kaybı tamamen.Saatte 90/100 km ile gidiyorsunuz karşınızdanda ona göre geliyorlar zaman kaybetmemeniz lazım.

şuan aklıma gelenler bunlar.Bunlar bi şekilde öğrenilir de en önemli olanı sabır,sakin olmak felan gerekiyor.



S
14 yıl
Yarbay

Arkadaşlarımızın çoğu zaten dikkat edilmesi gereken hususları belirtmiş ama bende konu hakkındaki bilgilerimi paylaşmak isterim.

1-)Arkadaşlar, solllama yaparken öndeki araca (büyük ihtimalle otobüs ya da kamyona) KESİNLİKLE güvenmeyin.

2-) Sollayacağınız araca korna çalarak ve sol sinyalinizi yakarak kendisini sollayacağınızı haberdar edin.

3-) Karşıdan araç gelmediğine emin olun. Oluncaya kadar aracın arkasında beklemeye devam edin.

4-) Önünüzde sollama yapacak bir araç varsa o aracın sollama yapmasını bekleyin , o araç sollamasını bitirdikten sonra siz sollama için hazırlanın.

2007 kış ayında Çanakkale'ye gittim. İstanbula'a dönüş yolunda çok büyük bir kazayı engelledim. Önümdeki kamyonu sollamaya hazırlanırken arkamdaki metalik Passat beni ve benim önümdeki kamyonu sollamaya çalıştı. Ancak beni ve benim önümdeki kamyonu sollamaya fırsat kalmadan karşıdan gelen araç ile aralarındaki mesafa iyice daralmıştı. Ben frene bastım ve önümdeki kamyon ile benim arama Passat girebilecek bir mesafe yarattım. Passat araya girer girmez aradan 5 saniye sonra karşıdan hızlıca araç geldi. Ben frene basmasaydım Passat'ın ortalama hızı 90km/h dersek ve karşıdan gelen aracında hızı 120km/h dersek Passat'ın kaza durumunda uğrayacağı kilometre hızı 210 km/h olacaktı.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
X
14 yıl
Yarbay

arka arkaya 2 kamyon sollamak kadar tehlikelii birşey yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
14 yıl
Binbaşı

babam yıllarca iran-türkiye arası kamyonculuk yapmış bir adamdır. ve o zamanlar tırlar şimdiki gibi değildi. şimdi ise bin bir türlü araca biniyor.
her kamyonu geçerken, tırı geçerken selam verir. her seferinde de söyler Allah yardımcıları olsun çekilcek çile değil diye. trafikte sol şeritten gittiğini görmedim sollamalar dışında. şehirler arası yollarda bile 110u çok nadir eğlenmek için annemi korkutmak için bir dakikalığına falan geçer. Ama gördüğüm kadarıyla tırcılara kamyonculara küfürler hakaretler yardırılıyo.

O adamları hergün binlerce şöför geçiyo, hepside sizin gibi profesyonel şöförler değil. Babam anlatır, rampa çıkarken bir çok arabanın solladıktan sonra önünde yavaşladığını. bu bir otomobil için normal ama bir tır için büyük olay o araç yavaşladımı eski hızına nasıl çıkıyo bir çok şöförün haberi yok. kamyoncu istemezmi sen geç git. sanki onun senin yolunda gözü var.



H
14 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

hocam 2006 dan beri yoldayım diyorsun dikatini mutlaka cekmiştir veya haberlerde uzun yoldaki kazları duymussundur görmüşsündür. tüm kazlarda tır,kamyon,kamyonet vardır.
hepsi şerefsizin önde gideni, bile bile kazaya sebebiyet verenler onlar.
sende bir suç yok, senin yaptıgnı hepimiz yapıyoruz yapıyoruz, tabi ilerde virajı görüp senin arkadaki tırı sollaman yanlış olmuş tamamen hem kendine hemde karsındakini riske atmışsın. misal otobüs olsaydı otobüs söförleri son derece anlayışlı bu konuda.

sollamalarda kendinden cok arabana güvenceksin, ara hızlanmaları cok iyi olması lazım ki sen rahatca 2 tırı veya 2 tır arasındaki mesafe kapanmadan araya gire bilesin. bu bu devreye tork giriyor, dizel araclarda düsük devirde yüksek tork üretirken benzinli araclarda 3000 deverin yukarısına cıkman icin ya gaza asıl caksın yada vites kücültüp 3000 devir yukarısında kullancaksın.

