Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
119
Cevap
8310
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Sizce ryzen 5 4600 ü beklemelimiyiz
N
4 yıl
Yarbay

Okuyan arkadaşlardan ricam;

Festigkeitt bir Intel fanboyuysa bu mesajı beğenin, ben AMD fanboyuysam onun bu cevap verdiğim mesajını beğenin lütfen. Bakalım ne çıkacak...

Test metodolojini de eklemeni bekliyorum o halde. Ben de 2700X vs 8700K vs 3900X yapmayı düşünüyorum şu aralar. Bakalım görelim sonuçlarını.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Festigkeitt
Geri vites yapıyorsun ..

2 Farklı mühendislik ürünü 2 farklı marka 2 farklı model ve yapı olarakta aralarında 7700k ile 3700x in 2 katı çekirdek vs gibi durumlar olan bir ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Timeguard - 5 yıl +9
kullanıyorsanız bios güncelleyin kullanmıyorsanız miyadı dolmuş bilgilerle burada gezmeyin.
Yoruma Git
Edward Teach - 5 yıl +8
Festigkeitt nickli arkadaşın haklı olduğu bir konu var kusura bakmayın. Arkadaşı savunmuyorum ki zaten diğerleri kadar onun da bence uslubu pek doğru değil.

Ama adam bir konuda haklı, sadece bu fo...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Fulton - 4 yıl +7
T
5 yıl
Yarbay

Geri vites yapıyorsun ..

2 Farklı mühendislik ürünü 2 farklı marka 2 farklı model ve yapı olarakta aralarında 7700k ile 3700x in 2 katı çekirdek vs gibi durumlar olan bir konuda ozaman sağda solda bilgisayardan anlamadığını kendin itiraf ettiğin halde ryzen önermeyin tak kulan iyi çalışan işlemci değil diye diye gezip kolpa yapmayacaksın..


Ek: (7700k nın ısı sorunlarına da bir araştırma yapı ver bir zahmet)



Hadi iyi akşamlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 10 Aralık 2019; 21:21:32 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Festigkeitt
E
5 yıl
Yarbay

kullanıyorsanız bios güncelleyin kullanmıyorsanız miyadı dolmuş bilgilerle burada gezmeyin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Festigkeitt
F
5 yıl
Yarbay

Aynen R5 4600 ü bekle, sonra o çıkınca R5 5600 ü bekle ama.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
4 yıl
Yarbay

Festigkeitt nickli arkadaşın haklı olduğu bir konu var kusura bakmayın. Arkadaşı savunmuyorum ki zaten diğerleri kadar onun da bence uslubu pek doğru değil.

Ama adam bir konuda haklı, sadece bu forumda bile her gun bir suru Ryzenlar hakkında ince ayar konusu, stabilite konusu açılıp duruyor. Surekli Ryzen i en iyi şekilde çalıştırmanın yollarını arıyor millet. Sadece işlemci de değil bir de bunun ram muhabbeti var. Yok Ryzen a uyumlu ram, yok şu kadar MHZ olmalı vs... vs... Ben bile sıkıldım bu konuları görmekten.

Hiçbir son kullanıcı bu tefferuatlarla uğraşmak zorunda değil, uğraşmamalıdır da. Bunun bilgisayardan anlayıp anlamamakla da alakası yok. Yani bilgisayardan anlayan adam Ryzen kullanır gibi duşunenlere söyluyorum böyle saçma bir duşunce olamaz. Bunlar muhendislik sorunudur, her PC kullanıcısı da muhendis duzeyinde bilgili olmak veya bunlarla uğraşmak zorunda değildir. Sırf bu yuzden yarın öbur gun Ryzen sistem alırsam böyle saçmalıklarla boğuşabilirim diye Ryzen a tam sıcak bakamıyorum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
J
5 yıl
Yarbay

kullanmayı öğrendiğinde haber verirsin değil mi?

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Festigkeitt
N
5 yıl
Yarbay

Öncelikle konu sahibine cevap vermek istiyorum: 3600 alın geçin...

@Festigkeitt

Madem siz çok iyi biliyorsunuz gidip 9900K alın. Dünyada donanımdan anlayıp da Intel alan kalmadı. Almanya'da AMD pazar payı %80'i geçti, Gamersnexus kendi kullanıcılarına anket yapmış Intel alanlar %5 civarında AMD alanlar ise %95 civarında. Size sorsak %95 AMD çalışanı, kalan %5 de sizin gibi tarafsız kalite düşkünleri ( Ya da Intel fanları? )

9900K bazı anakartlarla oyun oynarken 80 dereceleri görüyor. Intel dediğin şirket 7700K ve 8700K'yi OC etmeyin diye açıklama yapmıştı ya. Sen hala Intel savunusu yapıyorsun burada. Intelin sizin gibi marka fanatiği olan insanlar dışındaki insanlara satış yapabilmesi için 9400F: 80 USD, 9600K: 120 USD, 9700K: 170 USD, 9900K: 250 USD şeklinde yeni bir fiyatlama yapması lazım. Bu da mevcut fiyatların %50 oranında düşmesiyle mümkün oluyor. Intel işlemciler bugünkü piyasada ederinin tam 2 katı fiyata satılıyor. Siz kazık yemek istiyorsanız afiyet olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Festigkeitt
T
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

< Resime gitmek için tıklayın >

Ben kullanıyorum. sen kullanıyor musun? Biosun en güncelini kullanıyorum zaten. Biosu güncelleyince sorunların bittiğini falan mı iddia ediyorsunuz? Daha öncesinde 4790k, 7700k gibi işlemcileride kullandım ve ryzenı merakımdan deneyim derken ne mal olduğunu anladım işlemcinin. Tekrar 9900k ile intele dönücem bu ay sonunda. Mouse kıpırdatınca 1.4v 4.2 zıplayan işlemci istiyorsan buyur sen kullan, ben almayayım.

Ben 10 senedir windows xp zamanından bu yana bilgisayarla bu kadar haşır neşir olmadım stabilite tutturmak için. 10 senedir bir kez mavi ekran, donma, çökme gibi şeyler yaşamamıştım ryzene geçene kadar. İnsanlara boş boş ryzen önermeyi bırakın artık herkes sizin gibi cinebenchte skor almak gibi bir fantezisi yok çoğu insan sorunsuz işlemci istiyor, takıp kullanmak istiyor sorunsuzca.

Alıntıları Göster
1. Benim işlemcim günlük 1.375v sabit çalışıyor.. Ryzen 2. nesil.

2. 1.4V oldu diye işlemci çok güç çekmez kendi içinde yük dağılımı vardır ve watt optimizasyonu yapar .

3. Bu yüzden işlemcim masa üstünde Sabit 4100mhz oc li 1.375v olduğu halde çekirdekler 10-12w a kadar düşer ortalama 18-22w çeker .. Güç yönetimi açık oc olmadığında 10-15w civarı cekiyor yani fark cok cuzi ısıda cok cuzi..

4. 1.4v gördüğünde işlemci 1-2 çekirdeğe maksimum yüklenmekte bütün çekirdeklere yüklenirken boost hızı düşer ona oranla iç gerilim düşer ve auto kullanırken sıcaklık ideal seviyede kalacak şekilde çalışır..

5. Sorun yaratmıyor.. İşlemcinin bu boost yapısı bir sorun veya arıza çıkarmıyor milyonlarca kişinin tercih ettiği Ryzen 3000 serisi işlemcilerin fabrikasyon hatası dışında bir arıza çıkardığı ne görüldü ne duyuldu.

6. Sizinle özelden konuşmuştuk hızı 4.2 civarına voltajı 1.325v civarına sabitledim demiştiniz işte ozaman oc yapmış oldunuz işlemci kendini yerine göre 4000 e de düşürebilir allcore yerine göre 4400mhz de çalışabilir yüke göre sabitlediğinizde oc oluyor ve yüke girince ısı 80lere geliyor demiştiniz.

Ama auto kullanınca ısı 70 lerde kalıyor max iyi yani ısılar ozaman bırakacaksınız adamların mühendisliğine saygı duyacaksınız arıza çıkmayacağı görüldüğü üzere %999999 işlemcinin yapısından kaynaklı voltaj vs ayarlarını çok anlıyormuş gibi kurcalamayacaksınız ..