gecen sene buna benzer olayda basıma geldi önümde 3 kamyon var, 300mere uzaklıkta viraj var, ben kamyonları görünce yavasladım 50,60km hızla gitmeye basladım arkam bostu arkama bir araba geldi bana sözde artistik taslıcak 3 kamyonu basıp gececekti. viraja 200km kala beni tam solladı önümdeki kamyonuda sollayacaktı aracın burnu gecmeden karsıdan araba geldi.

riski farkettim frene asıldım önüme gecmesine izin verdim. şerefsiz birisi olsaydım bana yolda artistik yapana yol vermez kazaya sürükler ne halin varsa gör derdim...

yani trafik başkasının kusurunu kapatmak, anlayış ve sabır gerektiren birseydir..

özetlersek başkası seni düşün medigni göz ardı ederek ,kendi sorumlulugun altında ,sollamalarda yolun hal ve hareketine tedbirli davranmak ve aracın performansına bir okadar güvenmek gerekir.

bunlar benim düsüncem ve gecirdiğim olayı anlattım, başkası nasıl acıklar sollama ile ilgi bilgileri bilemem.

Profiliniz kapalı olduğu için yaşınızı göremedim ama sanırsam ilkokul terk falansınız.

Nasıl kazaların hepsini bütün tır,kamyon şöförlerine mâl edebiliyorsunuz çok merak ediyorum?

Bende tırla olsun ufak arabayla olsun her sene en az 2000km yaparım çok şükür bugüne kadar bir kazamız olmadı karşıdaki SIĞIR sa suç ağır vasıta şöförlerinde mi?

Kaç defa gördüm tek şeritli yollarda kamyonun arkasında kalanlar hiç yolun durumunu önemsemeden sollamaya çıkıyor daha geçen sene Tunceli'ye giderken gördüm adam önünü göremiyor rampa yukarı birden sollamaya çıktı neyse ki çıkar çıkmaz karşıdaki otobüs göründü tekrar içeriye daldı o otobüs 2 saniye geç çıksa eminim ki kafadan girecekler doğru ya suç tır şöföründe..

Sizin gibilerle aynı topraklarda yaşadığımıza utanıyoruz be biraz haysiyetli olun o insanlar para kazanmak için gece gündüz yollardalar yemek yediğiniz zaman bir düşünün bunlar gökten mi düşüyor onlar olmasa siz yiyecek sebze-meyveyi bulamazsınız.

O tır şöförleri kamyon şöförleri olmasa arabanı bile teslim alamazsın be bir insan bu kadar mı haysiyetsiz olur klavyesi olan konuşuyor.

Yapılan bir işi herkese mâl etme hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz bunuda çok merak ediyorum.

Size söylenecek çok söz var ama işte siz onları bile hak etmezsiniz



B
14 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ysaglam

Sollamanın en önemli kuralı sizin sollamaya çıkacağınız an;

1- Solunuzda kalan yol şeritinin buna müsaade etmesi.. Yani kesik kesik çizgi olması.
2- Solama için hafif kafa çıkardığınızda sollamaya yetecek kadar bir uzaklıkta herhangi bir aracın olmaması. Yani olabildiğince önünüzün açık olması.
3- Devamında sol sinyalle diğer sürücüleri sollama yaptığınızı bildirmek. Bu sinyal sollama bitene kadar açık olmalı. Ve sağa yanaşacağınızda sağ silyalle sağ şeride geçmelisiniz.
4- Her şeyden önemlisi aracınızın gücünü bilmek. Kimi araç 5 saniyede 2 tırı sollayabilir. Kimi araç 1 aracı geçemez. Bunları harmanlayıp sollamaya öyle karar verilmeli.

Kesinlikle yapılmaması gerekenler;

1- Sollama yapacağım diye kesinlikle takip mesafesi çok düşürülmemeli
2- Önünüzü görmediğiniz tepe, viraj vb yerlerde kesinlikle sollamaya çıkılmamalı
3- Sollama yapan bir aracın arkasından sollamaya çıkılmamalı (Dolayısıyla aslında siz önünüzü görmüyorsunuz)

28 yıllık deneyimlerim bunlar..