Takıp sorunsuz kullanacaksınız ısınırsa arıza verise o amd nin sorunu olur garantisi var 3 yıl ama öyle bir örnek dahi yok sıcak çalışması yapısındandır 9900K yı amd nin stok fanına benzer bir fanla kullanmayı deneyin..

Birde aldıgınız su sogutmayla ne kadar ısındıgını göreceksiniz zaten alınca..


İyi günler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 10 Aralık 2019; 23:37:39 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

Yahu senin gibi her koşulda amdyi savunan bir adamın testlerine kim inansın? sen gerçekten aklı başında insanların seni ciddiye aldığını falan mı sanıyorsun? gerçi senin amacın buradaki tecrübeli kullanıcıyı etkilemek değil bu işlerden anlamayan kullanıcıları manipüle etmek değil mi?

Alıntıları Göster
hocam yazmiycaktim ama artık dayanamadim siz sistemi kurdugunuzda burdan yardım istediniz arkadaslarda elinden geldigince size burdan olsun ozelden olsun yardim etmeye calisti olayi izah etmeye calisti ama simdi siz kalkmisiniz o insanlara (hepsi degil cunku daha kimler yardimci olmaya calisti size bilemiyorum) sen fansin seni ciddiye alan yok 9900k gelsin sizi ezicem buzucem gibisinden seyler yazmisiniz yazik valla hani olurda bi urunden memnun kalmazsiniz bunu artisiyla eksisiyle dile getirirsiniz herkese bir faydanız dokunur yoksa sen şusun sen busun diyerek nankörluk yapiyorsunuz



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

G
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Argümansal olarak bir bir kaybedince böyle oluyor işte...

Ben 4-5 senedir forumda yazıyorum. 5 sene 1800 gün yapar takriben. Günde iki mesaj atmışım ortalama. Forumda insanları bilgilendirmek adına günde 15-20 dakika ayırabiliyorum. Ben test videolarıyla laf dalaşına girmiyorum. Aksine forumda yeteri kadar gezmiş olsan uluslararası standartların dahi üzerinde bir kalitede, son derece beğenilen bir 2700X vs. 8700K vs. 2600 vs. 8400 inceleme konum olduğunu görürsün. Bu sistemlerin hepsini bizzat test etmiş biriyim ben. Bol keseden atana kadar biraz insanlık öğren, sonra da git donanım öğren.
Yahu seni ciddiye alan mı var? Adın çıkmış amd fanboyuna hala insanlar seni ciddiye alıyor falan mı sanıyosun?

Bende testleri yapıyorum şuanda 7700, 3700x, 9700k ve 9900k testleri gelince bakalım hala zırlamaya devam mi edeceksiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

Gitmiş en dandik en ısınan anakartı almış boşver ya.

Biraz araştırsaydı o anakartı almazdı ör:
https://www.youtube.com/watch?v=o0vmGHbwx1M&feature=youtu.be



< Resime gitmek için tıklayın >

Alıntıları Göster
Senin gibi bilinçli bir şekilde marka fanatikliği yapan hatta amd çalışanı olup menfaat sağlamak için forumda 7/24 konulara yorum yaptığını düşündüğüm kişilerin banlanması gerekir esasen.

Tek bir incelemenin tek bir kısmını atarak manipüle etmeye çalışıyorsun insanları. Bunun defalarca diğer konularda yüzüne vurdular hala yüzsüz gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsun. Ben bu anakartı bilerek ve isteyerek aldım fiyatı zaten b450 tomahawk civarına denk geldi bana.

Senin gibi tüm gün işi gücü forumdaki amd/intel konularına yorum yapıp amdyi öne çıkaranların normal forum kullanıcısı olduğuna inananlar varsa buyursun inansın. Umarım sizin gibi bu forumdaki kullanıcıları manipüle etmeye çalışanlar için bir önlem alırlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

Senin gibi bilinçli bir şekilde marka fanatikliği yapan hatta amd çalışanı olup menfaat sağlamak için forumda 7/24 konulara yorum yaptığını düşündüğüm kişilerin banlanması gerekir esasen.