Sollama yaparken acele etmeye gerek yok, arkadaşın yazdıklarına dikkat ettikten sonra güvenli bir şekilde sollama yapılır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
~
14 yıl
Yarbay

Sollamaya çıktığımda 2 kez düşünüyorum.

İzmite giderken bile 3 şeritli otobandayım, ben sol şeritten gidiyorum orta şerittede kamyon veya tır oluyor bazen. Gece gündüz fark etmiyor orta şeritteki kamyona veya tıra uzaktan sellektör ata ata geçiyorum ve hızımı pek arttırmıyorum tıra ya da kamyona yakın olduğum zaman yükleniyorum gaza

Nedeni ise nasılsa otoban diyerekten sol şeritten 130 kilometre hızla devam ederken, orta şeritteki kamyonun en sol şeride atlamayacağını düşünerekten gidiyordum. Birden kamyonlara geçiş hakkı olmadığı halde en sol şeride atladı kamyon ve ani fren yapmasam o kamyona giriyordum arkadan. O korkuyu yaşadıktan sonra bahsettiğim gibi artık her araç sollamamda elim sellektörde. Otobana çıktım mı sol elimdeki iki parmak ağırıyor sellektör yapmaktan


Bu mesaja 4 cevap geldi.
R
14 yıl
Yarbay

http://www.youtube.com/watch?v=2RbHPIDfNqM&feature=channel
sollama böyle yapılır (4-6sn arası dikkat)



T
14 yıl
Yarbay

Bu ülkenin dandik ve kusurlu yollarında kurallarına uygun sollama yapsan bile ölüm riski var.
Ayrıca yollarında haddinden fazla ağır vasıta olan bu ülkede asla tır ve kamyon şoförlerine sellektör veya korna yapmayacaksın. Sonu hüsran olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
14 yıl
Yarbay

Artık otomobiler eskisi gibi yavaş değiller performans yükseldi, karşıdan gelenin süratını iyi tahmin etmek lazım.
Birde Kamyonlar karşılarında yokuş gördükleri zaman araç bayılmadan basdırırlar hatta süratten düşmeyelim diye yokuşda fln sollamaya kalkarlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
14 yıl
Yüzbaşı

Yararlı bir konu olmuş. Düzlüğü görmek ve araç gelmediğine emin olmak en önemli kural bence. Diğer açıdan bende başında kamyon olan konvoylarda arkamdan çıkıp önüme geçenlere uyuz oluyorum çoğu seferde yol vermiyorum. Bende biliyorum çıkmasını ama karşıdan araba geliyor yada yolun ucu görünmüyordur ki çıkmıyorum. Bitek araba sürmeyi bilen oymuş gibi arkamdan çıkıyor ondan sonra karşıdan arabayı görünce apışıp kalıyor.



H
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Sollamaya çıktığımda 2 kez düşünüyorum.

İzmite giderken bile 3 şeritli otobandayım, ben sol şeritten gidiyorum orta şerittede kamyon veya tır oluyor bazen. Gece gündüz fark etmiyor orta şeritteki kamyona veya tıra uzaktan sellektör ata ata geçiyorum ve hızımı pek arttırmıyorum tıra ya da kamyona yakın olduğum zaman yükleniyorum gaza

Nedeni ise nasılsa otoban diyerekten sol şeritten 130 kilometre hızla devam ederken, orta şeritteki kamyonun en sol şeride atlamayacağını düşünerekten gidiyordum. Birden kamyonlara geçiş hakkı olmadığı halde en sol şeride atladı kamyon ve ani fren yapmasam o kamyona giriyordum arkadan. O korkuyu yaşadıktan sonra bahsettiğim gibi artık her araç sollamamda elim sellektörde. Otobana çıktım mı sol elimdeki iki parmak ağırıyor sellektör yapmaktan


en doğrusunu yapıyorsun,sonucta uyarmak lazım orta şerittekileride normal araç olsa yine farketmez yine yapılmalı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: xxxjokerxxx

arka arkaya 2 kamyon sollamak kadar tehlikelii birşey yok.


Kulu makastan Ankara'ya doğru gelirken Konya Set Turizme ait (Konset ile karıştırmayın. O tarihte Konset yoktu) O404 otobüs ile arka arkaya 2 tır, iki kamyon ve bir tane Gölbaşı belediyesine ait otobüsü sollamıştık. Üstelik o yol o zamanlarda böyle duble değildi. Bir gidiş, bir gelişli idi. Bu sollamalar konusunda şehirlerarası otobüs kullanan şoförlerin üzerine kesinlikle şoför tanımıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE


quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Sollamaya çıktığımda 2 kez düşünüyorum.

İzmite giderken bile 3 şeritli otobandayım, ben sol şeritten gidiyorum orta şerittede kamyon veya tır oluyor bazen. Gece gündüz fark etmiyor orta şeritteki kamyona veya tıra uzaktan sellektör ata ata geçiyorum ve hızımı pek arttırmıyorum tıra ya da kamyona yakın olduğum zaman yükleniyorum gaza

Nedeni ise nasılsa otoban diyerekten sol şeritten 130 kilometre hızla devam ederken, orta şeritteki kamyonun en sol şeride atlamayacağını düşünerekten gidiyordum. Birden kamyonlara geçiş hakkı olmadığı halde en sol şeride atladı kamyon ve ani fren yapmasam o kamyona giriyordum arkadan. O korkuyu yaşadıktan sonra bahsettiğim gibi artık her araç sollamamda elim sellektörde. Otobana çıktım mı sol elimdeki iki parmak ağırıyor sellektör yapmaktan


en doğrusunu yapıyorsun,sonucta uyarmak lazım orta şerittekileride normal araç olsa yine farketmez yine yapılmalı



Evet bencede doğru yapıyor çünkü bunu bi gece bende yaşadım.Ankaraya geliyordum istanbuldan 3 şerit malum,en sağda bir tır vardı arkasında başka bir tır aynı şeritte, bende orta şeritte devam ediyorum, solumdan da vızır vızır araba geçiyor...Derken ben bunların 3-4 metre gerisinde orta şeritte ilerlerken sanırım sağ şeritte ya öndeki tır frene bastı ya arkadaki uyuklayıp uyandı bir anda öndekine çok yaklaştı 3-4 metre önümde demeden bir baktım koca tır bir anda aniden benim şeride girdi.Gözüm sol aynada sola kaçamadım bir jip geliyordu adam anladı anında fren yaptı çünkü girecek gibi oldum, refleks direksiyonu kırar gibi oldum ama hem öndeyim hem aynada demeye kalmadı frenlere asıldım, yani bu kadar uzun ama işin özü 3 saniye ve önümdeki tır ilerliyordu ben fren yaptığım halde, galiba yarım metre kala falan durma noktasına geldim tırın o teneke tampon kaputun önündeydi tamamını göremiyordum bile,hiç unutmam peder beyin kemer olduğu halde ön cama baya yaklaşmıştı

o yüzden uyarmakta fayda var





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 5 Mayıs 2011; 22:34:03 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
14 yıl
Yarbay

Otobüsle sol şeritte gidiyorduk. Sapanca gölünün oralarda, otobandayız. Sağdan O403 otobüsün biri aniden önümüze geçti. Önümüzde bir sağ, bir sol, yalpaladı kocaman otobüs. Devrilecek zannettim. Adam kurtardı.

Bizim şoförün yorumunu yazıyorum buraya: Herkes sakız çiğner ama kimse ayşe ablam gibi patlatamaz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 5 Mayıs 2011; 22:45:36 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl
Yarbay

Sollama yaparken genelde 1 alt vites seçilir diyelim 4.vites 2500 devirdeyse 3 e alınır 300-3500 arasında motor bir güzel doyurulu sonra yapıştır gitsin.. Hiç bir zaman düşük devirde sollama yapmaya kalkmayın derin gerekirse kesiciye kadar girsin,önemli olan en kısa sürede o aracı geçmektir yoksa başınıza her türlü durum gelebilir..

Sollama sırasına gelirse hangi kişi müsaitse öndekide herhangi bir sollama işareti vermiyor ise 3. arabada sollama yapabilir kaç kere bu ekilde sollama yaptık önemli olan arabanıza güvenmek ve geçebileceğinize emin olmak..