Tek bir incelemenin tek bir kısmını atarak manipüle etmeye çalışıyorsun insanları. Bunun defalarca diğer konularda yüzüne vurdular hala yüzsüz gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsun. Ben bu anakartı bilerek ve isteyerek aldım fiyatı zaten b450 tomahawk civarına denk geldi bana.

Senin gibi tüm gün işi gücü forumdaki amd/intel konularına yorum yapıp amdyi öne çıkaranların normal forum kullanıcısı olduğuna inananlar varsa buyursun inansın. Umarım sizin gibi bu forumdaki kullanıcıları manipüle etmeye çalışanlar için bir önlem alırlar.

Alıntıları Göster


Ben sadece yalan yanlış veya eksik bilgileri düzeltiyorum elimden geldiğince sanada baya yardım etmeye çalıştım hatta dedim çok sıkıldıysan git intel al kardeşim için öyle rahat edecekse diye.. aç oku özel mesajları..



İddaa ediyorsun ispatlıcaksın amd ile bağım olduğunu ben sana ispatlayayım olmadığını.



< Resime gitmek için tıklayın >


Ayrıca olsam sanane olsam kimene kardeşim? Sevdiğim beğendiğim firmayı överim sana mı soracağım allah allah ya.

Özgürlüğümemi karışacaksın hoşlanmadın diye yokya..!



G
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Öncelikle konu sahibine cevap vermek istiyorum: 3600 alın geçin...

@Festigkeitt

Madem siz çok iyi biliyorsunuz gidip 9900K alın. Dünyada donanımdan anlayıp da Intel alan kalmadı. Almanya'da AMD pazar payı %80'i geçti, Gamersnexus kendi kullanıcılarına anket yapmış Intel alanlar %5 civarında AMD alanlar ise %95 civarında. Size sorsak %95 AMD çalışanı, kalan %5 de sizin gibi tarafsız kalite düşkünleri ( Ya da Intel fanları? )

9900K bazı anakartlarla oyun oynarken 80 dereceleri görüyor. Intel dediğin şirket 7700K ve 8700K'yi OC etmeyin diye açıklama yapmıştı ya. Sen hala Intel savunusu yapıyorsun burada. Intelin sizin gibi marka fanatiği olan insanlar dışındaki insanlara satış yapabilmesi için 9400F: 80 USD, 9600K: 120 USD, 9700K: 170 USD, 9900K: 250 USD şeklinde yeni bir fiyatlama yapması lazım. Bu da mevcut fiyatların %50 oranında düşmesiyle mümkün oluyor. Intel işlemciler bugünkü piyasada ederinin tam 2 katı fiyata satılıyor. Siz kazık yemek istiyorsanız afiyet olsun.
Aynen bu yüzden amd hala dünyada %20 pazar payına sahip işlemci satışında. 8700k çıkalı 3 sene olmuş hala karşısına adam akıllı rakip bir işlemci getiremedi amd siz hala 9700k, 9900k'dan falan bahsediyorsunuz

Sizin o beğenmediğiniz 7700k çıkalı 4 sene olmuş hala burada insanlar ryzen 3600x, 7700k performansı veriyor diye işlemciyi yerlere göklere sığdıramıyorlar

9900k oyunlarda 80 derece görüyorsa süper. 5.0 ghzde bırakta görsün siz o hızlara çıkmak isteseniz bilgisayar açılmaz amd ile 2500v falan verip bi denesene bakalım 5ghz görecek mi amd işlemcin

İnsanlarla dalga geçer gibi masaüstünde mouse kıpırdatınca 1.4v 4.2ghz çalışan işlemci yapmış adamlar hala bana gelmiş intel alan kalmadı diyor yahu


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Birader bu 1,4V olayı çok komik... İsterse 100V 100 Ghz olsun sana ne?