Kamyonculara gelirsek uzun yolda kesinlikle güvenmeyin bazı kanı bozuk tipler sol şeritten araba geldiği halde size sinyal verip sollamanızı ister sizde güvenip sollamaya çıkarsınız ama yanlış yaparsınız kaç kere bu durumda kaza atlattık önünüzü görmeden sollamayın..

Şu sıralar otobüscüler bayağı değişti trafik kültürleri katlandı diyebilirim.. Gerekirse yol boş olunca geçmenize izin verir sizin için uzunları yakarak önünüzü görmenizde yardımcı olur son zamanlarda bir çok kez denk geldim..

Gece yolculuklarda sollama yaparken dikkat edilecek bir diğer durumda yol her hangi bir yöne doğru dönüyorsa bu sizi yanıltabilir karşı şeritteki arabayı kendi şeridinizde sanıp panik yapabilirsiniz bayağı ürkütücü oluyor


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Ç
14 yıl
Yarbay

Herşeyden önce altındaki aracı çok iyi tanımak gerekir.Max. tork bandı, vites düşürüp gaza asılınca gerekli sürede sollanabilinirmi gibi tecrübeler aracı kullandıkça öğrenilir.



O
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: kdr_

Kamyonculara gelirsek uzun yolda kesinlikle güvenmeyin bazı kanı bozuk tipler sol şeritten araba geldiği halde size sinyal verip sollamanızı ister sizde güvenip sollamaya çıkarsınız ama yanlış yaparsınız kaç kere bu durumda kaza atlattık önünüzü görmeden sollamayın..



Trafikte böyle bir şey yoktur.
Sinyalle verilmeye çalışılan o tip mesajlar işte böyle karışıklık yaratabilir.
Adam "geçme!!" anlamında da sinyali veriyor olabilir.
En güzeli aynadan şoföre bakmak, kimisi sizin göremediğinizi anlayıp "geç geç" diye eliyle işaret ediyor sağolsunlar.

Kamyon, TIR vs. şoförleri genelde iyidir, tabi aralarda nasıl dolmuş, taksi şoförü gibi saçmalayanlar varsa, onların arasında da var. Ancak uzun yolda mümkün mertebe otomobil şoförlerine yardımcı olmaya çalıştıklarına da birçok defa şahit oldum.

Hele bir de böyle size yardım edene kornayla falan teşekkür ederseniz, havalı kornalar ile çok güzel cevaplar alıyorsunuz

Bir seferinde Dayım uzun yoldayken bi durum olmuş, kamyona yol mu vermiş, geçmesine yardım mı etmiş, öyle bir şey yaşanmış. Sonra Dayım bi benzinliğe girmiş, takılmış birşeyler yemiş, aradan bir süre geçmiş yani. Kendisinde de füme renkli Citroen CX'lerden vardı, eski ama ilgi çeken bir otomobildi, kamyoncu da arabayı bellemiş, yarım saat sonra dayım kamyonu yakaladığında adam aynadan tanıyıp yolun iyice sağına yanaşmış ve yol vermiş, kornalarla selamlaşıp devam etmişler.

Bazıları da gerçekten hain oluyor.
Mesela rampa tırmanıyorsunuz, tek şerit gidiş, tek geliş, ama yolun sağında pay var, herif illa şeritten gideceğim diye 20'ye bile düşse oraya geçmiyor, ulan geç de arkandaki konvoy da kendini riske atmasın. Bunları nasıl düşünemiyorlar veya niye uygulamak bu kadar zorlarına gidiyor, aklım almıyor.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
T
14 yıl
Yarbay

Bana da bir iki kere böyle şoför denk geldi. Kamyon şoförü eliyle işaret etti solla diye. Ben de solladım. Gerçekten dürüstler de var. Akşehir yolunda da O403 kullanan bir şoför kendisini tam sollayacağım anda eliyle yapma diye işaret etti. halbuki önüm bomboştu. Meğer sağ taraftan bir kamyonet aniden yola çıkmış. Önce otobüs durdu. Sonra ben durdum. Şoför uyarmasa belki kamyonete yandan bindirebilirdim.


Bu mesaja 3 cevap geldi.