İşlemcinin turbo mekanizması son derece reaktif bir şekilde çalışıyor. O beğenmediğin turbo mekanizmasından kullanan herkes çok memnun. Ne zaman bilgisayarı kullanıyorsan frekansı arttırabildiği kadar arttırıyor. Ne %20'si allah aşkına nerede kaldın sen? Şu anda Passmark veritabanında bile CPU'ların %31'i AMD. Kaldı ki 2019'da satılan CPU'ların %80'i falan AMD. Amazon.com'un en çok satılan işlemcilerine bakarsan bu durumu görürsün. Bir ara en çok satılan ilk 10 işlemcide ilk 8 AMD Ryzen işlemcilerken 9.sırada ise AM4 bir anakart vardı, 10.sırada Intel 9400F vardı

3900X 4,5 Ghz ile 9900KS'nın 5 Ghz'de verdiği performanstan daha fazla tek çekirdek performansı veriyor. 16-17 yaşında bir genç kardeşim olduğunu düşünüyorum. Burada atıp tutacağına bir şeyler öğrenmeye bak. AMD'nin FX 9590 işlemcileri de 5 Ghz'ydi ama performansı yerlerde sürünüyordu. 3600X değil, 1600X bile şu anda güncel oyunlarda 7700K seviyesinde. Birkaç sene içerisinde 1600X'ler bile 7700K'yi geçecektir.

Kardeşim gerçekten kafa bulduğunu düşünüyorum. Ryzen 3600 hem oyun hem tek çekirdekte 8700K'yi yakalıyor hatta geçiyor. 8700K tam 2 sene önce tanıtıldı ve ilk 6-7 ay piyasada yoktu. 1-1,5 yıllık bir işlemci 8700K. Öyle bilmeden atıp tutma aslan parçası. Tamam mı?
Bu forumda eskiden editörler ve kullanıcılar pc donanımlarıyla daha çok ilgilenir ve test ederlerdi. Editörler telefon falan kovalamaya uğraşıyor artık o eski kullanıcılarında bir kısmı bıktı, bir kısmı sizin gibiler tarafından bıktırıldı.

Ne zaman piyasa senin gibi yabancı forumlardan, test videolarından gördükleri ve duyduklarıyla bu konuları konuşan yeni nesil yetmeler ortaya çıktı işte o zaman forum pc donanımı konusunda bitti.

Seninle tartışmaya girmeye bile gerek yok sen aynaya gidip kendini bir sorgula ben neden 7/24 bu forumda amd konularında insanlarla laf dalaşına giriyorum benim tek amacım bu mu diye sorgula bi.

Bir insanın hayattaki amaçlarından birisi bu forumda mesaj sayısı kasmak olabilir mi? oluyor işte çok garip. Güler misin, ağlar mısın..


Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
5 yıl
Yarbay

Argümansal olarak bir bir kaybedince böyle oluyor işte...

Ben 4-5 senedir forumda yazıyorum. 5 sene 1800 gün yapar takriben. Günde iki mesaj atmışım ortalama. Forumda insanları bilgilendirmek adına günde 15-20 dakika ayırabiliyorum. Ben test videolarıyla laf dalaşına girmiyorum. Aksine forumda yeteri kadar gezmiş olsan uluslararası standartların dahi üzerinde bir kalitede, son derece beğenilen bir 2700X vs. 8700K vs. 2600 vs. 8400 inceleme konum olduğunu görürsün. Bu sistemlerin hepsini bizzat test etmiş biriyim ben. Bol keseden atana kadar biraz insanlık öğren, sonra da git donanım öğren.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Festigkeitt
G
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Okuyan arkadaşlardan ricam;

Festigkeitt bir Intel fanboyuysa bu mesajı beğenin, ben AMD fanboyuysam onun bu cevap verdiğim mesajını beğenin lütfen. Bakalım ne çıkacak...

Test metodolojini de eklemeni bekliyorum o halde. Ben de 2700X vs 8700K vs 3900X yapmayı düşünüyorum şu aralar. Bakalım görelim sonuçlarını.
Yahu senin gibi her koşulda amdyi savunan bir adamın testlerine kim inansın? sen gerçekten aklı başında insanların seni ciddiye aldığını falan mı sanıyorsun? gerçi senin amacın buradaki tecrübeli kullanıcıyı etkilemek değil bu işlerden anlamayan kullanıcıları manipüle etmek değil mi?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
4 yıl
Yüzbaşı

3600 aldim taktim kullaniyorum Hic bir sorun yasamadim.Benim icin tak calistir bir islemcidir